Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(risa @ 2013 01 07, 22:52)
man ta pati beda, dvi orchidejos kartu isleido ziedkocius, ir abieju pumpureliai byra. Bandysiu purkst dazniau, gal pades, ar indeli platesni su vandeniu prie ju pastatyt.

Jei purkšit kas kokias dešimt minučių visą dieną, tai tikrai padės, nes tik tokiu atveju pakelsit oro drėgmę aplink - kitu atveju jau geriau drėgmės palaikymo lovelis po orchidėja.

Galiausiai purškiant geriau nepurkšti pumpurų, žiedų ir žiūrėti, kad nepatektų vandens lašelių į skrotelę - kitaip vietoj žiedų galima sulaukt ir puvinio verysad.gif
Atsakyti
mano hibridine raibuole manau kad greitai dziugins ziedeliu, pirma mano prazydinta raibuoliuke wub.gif
Sakykite raibuoliu myletojos, ar reikia segti ziedstiebi? maniskis jau gana ilgas ir palinkes i sona kaip reikiant g.gif Nemanau, kad issitiesins pats g.gif
Atsakyti
aš prisidėsiu prie janudi ir irgi paklausiu apie raibuolę, nes man ji irgi pirmoji. Čia šiaip keistas lapelis ar žiedukas bus? visi lapai žali, o čia kažkoks margas lenda...
user posted image
Atsakyti
HELP
Ar turiu vilties dar ja issaugot? 4u.gif verysad.gif
user posted image

Cia kita verysad.gif
Nusipirkau kiminu, bet jauciu nelabai gerai gal i juos as dabar jas ikisiu g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*coliukeee* @ 2013 01 08, 14:13)
HELP
Ar turiu vilties dar ja issaugot?  4u.gif  verysad.gif

tikrai vilties dar yra, masės daud, šaknų irgi, sodinkite iškart į normalų substratą. antrą galima dar ir į maišelį įdėti.
Atsakyti
QUOTE(*coliukeee* @ 2013 01 08, 15:13)
HELP

As nukirpciau ziedstiebius, neleisciau zydeti, taip augaliukas turetu daugiau jegu stipreti ir leisti naujas saknis g.gif Bus tu ziedu, jei augalas atsigaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2013 01 08, 15:17)
As nukirpciau ziedstiebius, neleisciau zydeti, taip augaliukas turetu daugiau jegu stipreti ir leisti naujas saknis g.gif Bus tu ziedu, jei augalas atsigaus 4u.gif

tai kad tas augalas, kur su žiedynstiebiais, neatrodo suvargęs g.gif turi ir masės, o šaknų kiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2013 01 08, 09:40)
mano hibridine raibuole manau kad greitai dziugins ziedeliu, pirma mano prazydinta raibuoliuke wub.gif
Sakykite raibuoliu myletojos, ar reikia segti ziedstiebi? maniskis jau gana ilgas ir palinkes i sona kaip reikiant g.gif Nemanau, kad issitiesins pats g.gif

aš naminiu žydėjimu žydinčių raibuolių nesegu - kad ir ant ilgo žiedstiebio, bet žiedas labai gražiai "pasiverčia" ir puikiai matosi. Žiedstiebis aišku neisitiesina, nes žiedas sunkus ir jį sveria.

Tiesiog laikui bėgant ėmė kisti mano grožio supratimas apie orchidėjų "eksponavimą" - man dabar norisi natūralaus žiedų "kritimo" ir minimalaus ramstymo, rišimo ir pan. - aišku neįmanoma namuose auginamų gėlių "pritempt" prie gamtos, bet vis tirk noriu bent mažu žingsneliu priartėt prie natūralumo blush2.gif Bet tai aišku jau labai asmeniška ir vienos tiesos nėra.

Greit "nutraukiau" kaip dabar laikau pražydintas raibuoles ir galėsiu pademonstruot rolleyes.gif

QUOTE(Indre_bac @ 2013 01 08, 11:45)
aš prisidėsiu prie janudi ir irgi paklausiu apie raibuolę, nes man ji irgi pirmoji. Čia šiaip keistas lapelis ar žiedukas bus? visi lapai žali, o čia kažkoks margas lenda...

