Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa apie viską

QUOTE(Šelma @ 2012 12 02, 23:16)
Tiesiog kalba apie tai, kad tik mes patys sprendžiame tokius svarbius klausimu kiek auginsim ir kaip auginsim.

oj, zinokit, nebutinai. Pas mane nuo vasaros giminiu beveik 10 metu berniukas. Atvaziavo pasisveciuot porai savaiciu ir... sveciuojasi. Pradedu galvot, kad ir mokykla pas mus gyvendamas baigs. Tikrai gyvenime tokiu dalyku nepalnavau, bet gi nesupakuosiu ir neisvarysiu. Ir globeja oficiali nesu. Ir net nezinau ka daryt unsure.gif Gerai, kad bent 1, o ne kokie 5 is karto, net nezinau ar susitvarkyciau tada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 02 gruodžio 2012 - 23:33
o tėvai? o mokykla? o dokumentai?
Atsakyti
Leksa, bet gi rinkaisi, pakvietei pasisvečiuoti, prisijaukinai biggrin.gif
Nenori globos susitvarkyt? Nes, jau nekalbant apie finansinę paramą, kas bus jei tfu tfu tfu susirgs, ar mokykloj pasirašyt reiks ką. Kur jo tėvai?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 12 02, 23:41)
o tėvai? o mokykla? o dokumentai?

QUOTE(Šelma @ 2012 12 02, 23:42)
Leksa, bet gi rinkaisi, pakvietei pasisvečiuoti, prisijaukinai  biggrin.gif
Nenori globos susitvarkyt?  Nes, jau nekalbant apie finansinę paramą, kas bus jei tfu tfu tfu susirgs, ar mokykloj pasirašyt reiks ką. Kur jo tėvai?

Tevai yra. Keli km nuo musu. Geria. Ir ne gaiviuosius gerimus.
Vaiki mes patys pasikvietem, galvojom per vasara gal tevai sueis i prota, na gal bent mama. Nesuejo. Rudeni nuvaziavom rubu paimt, tik nedaug is ju naudos, nes viska isaugo, tai teko naujus supirkt. Nepasiruose mes tam buvom, abu dirbam, buna, kad vaikas grizes is mokyklos ligi velumos vienas buna(kas ketvirta diena taip, bet po Nauju sia problema isspresim). Bet namo grizt nenori. Net su tevu matytis nenori. Su mama nori, bet tik, kad mieste galetu susitikt. Gal bijo, kad jei namo nuvaziuos tai likt tures? Mokykloj jau buvau. Susirinkimas buvo. Sakiau, kad teta ir tiko. Nezinau ka toliau daryt. Globa gal ir butu geras dalykas, tik nemanau, kad tevai sutiks ji mums atiduot. O ir itariu, kad visa vyro gimine mus gyvus sues, kad vaika is tiktu tevu atimt norim!
Atsakyti
Oi, Leksa, kiek panašumų su mūsų istorija doh.gif Tik mūsų "giminystė" su tėvais mažiųjų per vaikus ir jie tuose keturiuose mato pajamų šaltinį kurios tikrai savo noru neatsisakys doh.gif Mda....
O kaip jūs su berniuku jaučiatės, ar tėvams tas dešimtmetis vienintelis vaikas?
Papildyta:
O šiaip, jeinebijote su giminėm pyktis ir norite tą vaiką užauginti, duoti jam daugiau, nei jis gautu namie, tai jo amžius labai geras, nuo 10 metų teisme jau atsižvelgiama į vaiko nuomone kur jis norėtų gyventi, juolab, jei į teismą kreiptumėtes, kai vaikas pas jus jau beveik metus gyvena ir niekas jo namie nepasigedo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 03 gruodžio 2012 - 00:02
QUOTE(Šelma @ 2012 12 03, 00:01)

Dabar vienintelis, bet buvo dar vienas vyresnis, tik zuvo. Nuo tada ir pradejo jo tevas “gaivintis“, o dabar ir mama. Na, ji maziau pageria, bet namie per tetusio siautejimus ten niekam vietos nera. Pajmau saltiniu vaikas nera, bet kazin ar tevai lengvai vaiko atsisakytu. Jau vien del to ”ka zmones pasakys”.

O mes su vaikiu puikiai sutariam thumbup.gif Matosi, kad labai jam svelnumo truksta, ateina apsikabina (mane, mano vyro gal kiek gedijasi). Mokytoja net pagyre, kas siais metais pradejo daug geriau mokytis bigsmile.gif Kur neprades, kai su juo pamokas ruosiu bigsmile.gif Kaledom jau nupirkom dvirati. Ziema gal naudos jokios, bet atsilus gales vazinet - mes savo name gyvenam, uz miesto, tai vietos pilna. Vyras zada supynes padaryt, tik.... ar dar supasi 10 metu vaikai? Kvailas klausimas, bet mano dukryte dvieju net nesulauke, o vyras aplamai vaiku neturejes. Jauciu ziauria spraga, kad is tiesu, tai net nieko nezinau apie tokio amziaus vaikus blush2.gif Nors...gal ir bijau prisirist, nes nezinau kas bus toliau. Kol kas lauksim. Nors... atiduoti jau nenoreciau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2012 12 03, 00:10)
O šiaip, jeinebijote su giminėm pyktis ir norite tą vaiką užauginti, duoti jam daugiau, nei jis gautu namie, tai jo amžius labai geras, nuo 10 metų teisme jau atsižvelgiama į vaiko nuomone kur jis norėtų gyventi, juolab, jei į teismą kreiptumėtes, kai vaikas pas jus jau beveik metus gyvena ir niekas jo namie nepasigedo.

Kova sueis 10 metu. Su vyru vis pakalbam, kad max iki mokslo metu pabaigos nezinioj pagyvensim, o paskui paklausim berniuko ar nori su mumis gyvent ir pas advokata eisim, kad padetu mums sita "reikala" issprest. Man vyro gimines maziausiai rupi, tik vyras nenori su jais pyktis, bet vistiek reikes kazka daryt, gi negalima sitaip. Vaikas pas mus, o mes jam kaip ir niekas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 03, 01:30)
... ar dar supasi 10 metu vaikai?

Kova sueis 10 metu. Su vyru vis pakalbam, kad max iki mokslo metu pabaigos nezinioj pagyvensim, o paskui paklausim berniuko ar nori su mumis gyvent ir pas advokata eisim, kad padetu mums sita "reikala" issprest. Man vyro gimines maziausiai rupi, tik vyras nenori su jais pyktis, bet vistiek reikes kazka daryt, gi negalima sitaip. Vaikas pas mus, o mes jam kaip ir niekas  blink.gif

Pagalvojau apie savo dešimtmetį- suptusi su malonumu, o dar jei jam asmeniškai supynės darytos wub.gif

Ir vaikas jausis saugiau, nes dabar tarp dangaus ir žemės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Alfija, na ir pavaryt žadi biggrin.gif Pamenu, kai kažkada įrodinėjai, kad daugiau nei 4 vaikai ne. Žiūrėk, gal ir šeimyną steigsi mirksiukas.gif skaičiau apie 7 mėn. mergaitę, tai seilė nutįso, bet pažadinau save. Gėris mažų vaikų tame, kad mažiau šūdo patyrę, nei vyresni. Vakar stovime su vaikais stotelėje ir laukiame autobuso, važiuojame į meno mokyklėlę. Vaikai išsidirbinėja. Tada Jonė pradeda kraipyti šikną (negaliu pakęsti, kai ji taip vaiposi) ir tipo rūko. Tai jau ne pirmas kartas. Aišku, apstaugiau ir nuvariau nuo mūsų. Raudojo atsistojus...Toks visuj nervas paėmė. Išlipom iš autobuso ir pasakiau jai, kad jos kita mama su tėčiu daug rūkė, daug alaus gėrė, todėl ir jie į vaikų namus papuolė. Atsigamino jai, kad su broliais ten gyveno. Sakė, kad jai labai liūdna ten buvo iki mes nepasirodėm. Pakalbėjom...Gal nepasikartos tie rūkymai ir alaus gėrimai.
Mokyklėlėj kiekvieną kartą problema. Jonė negražiu elgesiu ir kažkokiom kvailom kalbom mėgina pritraukti dėmesį kitų, visi juokiasi arba nepatenkinti, o man vėl nervas. Žodžiu...Kai vaikų nėra, tai kaip ir vaikas, kokių nesąmonių padaro, bet šiaip tai viskas tvarkoj, o vat kai vaikai yra, tai vis išlenda koks šššš...
Beje, kaip kairiarankę išmokyti kirpti, berods, Sunute, taviškis vienas kairiarankis? O šiaip tai, kabo advento kalendorius (penktadienį pusę nakties praleidau bedarant), bet puikus rezultatas biggrin.gif Vaikai kas vakarą su žirklėm eina atsikirpti nykštuko dovanėlės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 03, 00:30)
Kova sueis 10 metu. Su vyru vis pakalbam, kad max iki mokslo metu pabaigos nezinioj pagyvensim, o paskui paklausim berniuko ar nori su mumis gyvent ir pas advokata eisim, kad padetu mums sita "reikala" issprest. Man vyro gimines maziausiai rupi, tik vyras nenori su jais pyktis, bet vistiek reikes kazka daryt, gi negalima sitaip. Vaikas pas mus, o mes jam kaip ir niekas  blink.gif
O kam to kovo laukti?Su vaikų teisėmis pasikalbėk.Ir netiesa,kad spraga-juk ir glaustosi,ir mokosi geriau.Reiškia esi puiki mama 4u.gif Su šitokiu keliu įgytais vaikais visad taip-kažkoks netikrumas,nes nežinai,kuo sirgo kūdikystėj,kada prasikalė pirmas dantukas,kada žengė pirmą žingsnelį.O giminės...Mes stebinom ir šiurpinom Pupą pasiėmę.Paskui vis laikinų globų buvo.Ir bac-trynukai bigsmile.gif Kokia gėda,kokia gėda lotuliukas.gif Va išsilakstė po savo darbelius ir paliko man lengvą chaosą -kieno pėdkelnės ant lėlių vežimėlio tyso,kito maikė,sofos pagalvėlės ant sekcijos.O aš rašau jums,tarsi darbų neturėčiau ir šypsaus kaip nevisprotė.Vaikai yra gėris 4u.gif Koks tuščias gyvenimas be jų būtų...
Kad jūs žinotumėt,kaip aš kankinausi vasarą per dekadą atostogų viena
mirksiukas.gif
Argi ne apie mus šitas ?
http://tv.lrytas.lt/...493621353385569
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 03 gruodžio 2012 - 08:16
Vakar Jurgaitė svečiavosi pas mane. Tokiam šiukšlyne kokio gyvenime nematė biggrin.gif tai mes kažką nešiojom, kraustėm, krovėm, kažką atnešėm, išmetėm. Ištvėrė kažkaip tą purvą, mažius irgi neprapuolė.
Nekenčiu remontų. Baldų kraustymo, stumdymo, ir dar skubos. Nekenčiu kai to remonto padaryti negali taip kaip derėtų. Kai treti metai lauki jau renovacija ir vis dar ne. Tai remontas būna toks- minimaliai apsiremontuoji kampus. Tapetuojam, klijuojam, tiesim kilimines dangas, naujas šaldytuvas- pagaliau. Ir 6 kvadratai virtuvės- bandomi paversti didesnia erdve.
Tai va laukiant vaikų, tai nė kiek nevargina, net gi smagu ir linksma. didieji jau užauginti berniokai- vienas net iš Anglijos atkūręs padėti įsikurti tiems naujiems broliams ir sesėms, kitas vis dar vilnietis, oh kaip remontuoja.Per savaitę turim spėt. Nes paskui jau Ramūnui baigsis atostogos ir vėl išskris.
O mano lėlytė žinoma, kad miela, tikras dar leliukas. Tikiu, kad seilė nutįsta. Man irgi tįsdavo seilės matant mažiukus, skaitant jog va pas kažką yra jų. Bet paskui praeidavo. Bet nerimas spaudžia dėl didesnių, ir širdis pas juos labiau bėga( jei jau čia kažkam taip netiko žodis dega). Kai jie bus su mumis, su manim ir Šelma- bus ramu. Vis dėl to bus relaksas. Net ir su pametinukais.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 12 03, 03:32)
Mokyklėlėj kiekvieną kartą problema. Jonė negražiu elgesiu ir kažkokiom kvailom kalbom mėgina pritraukti dėmesį kitų, visi juokiasi arba nepatenkinti, o man vėl nervas. Žodžiu...Kai vaikų nėra, tai kaip ir vaikas, kokių nesąmonių padaro, bet šiaip tai viskas tvarkoj, o vat kai vaikai yra, tai vis išlenda koks šššš...

