Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiruošimas nėštumui po persileidimo, abrazijos


Gyvybė - didžiausia gamtos paslaptis... Mes nuo mokyklos suolo žinome, iš kur atsiranda vaikai, mes galime stebėti žmogaus hormonų pokyčius, atsekti besimezgančio vaisiaus kelią nuo dviejų ląstelių junginio iki pat gimimo... Medicina mums siūlo ultragarso tyrimus, tikslius skaičiavimus, gimdymo eigos pranašystę... Bet iki šiol gyvybės slėpinys nėra žmogaus rankose. Tai - gamtos, likimo, Dievo dovana. Kai netenkame - dažniausia, nežinome, kodėl. Kai norime pastoti - dažniausia, nežinome, kada tai atsitiks. Yra kažkas didesnio, kažkas už mūsų suvokimo ribų. Kartais turime tiesiog priimti gamtos dėsnius ir paprasčiausia palikti atviras duris, pro kurias galėtų vėl įžengti nauja, laukta, mylima gyvybė.

user posted image

Ką daryti?

Išsiaiškink, kodėl ankstesnis nėštumas nutrūko. Neretai persileidimai įvyksta be jokių aiškių priežasčių, tiesiog tai yra natūrali gamtos atranka, esant netikėtoms genų mutacijoms. Jei vis dėlto tau nustatė kokių nors sveikatos sutrikimų, sužinok, ką turėtum daryti, kad kitas nėštumas būtų sėkmingas. Pasidomėk, ar buvo kokių nors genetinių sutrikimų, ar tu nesirgai kokia nors liga, kuri galėjo turėti įtakos vaisiaus sveikatai. Jeigu reikia – pasidaryk tyrimus ar apsilankyk genetiko konsultacijoje.

Pasitikslink, kada vėl galėsi bandyti pastoti. Nepamiršk paklausti ginekologo, kiek laiko jums reikėtų saugotis nėštumo. Pasaulio Sveikatos Organizacija rekomenduoja vėl bandyti pastoti ne anksčiau kaip po 6 mėnesių nuo persileidimo, tačiau neseniai paskelbti stebėjimų duomenys rodo, kad, jei persileidimas buvo ankstyvas, atsistatyti fiziologiškai pakanka vieno pilno menstruacijų ciklo, o pastojus nėštumo rizikos laipsnis dėl to nepadidėja. Vienaip ar kitaip, šiuo klausimu pasitark su savo gydytoju.

Nesigraužk dėl to, kas įvyko. Persileidimas – nemalonus, tačiau natūralus ir dažnai pasitaikantis dalykas. Tikslios persileidimų statistikos nėra, nes ne visos moterys praneša apie tai savo gydytojams. Be to, kartais persileidimas įvyksta labai ankstyvoje stadijoje, kai moteris net neįtaria, kad laukiasi. Spėjama, kad persileidimu baigiasi vienas iš 3-5 nėštumų. Paprastai kitas nėštumas praeina be jokių komplikacijų, ir šeimai gimsta visiškai sveikas vaikelis. Daugumai persileidimą patyrusių nėštukių pirmojo trimestro dienos slenka ypatingai lėtai, jos su baime laukia nėštumo savaitės, kuomet praeitą kartą neteko mažylio. Kad dienos slinktų greičiau, susirask veiklos, bendrauk su aplinkiniams, stenkis mažiau būti viena ir neleisk neramioms mintims tavęs valdyti.

Paprastai kitas nėštumas praeina be jokių komplikacijų, ir šeimai gimsta visiškai sveikas vaikelis.

user posted image

Kai ką nors planuojame, mes nežinome, kas mūsų laukia ateityje, kol neatsimušame į gyvenimo jūros bangas,visada žiūrėk į šviesiąją gyvenimo pusę. Jeigu nėra šviesios pusės, palauk, kol pašvies saulė,NEPRARASK vilties – gražiausi dalykai atsitiks, kai jų mažiausiai tikėsies

