Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 11 20, 13:38)
mes pries metus krausteme i nauja buta, daremes vos ne kapitalini remonta, sienas griovem, lubas, sienas visuose kambariuose perdazinejom... zodziu dirbom is peties  biggrin.gif  trecia diena vykstant remontui (realiai tik baldus dar spejom issinesinet is visu kambariu ir pasiruost sveitimui sienu) skambutis i duris, atidarau, o uz duru kaimyne ( dabar tai zinau, kad jinai kaimyne, bet trecia diena remontuojantis buta neturejau zalio supratimo, kas jin per viena) ir be jokiu "laba diena" pareiskia, kad siandien mano diena valyt ir plaut laiptine  blink.gif  cia pagal jos grafika sudaryta  blink.gif apsisuko ant kulno ir isejo. isejo ir "viso gero"  lotuliukas.gif  man tuo metu tiksliai ne laiptines plovimas galvoj buvo  schmoll.gif
tai jinai taip supyko, kad as jai nepaklusau, kad kasdien sluoja ir valo laiptine pati.. tipo mane pamokys taip  biggrin.gif ir tegu valo - as tiksliai is jos sluotos neatiminesiu, jei zmogus neturi ka veikt ir susirado veiklos valio  thumbup.gif

Manyčiau jūs pasielgėte įžūliai, nemandagiai ir dar tuo didžiuojatės. Gi nemanėt, kad atėjo Kalėdų bobutė pasakyt, kad jūsų eilė laiptinę plauti. Nemėgstu nevalų ir netvarkančių, o tik teršiančių bendrą erdvę (dėl to ir susikūrėm tik savą, kad su tokiomis bendrautume tik pro mašinos langą ir dar uždarytą.).
Pati nevaliau mūsų kad ir nedidelio 8bučio laiptinės (laiko nebuvo ir neapsimokėjo - per tą laiką uždirbčiau man maloniu būdu daugiau, negu sumokėčiau už valymą), bet nuolat mokėdavau kaimynei už jos darbą, vėliau valė vaikų auklė (už papildomą užmokestį).
Atsikraustė į laiptinę panašiai besielgiantys į jūsų aprašytąjį elgesį tipai. Teršė visą remonto laiką - nesitvarkė - dar galima suprasti - patys dirbdavo pavargdavo. Vėliau taip pat rioglino net batų nevalydami ir tvarkyt nesiruošė. teko įstatymiškai su jais tvarkytis. Mokėti nepanorėjo, kai prispaudėme. Valė turzodami ir nesuprasdami, kas tvarka. Man jūs labai primenate savo požiūriu tą porelę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 20 lapkričio 2012 - 13:48
QUOTE(Sunute @ 2012 11 20, 14:41)
Manyčiau jūs pasielgėte įžūliai, nemandagiai ir dar tuo didžiuojatės. Gi nemanėt, kad atėjo Kalėdų bobutė pasakyt, kad jūsų eilė laiptinę plauti. Nemėgstu nevalų ir netvarkančių, o tik teršiančių bendrą erdvę (dėl to ir susikūrėm tik savą, kad su tokiomis bendrautume tik pro mašinos langą ir dar uždarytą.).

as izuliai pasielgiau bigsmile.gif ? as ten pradejau gyvent po pusantro menesio, remontavomes buta tiek laiko, patys viska darem nuo 8 ryto iki 22 val. vakaro... as per pietu pertrauka dar turejau laiptine sluoti bigsmile.gif ? nu laba diena lotuliukas.gif
pries tai gyvenom daugiabuty irgi, ir slaviau, ir ploviau, ir rankos nenukrito.
bet as tiksliai nesoksiu paskui kazkokios isterikes sudaryta grafika ir nemesiu visu darbu cia ir dabar, nes pagal jos grafika man laiptine sluot. dzin kad as ten net negyvenu dar bigsmile.gif
Papildyta:
Gi nemanėt, kad atėjo Kalėdų bobutė pasakyt, kad jūsų eilė laiptinę plauti.

oi, ejo ten ratais kas netingejo.. is pradziu ejo virsutine kaimyne pazindintis ( kaip nedasyla zmogui, kad pirmas remonto dienas man ne iki jos pazinciu), ikisdavo pastoviai peda kai duris atidarydavau ir prasidedavo " pirkot buta, nuomosites, is kur atsikelet, keliese gyvensit....." nu zodziu .. ir taip kasdien kokias 4 dienas... viska antra diena zinojau apie ja, vyra mirusi, sunus ir ju mergas visas...zodziu ...ketvirta diena nebeatidariau duru. tada pradejo vaiksciot kazkokia ir kitos laiptines, ziuret tipo nori ar mes ne kapitaline siena griausim, nes jau girdejo is kazko kad "perestroika"... paskui buvo ateje tryse - prasesi i svecius, tipo apziuret buta... neisileidau. Jus gal nesat susidurus su tokiais kaimynais, as irgi nebuvau, cia pirmas kartas. dabar susitikus pasisveikinu su visom, bet tuo ir baigiasi. nereikia man jokiu kaimynku pensininkiu, kurios pas mane sliosais kavos ir apziuret buta landziotu.
Papildyta:
Atsikraustė į laiptinę panašiai besielgiantys į jūsų aprašytąjį elgesį tipai. Teršė visą remonto laiką - nesitvarkė - dar galima suprasti - patys dirbdavo pavargdavo. Vėliau taip pat rioglino net batų nevalydami ir tvarkyt nesiruošė. teko įstatymiškai su jais tvarkytis. Mokėti nepanorėjo, kai prispaudėme. Valė turzodami ir nesuprasdami, kas tvarka. Man jūs labai primenate savo požiūriu tą porelę.

