QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 12 06, 11:42)
na, jeigu turite 4 vaikus - vadinasi ne panele

kai man buvo 18+ a žiauriai norėjau pakeisti daug ką pasaulyje iš esmės, kas svarbiausia mėginau, bet šūds gavosi. Atėjo tik pagrindinis suvokimas, kad iš esmės aš nieko nepakeisiu, bet savo mažais darbais, nesiplėšydami galime pakeisti labai daug. Tai vat ir pradėjau, su dviem ne bio vaikais, keisti tą pasaulį, daryti jį gražesniu, nes jau du vaikai turi vaikystę, o tai jau labai daug. Visos kitos čia rašančios ir globojančios taip pat keičia, savo meile svetimam-savam vaikui, o ką jau kalbėti apie tas, kurioms dar ir su valdiškais namais ir tėvais alkoholikais dėl vaikų pakovoti reikia... Aš tik taip suvokiu tą bandymą bendrai kažką keisti. Tikiuosi, kad mūsų užauginti vaikai taip pat norės keisti, kad pasaulis būtų gražesnis, taip po truputuką ir pasieksime rojų žemėje per kelis šviesmečius
Aciu, tai pirmas bent kiek pozityvesnis atsakas per sias dienas (palyginus su tuo, ko sulaukiau anksciau).
Taip, puikiai suvokiu, ir neturiu ambiciju vienu spjuviu pakeisti sioje sistemoje kazko, dar geriau suvokiu, kad norint kazka pakeisti - pirmiausia pradedame nuo saves, bet, yra pavyzdziu, bendro tikslo siekimo, ir, kad ir mazais zingsenliais, bendra iniciatyva pasiekto, kad ir menko rezultato, ir, regis, mirties taske, uzsalsusi situacija gali pradeti judeti...
Mes taip pat gyvenam puse metu laukimu, siuo metu labiau beviltisku, nei viltingu, situacija tokia pati, gal dar net liudnesne, nes musu atveju - vaikais bio tevai nesidomi, ir net nebando vaidinti, kad domisi, kaip nesidomi daugiau aplamai niekas - isskyrus to rajono vtat (na, ir tas domejimasis - popierinis), o kiek besikreiptume, su kuo bekalbetume - atsimusame i siena, atsakymas vienas - "nesvajokit, vaikai trys, ju neskirsime" . Laukia procedura - dabar - ivaikinimo Lt, po to - ivaikinimo ne Lt, tada gal but globa Lt, ir tt, maziausias su negalia. Ir niekam nesvarbu, kad visiems aisku, koks ju likimas, greiciausiai bet kokiu atveju jie bus isskirti (vyriausia bus greit penkeriu), svarbiausia-" laikytis proceduros". Ir, kaip kazkas minejo, vardan to vaiko, kuri jau dabar mylime, labui -tu taisykliu ir laikomes, karts nuo karto skambinam, domimes, bet net lankyti sau leisti to vaiko negaliu, ir is visos sirdies trokstu, kad patektu visi i viena seima. Taigi, net nuo saves pradeti siuo metu negaliu nieko.