Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(Arretė @ 2013 03 06, 12:39)
Ne, nu viršūnė. doh.gif  blink.gif

Tikrai viršūnė kaip galima nusiimpretuoti į lankas, kad belieka tik galvutę padaužyt lotuliukas.gif
Nesakiau, kad imti pašalpą gėda, bet nemanau kad kažkas iškelta galva eina prašyt socialinės. Vien pats prašymo faktas yra deklaracija, kad šiandien žmogus pats neišsilaiko ir jam reikia pagalbos. Pašalpa normaliam sveikam žmogui tik laikina stotelė, iki kol ras būdų oriai užsidirbti.

QUOTE(Bekasė @ 2013 03 06, 12:47)
o tai kai tariesi del susitikimo ka taip sunku pasakyti duru koda?

Aš savo durų kodo niekam nenoriu dalint. Durų kodo labai mėgsta klausti maistas į namus. Tokiem pakartoju buto numerį ir tegu skambina į telefonspynę. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 06, 11:03)
Nu laba diena.As tai is savo patirties rasiau,ne is lempos.O kokia patirti turite jus? g.gif .Ar prisiklausete saldziu pasakeliu cool.gif

due drops, kiek laiko jus gyvenote uk? ir beja UK ne tik Londonas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Goba @ 2013 03 06, 14:09)
due drops, kiek laiko jus gyvenote uk? ir beja UK ne tik Londonas smile.gif

Aciu Dievui,trumpai biggrin.gif .Dekui,kad informavote,buciau ir nesuzinojus laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 06, 11:15)
Aciu Dievui,trumpai biggrin.gif .Dekui,kad informavote,buciau ir nesuzinojus laugh.gif

panasu kad sunkiai isivaizduojat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Goba @ 2013 03 06, 14:16)
panasu kad sunkiai isivaizduojat smile.gif

Ka sunkiai isivaizduoju? g.gif .Kainas? g.gif Kiek zinau,man isvaziavus viskas dar pabrango. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 03 06, 14:07)
Nesakiau, kad imti pašalpą gėda, bet nemanau kad kažkas iškelta galva eina prašyt socialinės. Vien pats prašymo faktas yra deklaracija, kad šiandien žmogus pats neišsilaiko ir jam reikia pagalbos. Pašalpa normaliam sveikam žmogui tik laikina stotelė, iki kol ras būdų oriai užsidirbti.

O aš eičiau iškelta galva tos pašalpos prašyti. Žinoma, jei jos einu ne dėl to, kad mane atleido dėl pravaikštų už girtuokliavimą ar pan. Pati sakote, kad žmogui reikia pagalbos. Pagalbos prašymas orumo negadina. Kaiptik ne kiekvienas yra toks stiprus, kad pripažintų - taip, man dabar sunku, man reikia pagalbos ir aš jos ieškosiu.
Dėl oraus uždarbio kaipti labai suabejočiau. Ar oru yra dirbti viršvalandžius už dyką? Ar oru nuryti įžeidinėjimus, nes bijai ,kad atleis? Ar oru dirbti už tokį niekingai mažą atlyginimą, kai darbas fiziškai sunkus?
Išvis, ar jūs kuri bent kartą stovėjote darbo biržoje? Ar esat susidūrusios su ta panieka biržos darbuotojos veiduose (ne visos tokios, bet yra susireikšminusių), su darbdavio arogancija ir belekokiu stengimusi parodyti savo valdžią pokalbio dėl darbo metu? Ar jums atrodo sąžininga, kad žmogus neturi teisės pasirinkti, ką jis nori dirbti ir turi priimti kiekvieną siuntimą į pokalbį, o jo metu dirbs žmogus ten ar ne sprendžia tik darbdavys. blink.gif Ar tai normalu, jei žmogui tiesiog netiks darbas keliasdešimt km važiuoti ir nuo ryto iki vakaro kirsti miško kiaurą dieną už minimumą ir jei jis IŠDRĮS pasakyti, kad jo netenkina sąlygos, jį pusei metų išmes iš biržos? Tada jis turės kas mėn mokėti 90lt, kas mano manymu yra grynų gryniausia bauda už tai, kad tau tiesiog netiko darbas. Gal aš durna, bet man rodos žmogaus teisė yra rinktis profesiją, o ne vergiška prievolė sutikti su poniute (vėliau ir su būsimu darbdaviu), šiltai įsitaisiusia biržos darbuotojos kėdėje ir net nesuvokiančios, į kokias sąlygas siunčia žmones.
P.S. kalbu apie sąžiningus žmones, su patirtimis, arba su aukštuoju, tvarkingus, bet tiesiog negaunančius darbo. Apie tuos etatinius prasigėrusius, kurie patys nenori dirbti, ir kurių niekas nenori net nediskutuoju.
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 03 06, 13:32)
[size=1] Gal aš durna,

Gal tikrai g.gif Darbo birža ne daugiabutis jei ką.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 03 06, 12:53)
Kaip atskiriat ? Ir išvis, kas čia per verslas? lotuliukas.gif
Labai paprastai: jeigu prašo "poros litų valgiui", o gavę valgio (kuris kainuoja daugiau nei porą litų) jį prie davusio akių meta į šiukšlyną ir iškeikia davusį - esu tikra, kad valgyt jis nenori. Nori pinigų. Kam - nesigilinu.
Tai ir yra verslas. Prisikaulyti pinigų. Ne bado spiriamam.

