Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(due drops @ 2013 02 21, 18:59)
Zmones gal nenori su visokiom gelem kapstytis,nepagalvojot?Mane tai uzknisa,kai atsiranda vienas toks aktyvistas ir pradeda visa nama sokdinti. schmoll.gif

drinks_cheers.gif nuosavam name, balkone - prasom - sodinkit ka norit. bet prie daugiabuciu blink.gif kas darysis jei kiekvienas ka nori, kur nori prades sodint doh.gif lygi, priziureta grazi zalia veja thumbup.gif tvarkingiau but negali.
o cia matote "prisodinau ( vienintele ipirkau lotuliukas.gif ) geliu ir dar niekas nesiteikia priziuret, kai as atostogauju blink.gif " virsune doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 22 vasario 2013 - 08:16
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 22, 09:14)
kas darysis jei kiekvienas ka nori, kur nori prades sodint  doh.gif  lygi, priziureta grazi zalia veja  thumbup.gif  tvarkingiau but negali.

Aš tai turbūt nesu gražaus gėlyno mačiusi. Na, nebent nuotraukose. O tie aplink daugiabučius man visada šiurpą kelia. biggrin.gif Na kiekvienas turi savo skonį ir jam gražu tų gėlių visokių prikaišioti, skirtingų spalvų, dydžių. doh.gif O poto pro šalį eini ir žiūri į tų "50 moterų" išraišką keliuose kvadratiniuose metruose, paverstuose beskonybės altoriumi. biggrin.gif
Tikrai nėra tvarkingiau už veją. Nebent gėlyną profesionalai įrengtų, nes kai sueina kelios skirtingos moteriškės (o dar baisiau - močiutės), tai apie kokį vientisumą ir grožį čia kalbėti...
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 02 22, 10:04)
Aš tai turbūt nesu gražaus gėlyno mačiusi. Na, nebent nuotraukose. O tie aplink daugiabučius man visada šiurpą kelia. biggrin.gif

drinks_cheers.gif ir dar piktinasi, kad niekas nesiverzia to gelyno priziuret doh.gif
Atsakyti
Gėlynai gėlynais, bet va prie mūsų laiptinės kažkas vieną vasarą prisisodino cukinijų, ir dar prie pat laiptinės įėjimo, kur kiekvienas šuo ir chroniukas jaučia pareigą nusišlapinti doh.gif rudenį ir derlius mačiau šioks toks užaugo. Na ką padarysi, yra žmonių kurie jaučia tokią meilę žemei, kad pasiryžę kiekvieną laisvą žemės lopinėlį apsisodinti gėlynais ir daržais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutti @ 2013 02 22, 10:52)
Gėlynai gėlynais, bet va prie mūsų laiptinės kažkas vieną vasarą prisisodino cukinijų, ir dar prie pat laiptinės įėjimo, kur kiekvienas šuo ir chroniukas jaučia pareigą nusišlapinti  doh.gif rudenį ir derlius mačiau šioks toks užaugo. Na ką padarysi, yra žmonių kurie jaučia tokią meilę žemei, kad pasiryžę kiekvieną laisvą žemės lopinėlį apsisodinti gėlynais ir daržais smile.gif

Musu kaimyne isirengus visa darza po balkonu doh.gif augina svogunus, burokelius, agurkus, krapus, salotas ir t.t.. persikase moteriske kiek jai reikejo zemes ir turi darza doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 22, 09:13)
drinks_cheers.gif  ir dar piktinasi, kad niekas nesiverzia to gelyno priziuret  doh.gif

man irgi nesuprantamas tas poziuris "as gyvenu teisingai, o jus visos sutres, jei taip nenorit". Gyvenu nuosavam name, uz miesto, zemes lig valiai, bet manes nieks neprivers jokiu gelynu daryt. Siltnami turiu, vaiskrumiu yra, obelu, kriausiu, bet darzo ir gelyno, tai gink die. Nekenciu zemej kapstytis. Nepatinka. Laiko gaila. Ir saves. O cia noret, kad zmones mieste gelynus darytu g.gif nagi kai kurie gyvenime gal ranku i zeme sukise nebuvo, kai kurie gal buvo, bet nemegsta, o kitiems gal laiko gaila, juk mieste dirbant, vazinejant n kilometru, kiek ir to laisvalaikio belieka...

