Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Asta L. @ 2013 02 23, 11:51)
Sveiki  4u.gif  pastebėjau, kad vienos orchidėjos vazone atsirado balto pelėsio. Ar tai nepakenks augalui, ar vis tik vertėtų persodinti?

sveiki, maniskei vienai taip buvo. Persodinau, taciau gan velai, tad nepadejo. Stegiausi maziau laistyt, paskui dingo savaime. Taciau gan ilgai reikejo laukt. Tiesa, vasara i lauka buvau isnesusi (ant rytines saules, tik tarp kitu augalu pavesi padariau), labai patiko gelytei.
Ir dabar laukiu, kad galeciau "leisgyves" isnest i lauka (kur klausiau patarimo apie grybinem ligom uzsikretusias). Jau seniai drauges, pamaciusios tokios isvaizdos orch., liepe ismest jas, bet as dar pagailejau...
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2013 02 23, 15:35)

Pas mane visai neseniai atsirado, prieš keletą dienų, tad persodinsiu, ačiū wink.gif
Atsakyti
QUOTE(happymama @ 2013 02 22, 17:40)
nusipirkau atpigintą oncidium , susigundžiau nes prileides daugybę auginių ir leidžia du žiedstiebius, bet vazonėlis gerokai pažaliavęs tad šaknų būklė neaiški, ką patartumėt daryt? persodinėt ar laukt kol peržydės?

aš palaukčiau, kol sužydės, tada persodinčiau.

QUOTE(Asta L. @ 2013 02 23, 11:51)
Sveiki  4u.gif  pastebėjau, kad vienos orchidėjos vazone atsirado balto pelėsio. Ar tai nepakenks augalui, ar vis tik vertėtų persodinti?

reikėtų persodinti, gerai nuplauti šaknis ir pamirkyti fungicide arba kalio permanganato tirpale.
ir koreguoti priežiūrą - mažai vėdinimo gauna šaknys.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 02 23, 22:21)
aš palaukčiau, kol sužydės, tada persodinčiau.

Bėda ta ,kad ten esu pirkus falenopsius,tai jiems viskas ok, bet pirkau Cambria ir Colmanara ,tai tos vi reanimatoriuje , tai bijau labai dėl šios gėlytės, šaknų būklės, seip jos įšorė labai daug žadanti, vešli, daug auginių, bet pats vazonas geeerokai apsamanojas g.gif doh.gif
Atsakyti
Ačiū, zuzla, už išsamų atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(happymama @ 2013 02 23, 20:57)
Bėda ta ,kad ten esu pirkus falenopsius,tai jiems viskas ok, bet pirkau Cambria ir Colmanara ,tai tos vi reanimatoriuje , tai bijau labai dėl šios gėlytės, šaknų būklės, seip jos įšorė labai daug žadanti, vešli, daug auginių, bet pats vazonas geeerokai apsamanojas g.gif  doh.gif

jei "bulvės" gražios ir nesusiraukšlėjusios, ne tokia ir didelė tikimybė, kad šaknys bus supuvusios. galite pabandyti tiesiog išimti gražiai iš vazono ir apžiūrėti šaknis, kurios matysis - jei viskas gerai, įdėsit atgal, taip gėlė nepatirs didelio streso ir tai neturėtų pakenkti beaugantiems žiedynstiebiams. jei su šaknimis blogai, tada jums spręsti, ar krapštyti ir gelbėti augalą, ir galbūt prarasti būsimus žiedus, ar kol kas palikti ir persodinėti vėliau.
jus laikote rankose gėlę, todėl jums tikrai geriau matyt ką daryt smile.gif
Atsakyti
Na bandysiu apžiūrėti, ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Laba diena
Ilgai norėjau nusipirkti drėgmės palaikymo lovelius savo phalenopsiams, bet 30 gėlyčių gaunasi nemaža suma. Youtubėj radau kaip nebrangiai juos susiorganizuoti.
DRĖGMĖS PALAIKYMO LOVELIAI
PHALENOPSIAI SUSODINTI Į KIMINUS IR APDĖTI SAMANOM STATYMUI ANT STALO
Atsiprašau jei kartoju kažkieno mintis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 24 vasario 2013 - 16:50
ar phalenopsiu hibridiniu ir rusiniu prieziura kazkuom skiriasi? ar rusines lepesnes? g.gif
Atsakyti
Ar kas bandėt orchidėjas laistyt ledo kubeliais ? rolleyes.gif Ar nenušaldo ? unsure.gif
Iš principo tirpsmo vanduo labai naudingas, bet temperatūra. unsure.gif cool.gif

Orchidėjų laistymas ledo kubeliais
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 02 24, 18:14)
ar phalenopsiu hibridiniu ir rusiniu prieziura kazkuom skiriasi? ar rusines lepesnes?  g.gif

Kaip kokių - kai kurių netgi labai. Yra ir tokių, kurių paprastomis namų salygomis tiesiog ant palangės nelabai ir įmanoma auginti, nes jiems reikalinga šiluma ir drėgmė (ne substrato, bet oro) 4u.gif

Reikia žiūrėti kokius turite omenyje ir skaityti kokiomis sąlygomis jie auga natūraliai gamtoje mirksiukas.gif

QUOTE(Ledum @ 2013 02 24, 18:45)
Ar kas bandėt orchidėjas laistyt ledo kubeliais ?  rolleyes.gif  Ar nenušaldo ? unsure.gif
Iš principo tirpsmo vanduo labai naudingas, bet temperatūra.  unsure.gif  cool.gif

Manau tikrai negalima schmoll.gif Phalaenopsiai iš esmės šilumamėgės gėlės ir net rekomenduojama laistyti ar substratą purkšti pašildytu vandeniu - kad ir tuo pačiu tirpintu sniegu ar ledu. Manau tikrai galima pakenkti, nes juk vanduo tirps ir iš kart nesušilęs tekės žemyn 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 24, 22:21)
Reikia žiūrėti kokius turite omenyje ir skaityti kokiomis sąlygomis jie auga natūraliai gamtoje mirksiukas.gif
Manau tikrai negalima schmoll.gif  Phalaenopsiai iš esmės šilumamėgės gėlės ir net rekomenduojama laistyti ar substratą purkšti pašildytu vandeniu - kad ir tuo pačiu tirpintu sniegu ar ledu. Manau tikrai galima pakenkti, nes juk vanduo tirps ir iš kart nesušilęs tekės žemyn 4u.gif

Ir aš taip pat galvoju. drinks_cheers.gif Mirkymui pašildau vandenį, darau karštus dušus, o šitą atsitiktinai radau youtubėj. Paskui net paieškojau, gi ten pilna tokių filmukų pridėta. cool.gif

Kaip tik turėsiu klausimą per orchidėjų seminarą. ax.gif
Atsakyti