Labai skanių idėjų čia radau
Naglica, o kaip tie grybukai su krabų mėsa - tai čia būtų švieži pievagrybiai?
QUOTE (Freja @ 2004 07 21, 03:21) |
Aciu mamkos... Kai perskaiciau, tai pati prisiminiau, kad puse is tu receptu zinau, tik kazkur smegeninej uzkrite buvo.. Ideju sauniu gavau. Esu truputi prie tinginiuku, noriu skaniai, paprastai ir greitai....tai issirinksiu ka nors is paprastesniu. Sveciai truputi vyresni (rupi cholesterolio kiekis kraujyje - reik kuo maziau riebalu + vengti cesnako)...taigi... Laukiam ir daugiau ideju! |
Žinaj, vyresniems kaip tik česnakais tik į naudą. Mano babcė tai pastoviai naudoja, aceit jos tada nepuola peršalimo ligos ir šiaip imunitetą stiprina. Dar ten turi kažkokių naudingų savybių, bet nesigilinau, nes aš žalio česnako nemėgstu, tik apdorotą termiškai
QUOTE (Aušrinė @ 2004 07 21, 05:23) |
Naglica, o kaip tie grybukai su krabų mėsa - tai čia būtų švieži pievagrybiai? |
Jo, pievagrybiai.
O guacamole daroma simtais budu. Faktas tik tas, kad pagrindinis ingredientas yra avokadas. Yra kokiu tik nori "guacamoliu" darymo receptu.
Naglica, be abejo sutinku, kad yra šimtai darymo būdų, bet abejoju ar nors viename yra majonezas.
Kad majonezas ieitu i sudeti, tai nepastebejau...
Cia klasikinis Gucamole receptukas:
4 avokadai (nulupti)
2 saukstai cirtinu sulciu
1 galvute cesnako, sutrinto
1 pomidoras, smulkiai sukapotas
1/4 puoduko smulkiai sukapoto svoguno
1/4 sauksto maltu kmynu
3-5 laseliai astraus pipiru padazo
Su sakute sutriname avokadus, paskui i mase sudedame cirtinos sultis ir cesnaka.
Sudedame svoguna ir maltus kmynus bei ilasiname astraus padazo. Garniravimas priklauso nuo fantazijos. Valgoma su meksikietiskais Tortilla cipsais.
Cia klasikinis Gucamole receptukas:
4 avokadai (nulupti)
2 saukstai cirtinu sulciu
1 galvute cesnako, sutrinto
1 pomidoras, smulkiai sukapotas
1/4 puoduko smulkiai sukapoto svoguno
1/4 sauksto maltu kmynu
3-5 laseliai astraus pipiru padazo
Su sakute sutriname avokadus, paskui i mase sudedame cirtinos sultis ir cesnaka.
Sudedame svoguna ir maltus kmynus bei ilasiname astraus padazo. Garniravimas priklauso nuo fantazijos. Valgoma su meksikietiskais Tortilla cipsais.
QUOTE (Naglica @ 2004 07 21, 16:23) |
Kad majonezas ieitu i sudeti, tai nepastebejau... |
tai del to ir parashiau, kad darosi truputi kitaip, nes melageles recetpe buvo majonezas.
QUOTE (bea @ 2004 07 21, 07:32) | ||
tai del to ir parashiau, kad darosi truputi kitaip, nes melageles recetpe buvo majonezas. |
Bea, viskas gi cia OK
As siaip nemegstu avokado (riebus ir beskonis), tai ir net nezinau, ka tas majonezas priduoda ar neduoda.
A man visai nieko tik kad lietuvoj labai sunku surast, kad butu kokybiski, prinoke ir skanus
QUOTE (bea @ 2004 07 21, 10:45) |
Žinaj, vyresniems kaip tik česnakais tik į naudą. Mano babcė tai pastoviai naudoja, aceit jos tada nepuola peršalimo ligos ir šiaip imunitetą stiprina. Dar ten turi kažkokių naudingų savybių, bet nesigilinau, nes aš žalio česnako nemėgstu, tik apdorotą termiškai |
Na jie ne seniokai, 40-50, mano tevu amziaus. O cesnako nevalgo, kaip neseniai issiaiskinau todel, kad darbe reikia kasdien su klientais bendrauti mazu atstumu, tai nesinori smirdeti. Tai vat. O as jau beveik sugalvojau ka darysiu. Spec. paruosta lasisa su spec. padazu ir baquettemis+ baltas vynas. Dekui dar karta uz patarimus.
O man avokadas labai patiko - su feta suriu, laimo sultimis ant paskrudintos duonytes - niam...niam...
Rūkytos lašišos ruliada
15 g sviesto
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
150 g špinatų, virtų, išgręžtų ir sukapotų
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštelis šviežio rozmarino, sukapoti
žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
druska, juodi pipirai
salotų lapai ir citrinos griežinėliai papuošimui
Įdaras
250 g mascarpone arba pertrintos varškės
2 šaukštai pieno
4 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
125 g rūkytos lašišos
2 prinokę pomidorai, plonai supjaustyti griežinėliais
33x23 cm
Paimti kepimo popieriaus. Sviestą tirpdyti su česnaku. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį. Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.
Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto. Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt. Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.
15 g sviesto
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
150 g špinatų, virtų, išgręžtų ir sukapotų
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštelis šviežio rozmarino, sukapoti
žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
druska, juodi pipirai
salotų lapai ir citrinos griežinėliai papuošimui
Įdaras
250 g mascarpone arba pertrintos varškės
2 šaukštai pieno
4 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
125 g rūkytos lašišos
2 prinokę pomidorai, plonai supjaustyti griežinėliais
33x23 cm
Paimti kepimo popieriaus. Sviestą tirpdyti su česnaku. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį. Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.
Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto. Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt. Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.