QUOTE(dajolu @ 2012 12 16, 01:13)
Viska as skaitau ir matau, ka rasot del actaro. Man sake, kad negalima kambaryje jo naudoti, todel ir noriu cia ismanaciu pasiklausti ar tikrai taip. Informaciniame lapelyje internete, neraso apie naudojima kamabriniams augalams. Gal geriau paklausti zinanciu, nei prisidaryti bedu su chemikalais bute.

O jei sunku pasakyti, ar pykdo, neatsakinekit is viso
O Neemazal ir purskiau ir liejau, viska dariau, bet kol kas rezultatai nedziugina
Tai jei viską sakote ir matote, tai kam iš vis kyla klausimas apie purškimą, jei miltuotųjų skydamarių jis absoliučiai neveikia - kam tai žinant purkšti

Ne pats actaros naudojimas, ne klausimas apie jos kenksmingumą, o būtent jos purškimas mane nustebino
Kitas dalykas - kiek paskaičiau neemzalio informaciniame lapelyje, tai niekur nerašo, kad jis veikia miltuotuosius skydamarius - kam naudoti chemiją, kuri jiems neturi jokio poveikio
Kambaryje actaros negalima naudoti kaip ir parašyta informaciniame lapelyje - reikėtų laistyti augalą negyvenamoje patalpoje (jei kalbame būtent apie miltuotųjų naikinimą) ir kažkur nuošaliau augalą laikyti kol jis bus "gydomas".
Logiška, kad purškiant chemikalai pasklinda plačiau, o laistant jo poveikis aplinkai smarkiai sumažėja - patenka į orą tiek, kiek išgaruoja, bet didelę dalį sugeria augalas.
Beje manęs tokie klausimai nepykdo - aš niekaip nepaliauju stebėtis

Rodos taip nesunku šiais kompiuterizacijos laikais prieš klausiant vos vos pasidomėti, paieškoti savarankiškai informacijos. Kaip ir minėjau apie miltuotųjų naikinimą( ir phalaenopsių pumpurų džiovinimą - tai du populiariausi klausimai) rašoma šios temos vos ne kas antrame puslapyje ir tereikia poros mygtukų paspaudimu tą surast
Vat jūs pastatykite save į atvirštinę poziciją - įsivaizduokit, kad jūs atsakinėjat, o jūsų klausia. Parašote kelis kartus, o po puslapio jūsų to paties klausia vėl. Sąžiningai sau atsakykit ar mažų mažiausiai nenustebtumėt
Čia ne save turiu omeny, aš pati retokai parašau, bet yra žmogeliukų, kurie nuolat ir pakartotinai turi atsakyt į tuos pačius klausimus (klausiantieji dažniausiai pasiteisina, kad neturi laiko info ieškot, o vat atsakinėtojas tai nieko ir neveikia, tik čia rašinėja).
Sakot galima ir neatsakyt - patikėkit, tuomet iš kart pasipila kaltinimai (ir dažnai net labai nemandagūs ir nebūtinai šioje temoje) apie ignoravimą, nenorą padėt nors nė viena čia rašanti konsultantės darbo nedirba ir rašo iš savo patirties
Persiprašau už OT - šioje temoje nebetrukdysiu