QUOTE(Karusia @ 2013 03 06, 13:40)
užsidirbk ir būk orus.
thumbup.gif drinks_cheers.gif Būtent tai ir turėjau minty.
Dirbantys ne visada turi užtenktinai, o pašalpas gaunantys skundžiasi, kad "per mažos". Nebepaveža dirbantys ir mokesčius sumokėti, kad pašalpoms užtektų, ir dar maistu/pinigais paremti, nes pašalpos per mažos. doh.gif doh.gif

QUOTE(Bekasė @ 2013 03 06, 13:47)
o tai kai tariesi del susitikimo ka taip sunku pasakyti duru koda?
Negi taip sunku suprasti - NĖRA KODO. Yra skambučiai į duris. NE KODINĖ SPYNA, o DOMOFONAS. Jaučiat skirtumą? Ne?

QUOTE(Bekasė @ 2013 03 06, 13:47)
tai visi sitie irgi nevaziuoja na ura - vizitai yra derinami, tai derinimo metu ir pasakai, kai ieiti i laiptine, o jeigu vaziuoja siai sau na ura, tai tikrai ne mano problema, kaip jie i laiptine pateks.
Gal su jumis kažkas kažką ir derina, su manim kaimynų maistrai nieko nederina, tiesiog skambindavo man į duris ir sakydavo, kad eina į tą ir aną butą.
Ir kai ne jūsų problema, tai skambina kitiems kaimynams į duris. Tiems, kurie ėmė ragelį. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Malena @ 2013 03 06, 14:07)
Nieko panašaus. Kalbos apie "pašalpinių kartą" nėra iš piršto laužtos. Ilgai maniau tai esant pramanais, bet įsitikinau savo ausim, kaip pašalpas gaunančių tėvų vaikai laukia pilnametystės ir planuoja, kaip gaus pašalpą. Deja.

QUOTE(due drops @ 2013 03 06, 14:15)
Dekui,kad informavote,buciau ir nesuzinojus laugh.gif
thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 03 06, 13:32)
Gal aš durna, bet man rodos žmogaus teisė yra rinktis profesiją, o ne vergiška prievolė sutikti su poniute (vėliau ir su būsimu darbdaviu), šiltai įsitaisiusia biržos darbuotojos kėdėje ir net nesuvokiančios, į kokias sąlygas siunčia žmones.

Be abejo. O dirbančiųjų ir mokančių mokesčius teisė - spręsti, kokias pašalpas jie išgali mokėti tiems, kurie nori pagerintų sąlygų.
beje - galima net neiti į darbo biržą ir susirasti darbo pačiam.
Darbo birža ir privalomasis sveikatos draudimas - nesusiję.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 03 06, 18:47)
beje - galima net neiti į darbo biržą ir susirasti darbo pačiam.
Nu laba diena, koks darbas, koks pačiam? Taigi darbo niekas nenori, nori pašalpos. O ją moka darbo birža. Tiesa, labai mažą. Norėtųsi didesnės. Orios.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 06, 17:32)
Labai paprastai: jeigu prašo "poros litų valgiui", o gavę valgio (kuris kainuoja daugiau nei porą litų) jį prie davusio akių meta į šiukšlyną ir iškeikia davusį - esu tikra, kad valgyt jis nenori. Nori pinigų. Kam - nesigilinu.
Tai ir yra verslas. Prisikaulyti pinigų. Ne bado spiriamam.

Nieko panašaus. Kalbos apie "pašalpinių kartą" nėra iš piršto laužtos. Ilgai maniau tai esant pramanais, bet įsitikinau savo ausim, kaip pašalpas gaunančių tėvų vaikai laukia pilnametystės ir planuoja, kaip gaus pašalpą. Deja.

Klausimas buvo apie "gal turit ko valgyt?" prašinėtojus.

Vilniuje? Jei mano žinios nepasenusios, "socialkė" yra kažkas 300lt su kapeikom. Norėčiau pamatyt kieno svajonė gyventi Vilniuje iš pašalpų. Tai viena. O antra, jei jūsų minėti vaikai stos studijuot, juos tėvai privalės išlaikyt iki berods 24 metų. Trečia, nereikia per daug kreipt dėmesio į jaunimėlio kalbas. Dabar gal ir atrodo, kad bus faina, gaus išlaikymą, nereikės dirbti. Realybėj jau po mėnesio gyvenimas su 300lt kišenėj gali apkarsti. O kur dar savirealizacijos poreikiai.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 03 06, 19:28)
Klausimas buvo apie "gal turit ko valgyt?" prašinėtojus.
O kuo skiriasi "gal turit ko valgyt?" ir "duokit porą litų duonai". Man iš esmės nesiskiria.
Negi galvojat, kad žmogus domisi, ar aš turiu ko valgyt.
Dar pamenu atvejį, kai prašinėjo drabužių čigonai. Kas davė, kas ne. O paskui daugybė duotų drabužių mėtėsi per visus kiemus. Prieš daug metų buvo, bet įspūdį paliko neišdildomą.

QUOTE(Malena @ 2013 03 06, 19:28)
Vilniuje? Jei mano žinios nepasenusios, "socialkė" yra kažkas 300lt su kapeikom. Norėčiau pamatyt kieno svajonė gyventi Vilniuje iš pašalpų. Tai viena. O antra, jei jūsų minėti vaikai stos studijuot, juos tėvai privalės išlaikyt iki berods 24 metų. Trečia, nereikia per daug kreipt dėmesio į jaunimėlio kalbas. Dabar gal ir atrodo, kad bus faina, gaus išlaikymą, nereikės dirbti. Realybėj jau po mėnesio gyvenimas su 300lt kišenėj gali apkarsti. O kur dar savirealizacijos poreikiai.
Nemanau, kad tie vaikai stos studijuot. Tikrai nemanau. schmoll.gif
Atsakyti