Mamkos, patarkit, ka galima but patiekti tik atejus sveciams, kol pagrindinis patiekalas dar tik ruosiamas? Butu puiku, jei ka nors is juros gerybiu, bet nebutinai.... kad ir kokius labai paprastus sumustinukus, ar ka... Ka nors iriginalaus ir tik uzkasti.
Pasidaryk, guokamole, is avokadu. jei nezinai kaip recepta paieskosiu gerai?
QUOTE (melagele @ 2004 07 20, 19:12) |
Pasidaryk, guokamole, is avokadu. jei nezinai kaip recepta paieskosiu gerai? |
Hm...o as tai net nezinau ne tik "kaip", bet ir kas tas yr "guokamole"
Man labai patinka džiovintą slyvą apvynioti lašinuko juostele ir persmeigus mediniu pagaliuku pakepti ant sausos keptuvės.
Šiaip pripjaustau daržovių visokiausių, sūrio ir padedu padažą į kurį reik juos mirkyt.
O daugiau pagalvosiu ir parašysiu, kai vaikai suguls
Šiaip pripjaustau daržovių visokiausių, sūrio ir padedu padažą į kurį reik juos mirkyt.
O daugiau pagalvosiu ir parašysiu, kai vaikai suguls
as dazniausiai darau taip (zinoma, jei sveciai geria vyna) taigi ,prie taures vyno patiekiu vynuoges ir melynojo surio verinuku.
taip pat gali ispausti su formele apskritimukus is formines duonos, uztepti sviestuko ir is laaaaabai plonai pjaustytos lasisos suformuoti rozytes, viduriuka pabarstyti krapukais dziovintais... salia puikiu citrinu ketvirciuku... mmmm ir vaizdelis akiai nuostabus ir skonis ,kaip zinia pasakiskas.
anksciau dar idarydavau valovanus, sorry neatsimenu ,kaip lietuviskai pavyzdziui kokiu avokadu+lydyto surelio+cesnaku+citrinos kremuku . niam niam . arba kad ir ikrais taip pat labai skanu. o ir siaip galima visko prigalvoti
Pyragaičiai su rozmarinu ir alyvomis
Ruošiama 20 minučių
Kepama 15 minučių
Išeiga: 30 pyragėlių
½ stiklinės sunokusių susmulkintų alyvuogių be kauliukų
stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio
šaukštas sukapotų rozmarino lapų
4 susmulkinti saliamio dešros griežinėliai
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai Dižono garstyčių
2 lakštai iškočiotos sluoksniuotos tešlos
aliejaus ar tirpinto sviesto
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Du orkaitės padėklus ištepkite tirpintu sviestu ar aliejumi. Į virtuvinį kombainą sudėkite alyvas, sūrį, rozmariną, saliamio dešrą, garstyčias, supilkite aliejų ir apdorokite 30 sekundžių arba tol, kol iš jų paruošite pastos.
2. Tešlos lakštą patieskite ant stalo, paimkite pusę alyvų pastos ir vienodo storumo sluoksniu aptepkite tešlą. Paimkite priešingus telos kraštus ir užlenkite į vidų (lakšto kraštai turi liestis). Dar kartą lenkite vidun, tada perlenkite pusiau turėsite 8 tešlos sluoksnius.
3. Supjaustykite 1 cm storumo griežinėliais, kuriuos nupjautu šonu viršun išdėliokite į paruoštus padėklus (nesugrūskite). Sulankstytą griežinėlio šoną truputį praskėskite išeis V raidės formos pyragaičiai. Kepkite 15 minučių arba tol, kol pyragaičiai bus geltonai rudi.
Pikantiška prancūziška užkandėlė
200 g riebios varškės
100 g pelėsinio sūrio
200 g smulkių saldžių vynuogių be kauliukų
smulkintų graikiškų riešutų
Varškę sutrinti su sūriu į vientisą masę, imti vynuogę (1 uogą) ir ją apvolioti nedideliame kiekyje varškės-sūrio masės. Gautą kamuolėlį apvolioti riešutuose. Gerai atšaldyti. Turėtų gautis vieno kąsnio užkandėlė. Ypač tinka prie vyno.
Ruošiama 20 minučių
Kepama 15 minučių
Išeiga: 30 pyragėlių
½ stiklinės sunokusių susmulkintų alyvuogių be kauliukų
stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio
šaukštas sukapotų rozmarino lapų
4 susmulkinti saliamio dešros griežinėliai
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai Dižono garstyčių
2 lakštai iškočiotos sluoksniuotos tešlos
aliejaus ar tirpinto sviesto
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Du orkaitės padėklus ištepkite tirpintu sviestu ar aliejumi. Į virtuvinį kombainą sudėkite alyvas, sūrį, rozmariną, saliamio dešrą, garstyčias, supilkite aliejų ir apdorokite 30 sekundžių arba tol, kol iš jų paruošite pastos.