Angelas vardu mama

Labai seniai buvo vaikas, pasiruošęs gimti. Vieną dieną jis paklausė Dievo:
- Kaip aš gyvensiu žemėje būdamas toks mažas ir bejėgis?
Dievas atsakė:
- Iš daugelio angelų, aš išsirinkau vieną tau. Ji lauks tavęs ir rūpinsis tavimi.
- Bet pasakykite man, čia Danguje, aš nieko kito nedarau kaip tik dainuoju ir šypsausi. To man pakanka, kad būčiau laimingas.
- Tavo angelas dainuos tau ir šypsosis kiekvieną dieną. Ir tu jausi savo angelo meilę ir būsi laimingas.
- Ir kaip aš sugebėsiu suprasti ką žmonės man sakys, jei aš nemoku jų kalbos?
- Tavo angelas sakys tau gražiausius ir saldžiausius žodžius, kuriuos kada nors esi girdėjęs ir su kantrybe bei rūpesčiu, mokys tave kaip kalbėti.
- O ką man daryti, kai norėsiu kalbėti su Jumis?
- Tavo angelas sudės tavo rankas kartu ir mokys tave, kaip melstis.
- Aš girdėjau, kad žemėje yra blogų žmonių. Kas apsaugos mane?
- Tavo angelas gins tave, net jei reikės rizikuoti savo gyvybe.
- Bet aš liūdėsiu, nes daugiau nematysiu Jūsų.
- Tavo angelas visada kalbės su tavimi apie mane ir mokys kaip grįžti pas mane, nepaisant to, aš visada būsiu šalia jūsų.
Tuo metu Danguje buvo daug ramybės, bet jau buvo galima išgirsti balsus iš žemės, ir vaikas paskubomis tyliai paklausė:
- O Dieve, jei aš jau iškeliauju, prašau pasakyk man mano angelo vardą.
- Tavo angelo vardas neturi jokios reikšmės, tu kviesite savo angelą žodžiu: Mama

Naudinga informacija:

Hormonų tyrimai atliekami 3 - 5 ciklo dieną:

* estradiolis (E2),
* liuteinizuojantis hormonas (LH),
* folikulus stimuliuojantis hormonas (FSH),
* tirotropinis hormonas (TTH),
* Lytinius hormonus jungiantis globulinas (SHBG),
* Testosteronas (T).

Hormonų tyrimai atliekami 7 DPO, t.y. 19 - 21 ciklo dieną (jei ciklas 28 d.):
* prolaktinas (PRL),
* progesteronas (PG);

Taip pat rekomenduojami tyrimai: chlamidijų, mikroplazmų, ureaplazmų, vyro spermograma;


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja_vilma: 17 lapkričio 2012 - 21:18
tai gal cia kol kas apstistosim? g.gif

Aciu uz temute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aga&aga @ 2012 11 17, 10:07)
O as dziaugiuosi kad si karta beveik niekas nezinojo apie mano nestuma , siandien yra neisnesiotu vaikuciu diena, tai ziuredama laida apsiverkiau prisiminus pirma persileidima kuris buvo 16 sav. , o juk nuo 22 sav. jau kudikeliai isgyvena.


o man kazkaip lengviau, kai zinau, kad mintimis mane palaiko. mano tevai, vyro, siaip artimieji. nes gyvenam toli nuo visu, ir vienai viska islaikyt butu labai sunku.
QUOTE(Maja_vilma @ 2012 11 17, 15:32)
Bus tik klausimas, kad jau jums reiktu antro  doh.gif
nu ir romana parasiau  unsure.gif


o patikek, tie klausimai kazkodel kitus labai kankina doh.gif as jau teigini beveik 4metus girdziu. na reikia ir reikia, ir ka as padarysiu. toks jausmas, kad uz mus tai kazkas padaryt gali. visi tokie zinovai. as visada maniau, kad pirmas vaikas kada gims, tada gerai, o va jau antra tiksliai suplanuosiu. pagal grafika maziausiai 3 metus atsiliekam, jau trecia reiketu gimdyt biggrin.gif

