Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų tiesinimo priemonės

Jei kartais yra tokia tema, atsiprašau, bet paieškoje radau tik klausimą odontologei, gal nemoku ieškoti.
Vakar parsivežėm dukrai dantų plokštelę(viršutiniams dantukams). Kadangi papuolė "labai simpatiška gydytoja", tai nelabai, ką sužinojome apie pripratimo laikotarpį, kiek jis tęsiasi, nieko neužsiminė, kad vaikui sunku kalbėti bus, gal čia plokštelė kalta, gal turi praeiti kelios savaitės. Plokštelė spaudžia dantukus, sakė, jei spaus, tai kai ateisi po mėn. pasakysi, o ką daryt tą mėnesį? Gal ieškoti mokamo ortodonto paslaugų? Ar dar reikia laukt-labai jau sunku kalbėti mums.
Pasidalinkite, kas turite tokį džiaugsmą, kaip pripratote, nes kaip aš pradėjau jos klausinėti - tai pasakė, kad ji jos nejaus, deja taip nėra. Žodžiu ji su manim pabendravo kaip ortodontė su ortodonte, deja mano specialybė kita. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 19 sausio 2007 - 16:58
man osūnus 8 mėn. nešiojo viršutinių dantų plokštelę, o dabar nešioja spec. treniruoklį - gumą sąkandžiui formuoti. prie plokštelės priprato per savaitę, niekur jam nespaudė ir neveržė. tik kadangi reikėjo kas savaitę pasukti ir praplėsti, tai kai pasukdavau, tą dieną sakydavo kad veržia dantukus, bet kitą dieną jau nebejausdavo. plokštelė praplėtė žandikaulį tikrai efektyviai. šiaip mes lankomės pas mokamus ortodontus Vilniuje Denticijoje. nepigu, bet man atrodo patikimiau. man vaikystėj netikę valdiški ortodontai dantis tik sugadino verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 01 19, 21:29)
man osūnus 8 mėn. nešiojo viršutinių dantų plokštelę, o dabar nešioja spec. treniruoklį - gumą sąkandžiui formuoti. prie plokštelės priprato per savaitę, niekur jam nespaudė ir neveržė. tik kadangi reikėjo kas savaitę pasukti ir praplėsti, tai kai pasukdavau, tą dieną sakydavo kad veržia dantukus, bet kitą dieną jau nebejausdavo. plokštelė praplėtė žandikaulį tikrai efektyviai. šiaip mes lankomės pas mokamus ortodontus Vilniuje Denticijoje. nepigu, bet man atrodo patikimiau. man vaikystėj netikę valdiški ortodontai dantis tik sugadino  verysad.gif

O kaip dėl kalbėjimo, ji man šneka kažkaip sukandus dantis. O 8 mėn- tai čia labai trumpai, nes mums sakė kokius 3 metus reiks. Nors apatiniai dantukai patys išsilygino, kol atėjo eilė plokštelei.
Beje dar- ar valgyt su ja galima. Dabar tai vis išsiiminėjam. Ar dėl higėnos tiesiog geriau to nedaryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 20 sausio 2007 - 11:34
biški švepluodavo pradžioj, paskui apsuprato. valgant visada išsiimdavom, o po valgio būtinai išsivalyti dantis (nebūtinai kaskart su pasta, svarbu su šepetuku), kartkartėmis galima išplauti plokštelę su protezų skysčiu, jis dezinfekuoja. kaskart išsiėmus plokštelę, ją būtiną nuplauti tekančiu vandeniu, nes kitaip atsiras seilių akmenų, kurie smirdi ir niekuom nenusivalo. 2 kartus per dieną plokštelę reikia valyti su šepetėliu ir pasta.
nešiojom neilgai, nes prasiplėtė žandikaulis tiek, kiek reikėjo. daugiau plėst nebegalima buvo, nes būtų neproporcingai mažas apatinis žandikaulis. dabar nešiojam treniruoklį sąkandžiui, o po 2 metų, kai išdygs visi dantys, 2 šalinsim viršuj ir dėsim breketus. na tokį planą ortodontė turi mūsų dantims, bet laikui bėgant jis gali keistis.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 01 20, 22:22)
biški švepluodavo pradžioj, paskui apsuprato. valgant visada išsiimdavom, o po valgio būtinai išsivalyti dantis (nebūtinai kaskart su pasta, svarbu su šepetuku), kartkartėmis galima išplauti plokštelę su protezų skysčiu, jis dezinfekuoja. kaskart išsiėmus plokštelę, ją būtiną nuplauti tekančiu vandeniu, nes kitaip atsiras seilių akmenų, kurie smirdi ir niekuom nenusivalo. 2 kartus per dieną plokštelę reikia valyti su šepetėliu ir pasta.
nešiojom neilgai, nes prasiplėtė žandikaulis tiek, kiek reikėjo. daugiau plėst nebegalima buvo, nes būtų neproporcingai mažas apatinis žandikaulis. dabar nešiojam treniruoklį sąkandžiui, o po 2 metų, kai išdygs visi dantys, 2 šalinsim viršuj ir dėsim breketus. na tokį planą ortodontė turi mūsų dantims, bet laikui bėgant jis gali keistis.

