Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(Roadkill @ 2013 03 05, 23:18)
Jei laiptines kodas toks mechaninis, kur reikia du ar tris skaicius kartu paspausti, tai atspeti labai lengva -- paspaudi tuos -- kurie labiausiai nutrinti  lotuliukas.gif
Aš nematau, kurie labiausiai nutrinti. Ypač, jeigu spyna sena ir kodas buvo keičiamas. Tai visi mygtukai gerai aptrinti. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 05, 22:08)
Pas mus irgi neseniai buvo "gal turit ko valgyt?" Ką sakėt?  bigsmile.gif

o ką jūs atsakėt?

Man vis vaidenasi, kad eina tikrintojai, nužiūrėtojai, renka info vagim ir pan.
Atsakyti
Pas mus būna palieka atidarytas duris ir dar paremia kokiu plytgaliu doh.gif Pamatyčiau kas, tai aprėkčiau bash.gif:
Ir man labai nejauku kai nieko nelauku, o į duris skambina visokie neaiškūs irgi lyg tikrindami ar kas yra doh.gif
QUOTE(Roadkill @ 2013 03 05, 17:45)
Yra viskas netaip ir sunku normaliais keliais, ir jokie "advokatai" nieko negali prikombinuoti. Bet zmogui, kuris nieko nezino apie sistema ir dar nemoka kalbos -- sunku suprast kas su kuo valgoma. Uztai ir steigiasi visokios istaigos...

"Advokatai" žino kur ką nutylėti ar įvardinti palankesniais terminais. Gerai žinoma kaip selfemploydai "susigražina" mokesčius. Kalba moku gan neblogai ir su tokiais dokumentais susidurt teko ir ne kartą. Daug biznio nuvogiau nuo tokių įstaigėlių pažistamiems nemokaimai pildydama formas, skambindama ir lydėdama. Dar niekas negavo pasakiškų išmokų už nieką ir nesugebėjo man paaiškinti už ką jų kaimynams moka tas stebuklingas sumas apie kurias giriasi.
QUOTE(due drops @ 2013 03 05, 19:20)
laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif
Jus ten pagyvenkit,tada galesit kliedet kaip viskas pigiau.Uz kokiu saldainius moka svara? g.gif Nebent tik Poundlende..Ir svaras uz nedideli pakiuka,o ne uz kg.,jeigu ka biggrin.gif

Būtent, Pergalė saldainių maža kvadratinė dėžutė (manau max 200g, bet negarantuoju, nes netikrinau) kainuoja 1GBP Poundland'e. Ten ir daug žinomų brendų galima nusipirkt už tą mažą kainą, su kokybe būna visaip. Bet esmė, kad tai ne 1kg Pergalės už 1GBP.
QUOTE(Arretė @ 2013 03 05, 19:23)
Nežinau, sunku man raštu paaiškinti, bet gal kaipnors supratot. ax.gif
Viskas, baigiu, neatrašykit nieko, nes vėl man kils minčių. biggrin.gif

Aš irgi negaliu nustot rašyt ta tema, nes ryškiai visdar gyvas mitas, kad užsieny pinigai ant medžių auga lotuliukas.gif
Supratau apie ką Jūs 4u.gif Kalbant apie maistą gal ir teisi esate, neskaičiavau ir nelyginau. Bet reiktų nepamiršt ir kitų išlaidų bei gyvenimo kokybės kuri yra JK ir LT.
QUOTE(Arretė @ 2013 03 05, 20:09)
Tiesiog kalbu esamuoju laiku, ką iki šiol žinau ir kokią nuomonę esu susidariusi.

