Įkraunama...
Įkraunama...

Pasiruošimas nėštumui po persileidimo, abrazijos

QUOTE(biti atskrend @ 2013 01 05, 22:28)
Turejusios savaiminius persileidimus, kiek laiko lauket iki naujo nestumo planavimo? Sunku man samoningai vengt nestumo, kai jo taip laukiam. Jei tyrimai pareitu geri, ar galima jau po pirmu menesiniu? Kiek skaiciau internete, lyg ner apribojimu, jei viskas gerai  g.gif

nelaukiau nė kiek. pastoti, kol organizmas nepasiruošęs - beveik neįmanoma, nebent ypač vaisingoms moterims, kurioms vyro rankšluočio reikia saugotis, vertėtų kažkiek palaukti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 01 06, 13:30)
nelaukiau nė kiek. pastoti, kol organizmas nepasiruošęs - beveik neįmanoma, nebent ypač vaisingoms moterims, kurioms vyro rankšluočio reikia saugotis, vertėtų kažkiek palaukti.  ax.gif

drinks_cheers.gif Mes po A. pasisaugojom tik iki sekanciu mmm, o po savaiminio nesisaugojom visai blush2.gif O dabar uzkibo tik po 4-iu ciklu blush2.gif Tikimes si karta sekmingos pabaigos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2013 01 05, 22:28)
Turejusios savaiminius persileidimus, kiek laiko lauket iki naujo nestumo planavimo? Sunku man samoningai vengt nestumo, kai jo taip laukiam. Jei tyrimai pareitu geri, ar galima jau po pirmu menesiniu? Kiek skaiciau internete, lyg ner apribojimu, jei viskas gerai  g.gif

Man gydytoja po A liepė tik sulaukti pirmų mėnesinių, o po to iš kart galime vėl planuoti, jei tik norime mirksiukas.gif Beje, vakar atėjo mano mmm, labai apsidžiaugiau thumbup.gif Vėl bandysim prisišaukti leliuką wub.gif
Atsakyti

Turejusios savaiminius persileidimus, kiek laiko lauket iki naujo nestumo planavimo? Sunku man samoningai vengt nestumo, kai jo taip laukiam. Jei tyrimai pareitu geri, ar galima jau po pirmu menesiniu? Kiek skaiciau internete, lyg ner apribojimu, jei viskas gerai g.gif
[/quote]

Man vienas gyd. patarė plaukti iki antro ciklo, o va nuėjus pas kitą gyd. rekomendavo palaukti apie 6 mėn. kad atsigaučiau fiziškai ir psichologiškai, nors mano tyrimai labai geri. Tai sakiau imsiu vidurkį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2013 01 05, 23:28)

mes irgi nieko nelaukem... ir kai gine apziurinejo po savaiminio P kai jau beige kraujuoti, pradzioj irgi sake geriau po puse metu dar geriau po metu, bet as tada paprasiau kad paziuretu per echo ir kadangi viskas atrode kaip po elementariu mm.. ir mate mano nezmoniskai dideli nora.. palinkejo nesulaukti tu nelabujų... bet va dabar nelaukiu jau 4 nelabuju... tai as tavo vietoj irgi nesvaistyciau laiko...
Atsakyti
As googlinau, radau, kad 2008 m buvo atliktas tyrimas, kurio rezultatai irode, jog geriau planuot nauja nestuma per 6 men po persileidimo, o ne po 6men kaip rekomenduodavo anksciau, nes didesne tikimybe pastot ir sekmingai isnesiot.

Sulaukus tepineliu atsakymu mes ir iskart imsines darbu, jei jokio gydymo nereiks, bet ka gali zinot. Pastojau as greit, tikiuos ir dabar pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venecija_ @ 2013 01 06, 19:15)
mes irgi nieko nelaukem... ir kai gine apziurinejo po savaiminio P kai jau beige kraujuoti, pradzioj irgi sake geriau po puse metu dar geriau po metu, bet as tada paprasiau kad paziuretu per echo ir kadangi viskas atrode kaip po elementariu mm.. ir mate mano nezmoniskai dideli nora.. palinkejo nesulaukti tu nelabujų... bet va dabar nelaukiu jau 4 nelabuju... tai as tavo vietoj irgi nesvaistyciau laiko...