QUOTE(Tutti @ 2013 02 22, 09:52)
prie mūsų laiptinės kažkas vieną vasarą prisisodino cukinijų,

yra žmonių kurie jaučia tokią meilę žemei, kad pasiryžę kiekvieną laisvą žemės lopinėlį apsisodinti gėlynais ir daržais smile.gif

na, zinokit nebutinai. Nebukit tokia kategoriska. Kartais zmones is skurdo megina prie namo darzoves sodintis. Juolab, cukinijos brangesnis malonumas, ne visi gali ipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 02 22, 11:15)
na, zinokit nebutinai. Nebukit tokia kategoriska. Kartais zmones is skurdo megina prie namo darzoves sodintis. Juolab, cukinijos brangesnis malonumas, ne visi gali ipirkti.

Pas mus tikrai neskurstanti namo pirmininke darza atsitvere.Kaip tik po mano balkonu cool.gif
Atsakyti
jo dar atsirado vienas aktyvistas "darom" akciją sugalvojo, ir šokdina visus, šiukšles matai susirinkt reikia, dar neduok dieve koks asilėlis sugalvos, kad šūnų šudą surinkt reika, nu siaubas!!!!! būtų jum dar ko iš tų kaimo žmonių pasimokyt 4u.gif
Atsakyti
Duok Dieve,kuo maziau tokiu susireiksminusiu mokytoju cool.gif .Ir kaip mes tam didmiestyj iki siol be jusu gyvenom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 22, 11:13)
Musu kaimyne isirengus visa  darza po balkonu  doh.gif  augina svogunus, burokelius, agurkus, krapus, salotas ir t.t.. persikase moteriske kiek jai reikejo zemes ir turi darza  doh.gif