2. Tešlos lakštą patieskite ant stalo, paimkite pusę alyvų pastos ir vienodo storumo sluoksniu aptepkite tešlą. Paimkite priešingus telos kraštus ir užlenkite į vidų (lakšto kraštai turi liestis). Dar kartą lenkite vidun, tada perlenkite pusiau turėsite 8 tešlos sluoksnius.
3. Supjaustykite 1 cm storumo griežinėliais, kuriuos nupjautu šonu viršun išdėliokite į paruoštus padėklus (nesugrūskite). Sulankstytą griežinėlio šoną truputį praskėskite išeis V raidės formos pyragaičiai. Kepkite 15 minučių arba tol, kol pyragaičiai bus geltonai rudi.
Pikantiška prancūziška užkandėlė
200 g riebios varškės
100 g pelėsinio sūrio
200 g smulkių saldžių vynuogių be kauliukų
smulkintų graikiškų riešutų
Varškę sutrinti su sūriu į vientisą masę, imti vynuogę (1 uogą) ir ją apvolioti nedideliame kiekyje varškės-sūrio masės. Gautą kamuolėlį apvolioti riešutuose. Gerai atšaldyti. Turėtų gautis vieno kąsnio užkandėlė. Ypač tinka prie vyno.
Appetizers:
1. Bagetes su rukyta lasisa ir "kreminiu" suriu
2. sviezus mocarela suris su pomidoru (ir suri ir pomidora supjaustome "riekelem")
3. sviezus asparagas (asparago galas tas) iviniotas i rukyta lasisa
4. isskuoptas arbuzas pripildytas svieziu vaisiu (kubais supjaustytu)
5. Ivairiu darzoviu rinkinys (pjaustyta "zalia" cukinija, raudonasis pipiras ir t.t.), darzoves trumpam "apkepti" orkaiteje arba griliuje
6. Juostelemis arba kubeliais pjaustytas suris
7. Antipasto rinkinys: marinuotos alyvuoges, salami, suris, grybai.
8. Riekelemis pjaustytas geltonas melionas ivyniotas i kumpi
9. Ivairius sumustinukai: jautienos sonine su majonezu ant rugines arba kvietines duonos; kalakutienos rukyta krutinele ant baltos arba rugines arba kvietines duonos ir pan.
10. Griliuje apkeptos viestienos juosteles, patiekiamos kartu su mango riekelemis ir juoduju pupeliu salotomis
1. Bagetes su rukyta lasisa ir "kreminiu" suriu
2. sviezus mocarela suris su pomidoru (ir suri ir pomidora supjaustome "riekelem")
3. sviezus asparagas (asparago galas tas) iviniotas i rukyta lasisa
4. isskuoptas arbuzas pripildytas svieziu vaisiu (kubais supjaustytu)
5. Ivairiu darzoviu rinkinys (pjaustyta "zalia" cukinija, raudonasis pipiras ir t.t.), darzoves trumpam "apkepti" orkaiteje arba griliuje
6. Juostelemis arba kubeliais pjaustytas suris
7. Antipasto rinkinys: marinuotos alyvuoges, salami, suris, grybai.
8. Riekelemis pjaustytas geltonas melionas ivyniotas i kumpi
9. Ivairius sumustinukai: jautienos sonine su majonezu ant rugines arba kvietines duonos; kalakutienos rukyta krutinele ant baltos arba rugines arba kvietines duonos ir pan.
10. Griliuje apkeptos viestienos juosteles, patiekiamos kartu su mango riekelemis ir juoduju pupeliu salotomis
Picutės
90 g raudonojo arba žaliojo pesto
250 g prinokusių pomidorų, smulkiai supjaustytų
9 juodos alyvuogės, be kauliukų, supjaustytos į 4 dalis
125 g mozzarellos, sutarkuoti
2-3 česnako skiltelės, sutrintos
2-3 šaukštai parmezano
1 šaukštelis džiovinto oregano (raudonėlio)
Tešlai:
175 g miltų
90 g sviesto
2 šaukštai šalto vandens
Miltus triname tarp pirštų su sviestu, kol pasidarys trupiniai, tada supilame vandenį ir užminkome tešlą. Šaldome 30 min. Iškočiojame 3-5 mm storio ir išpjaustome skrituliukus 10 cm skersmens. Užlenkiame mažus kraštelius. Sudedame į skardą ir ant tu tešlos skrituliukų dedame pesto, pomidorus, česnaką, alyvuoges ir mozzarellą. Ant viršaus barstome parmezanu bei oregano. Kepame 20-30 min įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje. Valgome šiltas ar šaltas.
90 g raudonojo arba žaliojo pesto
250 g prinokusių pomidorų, smulkiai supjaustytų
9 juodos alyvuogės, be kauliukų, supjaustytos į 4 dalis
125 g mozzarellos, sutarkuoti
2-3 česnako skiltelės, sutrintos
2-3 šaukštai parmezano
1 šaukštelis džiovinto oregano (raudonėlio)
Tešlai:
175 g miltų
90 g sviesto
2 šaukštai šalto vandens
Miltus triname tarp pirštų su sviestu, kol pasidarys trupiniai, tada supilame vandenį ir užminkome tešlą. Šaldome 30 min. Iškočiojame 3-5 mm storio ir išpjaustome skrituliukus 10 cm skersmens. Užlenkiame mažus kraštelius. Sudedame į skardą ir ant tu tešlos skrituliukų dedame pesto, pomidorus, česnaką, alyvuoges ir mozzarellą. Ant viršaus barstome parmezanu bei oregano. Kepame 20-30 min įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje. Valgome šiltas ar šaltas.
P.s. šita tešla yra netikra picos tešla. Ji gaunasi trapi, taip kad neapsigaukit
dar
12. Mini picos gabaliukai (kitaip tariant, pica, supjaustyta i mini kvadratelius)
13. grybu kepuraites pripildytos dirbtinos krabu mesos (krabu lazdeles sumaltos ar siaip susmulkintos)
14. vistienos kebabas (vistienos gabaliukai suverti ant sumustiniams skirtu pagaliuku su zaliojo pipiro ar troskinto svoguno gabaliukais). Galima padaryti ir dazroviu kebaba
P.S. vasara galima pasiulyti sveciams sokolade mirkytu braskiu ar braskiu ir lydyto sokolado, labai skanu braske sokolade
12. Mini picos gabaliukai (kitaip tariant, pica, supjaustyta i mini kvadratelius)
13. grybu kepuraites pripildytos dirbtinos krabu mesos (krabu lazdeles sumaltos ar siaip susmulkintos)
14. vistienos kebabas (vistienos gabaliukai suverti ant sumustiniams skirtu pagaliuku su zaliojo pipiro ar troskinto svoguno gabaliukais). Galima padaryti ir dazroviu kebaba
P.S. vasara galima pasiulyti sveciams sokolade mirkytu braskiu ar braskiu ir lydyto sokolado, labai skanu braske sokolade
Wow kiek daug apetaizeriu gerai parasysiu guokamole(mano vyras taip vadina o tikro pavadinimo kaip ir nezinau) kaip daryti:
reikes :
1Avokado
6 riekiu duonos
1 pomidoras
4 skilteles cesnako
1 saukstas majonezo
2 saukstai aliejaus
citrinos sulciu
pipiru, druskos pagal skoni
Duonos riekes lengvai paskrudinti aliejuje ant silpnos ugnies.Avokado vaiiu perpjauti pusiau isimti kaula, iskobti minkstima, sutrinti ir paslakstyti citrinos sultimis.I avokado vaisiu sudeti smulkiai supjaustyta cesnaka, druska pipirus majoneza.Viska ismaizysti ir tepti ant duonos, papuosti pomidoru skiltelemis
skanaus
reikes :
1Avokado
6 riekiu duonos
1 pomidoras
4 skilteles cesnako
1 saukstas majonezo
2 saukstai aliejaus
citrinos sulciu
pipiru, druskos pagal skoni
Duonos riekes lengvai paskrudinti aliejuje ant silpnos ugnies.Avokado vaiiu perpjauti pusiau isimti kaula, iskobti minkstima, sutrinti ir paslakstyti citrinos sultimis.I avokado vaisiu sudeti smulkiai supjaustyta cesnaka, druska pipirus majoneza.Viska ismaizysti ir tepti ant duonos, papuosti pomidoru skiltelemis
skanaus
Aciu mamkos... Kai perskaiciau, tai pati prisiminiau, kad puse is tu receptu zinau, tik kazkur smegeninej uzkrite buvo.. Ideju sauniu gavau. Esu truputi prie tinginiuku, noriu skaniai, paprastai ir greitai....tai issirinksiu ka nors is paprastesniu. Sveciai truputi vyresni (rupi cholesterolio kiekis kraujyje - reik kuo maziau riebalu + vengti cesnako)...taigi... Laukiam ir daugiau ideju!
Tiesą sakant guacamole truputį ne taip darosi . Aplamai tai yra avocado pasta, kurią galima naudoti kaip kokį mirkalą, na o lietuvišku variantu užsitepti ant duonos. Daroma taip:
1 didelio prinokusio avocado minkštimą (nulupus odą ir išėmus kaulą) sutrinti šakute. Pridėti 1/2 smulkiai sukapoto svogūno, 1 šaukštelį šviežios kalendros lapų, 1 citrinos sultis. Išmaišyti, pasūdyti pagal skonį. Atvėsinti 30 min, iškart patiekti, nes vėliau avocado juoduoja.
1 didelio prinokusio avocado minkštimą (nulupus odą ir išėmus kaulą) sutrinti šakute. Pridėti 1/2 smulkiai sukapoto svogūno, 1 šaukštelį šviežios kalendros lapų, 1 citrinos sultis. Išmaišyti, pasūdyti pagal skonį. Atvėsinti 30 min, iškart patiekti, nes vėliau avocado juoduoja.