Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(Karusia @ 2012 11 17, 21:36)
o kas turėtų už jus turėti laiko, noro, ir gabumų?

Eina na....kas turi gabumu tas lai ir valo,kitiems/oms patinka arba uzsidirbt nori tai ir lai zulinasi po koridorius,o jei zmogus nenori tai ir nevalo liezuvis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mimozza 35: 17 lapkričio 2012 - 23:28
QUOTE(Montekrista @ 2012 11 17, 23:13)
sakiau-mokam pinigus. Ateina ir tvarko.

netvarkyčiau - tariamoji nuosaka.
jeigu netvarkytų - kas tada?
Atsakyti
Nevalau.Nusaukit,nevalysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 11 18, 13:32)
Nevalau.Nusaukit,nevalysiu biggrin.gif

biggrin.gif

Laikas gal prisipažint, kad aš irgi nevalau, esu turbūt iš tų, kur su ašarom akyse diplomą pamestų, jei prireiktų valyt biggrin.gif
Mes mokam už laiptinių valymą, bet dėl tam tikrų aplinkybių (samdomas kiemsargis, kuris turėtų valyti, bet nevalo, bet panašu, kad be manęs tai niekam ir netrukdo) NIEKAS jau daug mėnesių nevalo. Na, arba bent neužmačiau tokio veiksmo. O kad kažkas labai matytųsi pačioj laiptinėj... Maža ji, vos šeši butai. Nežinau, ką ten taip reikėtų apšnerkšti, kad akis badyt pradėtų. Net mano mamai, kuri dažnai į svečius atvažiuoja ir yra absoliuti švaros maniakė, niekad neužkliuvo biggrin.gif Žodžiu, keliskart pasiskundžiau bendrijos pirmininkui, jis padejavo, kad situaciją žino ir šiuo metu nežino, kaip ją pakeisti, tuo viskas ir baigėsi. Kitiems kaimynams, panašu, nei šilta, nei šalta nuo to.
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2012 11 18, 15:37)
biggrin.gif

Laikas gal prisipažint, kad aš irgi nevalau, esu turbūt iš tų, kur su ašarom akyse diplomą pamestų, jei prireiktų valyt biggrin.gif
Mes mokam už laiptinių valymą, bet dėl tam tikrų aplinkybių (samdomas kiemsargis, kuris turėtų valyti, bet nevalo, bet panašu, kad be manęs tai niekam ir netrukdo) NIEKAS jau daug mėnesių nevalo. Na, arba bent neužmačiau tokio veiksmo. O kad kažkas labai matytųsi pačioj laiptinėj... Maža ji, vos šeši butai. Nežinau, ką ten taip reikėtų apšnerkšti, kad akis badyt pradėtų. Net mano mamai, kuri dažnai į svečius atvažiuoja ir yra absoliuti švaros maniakė, niekad neužkliuvo biggrin.gif Žodžiu, keliskart pasiskundžiau bendrijos pirmininkui, jis padejavo, kad situaciją žino ir šiuo metu nežino, kaip ją pakeisti, tuo viskas ir baigėsi. Kitiems kaimynams, panašu, nei šilta, nei šalta nuo to.

Čia visai kitas reikalas.Aš irgi nevalyčiau.
Atsakyti
Mes už laiptinės tvarkymą mokame 6 lt kas mėnesį. Organizaciniais to tvarkymo reikalais rūpinasi namo administratorius.

Jei gyventojai sumąstytų (nors tikrai neįsivaizduoju, kas jiems turėtų užplaukti, kad taip nutiktų) plauti laiptinę patys, tai turbūt tiesiog susirasčiau, kas tai darytų už mane ir mokėčiau tai valytojai.

Tikrai rasčiau laiko ir gabumų laiptinei išplauti, bet va motyvacijos - anei kiek tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 18 lapkričio 2012 - 21:30
Pas kai ką yra proletariato mąstymas . Kaip tarybinių laikų talkoje - viską reikia daryti patiems - samdyti valytojos negalima.
Atsakyti
QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2012 11 19, 17:13)
Pas kai ką yra proletariato mąstymas . Kaip tarybinių laikų talkoje - viską reikia daryti patiems - samdyti valytojos negalima.

galima. bet tai priklauso nuo namo gyventojų valios - dauguma nusprendžia. be jokių tarybinių mąstymų.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 11 16, 23:07)

- Taigi mano Nuomonė šiuo aštriu laiptinių valymo klausimu. Kokia gi ji?

seniai taip besijuokiau thumbup.gif

QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2012 11 19, 17:13)

proletariatas per amžius nemanė, kad reikia plauti "niekieno" plotą. Čia buržuazinis išmislas tvarkytis ne vien namie, o ir laiptinėje ar NET kieme.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 11 19, 19:39)
galima. bet tai priklauso nuo namo gyventojų valios - dauguma nusprendžia. be jokių tarybinių mąstymų.

Tai kažkur reglamentuota?
QUOTE(groja @ 2012 11 20, 00:26)
seniai taip besijuokiau  thumbup.gif
proletariatas per amžius nemanė, kad reikia plauti "niekieno" plotą. Čia buržuazinis išmislas tvarkytis ne vien namie, o ir laiptinėje ar NET  kieme.

Kaip tik sovietmečiu buvo visokios savanoriškos-privalomos talkos, kai tvarkoma būdavo tai, kas visų/niekieno ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 11 19, 23:57)
Kaip tik sovietmečiu buvo visokios savanoriškos-privalomos talkos, kai tvarkoma būdavo tai, kas visų/niekieno ax.gif

talkos tai buvo ax.gif , tik jų atnešama reali nauda labai jau abejotina, dirbu dirbu o rezultato nėr. Ir įprotis tvarkyti laiptines - tai tikrai ne sovietmečio reliktas. Tiek, kad tada tiek šiukšlių nebuvo:butelius priduodavo, plastikinis maišelis buvo vertybė, jei kas jį turėdavo, išplaudavo, išdžiovindavo ir vėl naudodavo.
Atsakyti
mes pries metus krausteme i nauja buta, daremes vos ne kapitalini remonta, sienas griovem, lubas, sienas visuose kambariuose perdazinejom... zodziu dirbom is peties biggrin.gif trecia diena vykstant remontui (realiai tik baldus dar spejom issinesinet is visu kambariu ir pasiruost sveitimui sienu) skambutis i duris, atidarau, o uz duru kaimyne ( dabar tai zinau, kad jinai kaimyne, bet trecia diena remontuojantis buta neturejau zalio supratimo, kas jin per viena) ir be jokiu "laba diena" pareiskia, kad siandien mano diena valyt ir plaut laiptine blink.gif cia pagal jos grafika sudaryta blink.gif apsisuko ant kulno ir isejo. isejo ir "viso gero" lotuliukas.gif man tuo metu tiksliai ne laiptines plovimas galvoj buvo schmoll.gif
tai jinai taip supyko, kad as jai nepaklusau, kad kasdien sluoja ir valo laiptine pati.. tipo mane pamokys taip biggrin.gif ir tegu valo - as tiksliai is jos sluotos neatiminesiu, jei zmogus neturi ka veikt ir susirado veiklos valio thumbup.gif
Atsakyti