Man A dare rugseji, po jos gydytoja sake, kad viskas puikiai valosi, sulauki mmm ir gali "dirbti". Na ir po keliu menesiu pastojau, deje viskas baigesi liudnai. Dabar neskubesiu, sustiprinsiu organizma ir tik tada planuosiu nauja leliu, gal trecias kartas nemeluos.
Atsakyti
QUOTE(lauriote @ 2013 01 06, 21:17)
Man A dare rugseji, po jos gydytoja sake, kad viskas puikiai valosi, sulauki mmm ir gali "dirbti". Na ir po keliu menesiu pastojau, deje viskas baigesi liudnai. Dabar neskubesiu, sustiprinsiu organizma ir tik tada planuosiu nauja leliu, gal trecias kartas nemeluos.

mano pusesere po A antru menesiniu nesulauke ir turi dukryte... tavo atveju jau reiketu pasieskoti priezasciu kodel taip vyksta...
Atsakyti
QUOTE(Diari @ 2013 01 04, 20:46)
Laba diena ,mergaites.
man po pirmo persileidimo,tai  gyd iskart sake ,kad isvadoje nebus atsakymo kodel taip ivyko,nes sako tas zmogus ,kuris rastu atsakyma ,gautu nobelio premija.Tiesiog ten parasyta  buvo kad genetiniu nukreipimu nerasta.....Sunku moraliskai.

Diari, užuojauta tau.
Bet negi jei kokie genetiniai nukrypimai, iš tokio "mažo" nėštumo nustato?
Mano viena pažįstama būdama 46m. susilaukė trečiojo vaiko-netyčiuko. Sveikas, guvus mažius. Pirmąjai 10m. Antrąjai - 3m. Amžius ne riba.
Kaip mano draugė po mano nelaimės pasakė: "Boh dal, boh i atabral..." Kad ir kiek gaila, bet prieš gamtą nepasispardysi...
Stiprybės.

QUOTE(lauriote @ 2013 01 06, 01:06)
Atejau ir vel pasiguosti, jauciuosi taip lyg nesibaigenciam siaubo filme.

lauriote Siaubinga...užuojauta. Laikykis mergyt...nesvetimas skausmas...

QUOTE(Bizzz @ 2013 01 06, 18:10)

Na, aš turėjau A. Bet mano gydytojos rekomendacijos buvo palaukti ~3mėn, kai yra prarandamas dar palyginus "mažas" nėštumas. Jei didesnis, ir yra išgimdoma ~6mėn. Na vienaip ar kitaip turime pripažinti - organizmui taip pat reikia atsigauti ir atsistatyti. Juolab kiekviena esame skirtinga. Pas pačią dabar minčių milijonas, ir planavimai jau tik galvoje sukasi. Spurdu, kaip norisi greičiau viską pradėti. Bet luktelsiu, nes anot gyd. konsultacijos, gali būti, kad moters organizmas sureaguos "vėl taip pat" ir gali atmesti vaisių.
Tik nelyginkim skirtingų situacijų. Pasikartosiu - kiekviena individuali.
Be abejo džiugu už tas, kurios po praradimo po vieno, ar dviejų ciklų sėkmingai pastoja...Bet mano galva geriau palaukti.

QUOTE(biti atskrend @ 2013 01 06, 19:02)
As googlinau, radau, kad 2008 m buvo atliktas tyrimas, kurio rezultatai irode, jog geriau planuot nauja nestuma per 6 men po persileidimo, o ne po 6men kaip rekomenduodavo anksciau, nes didesne tikimybe pastot ir sekmingai isnesiot.

Sulaukus tepineliu atsakymu mes ir iskart imsines darbu, jei jokio gydymo nereiks, bet ka gali zinot. Pastojau as greit, tikiuos ir dabar pavyks smile.gif