Atsakyti
Sveikos mergaites. Senai su sia temute gyvenu..
Siandien lygiai metai po mano antro persileidimo.. Uzdegsiu savo angelelio atminimui zvakele. Ojums noreciau palinket stiprybes ir optimizmo.
Tikeki, kad mum tai duota iskest, nes kazkas is auksciau zino, kad esam stiprios ir viska pakelsim.
Sapnuoju savo isejusius vaikelius, bet tikiu, kad dabar jau viskas bus gerai.. Didzioji dalis kelio nueita- eina 28 sav.
Sekmes ir jums.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo debesuole: 18 lapkričio 2012 - 09:22
QUOTE(debesuole @ 2012 11 18, 09:20)
Sveikos mergaites. Senai su sia temute gyvenu..
Siandien lygiai metai po mano antro persileidimo.. Uzdegsiu savo angelelio atminimui zvakele. Ojums noreciau palinket stiprybes ir optimizmo.
Tikeki, kad mum tai duota iskest, nes kazkas is auksciau zino, kad esam stiprios ir viska pakelsim.
Sapnuoju savo isejusius vaikelius,  bet tikiu, kad dabar jau viskas bus gerai.. Didzioji dalis kelio nueita- eina 28 sav.
Sekmes ir jums.

As labai noreciau prisijungti prie Debesuoles palinkejimų visoms čia esančioms. Aš kažkada irgi negalvojau, kad man teks paguodos forume ieškoti. Bet teko. Jei pamenat - džiaugsmą praradau 17 savaitę. Nors valdiskos poliklinikos gydytoja sake saugotis metus, bet aš nesisaugojau nei kiek. Iš karto startavom. bet..ašaras braukiau ne kartą, nes vis nieko ir nieko.. po pusmečio ėmiausi BT matavimų. Ciklas super reguliarus, vaisingos gleivės yra, su ND pataikom, ir vis nieko.... 11 ciklą jau užsiregistravau pas gydytoją privačiau ir jau manaiu - pasirašysiu tai stimuliacijai, kur ji siūlė. bet matau, kad mano BT laikosi aukštumose 37,1-37,2, ko niekada nebuvo ir jau liuteininė fazė trunka 14 dienų (kai būdavo 11-12). Gal man reiks atšaukt vizitą tai stimuliacija?... blush2.gif
Papildyta:
ax.gif
QUOTE(Smėlio Migla @ 2012 11 18, 06:29)
o man kazkaip lengviau, kai zinau, kad mintimis mane palaiko. mano tevai, vyro, siaip artimieji. nes gyvenam toli nuo visu, ir vienai viska islaikyt butu labai sunku.
o patikek, tie klausimai kazkodel kitus labai kankina  doh.gif as jau teigini beveik 4metus girdziu. na reikia ir reikia, ir ka as padarysiu. toks jausmas, kad uz mus tai kazkas padaryt gali. visi tokie zinovai. as visada maniau, kad pirmas vaikas kada gims, tada gerai, o va jau antra tiksliai suplanuosiu. pagal grafika maziausiai 3 metus atsiliekam, jau trecia reiketu gimdyt  biggrin.gif

mes savo giminaitį su klausimais pirmus 2 metus puolėm. paskui pasiraminom. Jie jau 15 metų vaikų neturi, bet kadangi niekada apie tai nešneka, tai aš ir neklausiu. matau, kad tas klausimas jiems džiaugsmo neatneš...aš tai jau senai jų vietoj būčiau ėsivaikinus, bet jie juk turi už save galvot patys,,, g.gif
po nelaimes irgi bliaudavau bele kiek. man pasiteisino momentas, kad mano visi pažįstami žinojo, kad nebeturiu pilvelio gyventojo, parasiau sms ar meilu, paprasiau, kad kitiems pasakytų. Tad su tais, kur žinau kad žino, galėjau labai lengvai be ašarų kalbėti ir savo patirtim pasidalinti. tad man neteko užsirauti ant tokio klausinėtojo, kur pultų mane sveikinti tad ir viešų ašarų išvengti pavyko. Gimdymui ir pogimdyminiam laikotarpiui pasiėmiau 2 sav atostogų, tad laiko užteko prasilaižyt žaizdas. gimdžiau gruodžio 21, prieš pat kūčias...nelinksmos mano šventės pernai buvo, per ašaras kučiukų nemačiau. gerai, kad to nereikėjo tverti vienai...
stiprybės jums visoms, ir naujoms, ir senoms. Ir linkiu, kad tas džiaugsmas ateitų kuo greičiau. nes aš irgi nemanaiu, akd tai užtruks. Manaiu, kad iki šių kalėdų jau gimdysiu kitą. Paskui jau kartelė nuleidau - trokštu bent jau pastoto iki Kalėdų blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smėlio Migla @ 2012 11 18, 07:29)
o patikek, tie klausimai kazkodel kitus labai kankina  doh.gif as jau teigini beveik 4metus girdziu. na reikia ir reikia, ir ka as padarysiu. toks jausmas, kad uz mus tai kazkas padaryt gali. visi tokie zinovai. as visada maniau, kad pirmas vaikas kada gims, tada gerai, o va jau antra tiksliai suplanuosiu. pagal grafika maziausiai 3 metus atsiliekam, jau trecia reiketu gimdyt  biggrin.gif