Jau sakiau, gerai ten, kur mūsų nėra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 03 05, 23:49)
o ką jūs atsakėt?
Aš pasiūliau kreiptis į socialinę rūpybą.
Kadangi kalbėjomės per domofoną, tai negalėjau matyti, kas iš tiesų skambina. Pirmiausia kalbėjo vaikas laužyta lietuvių kalba. Kadangi buvo labai šalta ir gal švenčių išvakarės, o gal savaitgalis (kai miestas tuščias) man pasirodė keista, kad vienas vaikas tokiame šaltyje blakutinėja. Be to, balsas atrodė nenatūraliai ploninamas. Paklausiau, kur mama, tada atsiliepė tipo mama, stovinti šalia. Paklausiau, kur gyvena, atsakė, kad prie stoties (kas man irgi nuskambėjo įtartinai, nes kokio velnio trenktis į kitą miesto galą). Pasiūliau kreiptis į soc. rūpybą, atsakė, kad ten labai ilgai reikės laukti, kol viską apiformins, ir labai mažą ( biggrin.gif ) pašalpą gaus.
Man susidarė vaizdas, kad tai buvo čigonės.
Jeigu vaikas būtų be mamos, būčiau įleidusi ir aiškinusis, kur tėvai, gal net vežusi į policiją. Žiūrėčiau pagal situaciją. unsure.gif

Kai skambina į domofoną ir prisistato, kiba "paštas", klausiu, į kurį butą. Atsako pagal domofono mygtukus, bet aš tada paklausiu pavardės (juk jeigu neša laišką, tai pavardė turi būti), o kaimynų pavardes aš maždaug žinau. Nėra buvę atvejo, kad nepatikslintų, kad "nešam informaciją į paštą visiems butams". Tada pasakau, kad ačiū, reklamos gaut nepageidaujame. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 05 kovo 2013 - 23:41
QUOTE(mititėja @ 2013 03 05, 22:31)
O tai kaip draugus įleist? Raktus per langą išmest?  blink.gif

Nusileist is antro auksto nesudetinga biggrin.gif .Ramybe brangiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2013 03 05, 22:35)
Ar labai dažnai tokių ateina? unsure.gif
Pas mus "pirkit bulves" nelabai ateina, neseniai buvo tik "gal turit ko valgyt?".

Kol buvo mechaninis-ejo sniurais.Vos ne kasdien blink.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2013 03 05, 23:49)

Slyksciausia buvo vienos picerijos reklama,kabinejama vasara ant butu rankenu.Aiskus zenklas vagims,kas isvaziave. devil.gif .Nurinkdavau ir nuo kaimynu rankenu.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 06, 01:13)
Nusileist is antro auksto nesudetinga biggrin.gif .Ramybe brangiau biggrin.gif
O mane siutindavo kaimynų draugai, kurie skambindavo man, nes kaimynai, kaip tu sakai, neėmė ragelio. doh.gif
Ačiū D, išsikraustė, o naujieji paėmė ragelį. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 05, 23:38)

Jei čigonai tai atskira kalba apie juos. Iš manęs nieko negautų.
Prieš kelis metus esu kažką iš maisto davusi, buvo moteris berods atėjus. Irgi apie šventiniu laikotarpiu. Bet tada turėjau atliekamo nenorimo maisto. Šiuo metu turiu tik tai, ką mėgstu.
O pašalpos tai iš tikro mažos.
Pas mus paštininkė pastovi, aš ją iš balso atskiriu ir įleidžiu. Kitų neįleidžiu, bet visada yra kas mielai įleis biggrin.gif Mano name gyvena daug pensų, jie renka tuos lankstinukus įvairių prekybos centrų. Paskui makulatūrą keičia į tualetinį popierių. Ne iš gero gyvenimo aišku.

QUOTE(due drops @ 2013 03 06, 00:13)
Slyksciausia buvo vienos picerijos reklama,kabinejama vasara ant butu rankenu.Aiskus zenklas vagims,kas isvaziave. devil.gif .Nurinkdavau ir nuo kaimynu rankenu.

Pas mus irgi buvo.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 06, 01:25)
O mane siutindavo kaimynų draugai, kurie skambindavo man, nes kaimynai, kaip tu sakai, neėmė rageliodoh.gif
Ačiū D, išsikraustė, o naujieji paėmė ragelįbiggrin.gif

Maniskiai tikrai kaimynams neskambineja.Ypac kai pirmam aukste gyvena pora pagerintu.Garantuotai su sluota islektu brunette.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 03 06, 01:32)
Jei čigonai tai atskira kalba apie juos. Iš manęs nieko negautų.
Prieš kelis metus esu kažką iš maisto davusi, buvo moteris berods atėjus. Irgi apie šventiniu laikotarpiu. Bet tada turėjau atliekamo nenorimo maisto. Šiuo metu turiu tik tai, ką mėgstu.
Aš neduočiau. Užteko poros atvejų, kai labai aišku, kad ne valgyt neturi, o tiesiog taip verslauja.

