Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Jooooooooo, norėjau patart, o gavosi kaip visada "burnokit, nevarykit, pasaulio bambos ir pan." Pasirodo dar ir puolu blink.gif - oho koks jautrumas prieš šventes, o ir žodynas neprastesnis blink.gif

O ar bent pastebėjot, kad esminį atsakymą pakartojau bent du kartus - nesvarbu purkšit lauke, garaže, kambary ar balkone - neveiks actara miltuotųjų. Klausėt patarimo, jį parašiau ir dar patarimą papildomai pasidomėt prie to paties - daugiau žinių dar niekam nepakenkė ir protingi žmonės nebeišradinėja dviračio, o naudojasi jau sukaupta patirtim. Bet tokį dalyką supranta tik tas, kuris nori suprast mirksiukas.gif

Sėkmės jūsų gėlytėms pasveikt, o jums Kalėdinės ramybės. Nepuola jūsų niekas, tikrai nepuola, ir net "nevaro" (toks sakyčiau švelnus žodelis lotuliukas.gif ) - ramiai paskaitykit laiko turėdama mano postą ir pamatysit, kad nėra priešų ten kur jų tikrai nėra mirksiukas.gif

Beje tikrai neverta pasitikėt prakybos centrų konsultantais (o tiksliau geriausia visad vadovautis amžina taisykle "pasitikėk, bet papildomai ir patikrink") - esu gavusi tokių patarimų, kad net loštelėjau doh.gif Visad prieš pirkdama pasiskaitau informacinį lapelį ir apie kažkokią priemonę pasidomiu internete, paskaitinėju kitų vartotojų atsiliepimus.

Ne kartą oficialios vartojimo rekomendacijos būna kitokios nei konsultantai pataria doh.gif Kadangi esu už labai saikingą chemijos vartojimą ir maksimalų jos vengimą jei įmanoma (juk visi augaliukai po visų purškimų vis tiek anksčiau ar vėliau į gyvenamas patalpas parkeliauja), tai ir stengiuosi vartoti tokius preparatus, kurie išspręstų kilusią problemą. Neatradinėju jau išrastų tiesų "klaidų ir bandymų" metodu biggrin.gif

Kad ir tas pats neemzalis tinka naikinti erkutėms, bet nė žodžiu niekur nėra užsiminta, kad jis naikina miltuosuosius - jei konsultantės pataria kitaip vadinai jos tiesiog apgaudinėja žmogų, nes ir tas "chemikalas" nėra nekaltas, todėl be reikalo jo vartot nereikėtų mirksiukas.gif

O kad nekiltų bereikalingų diskusijų, tai čia bendras mano pastebėjimas, o ne jums, dejalu, skirtas patarimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2012 12 17, 00:45)
Zalioj stotelej konsultantes pasake, kad Actaro kambary naudoti negalima, pasiule cia mineta  Nimezali, norimu rezultatu nesulaukusi uzdaviau paprasta klausima galima naudoti kambary ar ne.

kaip ir bet kuri kita chemija, ši yra pavojinga, todėl ir negalima naudoti kambaryje, tą galima ir pačiai suprasti, tuo labiau, kai taip pasakė konsultantė. bet naudoja merginos ir, kiek žinau, dar nei viena nemirė smile.gif pirštinės, respiratorius, vėdinimas gali sumažinti pavojų.
sėkmės ir kantrybės naikinant. man neužteko, gėlę išmečiau..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 12 17, 10:13)
sėkmės ir kantrybės naikinant. man neužteko, gėlę išmečiau..

aš šią akimirką kaip tik "gydau" vieną smarkiai miltuotaisiais apipultą (tokią pirkau) ir tie bjaurybės įsitaisę ne tik tarpulapiuose, bet ir ant šaknų doh.gif O orchidėja tai raibuolė ir jos tarpulapius be šansų išvalyt doh.gif Vienžo praktiškai patikrinsiu kas ir kaip - kol kas perliejau antrą kartą ir gyvų bjaurasčių vis dar matosi.

Lieju ir pačią raibuolę, laikau ją atskirai katilinėje ant palangės - neparnešiu kokį pusmetį į kambarius:ax:
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 12 17, 09:13)
Mumrikas tikrai puikus zmogus, kiek pazistu internetineje edrveje thumbup.gif Visda pasidalina savo patirtimi, o jos tikrai turi, nes geliukai jos dziugina ne tik je pacia bet ir mus wub.gif

blush2.gif wub.gif Labai dėkui wub.gif

Mumrikas yra taikus žmogeliokas kaip sakoma "Ja belyj i pushystyj, sovsem pushystyj" biggrin.gif

Visoms linkiu, ramybės, geros nuotaikos, kad gėlytės puikiai augtų, žydėtų, mūsų namus puoštų, širdį džiugintų, kad kenkėjai ir ligos namus dideliu ratu aplenktų, o kai laiminga jų šeimininkė, tai laiminga ir visa šeima bei namai" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 12 17, 11:03)
aš šią akimirką kaip tik "gydau" vieną smarkiai miltuotaisiais apipultą (tokią pirkau) ir tie bjaurybės įsitaisę ne tik tarpulapiuose, bet ir ant šaknų doh.gif O orchidėja tai raibuolė ir jos tarpulapius be šansų išvalyt doh.gif Vienžo praktiškai patikrinsiu kas ir kaip - kol kas perliejau antrą kartą ir gyvų bjaurasčių vis dar matosi.