Na, jeigu mane kas ragina vaikus gamini, aš atsakau labai paprstai: Dievas juokiasi kartais ne vietoje ir ne laiku. Nieko neaiškinu, nenuliūstu, bet ragintojai susipranta, palinki sėkmės, ir tiek. Aišku, priklauso nuo to, kiek artimas žmogus. Kai svetimi ragina - tai jau jų reikalas, kad lenda ne į savo reikalus, jiems greitai pabosta tema, kuria su jais nesikalbama. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bobulka @ 2012 11 18, 10:38)
ax.gif
mes savo giminaitį su klausimais pirmus 2 metus puolėm. paskui pasiraminom. Jie jau 15 metų vaikų neturi, bet kadangi niekada apie tai nešneka, tai aš ir neklausiu. matau, kad tas klausimas jiems džiaugsmo neatneš...aš tai jau senai jų vietoj būčiau ėsivaikinus, bet jie juk turi už save galvot patys,,, g.gif


Ne visiems vaikas reikalingas bet kokia kaina.

Lengva kalbėti apie įsivaikinimą arba dirbtinį apvaisinimą ir surogatinius tėvus kaip išeitį, tačiau ryžtis tokiems dalykams yra kartais sunkiau negu susitaikyti su mintimi apie bevaikį gyvenimą, kuris, beje, turi savų neabejotinų privalumų. Kai savas vaikas paaugęs rodo ragus, bjaurų charakterį, nepakankamus gabumus - visa tai paveldėta iš tėvelių, ir jie lengviau gali toleruoti ydas, kurias patys atnešė tam žmogui iš savo giminių. O kai įvaikintas vaikas pradeda demonstruoti kaprizus ir ne itin teigiamus polinkius - įtėviams, ko gero, trigubai sunkiau nei biologiniams tėvams.

Aš neįsivaikinsiu nė po 15 metų, nesu tiek gera, kantri ir išmintinga, kad svetimą vaiką sugebėčiau traktuoti kaip savo.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2012 11 18, 13:11)
Ne visiems vaikas reikalingas bet kokia kaina.

Lengva kalbėti apie įsivaikinimą arba dirbtinį apvaisinimą ir surogatinius tėvus kaip išeitį, tačiau ryžtis tokiems dalykams yra kartais sunkiau negu susitaikyti su mintimi apie bevaikį gyvenimą, kuris, beje, turi savų neabejotinų privalumų. Kai savas vaikas paaugęs rodo ragus, bjaurų charakterį, nepakankamus gabumus - visa tai paveldėta iš tėvelių, ir jie lengviau gali toleruoti ydas, kurias patys atnešė tam žmogui iš savo giminių. O kai įvaikintas vaikas pradeda demonstruoti kaprizus ir ne itin teigiamus polinkius - įtėviams, ko gero, trigubai sunkiau nei biologiniams tėvams.

Aš neįsivaikinsiu nė po 15 metų, nesu tiek gera, kantri ir išmintinga, kad svetimą vaiką sugebėčiau traktuoti kaip savo.


matai kaip idomiai bigsmile.gif o man tas dalykas atrodo labai naturalus. gal todel, kad as tokioj seimoj isaugus, nes turiu tikra broli ir dar broli ir sese, kuriuos globojo mano tevai. skirstymo mano vaikas ir ne mano niekad nepastebejau, todel gal man tikrai viskas paprasta atrodo. o mintis apie globa mums su vyru kilo tuo paciu metu, kai musu dukrai 1,5 metu buvo. lanke ji darzeli, o kadangi as pasirasiau sutikima lankyt grupe, kurioje yra keli globinukas (pasirodo ne visiems tai priimtina), tai turejom grupej tokia maza mergyte, mazosios bendraamze. tai ji man taip giliai sirdy uzstrigo. grizdavom su vyru dukra pasieme ir asarodavom abu. mergytes isivaikint neimanoma buvo, nes jos mama tik netekusi laikinai globos teisiu. tai minciu visokiu buvo, gal globot pasiimt. bet nepadarem tai del paties vaiko, nes zinojom, kad isvystam keliems metams, o vaiko niekas mums nelesiu issivezt, kad bet kada atsiras mama ir tada as isprotesiu, jei reikes ja atiduot. bet ta mergyte iki siol man akyse stovi.

o mano krikstamote taip vaiku ir nesusilauke. is pradziu buvo netinkamas vyras, tada 3 nepavyke nestumai ir diagnoze - jokiu vaiku. o vyras neleido isivaikint. savu ner, svetimu nereik. o dabar abudu gailis, nes vienui vieni like
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smėlio Migla: 18 lapkričio 2012 - 16:55
QUOTE(Smėlio Migla @ 2012 11 18, 16:53)
matai kaip idomiai  bigsmile.gif o man tas dalykas atrodo labai naturalus. gal todel, kad as tokioj seimoj isaugus, nes turiu tikra broli ir dar broli ir sese, kuriuos globojo mano tevai. skirstymo mano vaikas ir ne mano niekad nepastebejau, todel gal man tikrai viskas paprasta atrodo. o mintis apie globa mums su vyru kilo tuo paciu metu, kai musu dukrai 1,5 metu buvo. lanke ji darzeli, o kadangi as pasirasiau sutikima lankyt grupe, kurioje yra keli globinukas (pasirodo ne visiems tai priimtina), tai turejom grupej tokia maza mergyte, mazosios bendraamze. tai ji man taip giliai sirdy uzstrigo. grizdavom su vyru dukra pasieme ir asarodavom abu. mergytes isivaikint neimanoma buvo, nes jos mama tik netekusi laikinai globos teisiu. tai minciu visokiu buvo, gal globot pasiimt. bet nepadarem tai del paties vaiko, nes zinojom, kad isvystam keliems metams, o vaiko niekas mums nelesiu issivezt, kad bet kada atsiras mama ir tada as isprotesiu, jei reikes ja atiduot. bet ta mergyte iki siol man akyse stovi.

o mano krikstamote taip vaiku ir nesusilauke. is pradziu buvo netinkamas vyras, tada 3 nepavyke nestumai ir diagnoze - jokiu vaiku. o vyras neleido isivaikint. savu ner, svetimu nereik. o dabar abudu gailis, nes vienui vieni like

labai grazi tavo istorija. Man tai irgi iš širdies ateitų. Šuniuką/ kačiuką ir tai pamilsti kaip šeimos narš, tad tikrai mielai priimčiau į savo šeimą svetimą, jei Dievas savų neduotų. Mes su vyrų dar santuokos pradžios tą klausimą patarė, kas bus jeigu negalėsim savų turėt. Atsakymas buvo labai aiškus - auginsim likimo nuskriaustą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smėlio Migla @ 2012 11 18, 17:53)
matai kaip idomiai  bigsmile.gif o man tas dalykas atrodo labai naturalus. gal todel, kad as tokioj seimoj isaugus, nes turiu tikra broli ir dar broli ir sese, kuriuos globojo mano tevai. skirstymo mano vaikas ir ne mano niekad nepastebejau, todel gal man tikrai viskas paprasta atrodo. o mintis apie globa mums su vyru kilo tuo paciu metu, kai musu dukrai 1,5 metu buvo. lanke ji darzeli, o kadangi as pasirasiau sutikima lankyt grupe, kurioje yra keli globinukas (pasirodo ne visiems tai priimtina), tai turejom grupej tokia maza mergyte, mazosios bendraamze. tai ji man taip giliai sirdy uzstrigo. grizdavom su vyru dukra pasieme ir asarodavom abu. mergytes isivaikint neimanoma buvo, nes jos mama tik netekusi laikinai globos teisiu. tai minciu visokiu buvo, gal globot pasiimt. bet nepadarem tai del paties vaiko, nes zinojom, kad isvystam keliems metams, o vaiko niekas mums nelesiu issivezt, kad bet kada atsiras mama ir tada as isprotesiu, jei reikes ja atiduot. bet ta mergyte iki siol man akyse stovi.