Ačiū už informaciją, labai. Na bet man tas sveikų dantų rovimas, kažkaip nekaip skamba, na bet jau jie geriau žino, ką daryti.
Ačiū. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 01 21, 16:52)
Ačiū už informaciją, labai. Na bet man tas sveikų dantų rovimas, kažkaip nekaip skamba, na bet jau jie geriau žino, ką daryti.
Ačiū. thumbup.gif

man irgi nepatinka tas rovimas, bet sako kitaip netilps g.gif tai ką aš žinau, gal ir nėra kitos išeities g.gif
Atsakyti
Mano sūnus pie viršutinio žandikaulio plokštelių priprato per vieną dieną. Net ir nelabai šveplavo, pamenu. Bet tai buvo prieš 4 metus.
Dabar jam ir vėl tenka nešioti plokšteles, tik šį kartą ir ant viršutinių, ir ant apatinių dantų. Dabar vargšas vaikas prie plokštelių pratinosi labai ilgai. Su seilėtekiu ir baisiu šveplavimu kovojo kokį mėnesį. Kad greičiau "išmoktų" kalbėti, garsiai skaitė knygas... O kur dar dantų skausmas! Jį malšinom ledais, tikrai veiksminga priemonė, rekomenduoju. Ir dabar, kai sūnui paveržia plokšteles, į šaldiklį įmetų dėžutę ledų. Kai labai skauda, vaikas sučiulpia porą šaukštų ir jam palengvėja. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svelnute @ 2007 01 22, 16:21)
Mano sūnus pie viršutinio žandikaulio plokštelių priprato per vieną dieną. Net ir nelabai šveplavo, pamenu. Bet tai buvo prieš 4 metus.
Dabar jam ir vėl tenka nešioti plokšteles, tik šį kartą ir ant viršutinių, ir ant apatinių dantų. Dabar vargšas vaikas prie plokštelių pratinosi labai ilgai. Su seilėtekiu ir baisiu šveplavimu kovojo kokį mėnesį. Kad greičiau "išmoktų" kalbėti, garsiai skaitė knygas... O kur dar dantų skausmas! Jį malšinom ledais, tikrai veiksminga priemonė, rekomenduoju. Ir dabar, kai sūnui paveržia plokšteles, į šaldiklį įmetų dėžutę ledų. Kai labai skauda, vaikas sučiulpia porą šaukštų ir jam palengvėja.  smile.gif

Na pas mus tik viršuj, bet toks jausmas, kad kalbėdama bijo išsižioti. Na dar tik savaitė, tikiuosi, kad pripras. Aš supratau, kad kalbėti ir skaityti su plokštele turi taip pat gerai, kaip ir be jos, ir neturi jaustis jokio šveplavimo. Ar vis dėlto yra skirtumas su ir be plokštelės? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 01 22, 23:46)
Na pas mus tik viršuj, bet toks jausmas, kad kalbėdama bijo išsižioti. Na dar tik savaitė, tikiuosi, kad pripras. Aš supratau, kad kalbėti ir skaityti su plokštele turi taip pat  gerai, kaip ir be jos, ir neturi jaustis jokio šveplavimo. Ar vis dėlto yra skirtumas su ir be plokštelės? verysad.gif

