Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikinas jums padeda/padėdavo finansiškai?

QUOTE(Kašmyras @ 2013 10 22, 20:00)
Taigi, ir svarstėm, KAIP taupysim. Siūliau vieno algą dėti taupymui, iš kitos gyventi, taip labai greitai viskam susitaupytume, bet jis, sako, tu juk išlaidi, o aš labai taupus, tai prasidės pykčiai... Sutinku. Tada sakau: gavę algas sumokam nuomą, nusiperkam maisto, to, ko reikia buičiai, o kiekvienas iš likusios sumos dedam į atskirą sąskaitą tą pačią sumą, bet vėl tas pats: aš esu išlaidi, be to, man, kaip moteriai, reikia visko daugiau, o jis taupus, tai sako, tu dėsi 100 svarų, aš irgi, o man dar liks 100, tai sako: aš atskirai dar taupysiu? biggrin.gif Prisiskaičiau visokių protingų ir įdomių minčių, tai tikiuosi ir savo situacijai sulaukti komentarų  4u.gif Esam dar labai jauni, nemokam gyventi kaip pasakytų vyresni žmonės  biggrin.gif

Visu pirma nuspreskit, ar norit butinai taupyti lygiomis dalimis, ar tas islaidesnis gali pasitaupyt ir maziau. Tada, aisku, namas bus perkamas ne lygiomis dalimis. Na, arba taupusis uzmerkia i tai akis ir namas oficialiai perkamas per puse.

Taigi, jei tokia situacija netenkina, namui taupyti galima lygiomis dalimis, o kas atlieka taupesniajam - na tegu taupo automobiliui, savo hobiams, juodai dienai etc.
Bet tada taupymas namui ilgiau trunka.

Arba taupesnysis susitaiko, kad pinigai bendri ir uzmerkia akis i islaidavima, sumetat algas bendrai ir bendrai leidziat. Taip sakant, viskas bendra, kiek atlieka namui - tiek. Islaidus irgi gali del kompromiso pasispausti ir neislaidauti tiek, kiek anksciau, Visgi yra tikslas taupymui.

Arba, islaidusis pradeda daugiau dirbti ir uzdirbti, tada gal iseina taupyt lygiomis dalimis smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(pasauliai @ 2013 10 26, 07:59)
Islaidus irgi gali del kompromiso pasispausti ir neislaidauti tiek, kiek anksciau, Visgi yra tikslas taupymui.

Arba, islaidusis pradeda daugiau dirbti ir uzdirbti, tada gal iseina taupyt lygiomis dalimis smile.gif)

drinks_cheers.gif as manau, kad vardan tikslo ir geresnes ateities, verta pasispausti ishlaidaujanciam 4u.gif vienas lauke - ne karys schmoll.gif jei tikslo siekiat abu, turit bu stengtis...
Atsakyti
QUOTE(Kašmyras @ 2013 10 22, 19:00)
kaip kambariokai mes - viskas perpus,

uzuojauta jums, bet pati toki gyvenimo partneri renkaties, tai gal ir uzuojautos nereikia g.gif
Kodel? nagi, visos, kurios is pradziu taip didziuojasi, kad uz viska moka per puse, kad vaikinai uz jas nemoka, ju neislaiko ir pan., veliau, pvz. pagimde vaikuti forume verkslena, kaip neturi is ko gyventi, kaip vyras pinigu kremui gaili, kaip nieko negali sau nusipirkt ir dar vyro priekaistus klauso, kaip jas veltedes jie nabagai islaiko.

Papildyta:
P.s. o darbus irgi dalijaties per puse? Viena diena vienas gamina vakariene, kita diena kitas, vienas plauna lekstes, paskui kitas ir t.t.????
Atsakyti
Aleksandra, zmones skirtingi ir visi turi kitokius poreikius 4u.gif Jeigu zmonems taip gerai? Kodel gi ne?
As esu is tu, kurioms patinka buti nepriklausomoms. Taip, buvo sunku susitaikyti, kad atsiradus dukrai as turiu maziau dirbti ir atitinkamai maziau uzdirbti. Bet jus labai klystate, jei manote, jog vyrai nemoka vertinti tokiu moteru 4u.gif Jokiu priekaistu is mb nesu sulaukusi.

P.S. Vyrai yra suauge zmones, tad taip pat sugeba gaminti maista, ar sudeti indus i indaplove mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 26 spalio 2013 - 23:57
QUOTE(Tosk @ 2013 10 26, 23:56)
Jeigu zmonems taip gerai? Kodel gi ne?

taip, tik, kad is pradziu moterys didziuojasi, kokios jos nepriklausomos, kaip neleidzia vaikinams uz savo arbatos puodeli sumoket, o paskui kuria internete temas ir zliumbia, kaip pinigu vyras neduoda, o jos dirbt negali.
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2013 10 24, 14:31)
Na jei zmones JAU GYVENA de facto kartu ir jiem dar reikia vestuviu, tai reiskia jie megsta teatra. Tai nera blogai susiruosti sau grazu spektakli ypach turint ATLIEKAMU pinigu.
Cia lyg klausete kitu nuomones, tai ir patariau teatrui pinigu neskirti jei ju nera per daug.
Taip pat patariau del butu isigijimu LT ir pasekmiu.