Kaip miela ir gera kad yra tokiu zmoniu kurie priglaudzia ir isivaikina vaikiukus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Venecija_ @ 2012 11 17, 22:20)
kadangi man issivale savaime, tai as pradejau planuoti mintyse gal nepilnai po savaites smile.gif o po dvieju ememes veiksmu smile.gif dabar nelaukiu antruju mm po nelaimes...


linkiu tau daug sekmes 4u.gif
As dar sumisus esu ka daryti, nors gytojas patare nieko nelaukti, bet dabar bus tiek baimes del visko verysad.gif

QUOTE(indrulka3 @ 2012 11 18, 01:14)
tai gal cia kol kas apstistosim?  g.gif

Aciu uz temute 4u.gif


manau, kad gali cia 4u.gif gal galima ir temos pavadina kazkiek pakoreguoti, pirma puslapi.. aisku jei leis senbuves 4u.gif

QUOTE(Smėlio Migla @ 2012 11 18, 08:29)
o man kazkaip lengviau, kai zinau, kad mintimis mane palaiko. mano tevai, vyro, siaip artimieji. nes gyvenam toli nuo visu, ir vienai viska islaikyt butu labai sunku.
o patikek, tie klausimai kazkodel kitus labai kankina  doh.gif as jau teigini beveik 4metus girdziu. na reikia ir reikia, ir ka as padarysiu. toks jausmas, kad uz mus tai kazkas padaryt gali. visi tokie zinovai. as visada maniau, kad pirmas vaikas kada gims, tada gerai, o va jau antra tiksliai suplanuosiu. pagal grafika maziausiai 3 metus atsiliekam, jau trecia reiketu gimdyt  biggrin.gif


musu tevai nezino, bet ir geriau, nes butu daug klausimu, zvilgsniu, tad siuo atveju labai gerai, kad nieko ir nesuzinojo.

As "neva budama nestuke.gif " visiems sakiau, kad vaikai pasirenka savo laika ir kada jie nores ir bus pas mus 4u.gif

As kazkaip nebuvau ne su vienu nusprendus, kad bus dabar. Pirmas pavyko iskarto, kada ir nusprendem, kad jau metas. O antras irgi galima sakyt iskart, nes ta menesi atrode, kad nebuvo to laika, kada galeciau pastoti, o i pabaiga mes visad nesisaugojam ir matyt to uzteko 4u.gif

QUOTE(debesuole @ 2012 11 18, 11:20)
Sveikos mergaites. Senai su sia temute gyvenu..
Siandien lygiai metai po mano antro persileidimo.. Uzdegsiu savo angelelio atminimui zvakele. Ojums noreciau palinket stiprybes ir optimizmo.
Tikeki, kad mum tai duota iskest, nes kazkas is auksciau zino, kad esam stiprios ir viska pakelsim.
Sapnuoju savo isejusius vaikelius,  bet tikiu, kad dabar jau viskas bus gerai.. Didzioji dalis kelio nueita- eina 28 sav.
Sekmes ir jums.


Aciu, o tau sekmingos pabaigos ir stiprybes auginant 4u.gif
man per velines labai norejos nueiti ant artimuju kapu ir uzdegti zvakutes, matyt jauciau kazka, nors viduje jis jau buvo zuves verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Atsakyti