Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(auksegi @ 2013 01 05, 11:55)
sveikos orchidėjų augintojos, gal žinote metodą, kaip baltą orchidėją nudažyti mėlynai? kiek žinau, naudoja rašalą. bet kaip tai padaryti?

Iš karto atsiprašau už tiesmukumą, bet manau šioje temoje tikrai nelabai sulauksit patarimo, nes čia renkasi orchidėjų mylėtojos, o mano asmenine nuomone rašalo ar kitokių chemikalų leidimas į augalą (net nežinau ir nenoriu žinot ką ten švirkščia) yra minimum jo kankinimas ir net žudymas verysad.gif

Man net kraupu pasidarė facebooke orchidejos.lt puslapiuke paskaičius vienos augintojos patirtį kaip rašalu orchidėją laistė, tada rašalą švirkštė, mėlynų žiedų vis tiek negavo, o orchidėja žuvo doh.gif
Atsakyti
nugelto visi lapai.jie visiskai geltoni.trys nukrito,ir trys vos laikos,speju nebepavyks isgelbet,beto ji isleido ziedkoti ir keli pumpurai yra,gal man nukirpt ziedkoti? gaila nepavyksta ykelt foto
Atsakyti
mano vienos hibridinės irgi gelsta lapų viršūnės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 05, 15:06)
Iš karto atsiprašau už tiesmukumą, bet manau šioje temoje tikrai nelabai sulauksit patarimo, nes čia renkasi orchidėjų mylėtojos, o mano asmenine nuomone rašalo ar kitokių chemikalų leidimas į augalą (net nežinau ir nenoriu žinot ką ten švirkščia) yra minimum jo kankinimas ir net žudymas verysad.gif

Man net kraupu pasidarė facebooke orchidejos.lt puslapiuke paskaičius vienos augintojos patirtį kaip rašalu orchidėją laistė, tada rašalą švirkštė, mėlynų žiedų vis tiek negavo, o orchidėja žuvo doh.gif

siaubas doh.gif o tai paprastu rašalu laistė? blink.gif kažkur esu skaičius, kad skintą gėlę pamerkus į vandenį su maistiniais dažais, jinai prisitraukia to tirpalo ir balti žiedai nusidažo, bet atseit maistiniai dažai nekenkia. Bet skintas gėles, vis tiek jos po kelių dienų nuvysta. Nu bet už ką gyvą orchidėją kankint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2013 01 05, 15:18)
nugelto visi lapai.jie visiskai geltoni.trys nukrito,ir trys vos laikos,speju nebepavyks isgelbet,beto ji isleido ziedkoti ir keli pumpurai yra,gal man nukirpt ziedkoti? gaila nepavyksta ykelt foto

nematant nuotraukos sunku kažką spėliot bet gali būti arba labai rimtos problemos su šaknimis, arba į skrotelę pateko vandens, ji supuvo ir aplink ją buvę lapai miršta g.gif

aišku matant nuotrauką būtų daug aiškiau kažką spėt ir net bandyt patarti ax.gif

QUOTE(Dantiste @ 2013 01 05, 17:56)
siaubas doh.gif o tai paprastu rašalu laistė? blink.gif

Rašė, kad laistė rašalu ir jį leido į žiedkotį (su tuo leidimu nieko nesigavo, nes su švirkštu rašalo neprišvirkši kaip į kokius raumenis - ten jau reikia kažkokią lėtai lašančią lašelinę statyt), tai manau, kad su paprastu rašalu gėliuką kankino doh.gif
Atsakyti
va nuotraukele,gal su saknym negerai,ju nedaug yra

user posted image
Atsakyti
puvinys blink.gif
Atsakyti
Bet nuo ko jis galejo atsirasti? turiu penkias orchudejas,atrodo priziuriu laistau,purskiu visas vienodai. kaip man dabar su ja pasielgt?
gal ir y skrotele pateko vandens,del to taip atsitiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliugele: 05 sausio 2013 - 21:23
sakykit, kodel orchideja sukrauna ziedus, bet jus neisskleidzia, jie nudziuva ir nukrenta doh.gif kaip gaila, sukrove tokius riebius ziedus ir neisskleide, pradejo dziut ziedai ir krist doh.gif su trasom laistau.
Atsakyti
QUOTE(Myliugele @ 2013 01 05, 22:21)
Bet nuo ko jis galejo atsirasti? turiu penkias orchudejas,atrodo priziuriu laistau,purskiu visas vienodai. kaip man dabar su ja pasielgt?
gal ir y skrotele pateko vandens,del to taip atsitiko

pats tikriausias puvinys - beveik šimtu procentų vandens pakliuvo į skrotelę ir orchidėjos "kūnas" supuvo verysad.gif Pagrindinė bėda būna laistymas per arti skrotelės kai ten gali papulti vandens ir purškimas - purkšti reikia ypač atsargiai, kad vandens lašelių nepapultų į skrotelę mirksiukas.gif

Aš asmeniškai niekad phalaenopsių nepurškiu (nauda absoliučiai momentinė, nes aplinkos drėgmė aplink gėlę pakyla kelioms minutėms, o bėdos pridaryti galima labai lengvai). Kelias mažiukes orchidėjukes, kurias purškiu (o tiklsiau pačių augalų nepurškiu - purškiu jų šaknis) visad pridengiu specialiai iš plastiko pasidarytu "dangtuku". Turiu omenyje, kad pridengiu orchidėjos "kūną" ir purškiu substratą aplink - tokiu būdu esu šimtu procentų garantuota, kad į skrotele nepapuls vandens 4u.gif

QUOTE(Rdk @ 2013 01 05, 22:24)
sakykit, kodel orchideja  sukrauna ziedus, bet jus neisskleidzia, jie nudziuva ir nukrenta doh.gif kaip gaila, sukrove tokius riebius ziedus ir neisskleide, pradejo dziut ziedai ir krist doh.gif su trasom laistau.

Atsakymas pirmame temos puslapyje, o jei trumpai, tai tiesiog žiema - labai sausas oras dėl šildymo, per mažai šviesos, kartais per mažai šilumos 4u.gif
Atsakyti
ech gaila gelytes sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 01 05, 21:24)
sakykit, kodel orchideja  sukrauna ziedus, bet jus neisskleidzia, jie nudziuva ir nukrenta doh.gif kaip gaila, sukrove tokius riebius ziedus ir neisskleide, pradejo dziut ziedai ir krist doh.gif su trasom laistau.

man ta pati beda, dvi orchidejos kartu isleido ziedkocius, ir abieju pumpureliai byra. Bandysiu purkst dazniau, gal pades, ar indeli platesni su vandeniu prie ju pastatyt.
Atsakyti