Tai tik draugiska nuomone, nebutina nei ja sekti nei pykti. Tiesiog kartais naudinga paziuret i atrodo aiskius dalykus is kitos netiketos puses.

Nereik skaiciuot svetimu pinigu visu pirma, o visu antra, nieko...
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 10 27, 12:06)
taip, tik, kad is pradziu moterys didziuojasi, kokios jos nepriklausomos, kaip neleidzia vaikinams uz savo arbatos puodeli sumoket, o paskui kuria internete temas ir zliumbia, kaip pinigu vyras neduoda, o jos dirbt negali.

Visokiu vyru yra mirksiukas.gif Nors gyvenu su sugyventiniu jau virs desimt metu, jei as kvieciu i kavine/restorana - as moku. mirksiukas.gif MB tiesiog gerbia mano pasirinkima. Ir tikrai man dar neteko kurti temu, kad va sugyventinis neduoda pinigu. Esu mylima ir lepinama wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 10 27, 13:06)

Taip dažniausiai ir yra. Apie išimtis gal nekalbėsime. Kai kas nors atsitinka ne taip, iš finansinės pusės pačiai moteriai, tai išlenda labai negražūs dalykai, ko iki tol net dūmelio nebuvo. Todėl reikia iš anksto labai gerai pagalvoti, su kuo gyvenama, kas tas žmogus nelaimės, sveikatos sutrikimo ar be pajamų laikotarpiu. Ar nebus taip, kad viskas per pusę ir tada, kai fiziškai neįmanoma. Moteris, gimdanti vaikus, ji labai pažeidžiama, ypač iš darbdavių pozicijų.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 10 26, 17:59)
uzuojauta jums, bet pati toki gyvenimo partneri renkaties, tai gal ir uzuojautos nereikia  g.gif
Kodel? nagi, visos, kurios is pradziu taip didziuojasi, kad uz viska moka per puse, kad vaikinai uz jas nemoka, ju neislaiko ir pan., veliau, pvz. pagimde vaikuti forume verkslena, kaip neturi is ko gyventi, kaip vyras pinigu kremui gaili, kaip nieko negali sau nusipirkt ir dar vyro priekaistus klauso, kaip jas veltedes jie nabagai islaiko.

Papildyta:
P.s. o darbus irgi dalijaties per puse? Viena diena vienas gamina vakariene, kita diena kitas, vienas plauna lekstes, paskui kitas ir t.t.????

Užuojauta jums dėl tokio negatyvo, iš vieno posto sprendžiat apie visą gyvenimą, ai ai ai doh.gif
Mes jauni esam. Nežinom, kaip dalintis didelius pinigus, kaip su jais elgtis, dėl to ir klausiam vyresnių, labiau patyrusių žmonių patarimų. Ir ačiū jiems, kad dalijasi gražiomis mintimis 4u.gif O darbų nesidalijam perpus, nes turiu nuostabų būsimą vyrą, kuris pats vienas ir indus suplauna, ir namus sutvarko, ir maistą gamina, nors dažniausiai maistą gaminam abu. Jis mėgsta tvarkytis ir gaminti. Ir skalbti. Ir gėlių gaunu per mėnesį tiek, kiek kitos per visą gyvenimą. Gal įžvelgiate ir čia kažką negatyvaus? g.gif Gal kad aš, pavyzdžiui, nagus lakuojuosi, kol jis indus plauna? Pirmyn, pakritikuokite, matyt, jums geriau tada miegosis smile.gif
Kiek čia piktų visai ne super mamų, galvojau, jau seniai tokios iš čia išsikraustė, bet DEJA smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kašmyras: 28 spalio 2013 - 17:32
QUOTE(Tosk @ 2013 10 27, 22:12)
Nors gyvenu su sugyventiniu jau virs desimt metu, jei as kvieciu i kavine/restorana - as moku.  mirksiukas.gif MB tiesiog gerbia mano pasirinkima.

Aš tai gyvenu daug daugiau negu 10 m. su vyru ir kai aš kviečiu į kavinę, tai vistiek apmoka jis. biggrin.gif Gerbiu jo pasirinkimą. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 10 29, 08:57)
Aš tai gyvenu daug daugiau negu 10 m. su vyru ir kai aš kviečiu į kavinę, tai vistiek apmoka jis.  biggrin.gif Gerbiu jo pasirinkimą.  biggrin.gif

Jei jums tinka ir patinka - prasom 4u.gif Man taip nepatinktu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2013 10 29, 11:05)
Jei jums tinka ir patinka - prasom 4u.gif Man taip nepatinktu tongue.gif

Man net labai tinka ir patinka. biggrin.gif O kodėl gali nepatikti? g.gif Aš pakviečiau, jis susimoka hihihi.gif
Atsakyti