Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(atigisa @ 2013 03 04, 10:52)
Tai ne šaknys, o naujo stiebo užuomazga.

parodykit, prašau, kur ta naujo stiebo užuomazga g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 04, 11:57)
parodykit, prašau, kur ta naujo stiebo užuomazga g.gif

saknys pilkos o tie nauji auginukai zali ir tikrai kolkas i saknis nera labai panasus g.gif na ziuresiu kas is ju bus, nes miegojo sitas dendrobiumas kokius metus gal be gyvybes zenklu tik viena kita lapeli isleisdamas, o dabar neperseniausiai as ji persodinau ir va pradejo augintis kazka bigsmile.gif

o kaip atrodo nauji stiebeliai situ gelyciu, ar tiesiai is zemes auga ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 04, 12:06)
saknys pilkos o tie nauji auginukai zali ir tikrai kolkas i saknis nera labai panasus  g.gif

o kaip atrodo nauji stiebeliai situ gelyciu, ar tiesiai is zemes auga ?  g.gif

gal aš kažko nesuprantu, bet matau tik pilkas šaknis su žaliais galiukais unsure.gif

nauji auginiai auga ne iš substrato, o iš suaugusio / seno auginio. keikiai auga ant suaugusio / seno auginio

user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 04 kovo 2013 - 12:34
QUOTE(zuzla @ 2013 03 04, 13:34)
gal aš kažko nesuprantu, bet matau tik pilkas šaknis su žaliais galiukais unsure.gif

nauji auginiai auga ne iš substrato, o iš suaugusio / seno auginio. keikiai auga ant suaugusio / seno auginio

na matyt ten tikrai saknys bus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 04, 13:34)

Ir aš nuotraukoje tik šaknis matau - jokių ten naujų auginių nėra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 04, 12:36)
Ir aš nuotraukoje tik šaknis matau - jokių ten naujų auginių nėra  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 03, 14:25)
O apie kokią orchidėją jūs kalbat ?  Šiaip orchidėjas reikia sodinti substrato užberiant iki kaklelio ir ne daugiau, o gal aš ne taip supratau jūsų paaiškinimą, kad įleidot giliau g.gif

Šiaip persodinus rekomenduojama orchidėjų savaitę nelaistyti, ypač jei buvo karpytos šaknys, nes kitu atveju per kirpimo vietas, o ir per nedidelius akimis net nematomus šaknų sutrūkimus, kurie dažnai atsiranda persodinant, lengvai gali įsimesti puvinys. Jokia orchidėja per savaitę nesudžius, o supūti tikrai gali  mirksiukas.gif

is interneto emiau foto , bet maniskes tokios pat kur persodina 2 g.gif nu va tai tada nelieisu be savaites.
iki kaklelio ir ileidau . pirma karta persodinau nzn ka sbus jei nesupus visai doh.gif kitas zinosiu kaip jau persodinti nes dar 3 turiu kuria sreikia ir persodinti .

o siaip geriausia nauju zemiu pirkti ar tinkamos ir senos (nes mano dfrauge i senas sodina tik apkarpo saknis ir viskas...) ta sdvi kur persodinau tai i nauja substrakta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♥ Kristi ♥: 04 kovo 2013 - 17:09
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 03 04, 18:04)
o siaip geriausia nauju zemiu pirkti ar tinkamos ir senos (nes mano dfrauge i senas sodina tik apkarpo saknis ir viskas...) ta sdvi kur persodinau tai i nauja substrakta

Į žemes falenopsių iš vis negalima sodinti - jūs tikriausiai turėjote omenyje specialų substratą g.gif . Jis turi būti birus, nesukritęs, neturėtų jame būti jokių durpių ar žemių schmoll.gif Jei toks yra senasis substratas, tai galite jį naudoti

Aš pati persodindama orchidėjas imu naują substratą, o senąjį (jei senas substratas dar pasirodo tinkamas naudoti) perplaunu, kad neliktų dulkių ar kitų priemaišų ir užpylusi trumpai palaikau verdančiame vandenyje - kad "nudvėstų" gyviai ar ligų sukėlėjai, jei tokių ten būtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2013 03 04, 10:52)
Tai ne šaknys, o naujo stiebo užuomazga. Iš jo augs naujas stiebas ant kurio vėliau formuosis žiedai. Mano dendrobis net 3 stiebus vienu metu užaugino, bet dabar jau trys mėnesiai jokių pokyčių nematau.

O aš pamačiusi pumpurelius ant dendrobium stiebo apsidžiaugiau, kad bus žiedų, bet....praėjus kuriam laikui pastebėjau, kad ten ne žiedai, o lapeliai. Labai nesidomejau, bet ar jie leidžia šakeles? O gal ten vėliau ir žiedeliai pasirodys g.gif
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2013 03 04, 18:29)
O aš pamačiusi pumpurelius ant dendrobium stiebo apsidžiaugiau, kad bus žiedų, bet....praėjus kuriam laikui pastebėjau, kad ten ne žiedai,  o lapeliai. Labai nesidomejau, bet ar jie leidžia šakeles? O gal ten vėliau ir žiedeliai pasirodys  g.gif

tai keikiai, nauji auginiai. kai suaugs, bus ir žiedų.
tam, kad dendrobis nobile sužydėtų, reikalingas vėsus ir sausas ramybės periodas. jei buvo per šilta ir per drėgna, vietoj žiedų pasirodo keikiai.
Atsakyti
Sveikos mielosios.. mirksiukas.gif iskilo man toks mini klausimelis..,sakau gal galesit pasidalinti patirtimi.. smile.gif ar galima persodinti orchideja jei ji dar zydi..? g.gif nelabai turiu patirties su siuo nuostabiu augalu..,bijau pakenkti.. unsure.gif esu girdejusi, kad jas geriausia persodineti kovo menesi..,tik vat dabar mano grazuoliai pats zydejimas.. smile.gif nebezinau ka ir daryti.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*panteriuke* @ 2013 03 04, 23:36)
Sveikos mielosios..  mirksiukas.gif  iskilo man toks mini klausimelis..,sakau gal galesit pasidalinti patirtimi..  smile.gif  ar galima persodinti orchideja jei ji dar zydi..?  g.gif nelabai turiu patirties su siuo nuostabiu augalu..,bijau pakenkti..  unsure.gif esu girdejusi, kad jas geriausia persodineti kovo menesi..,tik vat dabar mano grazuoliai pats zydejimas..  smile.gif nebezinau ka ir daryti..  doh.gif

jei nera butinybes, persodineciau po zydejimo 4u.gif
Atsakyti