Mes gyvenam tokiam nei daugiabuty, nei nuosavam name, bet yra bendras kiemas, niekam nepriklausantis. Tai po langais irgi susitvarkėm, tujom užsitvėrėm plotelį, veją pasėjom, suoliuką pastatėm. Tvorų nėra, kaimynai gali vaikščioti, bet neina, nes nėra jiem ten ko eiti po mūsų langais sėdėti, turi savo. Tik šiaip skandalus kėlė ir vis dar kelia, ko čia prisodinom. Mat buvęs šiukšlynas-šabakštynas jiems gražiau, o gal pavydu, kad jų pusė dabar ne tokia graži atrodo. doh.gif O aš dar ir darželį poros kvadratų pasidariau... ax.gif Bet jau tokį labai kuklų ir išpuoselėtą, prieskoninėms žolelėms, su tvorele ir mediniais rėmeliais. biggrin.gif Tai jei kažką tokio dekoratyvaus ir dailaus daugiabučių gyventojai darytųsi, ne ant praėjimų, tai ir ta daržovė viena kita akies nerėžtų. Tik va, spėju jūsų kaimynė įgyvendino kaimiško stiliaus daržo idėją. doh.gif Tai tokių esu mačiusi - atrodo nekaip...
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 02 22, 20:17)
Mes gyvenam tokiam nei daugiabuty, nei nuosavam name, bet yra bendras kiemas, niekam nepriklausantis. Tai po langais irgi susitvarkėm, tujom užsitvėrėm plotelį, veją pasėjom, suoliuką pastatėm. Tvorų nėra, kaimynai gali vaikščioti, bet neina, nes nėra jiem ten ko eiti po mūsų langais sėdėti, turi savo. Tik šiaip skandalus kėlė ir vis dar kelia, ko čia prisodinom. Mat buvęs šiukšlynas-šabakštynas jiems gražiau, o gal pavydu, kad jų pusė dabar ne tokia graži atrodo. doh.gif  O aš dar ir darželį poros kvadratų pasidariau... ax.gif Bet jau tokį labai kuklų ir išpuoselėtą, prieskoninėms žolelėms, su tvorele ir mediniais rėmeliais. biggrin.gif Tai jei kažką tokio dekoratyvaus ir dailaus daugiabučių gyventojai darytųsi, ne ant praėjimų, tai ir ta daržovė viena kita akies nerėžtų. Tik va, spėju jūsų kaimynė įgyvendino kaimiško stiliaus daržo idėją. doh.gif Tai tokių esu mačiusi - atrodo nekaip...
O jūs kurioj vietoj gyvenat? g.gif Jeigu kur pakeliui eisiu, užeisiu tų jūsų prieskoninių žolelių pasiskint. Nes jeigu niekieno žemėj, tai ir žolelės - niekieno. mirksiukas.gif
O kalbant rimtai - vienas "kuklų ir išpuoselėtą, prieskoninėm žolelėm", o kitas "kuklų, bet labai labai išpuoselėtą su bulvėm ir burokais". Man bet kokia saviveiklinė sodininkystė tam neskirtose vietose - nė kiek ne geriau nei šabakštynas. Nes kaip jau kažkas pastebėjo - nepasitaiko, kad tokia saviveikla užsiiminėtų su skoniu nesusipykęs asmuo. Ir gražu būna, dažniausiai, tik pačiam "kuklaus ir išpuoselėto" plotelio autoriui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shianakt @ 2013 02 21, 16:54)
Kai šalia gyvenantiems kaimynams užsiminiau apie laiptinės valymą tai aiškiai buvo pasakyta:navalė, nevalo ir nevalys smile.gif, nu ir ką aš durniukė šluoju, išplaunu. Nu negaliu gyvent apsiš.....Užaugau nuosavam name, kaimynai nuolat tarpusavyje konkuravo kurio gėlynas puikesnis, išsitrauki žoliapjovę, jau žiūrėk ir kaimynas iš paskos kuria savo, neduok dieve jo veja praščiau atrodys biggrin.gif, o dabartinėj "komunalkėj" 54 butai, vadinasi gyvena maždaug 50 moterų, iš jų aš vienintelė sugebu (įperku) gėliu pasodint prie namo, buvom išvažiavę atostogų, tai apaugo piktžolėm, visiem dzin, šunys kakoja palei duris ir visi patenkinti:)

Mano mama atvažiavus pas mane į svečius pastoviai sako nu ale miesto bobos ir apsileidusios. Iš tikro šalia gyvena jauna šeima, abu išsilavinę žmonės, turi darbus, ne kokie bomžai, nu bet patikėkit man kartais tikrai norisi paimt skuduriuką ir nušveist jų duris. Taip kad moterys, nu nebūkit sutrės 4u.gif

oho kokią ataką nepatenkintųjų užsitraukėte biggrin.gif . Gaila, kad ne mano name gyvenate, draugiškai abi namo aplinką prižiūrėtume 4u.gif Labai pritariu išdėstytoms mintims 4u.gif
Mums kaimynai dėkingi už tai, kad gėlių pasodiname, krūmus apkarpome, nuolat laiptinėje ką nors paremontuojame. Net pomidorais ir obuoliais yra atsidėkoję biggrin.gif , kartais ateina į talką, kai pamato kad knisamės aplink namą. Laiptinė yra labai tvarkinga, niekas nedrįsta primėtyti nuorūkų ar šiukšlių. O pradžia buvo kiek sunkesnė, apakę buvo visi, kad atsirado naujokai, kurie niekieno nepaprašyti tvarkosi ne tik savo bute, o ir bendroje erdvėje. Man svetimas sovietinis mąstymas, kad kas visų- tas niekieno, o už buto durų nors kojas išsilaužysiu, bet nieko netvarkysiu.
Atsakyti