Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(Ajste @ 2013 03 04, 15:04)

Griztant prie temos, gal kam teko keisti pasto dezutes laiptinej? Musu jau tokios senos, aprudyje, is vaizdo nedaug gyvybes jose telike. Kaip keitimas vyksta ar uztenka bendrijai nusprest ar kokiu spec leidimu reikia?

nekeitėm būtent dėžučių, bet kaip bendrijos narys tai galiu pasakyt, reikalinga tik bendrijos narių sutikimas ir aišku sprendimas ar pinigus surinksit atskirai, ar bus panaudotos namo sukauptos lėšos.
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 14:55)
Tipiška mąstysena. doh.gif  Prie ko čia mano darbas. Aš galvoju ir apie kitus žmones, ne tik apie tai, kas vien mane liečia. Ir jei aš matau, kad kažkur vyksta neteisybė, mane tai veikia lygiai taip pat, lyg tai būtų man. Čia, žinoma, mano problema ir man tikrai sunku su tuo gyventi...

Kur ta neteisybe? g.gif Konkreciai? g.gif Tiems kur kaimuose bambali apsikabine sedi gal ir neteisybe,kad niekas uzkandos neatveza cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 03 04, 15:17)
o draudimas, kuris apmokės gimdymo sąskaitas - irgi gerai kainuoja. darbdavys sumokės (už draudimą)  tik tuo atveju, jei esi vertingas darbuotojas. ir jei išsikovosi darbo kontraktą tokį.

Va va...Kazkada Rytai-Vakarai rase,kad istikus infarktui ir uzsimokejus uz gydyma,JAV pensininkai liko benamiais.
Tiesiog zmones nevertina tai ka turi.Pas mus net ir bedarbiui is DB netektu busto parduoti del gimdymo ar gydymo.
Atsakyti
due drops neperlenkit lazdos,sunku cia pragyventi paprastiems zmonems,mano puse gimines jau isvaziavo,mes dar laikomes,bet kokios kainos parduotuvese,as nezinau kaip zmones pragyvena uz kokius minimumu,nezinau,musu pajamos lyginant Lietuvos mastais,dar ir visai nieko,bet kainos tuoj ir mane pribaigs.
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 15:21)
Skiriu tuos, kurie tik verkia, ir tuos, kur realiai matosi, kaip žmogus gyvena. Nors kartais gaila ir tų pasiturinčių, kai matau, kiek jie dirba, kiek laiko būna namuose, kiek mato vaikus... Niekada neaukočiau šeimos ir laisvalaikio dėl didelių pinigų. Kam jie, jei nėra, kada leisti. Viskas turi turėti pusiausvyrą.
Bet pati sistema turi orientuotis ties paprastais žmonėmis, mažiausiais atlyginimais, o ne versti juos atsidurti ties skurdo riba, o tada kaltinti nenoru dirbti. blink.gif Ne visi nori būti verslininkais, vadovais, tai kodėl eilinis žmogelis negali jaustis išdidus dirbdamas kokio valytojo darbą ir galėti bent kartą per metus išvykti atostogų į užsienį ar rytais gerti sultis ir valgyti vaisius su daržovėmis.

Dirbdama UK valytoja,gausit minimuma.Kokios keliones ir sultys cool.gif .Jums busto nuoma,jei ne visiskoj lusnoj tarp kriminaliniu elementu,didziaja dali sues.O apie normalias darzoves galesit tik pasvajot,nes ekologisku jus ten tikrai neipirksit is minimumo.
Papildyta:
QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 04, 17:35)
due drops neperlenkit lazdos,sunku cia pragyventi paprastiems zmonems,mano puse gimines jau isvaziavo,mes dar laikomes,bet kokios kainos parduotuvese,as nezinau kaip zmones pragyvena uz kokius minimumu,nezinau,musu pajamos lyginant Lietuvos mastais,dar ir visai nieko,bet kainos tuoj ir mane pribaigs.

O kur lengva? g.gif.Ispanijoj bedarbyste ar ne 30 proc...Apie kokius graikus net nekalbu.Vat kur konkreciai tos pieno upes,medaus krantais.Kur valytojai ranka buciuoja,kad teikesi ateit i darba.Moka tukstancius ir dirbt reikia tik 8 val.per diena.As va tas "paprastas" zmogus.Vertinu ka turiu ir todel nevirkauju.Taip,skaiciuoju biudzeta.Bet man parodykit kur to biudzeto neskaiciuoja vidutiniokai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 12:55)
Tipiška mąstysena. doh.gif  ...

Atsiprasau, bet mastysena, kad uzsieny geriau irgi tokia (sterio)tipiska. Nugi jei taip gerai, tai ko is uzdirbtu pinigu Lietuvoj namus perkasi, statosi, butu i kuriuos niekada negris nepardavineja, ne tik gydytis, o ir profilaktines apziuros vaziuoja i Lietuva? Is mano aplinkos isvaziuot nori tik tie, kas svajoja apie lengva piniga, kiti gyvenimo savoj saly neiskeistu i siek tiek didesni atlyginima ir gyvenima nuomojantis kambareli. O apie gyvenimo uzsienyje dziaugsmus ir vargus galima pasiskaityt atitinkamu saliu vietinej spaudoj 4u.gif

QUOTE(Deganti @ 2013 03 04, 14:51)
nekeitėm būtent dėžučių, bet kaip bendrijos narys tai galiu pasakyt, reikalinga tik bendrijos narių sutikimas ir aišku sprendimas ar pinigus surinksit atskirai, ar bus panaudotos namo sukauptos lėšos.

O gal zinote ar buna, kad bendrija kaip uzsakovas gauna palankesnes salygas ar kokias nuolaidas? ax.gif
Atsakyti
bet mes tai gaunam ne minimumus toli grazu,bet (cia apie lietuviskus minimumujs kalbu),bet gyvenam nuo iki ir kukliai.as kazkaip netikiu,kad visi mano draugai ir gimines isvaziave man meluoja,pvz ,kodel jie gali suvazinet pirmyn atgal cia,o as pas juo neturiu uz ka,nors kviesta esu simta karta,bet issisukineju,negi sakysiu,kad mums per brangu.pvz giminaite su sunum atskrido i LIETUVA KELIONE PIRMYN ATGAL JIEMS KAINAVO 370 EURU,tai mumsdvigubai reiktu skaiciuot ar dar daugiau,tai kur ten ant bilietu tiek ,negalim ,o dar gi tusciom nevaziuosi,nu zodziu....
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 04, 17:47)
bet mes tai gaunam  ne minimumus toli grazu,bet (cia apie lietuviskus minimumujs kalbu),bet gyvenam nuo iki ir kukliai.as kazkaip netikiu,kad visi mano draugai ir gimines isvaziave man meluoja,pvz ,kodel jie gali suvazinet pirmyn atgal cia,o as pas juo neturiu uz ka,nors kviesta esu simta karta,bet issisukineju,negi sakysiu,kad mums per  brangu.pvz giminaite su sunum atskrido i LIETUVA KELIONE PIRMYN ATGAL JIEMS KAINAVO 370 EURU,tai mumsdvigubai reiktu skaiciuot ar dar daugiau,tai kur ten ant bilietu tiek ,negalim ,o dar gi tusciom nevaziuosi,nu zodziu....

Nueikite i Pinigines skyreli ir bandykite paskaityti kaip kiti zmones mazina islaidas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 04, 16:34)
Va va...Kazkada Rytai-Vakarai rase,kad istikus infarktui ir uzsimokejus uz gydyma,JAV pensininkai liko benamiais.

