Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

Gyvenau senoje chrušiovkėje, atsikraustėm, remontą pasidarėm, galvojau va, pirmas nuosavas būstas, reiks tvarkytis, laiptinę valyt kartu su kaimynais. Tai va, porą menėsių pavaliau, o paskui spjoviau į tai, nes niekas daugiau nevalė. Visiems buvo gerai taip, kaip yra, iniaciatyvos susitarti dėl valymo grafiko nebuvo, kalbos apie valytojos samdymą kaimynai bijojo kaip velnio (beveik visi pensininkai, pinigų neturi ir t.t.).
Bet ne čia paradoksas - šiuo metu gyvenu kitur, ir mūsų laiptinėje išklota minkšta, prabangi raudona kiliminė danga, samdyti darbuotuojai kartą per savaitę siurbia tą kilimą, bet jis VISADA švarus, o aš chruščiovkėj gyvendama dukart per savaitę plaudavau laiptinę ir visvien visada purvina būdavo, taigi peršasi man mintis, kad arba čia aš sugebėjimų valyti laiptinės neturiu, arba daug kas ir nuo kaimynų priklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2013 01 10, 16:15)
Šitam reikalui tai jau visi samdo.Net ir mano kaime.Dar negirdėjau,kad gyventojai šluotūsi kiemą patys.

Kiemsargę samdo, kad valytų laiptines biggrin.gif Moka atskirai, iš namo bendrijos surinktų mokesčių.
Atsakyti
pas mus jau mėnesį skelbimas kabo - skubiai reikalinga valytoja - niekas nenori už kapeikas eit valyt....
Atsakyti
Keista,zmones zirzia,kad darbu ner.O va kai atsiranda koks papildomas darbukas-niekam nereikia g.gif
Atsakyti
Iš pradziu vale tokia studentė,pradejo gyventojai skustis, kad blogai valo, tada kiemsargei pasiule. Puikiai dabar valo, neprikiši biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2013 02 19, 18:10)
Iš pradziu vale tokia studentė,pradejo gyventojai skustis, kad blogai valo, tada kiemsargei pasiule. Puikiai dabar valo, neprikiši biggrin.gif

mes savo aukštą išsivalom patys,dar nei kart nemačiau kad kuris nors iš "aukščiau" nusileistų valyt,lygiai taip pat nematom tikslo valyt jų aukštų.
Todėl situacijos "aukščiau" nežinau.
Matai kad prisirinkę purvo-perbrauki šluota, bet pasiskaičius temą gal reiktų pradėt imt pinigus iš aukštesnių gyventoju biggrin.gif Jie pro mūsų aukštą tai pralipa,o valyt tai nevalo .... ? biggrin.gif
Atsakyti
pas mus tai paprastai nušluoja apačion,tik dulkės skraido,tad viršuje švaru,o apačioje -ne
Atsakyti
Pas mus valydavom pakaitom su kaimynais savo auksta,bet kaip ir visur atsirado tokiu,kurie net nuorukas mete i pirma auksta,kilo baisus skandalas laiptinej,kelis kart kviete kaimynai policija,ir pagaliau nei nuoruku,nei smarves nebera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Magic_ @ 2013 02 19, 18:27)
bet pasiskaičius temą gal reiktų pradėt imt pinigus iš aukštesnių gyventoju biggrin.gif Jie pro mūsų aukštą tai pralipa,o valyt tai nevalo .... ? biggrin.gif
Žinoma, imkit. O jie iš jūsų paims už tai, kad jums į butą neprilyja ir neprisninga. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kai šalia gyvenantiems kaimynams užsiminiau apie laiptinės valymą tai aiškiai buvo pasakyta:navalė, nevalo ir nevalys smile.gif, nu ir ką aš durniukė šluoju, išplaunu. Nu negaliu gyvent apsiš.....Užaugau nuosavam name, kaimynai nuolat tarpusavyje konkuravo kurio gėlynas puikesnis, išsitrauki žoliapjovę, jau žiūrėk ir kaimynas iš paskos kuria savo, neduok dieve jo veja praščiau atrodys biggrin.gif, o dabartinėj "komunalkėj" 54 butai, vadinasi gyvena maždaug 50 moterų, iš jų aš vienintelė sugebu (įperku) gėliu pasodint prie namo, buvom išvažiavę atostogų, tai apaugo piktžolėm, visiem dzin, šunys kakoja palei duris ir visi patenkinti:)

Mano mama atvažiavus pas mane į svečius pastoviai sako nu ale miesto bobos ir apsileidusios. Iš tikro šalia gyvena jauna šeima, abu išsilavinę žmonės, turi darbus, ne kokie bomžai, nu bet patikėkit man kartais tikrai norisi paimt skuduriuką ir nušveist jų duris. Taip kad moterys, nu nebūkit sutrės 4u.gif
Atsakyti
Zmones gal nenori su visokiom gelem kapstytis,nepagalvojot?Mane tai uzknisa,kai atsiranda vienas toks aktyvistas ir pradeda visa nama sokdinti. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Shianakt @ 2013 02 21, 17:54)
Kai šalia gyvenantiems kaimynams užsiminiau apie laiptinės valymą tai aiškiai buvo pasakyta:navalė, nevalo ir nevalys smile.gif, nu ir ką aš durniukė šluoju, išplaunu. Nu negaliu gyvent apsiš.....Užaugau nuosavam name, kaimynai nuolat tarpusavyje konkuravo kurio gėlynas puikesnis, išsitrauki žoliapjovę, jau žiūrėk ir kaimynas iš paskos kuria savo, neduok dieve jo veja praščiau atrodys biggrin.gif, o dabartinėj "komunalkėj" 54 butai, vadinasi gyvena maždaug 50 moterų, iš jų aš vienintelė sugebu (įperku) gėliu pasodint prie namo, buvom išvažiavę atostogų, tai apaugo piktžolėm, visiem dzin, šunys kakoja palei duris ir visi patenkinti:)
Žinot, aš suprantu, kad kaime savos tradicijos, pvz. daržų grožio konkursai. Kad kaimynai užsiima vejų lyginimu ir "ne prastesnių" kelnių siuvimu. Bet tai yra būtent kaimo pramogos ir malonumai. Dar kaime visi apkalba, kas kokią suknelę vilki, kiek suknelių iš viso turi ir pan. Mieste, žinokit, žmonės labiau savo nei kaimynų reikalais domisi. O jeigu ir domisi svetimais, tai stengiasi to neparodyt.
Tai jūs gal nesistenkit kaimietiškų pramogų mieste populiarinti. Ir taip labai provinciali tauta esame. mirksiukas.gif

QUOTE(Shianakt @ 2013 02 21, 17:54)
Mano mama atvažiavus pas mane į svečius pastoviai sako nu ale miesto bobos ir apsileidusios. Iš tikro šalia gyvena jauna šeima, abu išsilavinę žmonės, turi darbus, ne kokie bomžai, nu bet patikėkit man kartais tikrai norisi paimt skuduriuką ir nušveist jų duris. Taip kad moterys, nu nebūkit sutrės 4u.gif
Jeigu norit, tai ir nuvalykit. Man panašu, kad jūs tiesiog suaugusi su ūkio darbais ir jums prasideda lomkės, jeigu nuo skuduro atsiplėšiat.

QUOTE(due drops @ 2013 02 21, 18:59)
Zmones gal nenori su visokiom gelem kapstytis,nepagalvojot?Mane tai uzknisa,kai atsiranda vienas toks aktyvistas ir pradeda visa nama sokdinti. schmoll.gif
thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 21 vasario 2013 - 19:08