Įkraunama...
Įkraunama...

Taikomųjų mokslų licėjus

QUOTE(Smiltele @ 2012 11 29, 21:15)
Man asmeniškai įdomu kokia ten aplinka. Labiau rūpi ne sienos, o kokie pedagogai, kaip moka vaikus įtraukti į mokslus, kūrybą? Koks mokymo stilius? Ar vaikai patenkinti eina į licėjų? Ar realiai yra skirtumas nuo kitų mokyklų?
Pradžiai tiek.
Ačiū

Nuo valdiškų mokyklų man tikrai yra didžiulis skirtumas. Man viskas čia tinka ir priimtina. Man patinka, kad čia nėra streso, vaikai jaučiasi laisvai, kad nebaksnojama į jų klaidas, o akcentuojama į pasiektą rezultatą.
Tačiau žmonės skirtingi, gal kitiems reikia kitų dalykų, kitokios vertybės, todėl džiaugiuosi, kad atsiranda mokyklų įvairovė.
Prieš leisdama vaikus į šią mokyklą, paprašiau vieną dieną pabandyti, kad vaikai ir aš galėtumėm lengviau apsispręsti. (pakeitėme mokyklą mokslo metų vidurį). Po tos vienos dienos vaikai vienareikšmiškai pareiškė, kad lankys šią mokyklą ir nebegrįš į senąją. lotuliukas.gif Ir dabar sako: "Man žiauriai patinka šita mokykla..."

Atsakyti
QUOTE(Merlote @ 2013 12 07, 15:54)
Nuo valdiškų mokyklų man tikrai yra didžiulis skirtumas. Man viskas čia tinka ir priimtina. Man patinka, kad čia nėra streso, vaikai jaučiasi laisvai, kad nebaksnojama į jų klaidas, o akcentuojama į pasiektą rezultatą.
Tačiau žmonės skirtingi, gal kitiems reikia kitų dalykų, kitokios vertybės, todėl džiaugiuosi, kad atsiranda mokyklų įvairovė.
Prieš leisdama vaikus į šią mokyklą, paprašiau vieną dieną pabandyti, kad vaikai ir aš galėtumėm lengviau apsispręsti. (pakeitėme mokyklą mokslo metų vidurį). Po tos vienos dienos vaikai vienareikšmiškai pareiškė, kad lankys šią mokyklą ir nebegrįš į senąją.  lotuliukas.gif Ir dabar sako: "Man žiauriai patinka šita mokykla..."

Sveiki,
Iš mokyklos tinklalapio suprantu teisingai, kad mokslai mėnesiui kainuoja 600 Lt+ stojamasis mokestis 600 Lt+maitinimas beveik 300 Lt+ prailginta grupė 100 Lt? Viso mėnesiui kainuoja 1000 Lt?
Sakyčiau viena brangesnių mokyklų. Belieka svajot, kad valstybinės kadanors pasiektų tokį finanasavimą ir kad visų vaikučiai būtų gerbiami ir mylimi ir individualiai ugdomi lavinant, o ne gniuždant.
Labai norėčiau ten vesti, bet reta šeima gali sau leist savo du vaikus vest į tokią mokyklą, deja deja... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2014 01 22, 13:17)
Sveiki,
Iš mokyklos tinklalapio suprantu teisingai, kad mokslai mėnesiui kainuoja 600 Lt+ stojamasis mokestis 600 Lt+maitinimas beveik 300 Lt+ prailginta grupė 100 Lt? Viso mėnesiui kainuoja 1000 Lt?
Sakyčiau viena brangesnių mokyklų. Belieka svajot, kad valstybinės kadanors pasiektų tokį finanasavimą ir kad visų vaikučiai būtų gerbiami ir mylimi ir individualiai ugdomi lavinant, o ne gniuždant.
Labai norėčiau ten vesti, bet reta šeima gali sau leist savo du vaikus vest į tokią mokyklą, deja deja... verysad.gif

Citata iš mokyklos svetainės:

Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas  (laikas nuo 8:00 iki 18:00)
Stojamasis mokestis – 600 Lt (vienkartinis)
Mėnesio mokestis  – 600 Lt (mokama visus 12 mėn.)

Ugdymas  nuo 1 iki 7 klasės  (laikas nuo 8:00 iki 15:00)
Stojamasis mokestis – 600 Lt (vienkartinis)
Mėnesio mokestis už mokslą – 550 Lt (mokama visus 12 mėn.)
Prailginta dienos grupė nuo 15.00 – 18.00 val. – 100 Lt / mėn.

Stojamasis mokestis yra vienkartinis, sumokamas priimant vaiką į mokyklą ir viskas. Toliau mokamas mokestis už ugdymą: darželinukams jis yra 600 lt/mėn už visą dieną (8-18), o mokyklinukams - 550 lt/mėn (8-15). Jeigu mokyklinukas pasilieka mokykloje po pamokų - tada reikia to papildomo mokesčio.
Jeigu šeima į mokyklą leidžia kelis vaikus, taikoma nuolaida, dėl jos reikia teirautis administracijos.

Maitinimas kainuoja 14 lt/d. Maitinama tris kartus per dieną - pusryčiai, pietūs, pavakariai. Galima neužsakinėti visų maitinimų - tada kaina keičiasi, tarkime, tik pietūs kainuoja 7,50 lt/d.

Žinoma, vis tiek galiausiai nepigu. Suskaičiavau, kad man vaikų mokymasis ir maitinimas mokykloje per dvylika metų galiausiai kainuos maždaug buto kainą…

Bet mes tikrai nesigailim. Mano vaikai žygiuoja į šeštą, penktą ir "nulinę" (priešmokyklinę) klasę. Vyriausias čia mokosi nuo mokyklos įkurimo. Matau tikrai didelį skirtumą nuo valstybinės mokyklos, vaikai atsigauna, atsiskleidžia. O mažylis nulinukas - jau išmoko skaityti ir skaičiuoti. Iš tiesų, tai jis yra įsitikinęs, kad eina į mokyklą ir visko mokosi - ir geografijos ir istorijos, ir apie žmogų ir gamtą. Mažyliams kartais ir vyresnieji vaikai daro pristatymus.

Apskritai, labai smagu, kad vaikai mokosi noriai, su susidomėjimu. Ir mokosi ne tik akademinių dalykų, bet ir bendravimo, bendradarbiavimo, emocijų valdymo. Daug dėmesio skiriama tarpusavio santykiams ir t.t. Vykdoma Zipio draugų programa.

Kitą savaitę bus pusmečio rezultatų pristatymas tėvams. Jeigu įdomu, pasidalinsiu įspūdžiais.
Atsakyti
kas minimumą gauna, kad ir labai norėtų tokios mokyklos, bet finansiškai nepajėgtų.
Atsakyti
Laba diena,

gal kas turite "šviežių" atsiliepimų? Gal planuojate vaikučius nuo rugsėjo leisti? Kas paskatino būtent šią mokyklą rinktis?
Atsakyti
QUOTE(Fabiana @ 2014 03 13, 11:24)
Laba diena,

gal kas turite "šviežių" atsiliepimų? Gal planuojate vaikučius nuo rugsėjo leisti? Kas paskatino būtent šią mokyklą rinktis?

na, aš vis parašau, nes mano visi trys vaikai mokosi šioje mokykloje, vyresnieji eis jau į septintą ir šeštą klasę, o mažasis nuo rugsėjo - į pirmą. Dabar jis priešmokyklinukas, jo mokytojas - Leonas. Nors formaliai priešmokyklinukai dar "darželinukai", mano mažius išdidžiai sako, kad eina į mokyklą ir kad jam būna pamokos. Iš tiesų, per šiuos mokslo metus jis labai daug išmoko - jau skaito, labai gerai skaičiuoja (sudeda ir atima daugiaženklius skaičius "stulpeliu", daugina, dalina, sprendžia uždavinius su skliaustais ir daugyba ir tt). Mokykloj lanko šachmatus, keramiką, pantomimą, aikido. Keramiką jiems veda dailės mokytoja Aurelija, pantomimą - Leonas, aikido - aikido aikikai asociacijos "Baltas kalnas" treneriai.

Šią savaitę priešmokyklinukų tėvams (kurie dabar leidžia vaikus į šią mokyklą) buvo surengtas susitikimas su būsima pirmokų mokytoja. Ji atrodo jaunutė, bet nepėsčia - rado atsakymus į provokuojamus tėvų klausimus. Man patiko, paliko gerą įspudį smile.gif

Taip pat, kiek žinau, planuojama atvira dienos stovykla per Velykų atostogas balandžio mėnesį ir pirmokų "mokyklėlė" birželį. Kai tik paskelbs - įkelsiu informaciją.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Man keista, kai į mokslo kainą žmonės įskaičiuoja maistą. . Bet tai juk maitinimas.! Vaikai valgo kur bebūtų, ar namie ar privačioj mokykloj ar valstybinėj mokykloj, ar pas senelius... Be to, juk galima ir pataupyti: pusryčius valgyti namie, pavakariams įdėti maisto iš namų, tą sėkmingai dabar aš ir darau.
Pradinėse mokyklose, kur maitina 3 k per dieną irgi panašios maitinimo kainos (gal vos mažesnės), tačiau tuomet žmonės traktuoja kaip valstybinį nemokamą mokslą.
Papildyta:
QUOTE(Push_Push @ 2014 01 22, 14:17)
Sveiki,
Sakyčiau viena brangesnių mokyklų. ]

Aš į mokyklą leidžiu du vaikus. Man susidaro tokia kaina: 550*2vaikai-10%=990 Lt Maitinimas apie 300 Lt pietūs abiems (kartais valgo ir pavakarius ar pusryčius, pagal norą, tad būna brangiau), 100Lt prailginta grupė abiems (nes eina į būrelius mokykloj, tad moku už pusę laiko: 50Lt*2). Viso 1090 Lt ugdymas ir 300 Lt maistas. (Dviem vaikams) Dar moku už futbolo būrelį 120 Lt už abu vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Merlote @ 2013 12 07, 15:27)
Du mano vaikai lanko šios mokyklos pradines klases. Vaikams viskas labai patinka, labai noriai eina į mokyklą. Mokykloje jaučiasi labai gera atmosfera, vaikai nuo jauniausio iki vyriausio bendrauja tarpusavyje, vieni kitus pažįsta. Po valdiškos mokyklos mano vaikai jaučiasi kaip oro gurkšnį gavę  thumbup.gif , sugrįžo noras mokytis, tapo ramesni. Visi mokytojai (tiek pradinių, tiek vyresnių klasių) man ir vaikams labai patinka, pati norėčiau lankyti tokią mokyklą.  ax.gif

Galiu tik pasidžiaugti. Maniškė nulinukė. Šie metai buvo išties ypatingi. Ėjom po karčios patirties valstybiniame darželyje. Tai, ką mokytojas Leonas padarė - prilygsta stebuklui. Mano vaikas vėl ėmėsi kūrybos, ji klausinėja, ji mąsto, ji kelia sau tikslus. Juk tai tik šešiametis vaikas, bet aplinka, draugai, jų veikla pamokose, per pertraukas, būreliuose - viskas grindžiama bendradarbiavimu, savo gebėjimais, geranoriškumu ir pagarba. Visko būna, būna ir susipyksta, ir apsistumdo, bet vaikai mokomi spręsti konfliktus. Daug gerų žodžių Leonui, Jurgitai, Aurelijai, Agnei, Simonui, Rimai, Tomui, Editai, Justinai. Tai puikūs pedagogai, kurie vaiką priima tokį, koks jis yra ir padeda jam augti.

Mokymosi rezultatai išlindo jau po mėnesio. Man nereikia net mokytojo pasakojimų. Namuose akivaizdžiai pasimatė.

Kas man nepatinka - trūksta vaikams kiemo. Toks koks yra, jis yra šalia gatvės, asfaltinis. Na, bet ne kieme auga, o išėjimai į šalimais esantį parkelį-šilelį ant Mėnulio kalno kažkiek kompensuoja.

Maistas - maniškė ne viską valgo. Tai labai džiaugiamės, kad meniu žinomas savaitę į priekį, tad susidėliojam, kaip mums reikia, žinau ko, kada įdėti papildomai.

Dėl mokesčio - tai viena pigesnių privačiųjų sektoriuje. Bet tikrai ypatinga dėl savo filosofijos ir realaus jos įgyvendinimo.

Atsakyti
Kokie įspūdžiai po pirmos dienos? bigsmile.gif
Atsakyti
Buvau nuvykus vasarą prie šios mokyklos pastato. Tiesą sakant šiek tiek apstulbau dėl jos aplinkos - iš dviejų pusių ją juosia dvi judrios gatvės, plius kaskadinė sankryža, šalimais - spaudos rūmai su savo antenomis ir tokiu elektromagnetiniu spinduliavimu, kad vos atsirakinau mašiną, nes blokuodavo pultelio signalus. Nuo gatvės baisus trukšmas. Žodžiu aplinka man labai neekologiška pasirodė.

Apie gandus. Informacija labai prieštaringa. Matyt, kaip nauja mokykla vis dar neturi aiškios krypties.
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 09 05, 10:15)
Apie gandus. Informacija labai prieštaringa. Matyt, kaip nauja mokykla vis dar neturi aiškios krypties.

O gal pasidalintumėt ta informacija? ax.gif
Atsakyti