as Jums aiskinu aiskiai - TRECIA remonto diena, apie kokias siuksles Jus cia snekat blink.gif ? visas siuksles po remonto isveze uzsakyta firmos masina, ka laiptinej priterst galima baldus nesant is buto ir i buta blink.gif ? nei as laiptinej remonta dariau, nei as ten pritersiau.... snekat bele ka, radot prie ko prisikabint, nes turejot kaimynus nevalyvus ir dabar as kalta liksiu tuoj lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mus irgi verzesi ir liepe plaut,kol dar negyvenom cool.gif .Bjauriausia buvo tai,kad jokiu siuksliu,nei purvo nepalikdavom,o viena diena atejus radau susluotas kaimynu nuorukas prie savo slenkscio. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 11 20, 15:28)
Pas mus irgi verzesi ir liepe plaut,kol dar negyvenom cool.gif

butent blink.gif
as tikrai nei palikau, nei buciau palikus po saves kazkoki jovala, bet rautis pas zmones, kurie net negyvena ir kist po nosim SAVO grafikus, nurodinet - nu atsiprasau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 11 20, 15:28)
Pas mus irgi verzesi ir liepe plaut,kol dar negyvenom cool.gif .Bjauriausia buvo tai,kad jokiu siuksliu,nei purvo nepalikdavom,o viena diena atejus radau susluotas kaimynu nuorukas prie savo slenkscio. blink.gif

Bet pagalvojus ot faina būtų - atsikraustai į naują butą gyventi, ir prie to pačio neapmokama ne etatine valytoja tampi smile.gif
Jei ne šios diskusijos, net pagalvojus apie tokią situaciją nebūčiau (kur tik gyvenau, visur būdavo samdoma valytoja). Dabar jei ieškosiu buto, klausiu ir apie laiptinės valymo ypatumus name smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astoria: 20 lapkričio 2012 - 19:02
mes nusipirke buta irgi remontavomes beveik du men,kai atsikraustem gyvent gal po savaites atejo kaimyne bobute ir pasake,kad butas laiptine valo menesi ir kad kitas men musu butui.per metus 3 menesiai laiptines.nezinau kaip butu jei butu ateje trecia diena biggrin.gif bet dabar graziai bendraujam ir buna ,kad ji primena,arba ateina sako,vaikeliuk neplauk siandein,as pati,pas mane sveciu bus,tai bus pritrypta.
Atsakyti
QUOTE(DeiLiTautJoSa @ 2013 01 06, 12:55)
vaikeliuk neplauk siandein,as pati,pas mane sveciu bus,tai bus pritrypta.

o tai jus kasdien mazgojat taip tas laiptines blink.gif doh.gif
Pas mus karts nuo karto prasluojama, o plaunam aplamai praktiskai tik ziema ar kai lauke slapias purvas ir i laiptine nesasi.
Atsakyti
aikštelėje trys butai,viename negyvena-užsieny,tai po mėnesį budim,plaunam tik viena karta per mėnesį
Atsakyti
Mano aukšto kaimynė tai žemiau savo nosies niekada nematė ir nemato verysad.gif Niekad nėra laiptų nušlavus,o apie plovimą tai nėra ko ir svajot.Dabar įsitaisė šunį,visi darban,o šuo staugia ir cypia per dienas.Kai jau kas nors grįžta ir susipranta vest į lauką,tai tas šunelis ne visada ir išlaiko.Ne vieną kartą ir laiptinėj apsisiusiojo.Na bet gyvūnas nekaltas,o šeimininkai galėtų ir išvalyt.Na bet yra kaip yra,bet jau ne kartą ruošiuosi laiptus nušlavus visus šuns gaurus jai ant kilimo padėt verysad.gif bet nedrįstu blush2.gif
Atsakyti
Norėtųsi turėti tokią laiptinę smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patraukli ir Savarankiska: 08 sausio 2013 - 16:09
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(astoria @ 2012 11 20, 19:58)
Jei ne šios diskusijos, net pagalvojus apie tokią situaciją nebūčiau (kur tik gyvenau, visur būdavo samdoma valytoja)

As taip pat niekad negirdejau, kad gyventojai patys laiptine valytu blink.gif soka man sukelet, visur valytojos visada buvo blink.gif
Atsakyti