QUOTE(janudi @ 2013 01 08, 09:40)
mano hibridine raibuole manau kad greitai dziugins ziedeliu, pirma mano prazydinta raibuoliuke
Sakykite raibuoliu myletojos, ar reikia segti ziedstiebi? maniskis jau gana ilgas ir palinkes i sona kaip reikiant

Nemanau, kad issitiesins pats
aš naminiu žydėjimu žydinčių raibuolių nesegu - kad ir ant ilgo žiedstiebio, bet žiedas labai gražiai "pasiverčia" ir puikiai matosi. Žiedstiebis aišku neisitiesina, nes žiedas sunkus ir jį sveria.
Tiesiog laikui bėgant ėmė kisti mano grožio supratimas apie orchidėjų "eksponavimą" - man dabar norisi natūralaus žiedų "kritimo" ir minimalaus ramstymo, rišimo ir pan. - aišku neįmanoma namuose auginamų gėlių "pritempt" prie gamtos, bet vis tirk noriu bent mažu žingsneliu priartėt prie natūralumo

Bet tai aišku jau labai asmeniška ir vienos tiesos nėra.
Greit "nutraukiau" kaip dabar laikau pražydintas raibuoles ir galėsiu pademonstruot
QUOTE(Indre_bac @ 2013 01 08, 11:45)
aš prisidėsiu prie janudi ir irgi paklausiu apie raibuolę, nes man ji irgi pirmoji. Čia šiaip keistas lapelis ar žiedukas bus? visi lapai žali, o čia kažkoks margas lenda...
Bent jau pas mane kai nosį kišdavo toks marguoliukas, tai visuomet būdavo žiedas

Dar iš viršaus pažiūrėjus žiedas (kad ir dar tik tik pradėjęs lįsti) būna storesnis nei lapas ir lapo viršūnėlė beveik visada būna skelta
QUOTE(*coliukeee* @ 2013 01 08, 15:13)
HELP
Ar turiu vilties dar ja issaugot?
Mano akimis žiūrint abi orchidėjas galimybė išgelbėti beveik šimtaprocentinė - lapų daug ir šaknų pakankamai, tik tiek, kad abiem atvejais jos visos orinės.
Dabar abu gėliukus reiktų tupdyt ant substrato ir jokiu būdų šaknų į substratą neužkast "per prievartą", t.y. orinės šaknys pačios turi sugalvoti augti į substratą ir jei ten bus joms tinkama terpė, tai jos taip ir darys
Aš orchidėjas dėčiau ant smulkaus substrato (tikrai geras smulkus substratas ar tiesiog smulki pušies žievė būna pirkti Ermitaže ar didesnių Maksimų orchidejos.lt stenduose), įtvirtinčiau, kad gėlytės nejudėtų (tiesiog į substratą iki dugno įmeigiant du ilgesnius sumuštinių pagaliukus, juos virš gėlės sukryžiuojant, kad gėlė būtų įtvirtinta ir susegant juos kad ir orchidėjų žiedstiebių segtuku)
vat taip pas mane įtvirtintas persodintas zygutis
http://public.fotki....halum-noid.html
ir psychopsis
http://public.fotki....s-mariposa.html
Kai jau orchidėja prissiaugina substrate šaknų ir tvirtai "sėdi", tuomet tuos "ramentus" jau pašalinam, nes grožio jie nepriduoda
O tuomet svarbiausia tinkamas laistymas, kad nebūtų per sausa, bet ir ne per drėgna (stengtis vengti klaisų, dėl kurių sunyko gėlių šaknys). Augančios orinės šaknys ims lįsti į substratą ir viskas bus gerai
Aišku galima dėt ir ant kiminų, bet bent jau aš kažkaip su jais nedraugauju - man daug paprasčiau iš kart į substratą sodinti