Bent jau pas mane kai nosį kišdavo toks marguoliukas, tai visuomet būdavo žiedas mirksiukas.gif Dar iš viršaus pažiūrėjus žiedas (kad ir dar tik tik pradėjęs lįsti) būna storesnis nei lapas ir lapo viršūnėlė beveik visada būna skelta mirksiukas.gif

QUOTE(*coliukeee* @ 2013 01 08, 15:13)
HELP

Mano akimis žiūrint abi orchidėjas galimybė išgelbėti beveik šimtaprocentinė - lapų daug ir šaknų pakankamai, tik tiek, kad abiem atvejais jos visos orinės.

Dabar abu gėliukus reiktų tupdyt ant substrato ir jokiu būdų šaknų į substratą neužkast "per prievartą", t.y. orinės šaknys pačios turi sugalvoti augti į substratą ir jei ten bus joms tinkama terpė, tai jos taip ir darys mirksiukas.gif

Aš orchidėjas dėčiau ant smulkaus substrato (tikrai geras smulkus substratas ar tiesiog smulki pušies žievė būna pirkti Ermitaže ar didesnių Maksimų orchidejos.lt stenduose), įtvirtinčiau, kad gėlytės nejudėtų (tiesiog į substratą iki dugno įmeigiant du ilgesnius sumuštinių pagaliukus, juos virš gėlės sukryžiuojant, kad gėlė būtų įtvirtinta ir susegant juos kad ir orchidėjų žiedstiebių segtuku)

vat taip pas mane įtvirtintas persodintas zygutis

http://public.fotki....halum-noid.html

ir psychopsis

http://public.fotki....s-mariposa.html

Kai jau orchidėja prissiaugina substrate šaknų ir tvirtai "sėdi", tuomet tuos "ramentus" jau pašalinam, nes grožio jie nepriduoda biggrin.gif

O tuomet svarbiausia tinkamas laistymas, kad nebūtų per sausa, bet ir ne per drėgna (stengtis vengti klaisų, dėl kurių sunyko gėlių šaknys). Augančios orinės šaknys ims lįsti į substratą ir viskas bus gerai mirksiukas.gif

Aišku galima dėt ir ant kiminų, bet bent jau aš kažkaip su jais nedraugauju - man daug paprasčiau iš kart į substratą sodinti rolleyes.gif
Atsakyti
Vat taip pas mane atrodo šią akimirką naminiu žydėjimu žydinčios raibuolės - čia jų natūrali "ekspozicijos" vieta svetainėje, t.y. jos taip ir stovi šalia televizoriaus smile.gif

Ir pastebėjau, kad naminiu žydėjimu žydinčių raibuolių žiedstiebiai būna vos ne dvigubai ilgesni (kalbu apie hibridines) nei pirktinių ir tai manau priklauso nuo apšvietimo - orchidėjų fermose yra dirbtinis apšvietimas, jis gan intensyvus, tai ir žiedstiebį gėliukas formuoja trumpesnį (o gal aš ir neteisi ax.gif )

user posted image
Atsakyti
Mumrikas, super raibuolės wub.gif Bandysiu ir aš nesegti, stovi ji matomoje vietoje, ant židinio, tegu svyra į apačią, o ir vaikštoma pro ten mažai, manau niekas neužkliudys g.gif Vaikai jau seniai žino, kad ką jau ką, bet mamos orchidėjas reikia saugoti ir net labai lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus, jau isodintas, bandysiu draugaut su jom ax.gif
Atsakyti
bandysiu nupasakoti kas nutiko mano orchidėjai, gal kas turėsite patarimų?
orchidėja išleido daug naujų stiebų ir jau krovė po truputį žiedus. Labai apsidžiaugėm , kai pamatėm kiek naujų stiebų išleido. Pradžioj kai orchidėja krauna pumpurus jie būna žali,o paskui kai jau išsiskleidžiasi žiedai jie būna tokios spalvos, kokia būna rūšis. pas mano orchidėją vietoj tų žalių pumpuriukų, jie pasidarė geltoni. galvoju nieko sau orchidėja pakeitė savo žiedų spalvą g.gif kodėl taip galėjo nutikti? ar gali būti, kad kai ji stovėjo ant palangės nušalo? blink.gif

Atsakyti