O pašalpos tai iš tikro mažos.
Na taip, vienas dirbantis nepajėgia 10čiai nedirbančių dar ir dideles pašalpas (oriam gyvenimui) uždirbti. mirksiukas.gif

Pas mus paštininkė pastovi, aš ją iš balso atskiriu ir įleidžiu. Kitų neįleidžiu, bet visada yra kas mielai įleis biggrin.gif  Mano name gyvena daug pensų, jie renka tuos lankstinukus įvairių prekybos centrų. Paskui makulatūrą keičia į tualetinį popierių. Ne iš gero gyvenimo aišku.
Pas mus irgi buvo.. doh.gif
Mūsų paštininkė turi raktą.

QUOTE(due drops @ 2013 03 06, 01:55)
Maniskiai tikrai kaimynams neskambineja.Ypac kai pirmam aukste gyvena pora pagerintu.Garantuotai su sluota islektu brunette.gif
Tai be pirmo ir antro aukštų dar 3 aukštai, pilni kaimynų su rageliais, yra. mirksiukas.gif
Draugai gal ir neskambina. Bet tarkim kokios tarnybos jeigu ateina (elektrikai, vandentiekininkai ar kabelinė TV), ar tas pats registruotas paštas, ar kurjeris ką atveža. Skambina į kitus butus, nes taip greičiau ir patogiau. Pernelyg ilgai man skambinėjo, kad patikėčiau, jog pas kažką niekas niekad neina.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 06, 08:36)
Draugai gal ir neskambina. Bet tarkim kokios tarnybos jeigu ateina (elektrikai, vandentiekininkai ar kabelinė TV), ar tas pats registruotas paštas, ar kurjeris ką atveža. Skambina į kitus butus, nes taip greičiau ir patogiau. Pernelyg ilgai man skambinėjo, kad patikėčiau, jog pas kažką niekas niekad neina.

Jei ka pasikvieciam t.y meistra-patys ir isileidziam.Kodel turetu musu kaimynams skambint?Policijai,greitajai esam diktave savo koda.Kabeline pas mus nesilanke nuo ivedimo.O ko jai laugh.gif .Kurjeriai mums nieko neveza.
Nezinau kas pas tave per kaimynai,bet pas mus neiprasta,kad kitu draugai ar meistrai skambinetu kaimynams cool.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 06, 09:24)
Jei ka pasikvieciam t.y meistra-patys ir isileidziam.Kodel turetu musu kaimynams skambint?Policijai,greitajai esam diktave savo koda.Kabeline pas mus nesilanke nuo ivedimo.O ko jai  laugh.gif .Kurjeriai mums nieko neveza.
Nezinau kas pas tave per kaimynai,bet pas mus neiprasta,kad kitu draugai ar meistrai skambinetu kaimynams cool.gif
Na taip, mano kaimynai irgi nežinojo, kad pas juos buvo atėję tarkim el. skaitliuko patikrinti. O iš kur jiems žinoti? Taigi jų mygtukas domofone neveikia, skambino kitiems. Kabelinė irgi ateina tikrinti, ar kas chaliavu nepasijungęs. Aišku, nekursuoja kasdien, kaip troleibusai, bet sudėjus visus bulvių pardavėjus, skrajučių platintojus ir einančius pas kaimynus, neėmusius ragelio, susidaro. biggrin.gif
O tu galvoji, kad meistrai elgiasi taip, kaip tu pageidauji, o ne kaip jiems patogiau? lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nebūčiau tokia tikra. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Roadkill @ 2013 03 05, 22:18)
Jei laiptines kodas toks mechaninis, kur reikia du ar tris skaicius kartu paspausti, tai atspeti labai lengva -- paspaudi tuos -- kurie labiausiai nutrinti  lotuliukas.gif

pas mus jau pakeisti. ir tie, kur labiausiai nutrinti - nebeveikia tongue.gif
Atsakyti