Po beveik penkių mėnesių plokštelių nešiojimo praktiškai nebesigirdi jokio šveplavimo. O šiaip tai tikrai ilgai girdėjosi... Labai gaila vaiko būdavo verysad.gif Nelabai koks jausmas turėtų būti, kai tikra motina nesupranta, ką sūnus sako, ir vis klausinėja "ką? ką?" verysad.gif
O kad vaikas per savaitę nepriprato prie plokštelės, manau, normalu. Ypač jei kompleksuoja, vengia kalbėti... Čia tik praktikos reikia ir viskas bus gerai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svelnute @ 2007 01 23, 00:49)
Po beveik penkių mėnesių plokštelių nešiojimo praktiškai nebesigirdi jokio šveplavimo. O šiaip tai tikrai ilgai girdėjosi... Labai gaila vaiko būdavo  verysad.gif  Nelabai koks jausmas turėtų būti, kai tikra motina nesupranta, ką sūnus sako, ir vis klausinėja "ką? ką?"  verysad.gif
O kad vaikas per savaitę nepriprato prie plokštelės, manau, normalu. Ypač jei kompleksuoja, vengia kalbėti... Čia tik praktikos reikia ir viskas bus gerai!  4u.gif

Na, taip, ir aš galvoju, kad turi priprasti, tik jau tie valdiški ortodontai, aišku gal nevisi- galėtų būti ir malonesni, ir negailėti informacijos, bet matyt ir tai kainuoja. Mums nepasisekė su gydytoja, užregistravom pas bet ką, nes nežinojau nei vienos pavardės, kad pati galėčiau pasirinkti. Tiesiog niekad nebuvom su jais susidūrę.Nėra, ką ir kalbėt apie mūsų mediciną. doh.gif
Atsakyti
Ar jums davė tokį rakčiuką? kas kiek laiko paveržti? tai manau jei vaikui labai nemalonu gali truputėlį atlaisvinti gal per daug užveržė? g.gif jug visi klysta.Mano dukra nešioja taip pat viršuje, iš pradžių sakė, kad jaučia nemalonų tempima, bet tik keleta dienų.O dabar atsitiko nelaimė unsure.gif nežinau ka daryti.Kaip visada valgydama išsiėmė isidėjo į kišene ir pamiršo pradėjo žaisti voliotis ir sulaužė.Taip gražiai lygiai perskilo pusiau niekas nesusiklaipė tik pati ta plasmasė pertrūko.Kur galima susitaisyti o jei suklijuočiau pat tais ,,japoniškais,, ar nieks neatsitiktų.Mes darėmės Kaune klinikose
Atsakyti
QUOTE(čik-čirik @ 2007 01 23, 15:28)
Ar jums davė tokį rakčiuką? kas kiek laiko paveržti? tai manau jei vaikui labai nemalonu gali truputėlį atlaisvinti gal per daug užveržė?  g.gif  jug visi klysta.Mano dukra nešioja taip pat viršuje, iš pradžių sakė, kad jaučia nemalonų tempima, bet tik keleta dienų.O dabar atsitiko nelaimė  unsure.gif  nežinau ka daryti.Kaip visada valgydama išsiėmė isidėjo į kišene ir pamiršo pradėjo žaisti voliotis ir sulaužė.Taip gražiai lygiai perskilo pusiau niekas nesusiklaipė tik pati ta plasmasė pertrūko.Kur galima susitaisyti o jei suklijuočiau pat tais ,,japoniškais,, ar nieks neatsitiktų.Mes darėmės Kaune klinikose

Rakčiuką davė, sakė, kas savaitę veržti,ryt tai darysim pirmą kartą.Bus matyt, mums tai kalbėjimui labai trukdo, taip lyg ir nebejaučia. Šiaip tai gydytoja sakė, kad bendrausim visus 3 metus, kas mėn.reiks pasirodyt. Manau, kad nelabai tinka klijuoti, turėtų pagaminti naują, tik ko gero reiks susimokėti.Na tie klijai-chemija, o plokštelė pastoviai burnytėj, manau eikit pas savo gydytoją, bent jau pasiskambinkit.Mes irgi buvom ten prie klinikų, kur ortodontai įsikūrę tokiam bendrabutį. doh.gif
Atsakyti