Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija - apsipirkime pigiau

Sveikutės smile.gif Piko bazėj kiek dabar buvau, eilių nebuvo visiškai, mes buvom apie9 val.mūsų laiku, tai bazėj vaikščiojom penki žmonės. galiu patart,kas mėgstat, labai skanūs rūkyti šonkauliai ir mėsos daug ir minkšti, taip pat rūkyta karka be kaulo patiko.Kainos šiek tiek pakilusios, bet vistiek apsimoka.
Atsakyti
QUOTE(lijalik @ 2013 03 06, 14:56)
Sveikutės smile.gif  Piko bazėj kiek dabar buvau, eilių nebuvo visiškai, mes buvom apie9 val.mūsų laiku, tai bazėj vaikščiojom penki žmonės. galiu patart,kas mėgstat, labai skanūs rūkyti šonkauliai ir mėsos daug ir minkšti, taip pat rūkyta karka be kaulo patiko.Kainos šiek tiek pakilusios, bet vistiek apsimoka.

o sviezios mesos ar yra ten?ar tik rukyti gaminiai?
Atsakyti
QUOTE(erika_jaz @ 2013 03 06, 12:24)
kazkokia apmirus tema sita biggrin.gif
dar turiu klausima,gal kuri pasakys ar PIKO mesos bazej ir dabar tokios kosminio dydzio eiles kaip pries kelis metus?ar verta ten vaziuoti? g.gif

Sveiki!
Per paskutinius 1.5 metu PIKO bazeje buvau 2 kartus. Eiliu visiskai jokiu nebuvo.
Yra sviezios mesos ir paukstienos, taip pat didziulis pasirinkimas rukytu gaminiu.
Kai su MB buvom paskutini karta, tai paemem 1 stiklainiuka "tusonkes", paragauti. Veliau gailejomes, kad 1 paemem. Labai skani su mesyte, taukuciais, ausytem zodziu, ne tokia kaip LT, valgai ir neaisku ka. Su ta "tusonke" maisem ir makaronus ir ryzius. Ji stikliniame 0,5 l stiklainyje.
Atsakyti
praitą mėnesį eilinį kartą apsipirkinėjau vietinem prekybcentį (LT) nieko labai įpatingo nepirkau, tik būtiniausius maisto produktus, kaip ir kiekvieną mėnesį o algos... pora prekės tilpo į pora maišų, o palikau 200 lt blink.gif parvažiavus namo net ženklo mbuvo, kad tiek palikau parduotuvėje, ir nei vaikams skanumynų nepaėmiau nei saves nepalepinau doh.gif

dėl ko čia visa tai rašau... vakare apie tai įsikalbėjau su broliu, p jis ir pareiškė, kad kaip buvo lenkijoje, tai įsikeitė 400 lt, prekių prisipirko tiek kad į bagažinę netilpo, o likusius zlotus išsikeitus paaiškėjo, kad dar virš 100 lt buvo likę, taip išeina, kad vos 300 teišleido blink.gif (jam gerai, kelionė nekainavo, kažkaip darbe tą kurą „nurašė“) mirksiukas.gif nežinau ar tai tiesa, bet man pasakiškai skamba cool.gif
tai dabar klausimai patyrusiems... jei nesunku, pasidalinkit patirtimi ir žiniomis smile.gif
1. važiuojant iš Vilniaus kokią sumą reiktų palikti parduotuvėse, kad tikrai apsimokėtų ten važiuoti (atsipirktų degalų išlaidos)
2. ar tikrai netoli sienos esančiuose miestuose brangiau nei važiuojan „giliau“
3. kokias parduotuves rekomenduotuvėt kuruose ir akcijų būtų ir be akcijų pigu (na pvz. lietuvoje „RIMI“ ar „IKI„ vieni iš brangesnių centų o „NORFA„ - ten pigiau galima apsipirkti...)

gal apie tai jau buvo kalbėta, bet prisipažinsiu, nusiboda skaityti apie pampersus ir jų kvapą, apie sūrius, jų sudėtį, ir kitas prekes, tad uždaviau klausimą su man rūpimais klausimais. ax.gif labai dėkui už suteiktas žinias mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2013 03 06, 16:42)
Sveiki!
Per paskutinius 1.5 metu PIKO bazeje buvau 2 kartus. Eiliu visiskai jokiu nebuvo.
Yra sviezios mesos ir paukstienos, taip pat didziulis pasirinkimas rukytu gaminiu.

o kaip kainos?ar pigiau nei turguj?mane labiau sviezia mesa domina blush2.gif
klausiau apie skerdykla,bet nieks neatsako,tai matyt bandysim PIKO ir turguj mesos sviezios dairytis... g.gif
Atsakyti
Laba merginos o kur geriau vaziuoti minkstu baldu? ar is vis apsimoka ar ra ten ju? dekui uz bet kokia info. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylingoto @ 2013 03 06, 16:43)
1. važiuojant iš Vilniaus kokią sumą reiktų palikti parduotuvėse, kad tikrai apsimokėtų ten važiuoti (atsipirktų degalų išlaidos)
2. ar tikrai netoli sienos esančiuose miestuose brangiau nei važiuojan „giliau“
3. kokias parduotuves rekomenduotuvėt kuruose ir akcijų  būtų ir be akcijų pigu (na pvz. lietuvoje „RIMI“ ar „IKI„ vieni iš brangesnių centų o „NORFA„ - ten pigiau galima apsipirkti...)