taip, taip, raibuolę ir išmečiau..
Atsakyti
Dėl purškimo su Actara ar kitais chemikalais kitam forume patarė išpurkšti maišiuką ir kišti augalą kuriam laikui.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 12 17, 08:28)
Jooooooooo, norėjau patart, o gavosi kaip visada "burnokit, nevarykit, pasaulio bambos ir pan." Pasirodo dar ir puolu blink.gif  - oho koks jautrumas prieš šventes, o ir žodynas neprastesnis blink.gif

O ar bent pastebėjot, kad esminį atsakymą pakartojau bent du kartus - nesvarbu purkšit lauke, garaže, kambary ar balkone - neveiks actara miltuotųjų. Klausėt patarimo, jį parašiau ir dar patarimą papildomai pasidomėt prie to paties - daugiau žinių dar niekam nepakenkė ir protingi žmonės nebeišradinėja dviračio, o naudojasi jau sukaupta patirtim. Bet tokį dalyką supranta tik tas, kuris nori suprast mirksiukas.gif

Gaila, bet jau ne pirmoje temoje pasitaiko, kad žmonės, kurie gaišta savo laiką ir bando patarti yra kažkuo apkaltinami doh.gif Tad, Mumrikai, neimkite į širdį, protongi žmonės įvertins Jūsų patarimus mirksiukas.gif

O kas dėl chemijos tai kai kuri chemija nors ir neskirta, bet kartais padeda nuo vieno ar kito kenkėjo naudojant ją arkliškomis dozėmis. Pvz actara neskirta erkutėms naudoti, neparašyta aprašyme, kad padeda nuo jų, bet kai buvo užpuolę erkutės nieko daugiau neturėjau tik ją tai padariau daug stipresnį tirpalą nei rekomenduojama, kelis kartus nuprausiau augalą ir padėjo. Tik tokias dozes aš taikau augalam, kuriems vos ne išmetimas gręsia, nes neaišku kaip tokios dozės gali paveikti. O šiaip dar galima ne purškimą bandyti, o užsidėti geras gumines pirštines, kitas apsaugines priemones, pasiimti skuduriuką kurį po panaudojimo išmesite, vis pašlapinant skuduriuką chemijoje gerai nuprausti visą augalą ir perlieti substratą. Svarbu viską protingai atlikti ir ta chemija nenunuodys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 17 gruodžio 2012 - 16:19
Nors ir ne į temą, atleiskite, bet neiškenčiau tokios neteisybės. Kur tik einu apie gėles paskaityti, bet visur sutinku geranoriškai patarinėjantį Mumriką. Kartais net ir nusistebėdavau, iš kur tiek žmogus turi kantrybės thumbup.gif Ačiū.
Atsakyti
drinks_cheers.gif

Gyvenkime draugiškai 4u.gif
Jei nepatinka patarimai tai arba laikykit liežuvį už dantų arba mandagiai, taktiškai, nesipiktinant ir neįžeidžiant žmogaus bendraukite. Juk čia už dalyjamus patarimus niekas algos nemoka, kiekvienos patirtis kitokia, sukauptos žinios irgi gali skirtis. Kas tinka vienam nebūtinai tinka kitam. Čia patariančios nieko blogo juk nelinki.
Atsakyti
ačiūūūūūūūūūūūū visoms labai labai už gražius žodžius wub.gif wub.gif wub.gif Kažkada pati buvau žalia žalia (ir dabar dar daug sričių patyrimas laaabai menkas) ir kitų orchidėjų augintojų patirtis buvo aukso vertės - vakarais iki nakties "grauždavau" informaciją ir dabar dar dažnai "graužiu", nes tobulėjimui ir žinių kaupimui ribų nėra.

Ir bandau kažkiek savo patirties (ypač praktiškos, ne tik teoretiškos) parašyti kitiems - o gal kam pravers, gal kažkam tai bus tiesiog pradžia į "gilesnį" pasinėrimą augalų pasaulin mirksiukas.gif

O daug ką sužinodamas, kitų patirtimis vadovaudamasis (aišku atsirenki ir pagal save) dažnai išvengi klaidų, kurių, deja, baigtis dažnai būna augalo žūtis verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 12 17, 19:38)

Man tai ir patinka sužinoti kitų patirtį, nes to nelabai yra knygose smile.gif Aš dar nesu profė tai tie patarimai labai vertingi, pritaikau juos savo orchidėjoms smile.gif

Dabar domina kaip Jūsų tie pašalę falenopsiai kur rašėt jog radot išmestus? g.gif Ar koks išsikapstyt bando? Nes aš ir įsitaisiau vieną pašalusį falenopsį su 2 keikiais, tai po persodinimo motininis augalas numėtė lapus, atskirti keikiai kol kas dar laikosi.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 12 17, 21:02)
Dabar domina kaip Jūsų tie pašalę falenopsiai kur rašėt jog radot išmestus?  g.gif Ar koks išsikapstyt bando? Nes aš ir įsitaisiau vieną pašalusį falenopsį su 2 keikiais, tai po persodinimo motininis augalas numėtė lapus, atskirti keikiai kol kas dar laikosi.

Aš esu radusi vieną pašalusią ir ją bandau gelbėt mirksiukas.gif Buvo labai gaila, bet didžiuliai, gal dviejų sprindžių ilgio, lapai per kelias dienas supuvo ir nukrito, bet paskutinis mažučiukas, gal 5 cm ilgio lapukas liko, dabar jis auga, tai galiu sakyti, kad gėliukas gyvens. Šaknys visos gyvos ir dar matosi, kad iš šono keikis dygsta thumbup.gif
Atsakyti