Beje, kaip kairiarankę išmokyti kirpti, berods, Sunute, taviškis vienas kairiarankis? O

praeis. Vaikas nori dėmesio ir nežino, kaip pasiekti. tik tiek. Nors manoji ir dabar 'klasės juokdarė". Gerai, kad ten ir daugiau tokių yra. vargas mokytojai, bet atopūsis man.

lgiai taip pat, kaip ir dešiniarankį - ima žirklutes - yra spec. kairiarankiams ir kerpa. Manoji iki 7 metų tik su kaire ranka kirpo ir valgė šakute. visa kita - dešine ranka.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 12 03, 03:32)
Beje, kaip kairiarankę išmokyti kirpti, berods, Sunute, taviškis vienas kairiarankis? O šiaip tai, kabo advento kalendorius (penktadienį pusę nakties praleidau bedarant), bet puikus rezultatas biggrin.gif Vaikai kas vakarą su žirklėm eina atsikirpti nykštuko dovanėlės smile.gif

Yra žirklės kairiarankiams, bet mes stengiamės nenaudoti specialių daiktų, o įvaldyti tokius pačius, kad ir nelabai pritaikytus smile.gif. Išmoko gan nesunkiai ne tik kirpti. Prieš porą metų labai daug karpėm, girliandas ir snaiges Kalėdoms patys gaminom smile.gif

Noras atkreipti dėmesį netinkamu elgesiu mūsų dičkiukui tai pat labai būdingas. Dėmesį sugeria kaip kempiniukas ir vie maža, bet kai reikia viešai pasirodyti - deklamuoti ar pagroti - nedrįsta. Teko stebėti vaikų būry viename gimtadienyje, kuriame be mano vaikų buvo dar du vaikai panašaus amžiaus įvaikinti. Ar sutapimas, ar dėsningumas, bet visiems rodant meninius "numerius" neišdrįso pasirodyti būtent mano ir šie (jie nežino, kad yra įvaikinti) vaikai.
Atsakyti