QUOTE(Myliugele @ 2013 01 05, 22:21)
Bet nuo ko jis galejo atsirasti? turiu penkias orchudejas,atrodo priziuriu laistau,purskiu visas vienodai. kaip man dabar su ja pasielgt?
gal ir y skrotele pateko vandens,del to taip atsitiko
pats tikriausias puvinys - beveik šimtu procentų vandens pakliuvo į skrotelę ir orchidėjos "kūnas" supuvo

Pagrindinė bėda būna laistymas per arti skrotelės kai ten gali papulti vandens ir purškimas - purkšti reikia ypač atsargiai, kad vandens lašelių nepapultų į skrotelę
Aš asmeniškai niekad phalaenopsių nepurškiu (nauda absoliučiai momentinė, nes aplinkos drėgmė aplink gėlę pakyla kelioms minutėms, o bėdos pridaryti galima labai lengvai). Kelias mažiukes orchidėjukes, kurias purškiu (o tiklsiau pačių augalų nepurškiu - purškiu jų šaknis) visad pridengiu specialiai iš plastiko pasidarytu "dangtuku". Turiu omenyje, kad pridengiu orchidėjos "kūną" ir purškiu substratą aplink - tokiu būdu esu šimtu procentų garantuota, kad į skrotele nepapuls vandens
QUOTE(Rdk @ 2013 01 05, 22:24)
sakykit, kodel orchideja sukrauna ziedus, bet jus neisskleidzia, jie nudziuva ir nukrenta

kaip gaila, sukrove tokius riebius ziedus ir neisskleide, pradejo dziut ziedai ir krist

su trasom laistau.
Atsakymas pirmame temos puslapyje, o jei trumpai, tai tiesiog žiema - labai sausas oras dėl šildymo, per mažai šviesos, kartais per mažai šilumos