Aš taip pat šią informaciją neperseniausiai perskaičiau. Tai 6 mėn. neplanavimo skamba košmariškai! Mano nuomonė, kad po praradimo neplanuoti mažiaus ~6 mėn. yra senoji, senųjų gyd. nuomonė. Na nebent kokie išskirtiniai atvejei. Turiu puikų pavyzdį, kaip kiekvienas ginekologas, ir įpatingai jaunesnės/senesnės kartos skirtingai ne tik interpretuoja tyrimų rezultatus, bet ir paskiria gydymą. Turėjau problemų nuo 2008m. su gimdos kakleliu. Viena poliklininė ginekologė, kuri akivaizdžiai n. metų nesistažavusi gavusi pap tepinėlio atsakymą su kiek pakitusiais audiniais, man iškart liepė keliauti trumpintis kaklelį. Vėliau konsultavausi dar su keliais aukštesnės kvalifikacijos ginekologais, šiuolaikiškesniais medicinos srityje, ir jie vienareikšmiškai pasakė, kad prie tokių atsakymų, šiais laikais niekas lengva ranka nepjausto kaklelio. Bando jį išsaugoti kiek galima ilgiau. Ypač jei yra planuojamas nėštumas. O konizacija buvo atlikta tik 2011m. tuomet, kada jau kaklelio audiniai buvo rimtai pažeisti ir buvo įtartas vėžys. Kiek streso turėjau, tai baisu kam ir nupasakoti....
Išsiplėčiau, bet reziumė - nepasitikėti vienu daktaru, ir kreiptis į "naujesnės" kartos, besistažuojančius medikus. Na, jų be abejo didesnė gausa privačiose kabinetuose...
O kokį tepinėlį dareisi? Paparastą? Ar zarazų?
Aš pasidarysiu kiek įmanoma daugiau reikiamų tyrimų, kuriuos rekomenduos ginekologė, ir tada į darbus smile.gif Tik jau sakiau, pas poliklinikos gin. neeisiu, nes net echo ir tas, dėja labai prastas. Nereikia dar čia papildomų nervų.
Pasakiau savo saulelei šiandien, kad vasarą nebus broliuko ar sesutės...Dieve, akis tik nuleido ir paklausė - kodėl? Bet sutarėm, kad jis grįš, o šiuo metu su Dievuliu geria pieniuką, o ne kaip aš sakiau arbatą...
Išsiplėčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 06 sausio 2013 - 21:12
Samanta, tavo dukryte didesne, sunkiau isgyveno, bet duok D greit jusu seima sulauks geru naujienu 4u.gif mano panelyte per daug neklausinejo, dar mazute. Nuliudo, bet akeles nusvito, kai pasakiau, kad tikrai atkeliaus, tik dar nenusprende kada.
Mano tepineliai del chlamidiju, o kiti du HVS (high vaginal swab - Microscopy for White blood cells, epithelial cells, yeasts, bacterial vaginosis and Trichomonas vaginalis Culture for yeasts; culture for bacterial pathogens) ir endocervical, kuris, sunku ir surast nuo ko tikrina, bet kaip suprantu, nuo lytiniu keliu plintanciu ligu rinkinio.
Atsakyti
O mano vaikis kažkaip neklausinėja, kodėl neturės sesės/brolio. Matyt nugirdo mūsų pokalbį su tėčiu. Nors pradžioje, tai labai laukė ir džiaugėsi, skaičiavo kada gims...
Atsakyti
QUOTE(lauriote @ 2013 01 06, 02:06)
Atejau ir vel pasiguosti, jauciuosi taip lyg nesibaigenciam siaubo filme. Pries penketa menesiu praradau pirma leliuka, o va vos pries keleta dienu ir antra, kuris buvo jau apie astuoniu savaiciu. Iskrito man nuejus i tualeta, net nesupratau kas ivyko, tik pliumpt ir visas.  verysad.gif

console.gif console.gif dievie,kaip as tave suprantu,laikykis.Zinau kaip tai yra sunku.
As siandien darbe jau kitai pamainai bandziau isnaujo sakyti ,kad jau nesilaukiu,tai istikruju visos buvo tiesiog labai nustebusios ,kad na kodel kai zmones nori tai neiseina,o kai nenori tai kimba kaip reikiant.
Jei man butu nors iki 35 me ,tai as dar tikeciau kad galiu dar bandyti,bet jau dabar tai galvoju ,kad tikrai reikia laukti gal apie 6 men kad organizmas atsistatytu.nes man po savaiminio perseleidimo praejo tik 2 men ir pastojau ,o vat organizmas neprieme matyt ir vel ,tik kad jau nesavaiminis o sirdele sustojo.
Buvau pas seimos gyd,tai ji nieko nesake kodel,be to visi ir anksciau gyd sake ,kad iki 12 sav jei neisgyvena reiskia buvo genetiniu arba vidaus organu iskreipimu.
Atsakyti