


12- ai lietinių keksiukų
Reikės:
120 gr miltų
2 kiaušiniai
230 ml pieno
geras žiupsnis druskos
maltų pipirų bei malto muskato riešuto
gera sauja smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
šiek tiek smulkintų saulėje džiovintų pomidorų (geriau sausų be aliejaus)
keksiukų /pyragaičių kepimo forma (silikoninė)
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 200 -230 laipsnių karščio.Kiaušinius lengvai išplakti šluotele, įberti druskos, miltus ir išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių. Po truputį pilti pieną ir palengva plakti iki vientisos gan skystos lietinių tešlos konsistencijos. Į tešlą įmaišyti tarkuotą parmezano sūrį ir smulkintus pomidorus. Paruoštą lietinių tešlą išpilstyti į keksiukų kepimo formą. Pastatyti kepti 15-ai minučių, vėliau temperatūrą sumažinti iki 180-150 laipsnių ir palikti kepti dar 15-18-ai minučių.
Viskas. Galima patiekti ragavimui ! Su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus
