Įkraunama...
Įkraunama...

Taip IUI ir IVF... Tirpdom Ledo Karalienę

QUOTE(Maidenana @ 2012 12 01, 18:26)
Grim, River - jums butinai gimdymas vyks sklandziai. Tai net nediskutuotina. Viskas bus gerai ir neuzilgo lauksime ir jusu gimdymo istoriju  mirksiukas.gif  rolleyes.gif

Kadangi tu pas mus cia aiskiarege (ir zuzliuko gimimo data atspejai), tai patikesiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 12 01, 18:46)
Kadangi tu pas mus cia aiskiarege (ir zuzliuko gimimo data atspejai), tai patikesiu  biggrin.gif
laugh.gif wink.gif torciukas man. torciukas.
Atsakyti
QUOTE(*River* @ 2012 12 01, 16:47)
console.gif Bet gal geriau nei Cezaris?  g.gif
As labai bijau gimdymo  blush2.gif

nežinau, neturiu su kuo palygint.. bet po Cezario kelis mėn negalima sunkaus kelti, dirbti, tai kaip ir "ligonis" namie.
nebijok, aš nebijojau smile.gif

QUOTE(Grim @ 2012 12 01, 16:47)
Gal ir man viskas vyks sklandžiai ir nelabai baisiai  ax.gif Reikia užsiprogramuot smile.gif

rimtai, užsiprogramuok smile.gif mes abu su vyru programavomes, per kursus taip ir sakė, atsikeliat ryte, einat praustis ir prieš veidrodį "maldelę" sušnekat - pagimdysiu greitai, lengvai ir neskausmingai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 12 01, 13:23)
Lollypop, uzuojauta, kad nepavyko IUI.. Junkis prie musu, paplepesim, papasakok kas jums yra.. Kiek IUI buvo padaryta?

Meskute 4u.gif  4u.gif  verysad.gif labai gaila..

sveikute 4u.gif aciu uz malonu priemima 4u.gif mums buvo 2 nesekmingi IUI (zinau, dar ne tiek daug kaip kitoms, taciau svajones ir viltis blesta po truputi unsure.gif ) pas mane policistines ir viskas, taciau "nepadarom " nieko jau 4 metai verysad.gif kadangi gyvenam UK, tai cia gaunam 2IUI ir 1 IVF (musu rajone, kituose daugiau skiria) nemokamai. Isbandem IUI tai laukia sekantis - IVF jau unsure.gif naujas dalykas man tai, nepazystamas, todel ir baugina vien pagalvojus apie tai unsure.gif

kiek suprantu is tavo postu (lyg ir skaiciau, minejai kazkur), tau lyg ir pavyksta pastoti, bet negali isnesioti? ar taip? kokios bedeles pas jus? 4u.gif ir kiek laiko jau planuojat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lollypopas @ 2012 12 01, 19:35)
sveikute 4u.gif aciu uz malonu priemima 4u.gif mums buvo 2 nesekmingi IUI (zinau, dar ne tiek daug kaip kitoms, taciau svajones ir viltis blesta po truputi unsure.gif ) pas mane policistines ir viskas, taciau "nepadarom " nieko jau 4 metai verysad.gif kadangi gyvenam UK, tai cia gaunam 2IUI  ir 1 IVF (musu rajone, kituose daugiau skiria) nemokamai. Isbandem IUI tai laukia sekantis - IVF jau unsure.gif naujas dalykas man tai, nepazystamas, todel ir baugina vien pagalvojus apie tai unsure.gif

kiek suprantu is tavo postu (lyg ir skaiciau, minejai kazkur), tau lyg ir pavyksta pastoti, bet negali isnesioti? ar taip? kokios bedeles pas jus? 4u.gif ir kiek laiko jau planuojat? 4u.gif

ech, o pas mus kiek nori IUI, kiek nori IVF, t.y. kiek turi pinigu tiek ir gali stampuotis viska, ko sirdele geidzia. jokiu nemokamu proceduru.

pas mus vyras turi bloga sperma ir jos mazai, o as turiu kazkoki besislepianti AFS, tikriausiai. Kadangi jo tyrimai neigiami, gydytoja nusprende, kad nuo siol elgsis su manimi lyg kad as tureciau AFS. as tik karta iki 8 sav danesiojau, o siaip 4-5 ir mmm.
Treti metai eina. minus 5 vaikai bendroje sumoje jau.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 12 01, 15:54)
lapkričio 22-os išvakarėse su vyru nuėjom miegoti kaip visada, bet negalėjau užmigti, kankino visokios mintys apie gimdymą, besibeldžiantį į mūsų pasaulį sūnelį, juk jau antra diena po termino.. taip po 24 val. sulaukiau sąrėmių – porą kas 20 min, paskui vis dažniau.. pradėjau fiksuot, ir, o božečki, - kas 5 min.. atsikėliau pradėjau vaikščiot, na nerimsta.. pažadinau vyrą – laikas. Taip, 2-ą val nakties jau buvom Antakalnio klinikų priimamajame, kuris tą naktį, kaip tikriausiai ir bet kurią kitą, dirbo iš peties, taigi teko ir palaukti, juk su jokiu gydytoju nesitariau. Pagaliau pajungė prie aparato, fiksuojančio mažylio širdies veiklą ir mano sąrėmius. Po kiek laiko, paaiškėjus, kokios ten mūsų su vaiku kreivės, liepė vyrui nusinešt striukes į mašiną (juk naktis, drabužinė nedirba), persirengt jam ir man, ir 3-čią val. jau buvom gimdykloj. Čia mane vėl paguldė, pajungė prie aparatų.. atėjo gydytojas, apžiūrėjo – 3 cm atidarymas.. kadangi atsiguliau, veikla suletėjo, sakau, noriu vaikščiot, sako, sąrėmiai aprimo, naktį nemiegojus, tu geriau jėgas pakaupk, nes didelis darbas laukia. o ir šiaip gražiai pakalbėjo, palaikė, paskui jie su mano vyru kurį laiką apie šių dienų egzistencijas pašnekėjo, ir paliko mus vienus.. guliu, laiks nuo laiko sąrėmiauju, maždaug kas 10 min.. vyras garsiai sopa, nes nu nelabai patogu yra miegoti ant kėdės, atsirėmus į sieną.. o sopa jis todėl, kad padėti man nėra kaip, nes per sąrėmius man skaudėjo ne strėnas, kurias galima būtų masažuot, o pilvo apačią, o ten net aš pati sau padėt negalėjau, nes toj vietoj buvo “datčikai” pridėti.. 6-tą ryto atėjo kita tos pamainos būdinti gydytoja, patikrino atsidarymą – tie patys 3 cm.. nu tu jprst doh.gif Bet jau jau veikla intensyvėja ir reguliarėja, pasakė, kad va dabar ir reikėjo važiuot į GN. na o man vis skaudžiau, aš užsimenu akušerei apie epidūrą, ta klausia, ar jau negaliu kentėt, sakau kol kas galiu, bet ką aš žinau, koks skausmas manęs laukia, tuo labiau dar vandenys nenubėgę (vandenims nubėgus sąrėmiai yra daug skaudesni).. sako, geriau mes tau suleisim “šampano”, jis atbūkins skausmą, bet neleisiu vaikščiot, nes svaigina.. ką aš žinau, tas “šampanas” – rankos šiek tiek aptirpo ir tiek reikalų su tokiu nuskausminimu, kaip skaudėjo, taip skaudėjo.. grįžo gydytojas, sakau, gal epidūrą, ans – nu kam tau jo reikia, šauniai laikaisi, visai nedaug liko, o epidūras tau viską nukels.. nu ok, atrodo kentėt dar galiu, tai kam ta intervencija.. 8-tą ryto pasikeitė pamaina, mums buvo pristatytos mane perimanti gydytoja ir akušerė. Na o tos, pažiūrėjus mūsų su mažuoju kreives, perkelė mane ant gimdymo stalo, pradūrė vandenų maišą.. ir prasidėjo “linksmybės”.. skaudėjo visur, bet buvau susikoncentravus į teisingą kvepavimą, įkvėpt per nosį, iškvept per burną (tas man gaudavosi garsiai blush2.gif ), tai kažkiek padėjo. taip pat jau galėjo vyras prisidėti, bent nugarą masažuojant skausmą malšint, nes gulėjau ant šono. Tuo tarpu gavau dar porą dozių “šampano”, bet nesąmonė tas nuskausminimas, gal čia manoma, kad placebas suveiks mastau.gif
Taigi, atidarymas tinkamas, atėjo noras stumt, sugūžėjo personalo, viso buvo 5 moterys, pavertė mane ant nugaros, gydytoja sako, su sąrėmiu įkvėpk oro ir stumk, o man taaaaip skauda, kad nieko klausyt nenoriu, kaip pradėjau galvą kratyt, tipo ne, negaliu.. ok, grąžino mane ant šono, taip buvo lengviau pradėt stumt, pačiai suprasti, kaip ir ką reikia daryt. Bet vėliau teko grįžt ant nugaros ir jau gimdyt, bet jau buvau “pripratus” prie to skausmo, o ir stumiant, sąrėmiai nebe tokie skausmingi kaip paskutinėje jų stadijoje. Čia jau nustebau, kad vyras šalia ir sako man kaip aš gerai, laikausi, kaip viską teisingai darau ir t.t., nes buvom sutarę, kad prasidėjus pačiam gimdymui, jis išeis. bet nepaliko manęs, už ką aš jam be galo ir be krašto dėkinga wub.gif
10:00 ir pagaliau tas mėlynas žmogeliukas pas mane ant pilvo.. susigūžęs į kamuoliuką, todėl galiu matyt tik galvytę.. su vyru neverkiam iš laimės, nes juk taip ir turėjo būti, tiek ilgai to laukėm, abu užpildė pilnatvės jausmas. Sūnelis gimė 53 cm ūgio, 3430 gr svorio. Vyro paklausė, ar norėtų nukirpt virkštelę, jis atsakė, ne, tegu kiekvienas dirba savo darbą. Paskui mažylį paėmė apžiūrėt, suvystyt ir atidavė tėveliui, kuris paskui sakė, kad iš pirmo žvilgsnio įsimylėjo savo vaiką.
Kadangi šiek tiek plyšau, šiek tiek kirpo, tai dar apie 20 min siuvo. Kad ir nuskausmino, bet adatos dūrimas vistiek jautėsi.. įsivaizduojat? Toj vietoj? O man dar kartoja, atsipalaiduok, atsipalaiduok.. bet ir tai ištveriama.
Per visą gimdymą nepratariau nei žodžio, akušerė po visko juokaudama, sako, aš vis laukiu, kad zuzla bent žodį pasakys. Tada jau atsipeikiau ir padėkojau jai ir gydytojai. Visi išėjo, liko tik akušerė, kurį pridėjo mažylį prie krūties ir parodė jam kaip teisingai pradėt valgyt. Tada dar pabuvom gimdykloj, po kiek laiko akušerė išnešė sūnų į naujagimių skyrių apžiūrai, o mane pervežė į skyrių. Vyras išpirko mums palatą, tuoj pat atvežė vaikelį ir nuo tada nesiskyrėm user posted image

Daugelį kamuoja klausimas tartis ar ne su gydytoju. Aš, kaip minėjau, nesitariau, į visus mūsų klausimus buvo atsakyta, rasti padrąsinantys žodžiai, priežiūros tikrai užteko, visi dirbo savo darbą, jokių priekaištų neturiu, vaikelis gimė 10/10 pagal Apgar. po gimdymo iš ginekologinės pusės priežiūros jokios nebuvo, bet kiekvieną rytą su vizitacija ateidavo būdinti gydytoja su akušere ir paklausdavo, ar viskas gerai, paprašyta tikriausiai būtų apžiūrėjus. dar, kiek skaičiau, visos peikia naujagimių skyriaus personalą, tipo grubiai kalba, į klausimus neatsako ir t.t., tai nieko panašaus, matėm tris seselių pamainas, ir visos padėjo, kiek reikėjo.
taigi gimdymas mums nieko nekainavo, sumokėjom tik už atskirą palatą 200 lt. norėjom šiek tiek atsidėkoti gimdymą priėmusiai akušerei, nes po gimdymo vyrui parodė, kaip su vaiku elgtis, prausti, prie krūties pridėjo, paaiškino, į n vyro klausimų atsakė.. bet ji išskubėjo į kitą gimdymą, o paskui jau mums ne tas galvoj bebuvo..

wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2012 12 01, 12:23)
Lollypop, uzuojauta, kad nepavyko IUI.. Junkis prie musu, paplepesim, papasakok kas jums yra.. Kiek IUI buvo padaryta?

Meskute 4u.gif  4u.gif  verysad.gif labai gaila..

na taip mums nepavyko ir 5iui... gaila ... tai va nzn kaip patiketi kad dar iui gali padeti, nes kiek skaiciau merginu istoriiju...tai jei neaiskios kilmes kaip mums , tai su iui pastoja per kelis , o per 6 iui pastoja su siokiomis tokiomis problemomis...

boruziuk gerai kad nestovit vietoj wink.gif lyginant su tavimi as dar tik pusiaukelej , nors turbut dar ne puses nenuejom...
o per kiek laiko jus apturejot du ivf ir 7iui?
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2012 12 01, 20:51)
na taip mums nepavyko ir  5iui... gaila ... tai va nzn kaip patiketi kad dar iui gali padeti, nes kiek skaiciau merginu istoriiju...tai jei neaiskios kilmes kaip mums , tai su iui pastoja per kelis , o per 6 iui pastoja su siokiomis tokiomis problemomis...

meskutuk.. nu davaj pagalvokime logiskai. labai techniskai ir logiskai.
su vyru viskas gerai. su tavimi viskas gerai. t.y. akivaizdu, kad viskas gerai. bet nekimba. net pastimuliuojant, net apskaiciuojant O, net suleidus spermiukus tinkamai. Na, o dabar deliojame ivairiausiu variantus (net baisiausius, atsiprasau i karto, bet destysiu tik tam, kad juos eleminuoti. destau tik tai, kas gali issaugoti ovuliacija):
1. endometrioze.
2. gimdos kaklelio patologija: arba anatomiskai (kokia nors kreiva), arba yra zarazu, kaip chlamidijos, mikoplazmos ir pan.
3. antikuniai spermatozoidams. cia jau autoimuninis butu. bet siuo atveju IUI padetu.
4. psichine moters bukle, kuri itakoja nekokybiska ovuliacija. dazniausiai tai moterys, kurios arba desperatiskai nori vaiko, arba bijo ji tureti.
5. vyro MAP-testas neigiamas. (jo antikuniai spermatozoidams).
Is esmes, apvaisinimo procesas sunkus, sudetingas ir ilgas, pradedant spermatozoidu, baigiant implantacija. Isivaizduok, koki kelia reikia praeiti. Ne faktas, kad spermatozoidas patenka i kiausides (gal ji suvalgo dar jam nespejus pereiti per gleives. gal gleives netinkamos), ne faktas, kad jis susijunge su kiausialastes apvalkalu, ne faktas, kad jis ja apvaisino ir ne faktas, kad kiausialaste pradejo deliotis. ir ne faktas, kad embionas vaziuoja i gimda ir ne faktas, kad jis virto blastuke. Ir kad gleivine pakankamai gera, kad padeti isitvirtinti kleckui.
Jeigu nieko naujo nepasakiau, tada jums lieka IVF. Net, pasakyciau, "diagnostinis". Tada butu matyti, kur vyksta apvaisinimo klaida, jeigu jus abu vaisingi. Jeigu iki IVF pastotumete, tada zr.p.4.
IMHO... unsure.gif tiesiog nezinau ka daugiau pasakyti, kai nesiseka 5 IUI. Kad net kibimo jokio. Gaila labai.
Siaip buna 4 ir 7 laimingi. Bet 4 nepasiseke - tai man labai jau itartina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 01 gruodžio 2012 - 21:53
QUOTE(Maidenana @ 2012 12 01, 22:46)
meskutuk.. nu davaj pagalvokime logiskai. labai techniskai ir logiskai.
su vyru viskas gerai. su tavimi viskas gerai. t.y. akivaizdu, kad viskas gerai. bet nekimba. net pastimuliuojant, net apskaiciuojant O, net suleidus spermiukus tinkamai. Na, o dabar deliojame ivairiausiu variantus (net baisiausius, atsiprasau i karto, bet destysiu tik tam, kad juos eleminuoti. destau tik tai, kas gali issaugoti ovuliacija):
1. endometrioze.
2. gimdos kaklelio patologija: arba anatomiskai (kokia nors kreiva), arba yra zarazu, kaip chlamidijos, mikoplazmos ir pan.
3. antikuniai spermatozoidams. cia jau autoimuninis butu. bet siuo atveju IUI padetu.
4. psichine moters bukle, kuri itakoja nekokybiska ovuliacija. dazniausiai tai moterys, kurios arba desperatiskai nori vaiko, arba bijo ji tureti.
5. vyro MAP-testas neigiamas. (jo antikuniai spermatozoidams).
Is esmes, apvaisinimo procesas sunkus, sudetingas ir ilgas, pradedant spermatozoidu, baigiant implantacija. Isivaizduok, koki kelia reikia praeiti. Ne faktas, kad spermatozoidas patenka i kiausides (gal ji suvalgo dar jam nespejus pereiti per gleives. gal gleives netinkamos), ne faktas, kad jis susijunge su kiausialastes apvalkalu, ne faktas, kad jis ja apvaisino ir ne faktas, kad kiausialaste pradejo deliotis. ir ne faktas, kad embionas vaziuoja i gimda ir ne faktas, kad jis virto blastuke. Ir kad gleivine pakankamai gera, kad padeti isitvirtinti kleckui.
Jeigu nieko naujo nepasakiau, tada jums lieka IVF. Net, pasakyciau, "diagnostinis". Tada butu matyti, kur vyksta apvaisinimo klaida, jeigu jus abu vaisingi. Jeigu iki IVF pastotumete, tada zr.p.4.
IMHO...  unsure.gif tiesiog nezinau ka daugiau pasakyti, kai nesiseka 6 IUI. Kad net kibimo jokio. Gaila labai.

1. endo Ist keli zidinukai, buvo mazas polypukas todel dar buvo histero.
2. zarazu nera, buvo bet isgydem uroplazmas , kurios pasak giniu neturi reiksmes pastojimui , na gal isnesiojimui pasak kitu giniu , bet daugelis jau to nebeteigia , todel net nebesiulo ju gydytis.
3. mes antikuniu testa sorpe darem , tyremes pries 5. nzn net tiksliai tieisog ieskojom priezasties. gine siule - darem .
4. na taip labai norim , bet ... juk beveik du metus net nezinojau kada ta O vyksta, kas ji apskritai , apskritai galvojau kad pastojama per ciklo vidury ir vsio... ir tik po beveik 2 metu nepastojimo kreipemes i ginius.
5. nsupratau kas cia per tyrimas? gal placiau?
na taip ivf butu gerai... tada zinotume kas su kiausialastem dedasi , kaip spermiukai susidraugauja... zodizu tada jau butu gal aiskiau ... bet S nenori daryti nes sako reikia visus 6 o gal net 7 iui isbandyti... kai as norejau ji nedare o dabar jau bijau savo psichologines busenos po nepavykusio ivf... tiek daug ju nepavyksta... tiesiog stengiuosi dabar galvoti kad dar ne laikas...
pataisau mes turejom 5 iui ir dvi stimuliacijas per 10 men ...
kvailai jauciu skamba bijau ivf , nu bet va kad tokia ta busena...tikiu ji praeis o tada ji ir bandysim bet dabar pusmeti bandysim naturaliai.
per iui foliai labai grazus uzauga apvalus , S vis dziaugiasi ir vis sako kad man tokius folius ivf ... ir tikimybe su tokiais kad ir kiausialaste kokybiska... nu bet dabar zinok , vistik tai speliones..
dabar rimtai uzsiimsiu feritino kelimu, jau vit D doze sugerus esu uz keliu men kartosiu tyrimus ziuresiu ar pakilo , vit E , Q10, gelzis , folis, vit D dar papildomai, aisku bromokriptinas... vyras ten tuos buls su cinku , selenas, ir paplidai kur visokiu ieina bet mazai ten cinko. nu zodziu dabar jau sveikatinsimes gal vistik pavyks naturaliai ...viltis durniu motina , nu bet sako motina nepalieka vaiku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskute102: 01 gruodžio 2012 - 22:05
man vel skauda ta desini sona. pamenat, skundziausi pries neilga laika? siaip, as ovuliuoju, bet ten kur folis - ten cista. bet dabar mastau, kad tas durianciai-tempiantis skausmas gal net auksciau.. apendicitas? arba siaip - ovuliuoju? zodziu.. tuoj as dar SAU prisigalvosiu nesamoniu. durne. doh.gif pesimokinau. nuo 11 ryto iki dabar, padarant pertrauka SM every now and then.. padariau tik puse. puse pasilikau rytojui. pirmadieni skirsiu bilieto, saldainiu (cia jie neitiketinai skanus. nepalyginsi su LT) pirkimui ir medziagos kartojimui. nu ir SM wink.gif jeigu bus internetas.
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2012 12 01, 23:04)
5. nsupratau kas cia per tyrimas? gal placiau?

