Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų tiesinimo priemonės

QUOTE(tsima @ 2007 02 02, 10:40)
Nu ale ir šaunuolis jūsų gydytojas,maniškė bijo mūsiškės daktarės,man ji irgi žiauriai nesimpatiška,galvoju,gal reikia pereiti,kur privačiai,nes atrodo ilgokai su jais reikia bendrauti. O kiek kainuoja vizitas pas ortodontą, kada eini tik konsultuotis,kai jau nereikia gaminti plokštelės? doh.gif

Mes Panevėžyje mokam 10 lt. už vizitą.
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 02 02, 09:40)
Nu ale ir šaunuolis jūsų gydytojas,maniškė bijo mūsiškės daktarės,man ji irgi žiauriai nesimpatiška,galvoju,gal reikia pereiti,kur privačiai,nes atrodo ilgokai su jais reikia bendrauti. O kiek kainuoja vizitas pas ortodontą, kada eini tik konsultuotis,kai jau nereikia gaminti plokštelės? doh.gif

30Lt už 5 min vizitą. Reikia eiti kas mėnesį.
Atsakyti
Na, va-mėnesį atnešiojom plokštelę, kalbėt dar gerai neišmokom, bet akivaizdus pasikeitimas dantukuose tikrai matosi. Ar čia taip sparčiai visiems jie lyginasi? thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tsima @ 2007 02 20, 10:23)
Na, va-mėnesį atnešiojom plokštelę, kalbėt dar gerai neišmokom, bet akivaizdus pasikeitimas dantukuose tikrai matosi. Ar čia taip sparčiai visiems jie lyginasi? thumbup.gif  thumbup.gif

Kur dingote visos? g.gif
Atsakyti
Sveikos.
Ir mes "plokštelininkės" smile.gif
Lankomės Vilniuje, Denticijoje.
Dukros sąkandis buvo netaisyklingas, todėl teko užsisakyti plokšteles - ir viršutinę, ir apatinę. Papuolėm pas puikią gydytoją (turbūt Denticijoje visos tokios puikios) smile.gif
Plokštelių spalvas dukra galėjo pasirinkti pati. Iš pat pradžių šveplavo, ir labai stipriai. Tačiau priprato, kas 1,5-2 mėn. apsilankom pas gydytoją, kas savaitę plokšteles pasukam. Pasukus plokšteles kokį pusvalandį būna visiška švepliukė smile.gif Tačiau rezultatas akivaizdus. Šypsena jau dabar labai graži thumbup.gif
Darome pratimus, plekšnojam liežuviu į gomurį. Aišku, seilių burnoje visą laiką pilna, nes su plokštelėm labai nepatogu jas nuryti, kalba nelabai aiški, tačiau jau apsipratom, stengiamės daryti viską taip, kaip reikia smile.gif Gydytoja labai gražiai viską paaiškino, papasakojo, pačios plokštelės superinės, todėl jokio komplekso jas nešiojant dukra neturi. Tiesiog mokykloje deklamuodama eilėraščius, plokšteles išsiima (tam skirta speciali dėžutė).
Mums patarė šitas plokšteles nešioti tol, kol "sunešiosim" smile.gif, na kol jos neperlūš smile.gif
Tai va. Nešiojam jau 8-9 mėn. Manome, kad dar kokius 3-4 mėn. panešiosim. Po to nešiosim "traning'us" - tik nakčiai ir porai valandų per dieną. Ką darysim paskui, bus matyt.
Maniškė plokšteles nešioja labai noriai, jos labai gražios, spalvotos, su blizgučiais biggrin.gif Kad tos vielutės matosi, jokio komplekso neturi. Jai gražu. Mums irgi smile.gif Valgome GRIEŽTAI be plokštelių, net geriam be plokštelių, nes pagėrus kokių saldžių sulčių, viskas nusėda. Pavalgius praskalauja ir burną, ir plokšteles. Plokšteles valome kaip ir dantukus - rytą vakarą, kasdien skalaujame. Tai va. Sėkmės ir gražios šypsenos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmoshka: 27 vasario 2007 - 16:17
Mamytės,kiek mokėjot už plokštelę Kaune prie klinikų ortodontams? Mum irgi jos reiks atrodo apatiniam žandikauliui.Tai gydytoja,beje ,kaip man pasirodė,tai tokia grubi,pasakė,kad jei pateksim į kažkokį tarpą,tai bus nemokamai,o jei ne ,tai apie170 lt.
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 03 21, 14:18)
Mamytės,kiek mokėjot už plokštelę Kaune prie klinikų ortodontams? Mum irgi jos reiks atrodo apatiniam žandikauliui.Tai gydytoja,beje ,kaip man pasirodė,tai tokia grubi,pasakė,kad jei pateksim į kažkokį tarpą,tai bus nemokamai,o jei ne ,tai apie170 lt.

Taip ir yra-mums tą patį sakė, kiek supratau, kad labai skubėti dėti tas plokšteles neverta. Kai mes buvome 7m.nuėję, sakė reiks viršuj ir apačioj ir apie kainas tą patį, ką jums. Nemokamų tada nebuvo, mes nusprendėm palaukti kol bus, beveik metus neskambinau, o kai pasirodėm, buvo nemokamų, o ir apatinės nebereikėjo, nes patys dantukai apsilygino. Mokama ar nemokama kokybės atžvilgiu-vienodos, aš pradžioj tik dėl to ir pergyvenau, galvojau gal nemokamaos kokios prastesnės, bet ne. o dėl tų nemokamų-būna jų ten dažnai ir nemažai, nereikia ten tos daktarė sklausyti, geriau dažniau pasiskambinėti ir paklausinėti registratūroje, ar yra, jei skubu. mirksiukas.gif
Atsakyti
TSIMA,ačiū.Net nežinojau,kad registratorės ką nors žino apie tas nemokamas plokšteles,reiks pabandyt paskambint.Mes buvom sausio mėn.tai daktarė tik apžiūrėjo ir pasakė,kad jei norim plokštelės,tai pasiskambint balandžio mėnesį jai į kabinetą.Mano vaikui tai apatiniai krūminiai vienam šone pasvirę į burnos vidų,tai sakė,kad apie 12 val.reiks nešiot plokštelę.
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 03 22, 08:07)
Mes buvom sausio mėn.tai daktarė tik apžiūrėjo ir pasakė,kad jei norim plokštelės,tai pasiskambint balandžio mėnesį jai į kabinetą.Mano vaikui tai apatiniai krūminiai vienam šone pasvirę į burnos vidų,tai sakė,kad apie 12 val.reiks nešiot plokštelę.

Man tai labai įdomiai skamba "jei norim plokštelės". Tai ar ne gydytojas turi nuspręsti - reikia jos ar ne. O ne ar tėvai nori blink.gif
Pas mus stomatologė pasakė, kad reiks, nusiuntė pas ortodontą - tas irgi - būtinai reiks. Aš dar ėjau pas kelis kitus konsultacijai - gal visdėlto apsieisim, gal treinerio užteks, nenorėjau aš tos plokštelės vaikui. Bet gavau vieningą nuomuonę - kitaip nebus. Nors maniškio tai dantys ne kreivi, tiesiog per anksti iškrito krūminis ir reik jam išsaugoti vietą. Ir buvo pasakyta ateiti 3-4 savaitės prieš pirmą klasę, kad vaikas spėtų apsiprasti.

O gal jums treineris tinktų? Jo nereik nešioti dieną, užtenka naktį. Vaikui tai patogiau.
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 03 22, 08:07)
TSIMA,ačiū.Net nežinojau,kad registratorės ką nors žino apie tas nemokamas plokšteles,reiks pabandyt paskambint.Mes buvom sausio mėn.tai daktarė tik apžiūrėjo ir pasakė,kad jei norim plokštelės,tai pasiskambint balandžio mėnesį jai į kabinetą.Mano vaikui tai apatiniai krūminiai vienam šone pasvirę į burnos vidų,tai sakė,kad apie 12 val.reiks nešiot plokštelę.

O numerį, kurį duoda ir yra registratūros, tik jos paskui klausia pas kokią gydytoją buvot ir sujungia su kabinetu.
Atsakyti
Degute,apie treinerius daktarė nieko neminėjo,kas tai per daiktas aš pati neseniai pasižiūrėjau internete.Daktarė tik paklausė ar norėsit gydyt,kai pasakiau ,kad tam ir atvažiavom ,klausė ko noriu ar plokštelės ar briketų.Bet kaip aš pati suprantu ,tai vaikam,kurių išdygę ne visi nuolatiniai dantys briketų nededa.Aš pasakiau ,kad dėsimės plokštelę.
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 03 23, 07:56)
Degute,apie treinerius daktarė nieko neminėjo,kas tai per daiktas aš pati neseniai pasižiūrėjau internete.

O apie treinerį pasiklauskite papildomai. Gal ne visi gyd su jais dirba. Jis minkštesnis, irgi taisyklingai formuoja gomurį, per ilgesnį laiką dantukus taip pat atstato į vietas. Aišku, gal ne visoms problemoms spręsti jis tinkamas, bet pasiklausti galima.
I-nete radau kažkokius su dirželiu. Bet realiai esu mačiusi be jokių dirželių.
Va, radau apie ortodontinius treinerius. O čia apie visus kitus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 23 kovo 2007 - 08:31