Pameginsiu atsakyti smile.gif

1. Del degalu islaidu - labai sunku pasakyti, nes nezinau su kiek ryjancia masina vaziuosite smile.gif Del kainu skirtumu - taip pat, ziurint ka pirksite. As neseniai Suvalku Tesco nusipirkau visai padoru kostiumeli i darba, uz svarka sumokejau 100 zlotu, uz sijona 40 zlotu ir uz sarafana 90 zlotu. Ir dar pora marskiniu tipo bliuskyciu po 30 zlotu prigriebiau. Su tokiu komplektu visa savaite kasdien vis kitaip galima apsirengti. Pas mus panasus naujas vien svarkas apie 300 litu doh.gif Taigi man kelione atsipirko vien svarka nusipirkus smile.gif Vyras praeita pavasari Suvalkuose pirko sau basutes uz 80 zlotu, Vilniuje parduotuveje lygiai tokias pacias mateme uz 220 litu su akcija (cia jau be komentaru) doh.gif doh.gif Del overloko vaziavome i Bialystoka smile.gif Del baldu taip pat planuojam i Bialystoka keliauti, ten nusiziurejome keleta mums patinkanciu variantu.

2. Ka norite pirkti? Kiek tas "giliau"?

3. Lidl, Biedronka - vienos is pigesniu maisto prekiu parduotuviu. Akciju neseku, perku tai ko tuo metu reikia. Man labiausiai patinka Kauflandas ir Tesco, jos kiek brangesnes. Jei parasysite kas konkreciau domina, pasistengsiu atsakyti.

Del pinigu keitimosi - jei reikia grynuju, keiciames litus i zlotus Suvalkuose. PL nera valiutos keitimo mokescio. Kur imanoma, visur atsiskaitineju kortele.
Atsakyti
Tiems kas nei karto nebuvę į pirmą kelionę patarčiau žiūrėt kaip į ekskursiją susipažinimui mirksiukas.gif prieš važiuojant patartina susirašyti jūsų dažniausiai perkamų produktų sąrašiuką su kainomis, kad ten aklai nepirktumėte ir nepermokėtumėte. Galiu pasakyti pagal save, kad aš užsiperku ilgesniam laikui miltų, ryžių, makaronų, cukraus, aliejaus, mineralinio, dribsnių vaikams sveriamų, ilgo galiojimo pieno, mėsos (turiu didelį šaldiklį) tai tie produktai kurie gali ilgiau stovėti ir jiems išleisti pinigai atsiperka per laiką. Tenka iškarto investuoti šiek tiek daugiau, bet taupymas gaunasi dvigubas, ne tik dėl kainos skirtumo, bet ir tuo, kad rečiau tenka paskui eiti į parduotuvę ir neprisiperku kas nebūtina biggrin.gif
Rudenį kai buvau tai pavyzdžiui pienas kainavo 1,95 zl tai apie 1,65 lt
Miltai 1kg 1,45 zl litais apie 1,23
pasiplanuokit pradžiai ko jums reikia.
Avalynė ten tikrai pigiau, jei ne tik maistas domina.
Atsakyti
QUOTE(erika_jaz @ 2013 03 06, 15:59)
o kaip kainos?ar pigiau nei turguj?mane labiau sviezia mesa domina blush2.gif
klausiau apie skerdykla,bet nieks neatsako,tai matyt bandysim  PIKO ir turguj mesos sviezios dairytis... g.gif

Del turgaus nieko pasakyti negaliu, pries 3 - 4 metus buvau uzsukus pasiziureti ir grizau atgal apsipirkti i PIKO. Berods rukytu gaminiu kainos panasios. Jei atmintis nepaveda, tai kazkada merginos rase, kad turguje mesa gal kiek ir pigesne, bet yra didele rizika, kad apsvers, apskaiciuos ir net kokia pasvinkusia mesa ar farsa gali ikisti. Tai as del turgaus galvos sau nesuku, vaziuoju tiesiai i PIKO. Labai patogu, kad viskas vienoje vietoje ir sviezia mesa ir rukyti gaminiai. Tiesa, kiek pirkom ten paukstiena ir kiauliena, tai mesyte ypatingo grozio, pvz.: sprandine, kumpis (is jo malu pati farsa), sparneliai, blauzdeles itt. Dabar tiksliai nepamenu, bet lyg ir sprandine nuo LT parduotuves kainos skiriasi 5 Lt uz 1 kg. g.gif Aisku, jei pirktum 1 kg, tai tada geriau nevaziuot, o kai daugiau imi, tai ir apsimoka.

Dar kas man patinka, tai tame paciame PIKO kieme yra ir pieno baze. Mes ten is karto ivairiu rusiu suriu priperkam, sviesto, jogurtu, varskes ir varskyciu ivairiu, taip pat visokiu skaniu sausainiu dezem yra (nebrangiu). Tik pieno ten nei karto nepirkom, nes Kaufland ar Lidl UHT pienas kainuoja pigiau nei toje bazeje. Mums tai labai patinka, kad vienoje vietoje gali susipirkti is karto daug produktu, o i Kaufland ar Lidl uzsukam jau "sausu" ar buitiniu produktu.

Labai teisingai semlina parase, mes taip pat turim papildoma saldikli, tai mesytes paimu daugiau ir porcijomis uzsaldau.Mes taip pat uzsiperkam daugiau tu produktu, kurie ilga laika negenda: cukrus, ivairios kruopos, makaronai, miltai, UHT pienas, sviestas (ji taip pat saldau), aliejus (Kauflande 3 l / 15 zl, labai geras aliejus kepimui, nei smirda, nei ka).
Taip, investuojam per karta daug, bet uztat maisto ir ne tik turim labai ilgam. Laukiam kol atsils orai ir vel vaziuosim shopintis. Nes mane tai labai atbaido tie slidus keliai. bigsmile.gif

Ai, dar (aisku daugumai jokia cia naujove), vaistai, vitaminai Lenkijoj taip pat pigiau. Visad pries vaziuojant pasiziuriu, pagalvoju ko mums reikia, butinai patikrinu LT ir PL internetiniuose puslapiuose skirtuma.
Jau dabar zinau, kad pirksim MB gerasias bakterijas zarnynui, tai PL beveik 3 kartus pigiau, taip pat jam reikia B grupes vitaminu (irgi 2 - 3-gubai pigiau), man reikia akiu lasu ir siaip vitaminu mot. organizmui (irgi zymiai pigiau). Dar Nimesil pigiau (tik jam butinai turekit recepta). Tai suskaiciavus skirtuma vaistu ir vitaminu, tai gaunasi, kad +- kelione i viena puse jau atsiperka.

Sekmes! 4u.gif

P.S. paskutini karta buvom berods liepos menesi, turiu dar cekius (fakturas) is PIKO, kai busiu laisvesne idomumo delei galiu kainas paziureti. Tik vat ar labai pasikeite kainos iki sios dienos nezinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 06 kovo 2013 - 22:22
Labas mergaitės, gal kuri žino kaip nusipirkti iš lenkų parduotuvės
http://allegro.pl/da...3066396372.html
Reikia šitų raidelių iš varškyčių DANONKI, vaikas rinko ir baigėsi akcija Lietuvoje, mums trūksta tik
EŽIUKO IR LAPĖS
user posted image
O gal kas netyčia turite, nupirktume 4u.gif Už raidelę mokėčiau 10 litų, už siuntimą sumokėčiau.
Atsakyti
Sveiki smile.gif Gal galite kiek Lenkijoje kainuoja Pampers sauskelnės 4 dydis ir už kokį kiekį? smile.gif Būsiu labai dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylingoto @ 2013 03 06, 15:43)
ax.gif labai dėkui už suteiktas žinias  mirksiukas.gif

Merginos viską labai teisingai surašė. Galiu tik papildyti, kad mes iš Vilniaus važiuojame įprastai pavasarį (kai jau neslidus keliai) ir rudenį (kai DAR neslidus), stengiames viską pirkti su sąrašiukų, ir nieko nereikalingo neprisikrauti, nes gali buti toks įspudis, kad daug kas pigiau negu pas mus ir perki. doh.gif Nes gal reikės, o Lietuvoje gal to net nepirktum. Mes visada perkame:
1. Ilgai negendančius produktus (miltai, cukrus, košės, aliejai, krakmolas(žymiai pigiau), džiuvesėlius maltus i.t.)
2. Mėsą ir mėsos gaminius (daug užšaldome)
3. Pieno produktus(jogurtai, sviestas (irgi šaldom), suris)
4. Buitinę chemiją iš Lidl
5. Sausą ėdalą šunims (Lidl 10kg apie 20zl)
6. Vaistus ir vitaminus
7. Sezoninius rubus ir avalynę sau ir vaikams

Dažniausiai apsiperkame Lidl ir Biedronkoje, jeigu važiuojame į Arkadiją tai užeiname ir į Stokrotka(ten buna akcijos mėsai, ne visai, bet pasitaiko tikrai neblogų), jeigu ką pamirštame, ar nerandame kitur tada važiuojame į Kauflandą. Tesco dar nebuvome, į Plaza važiavom du kartus, sugaišom daug laiko ir beveik nieko nenupirkom.

Mes važuojame su dujomis, tai mums apsimoka tikrai, o jeigu dar su vaikais tai jiems buna pramoga...

Kaip jau merginos teisingai rašė, pirmą kartą reikėtų apsižvalgyti, atsirinkti ką ir kur pirksite...
Atsakyti