antikuniai pries spermatozoidus. irgi sorpo daro. cia jeigu ukiskai, tai kaip suprantu, spermatozoidas gali lokaliai ant saves, kaip taskiuka, tureti antikuni. tada is visu judriu spermatozoidu paskaiciuojamas butent tokiu "antikunisku spermiju" kiekis. Ir tas skaicius isbraukiamas kaip bruokotas. To priezastis arba mechanines traumos (tame tarpe ir chirurgija), arba zarazos. Jeigu nepadeda antikuniu preparatai, tada siulomas arba IUI, arba IVF. Bet jeigu nesuveike nei vienas metodas, tada naudojamas ICSI. Bet ICSI tik jeigu tu antikuniu labai daug.
Bet is esmes, jeigu konstatuotu antikunius pries spermatozoidus (pas vyra), tai reikstu imunologine problema. Tada jau.. ilga kelione per kuopas.. Sorpo sis tyrimas 150,00 litu kazkur kainuoja.. unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Ka veikiate si sekmadieni? Jau 11, o niekas dar nei kriukt nei mukt. unsure.gif

Statau pusrycius:
user posted image
Atsakyti
Labas rytas,

QUOTE(Maidenana @ 2012 12 01, 15:40)
nu kartais ir susipjaut reikia. Bus smagu taikytis. tik gaila, kad tam paaukotas sestadienis. bet gal jus neilgam, a?  unsure.gif

jis tai siknius pikcio ilgai nelaiko biggrin.gif praeina pusvalandis ir jau lenda, o man tada dar didesnis siutas ima unsure.gif reiks jauciu sluota nusipirkt biggrin.gif nedariau vakar nieko valgyt... ir siandien nedarysiu schmoll.gif
tas ir slyksciausia kad sestadienis, nes pas mus ju labai mazai, kad abu laisvi butume..

QUOTE(*River* @ 2012 12 01, 17:47)
Net neaisku, ar kada nors pavyks pastoti, o jau bijau gimdyti biggrin.gif

ne tu viena:irnesakyk:

QUOTE(meskute102 @ 2012 12 01, 23:04)
kvailai jauciu skamba bijau ivf ,

as irgi bijau unsure.gif

siandien daug sapnavau....ka konkreciai dabar nelabai atsimenu, bet atsimenu, kad kazkoks balsas man sako: tau sito daryt negalima, tu laukiesi unsure.gif
paranoja kazkokia g.gif
Atsakyti