Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Nu va, elementaru, reikės išbandyt ir tokį būdą, ačiū už ats 4u.gif Dabar aš kiek tvirtinau, tai padarau porą skylių vazonėlio šonuose, prakišu vielą, įtempiu, palankstau kaip reik, ir galus, iškištus pro skylutę užlenkiu. Laikosi tai tikrai gerai, tik kad vazonėlį reik gadint ir aišku su moliniu taip nepadarysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 03 01, 01:17)
Phalaenopsiai kad negriūtų iš vazono, juos pirmiausia reikia tvirtai pasodinti, taip kad pasodintą pakėlus už lapų, pasikeltų su visu vazonu. Pirmą kartą kai persodinėjau, nepridėjau pakankamai substrato tarp šaknų, tai per pusę metų beveik išlipo iš vazono biggrin.gif Dar galima persodinus įtvirtint viela, kol pats šaknimis įsitvirtins vazonėly arba įstatyt į aukštesnį vazoną, kad lapai turėtų kur atsiremti. Nors šiaip turi jie tokį augimo pobūdį smile.gif

Aciu uz atsakyma bandysiu vel persodint ir gal iseis si karta pazaboti jas smile.gif
Atsakyti
Laba deina,
daznai skaitau orchideju temas, bet beveik nerasau blush2.gif bet si karta atejau pasigirt 4u.gif
kazkada kalbejot apie phalaenopsius, kai isimeta puvinys i skrotele ir jei pavyksta isgelbet, tai lieka saknys ir kartais lapai keli. turiu ir as toki... blush2.gif tai va. neismeciau, laikiau ir laukiau. o jis ir zydet buvo sugalvojes. paskui ziedkocio nenukirpau. tai dabar auginasi viena keiki prie saknu, kita ant ziedkocio thumbup.gif tik beda, kad tas prie saknu zemyn galva auga... tai kazin kaip cia jam bus... g.gif
ir panasu, kad dar 2 miegancios akutes bunda... gal dar kazko sulauksiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliuko_mama: 01 kovo 2013 - 16:57
persodinus orchidejas galima leisti i vandeni is karto ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 03 02, 13:54)
persodinus orchidejas galima  leisti i vandeni is karto ?  g.gif

prieš persodinant orchidėją reikia gerai išmirkyti, kad senas substratas lengviau atsiskirtų nuo šaknų, ir kad sodinant į naują substratą šaknys būtų lankstesnės, taip išvengiant jų pažeidimų. taigi, laistyti dar kartą persodinus kaip ir nereikia.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 03 02, 15:57)
prieš persodinant orchidėją reikia gerai išmirkyti, kad senas substratas lengviau atsiskirtų nuo šaknų, ir kad sodinant į naują substratą šaknys būtų lankstesnės, taip išvengiant jų pažeidimų. taigi, laistyti dar kartą persodinus kaip ir nereikia.

bet va nepaliejau pries tai ir persodinau ..
ziauriai daug saknu negyvu buvo , giliau ileidau nes jau buvo daug perzydeje stiebu lapu nugeltusiu .. nu tikiuosi atsigaus nes lapai pakankamai grazus ir zali
Atsakyti
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2013 03 03, 14:04)
bet va nepaliejau pries tai  ir persodinau ..
ziauriai daug saknu negyvu buvo , giliau ileidau  nes jau buvo daug perzydeje stiebu lapu nugeltusiu .. nu tikiuosi atsigaus nes lapai pakankamai grazus ir zali

O apie kokią orchidėją jūs kalbat ? Šiaip orchidėjas reikia sodinti substrato užberiant iki kaklelio ir ne daugiau, o gal aš ne taip supratau jūsų paaiškinimą, kad įleidot giliau g.gif

Šiaip persodinus rekomenduojama orchidėjų savaitę nelaistyti, ypač jei buvo karpytos šaknys, nes kitu atveju per kirpimo vietas, o ir per nedidelius akimis net nematomus šaknų sutrūkimus, kurie dažnai atsiranda persodinant, lengvai gali įsimesti puvinys. Jokia orchidėja per savaitę nesudžius, o supūti tikrai gali mirksiukas.gif
Atsakyti
Arba neradau, arba praleidau informaciją tokią :
ar falenopsiai turi žydėjimo ritmą ( arba sezonus) , ar jie žydi, kaip jiem šauna į galvą ?
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2013 03 03, 18:52)
Arba neradau, arba praleidau informaciją tokią :
ar falenopsiai turi žydėjimo ritmą ( arba sezonus) , ar jie žydi, kaip jiem šauna į galvą ?

Bent jau pas mane jie žydi visus metus, todėl sakyčiau hibridiniai neturi aiškiai išreikšto žydėjimo ciklo. Na aišku jie reaguoja į didesnį šviesos kiekį, šilumą, pajunta atėjusį pavasarį, bet kadangi natūrali gamta jiems jau svetima, tai ir nuo natūralių ciklų hibridukai yra laaaaabai nutolę 4u.gif
Atsakyti
mano dendrobium nobile staiga pradejo augti ir leidzia kazkokius stiebelius palei zeme, padekit pasakykit kas ten is ju bus ar nauji stiebukai ar ten naujas sakneles leidzia g.gif (sorry jau foto kokybe gavosi doh.gif )

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 04, 10:29)
mano dendrobium nobile staiga pradejo augti ir leidzia kazkokius stiebelius palei zeme, padekit pasakykit kas ten is ju bus ar nauji stiebukai ar ten naujas sakneles leidzia  g.gif  (sorry jau foto kokybe gavosi  doh.gif )

tai šaknys.
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 03 04, 11:29)
mano dendrobium nobile staiga pradejo augti ir leidzia kazkokius stiebelius palei zeme, padekit pasakykit kas ten is ju bus ar nauji stiebukai ar ten naujas sakneles leidzia  g.gif  (sorry jau foto kokybe gavosi  doh.gif )

Tai ne šaknys, o naujo stiebo užuomazga. Iš jo augs naujas stiebas ant kurio vėliau formuosis žiedai. Mano dendrobis net 3 stiebus vienu metu užaugino, bet dabar jau trys mėnesiai jokių pokyčių nematau.
Atsakyti