
Reikės:
50 g kukurūzų spragėsių
aliejaus kepimui
2 v.š. lydyto sviesto
50 g tarkuoto Džiugo sūrio
druskos (nebutinai)
Gilioje keptuvėje įpilti aliejaus tiek, kad šiek tiek apsemtų dugną ir labai gerai įkaitinti. Sudėti spragėsius, uždengti dangčiu ir laukti, kol visi išsproginės, o karts nuo karto pakratyti keptuvę, kad nepridegtų ir, kad išsproginėtų visi kukurūzai (mano keptuvė gan nedidelė, tai kepiau per tris kartus). Kai sproginėjimas visiškai liaujasi, atidengti dangtį ir visus spragėsius sudėti į indą, užpilti lydytu sviestu, viską labai gerai išmaišyti, užberti sūrio, druskos ir dar kartą permaišyti.
Skanaus!
Skrebučiai su pievagrybiais ir fetos sūriu

Reikės:
4 riekės pasirinktos duonos (naudojau ciabatta)
alyvuogių aliejaus
sviesto (naudojau Ghee)
200 g pievagrybių
2 skiltelės česnako
fetos sūrio
petražolių
citrininio čiobrelio
pipirų, druskos
Duoną supjaustyti vidutinio dydžio riekėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskrudinti orkaitėje, kol šiek tiek apskrus. Česnaką susmulkinti, keletą sekundžių apkepti svieste, pievagrybius nuvalyti, pjauti į tris ar keturias dalis ir berti į keptuvę prie česnakų. Apkepti iš abiejų pusių, kol paruduos, o prieš baigiant kepti pabarstyti druska ir maltais pipirais. Ant duonos dėti dar šiltus grybus, pabarstyti trupintu fetos sūriu ir galiausiai petražolėmis, bei čiobreliais.
Skanaus!