Mano tėčio pusbrolis gyveno JAV nuo pokario. Baigęs mokslus jau ten, inžinierius (gerbiama ir gerai mokama specialybė). Vidurinė klasė, skant. Susirgo vėžiu, iš pradžių draudimas apmokėjo operacijas, vėliau - nebe. Ką tokiu atveju daryti? Pardavė namus, grįžo į Lietuvą. Po kelių metų (kelių operacijų, gydymų vaistais) mirė, dėdina (ne lietuvė) į Javainius jau negrįžo....
Kažkada pasakojo tėčiui, kad galėjo prašyti iš vaikų tų pinigų, bet suvokė, kad vaikams patiems reikia į ateitį eiti - auginti vaikus, išsimokėti savo namus ir pan.

Mane giminaitis kvietėsi. Aš paskaičiavau, kad su savo specialybe gyvenčiau ne ką geriau materialiai, o visai prastai - socialiai.
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 04, 15:47)
bet mes tai gaunam  ne minimumus toli grazu,bet (cia apie lietuviskus minimumujs kalbu),bet gyvenam nuo iki ir kukliai.as kazkaip netikiu,kad visi mano draugai ir gimines isvaziave man meluoja,pvz ,kodel jie gali suvazinet pirmyn atgal cia,o as pas juo neturiu uz ka,nors kviesta esu simta karta,bet issisukineju,negi sakysiu,kad mums per  brangu.pvz giminaite su sunum atskrido i LIETUVA KELIONE PIRMYN ATGAL JIEMS KAINAVO 370 EURU,tai mumsdvigubai reiktu skaiciuot ar dar daugiau,tai kur ten ant bilietu tiek ,negalim ,o dar gi tusciom nevaziuosi,nu zodziu....

Priklausomai nuo to kaip zmones tam uzsieny gyvena. Londone nemazai zmoniu, kurie neturi normalaus laisvalaikio, geriausiu atveju sedi namie prie tv (tam ir pinigu neisleidzia), kartais pas draugus nuvaziuoja gimtadienio ar dar ko atsvesti... Ne visi be abejo. Tie, kas vazineja uzdirba ne minimuma ar prisiduria is salies. Toks pasakymas, kad uzsieny is minimumo galima islaikyt seima yra absurdas. Aisku, sunku susidaryt tikslia nuomone jei vis matai tautiecius is uzsieniu atvaziuojanciu ir keliancius didziausias vestuves, krikstynas ar siaip uliavojancius doh.gif: Ir deja taip, pazistu zmoniu tiesiog MELUOJANCIU apie gyvenima uzsienyje ar nutylinciu esmines detales, kas iskreipia vaizda sad.gif
Atsakyti
tai ,o mes jau ka galim irgi prie to pacio tv sedim ,dar i kina su vaikais nueinu,i svecius,bet jei taip ir toliau ,tai vestuvems reiks imti paskola,o ka daryt,negi apsijuoksi biggrin.gif ,na,bet dar greit vestuviu nenusimato,nezinau,rode ir nuotraukas ir matau kur buvo ir ka veike ir kaip pasipuose,ir net nesigiria,tiesiog as matau.jie galvoja,kad mes gyvenam gerai,nes as nepasakoju,kad cia tik ivaizdis,pvz liko iki algos trys dienos biggrin.gif ,parase atvaziuoju, opas mane 100 litu,pas vyra irgi panasiai,nu ka nuejom i maksima ir isleidom,sio to,vaikui jos knyga,skanestu,sampano i,kazkaip prasimusem tas tris dienas lotuliukas.gif kazkaip,gerai,kad pampersu buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 04, 17:11)
,rode ir nuotraukas ir matau kur buvo ir ka veike ir kaip pasipuose,ir net nesigiria,tiesiog as matau.jie galvoja,kad mes gyvenam gerai,nes as nepasakoju,kad cia tik ivaizdis,pvz liko iki algos trys dienos  biggrin.gif

įvaizdis yra viskas. cool.gif
Draugė iš Airijos "oho kokiais gerais drabužiais tu vaiką rengi, mums šitos firmos apranga - per brangu". njo, negi girsies, kad skudurynus kartais aplankai.
Atsakyti
va va,panasiai ,negi sakysi,kad zinau,kad naujas asortimentas,ir lekiu ten biggrin.gif
Atsakyti