Įkraunama...
Įkraunama...

Appetizer'iai - ką patiekti tik svečiams atėjus?

QUOTE(regna @ 2010 05 16, 11:45)
Man labai patinka tokie derinukai,sūrį{minkštą lydytą} gerai sumaišyti su grietinėle+sudėti smulkiai pjaustytą agurką+papriką+kaparėliai+pipirai grūsti+druskytė.
Viską gerai,gerai išsukame galima dėti ant skrudintų mažų skrudučių.
Dar galima salotos lape suvynioti masę ir uždėti ant duoneliukų.

kalbat apie sureli ,kaip "Panemunes pievu", ar ta, kur pjauti gali, mazuose pokuciuose buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2010 05 16, 13:26)
kalbat apie sureli ,kaip "Panemunes pievu", ar ta, kur pjauti gali, mazuose pokuciuose buna  g.gif

Brašhke77,
Ne,aš,perku tokiuose pokučiuose{perku prekybcentriuose}
Noriu pataisyti klaidą,praleidau,kad agurka asnaudoju marinuotą,bet manau gerai ir žalias.
Atsakyti
Siūlau tokį gana skanų užkandį,kurį galima valguyti ir,šaltą.
reikia fermentinio sūrio{kiekis na,250-300g.}
šaltai rūkytos šoninės{200g.{}
pora v.š. miltų,
pora v.š. džiuvėsėlių,
alyvų aliejaus,

Česnakiniam padažui:
pora kiaušinių trynių,
kiaušinis,
citrinos sulčių,
pora česnako skiltelių,
pora v.š. grietinės,
pipirų,druskos,

Ruošiame česnakų padažą.
kKiašinį kietai išvirkite ir sukapokite
Gabalėlius sumaišykite sukiaušinio tryniais,grietine,citrinų sultimis,grūstais česnakais,įberkite pipirų,druskos.
Sūrį supjaustykite stambiais kubeliais,apvyniokite plonais šonines gabalėliais,persmekite mediniais pagaliukais.
Kąsneliusapvoliokite miltais,tada česnakų padažu,džiuvėsėliais,apkepkite verdanciame aliejiuje.
Pries tai sūrio gabalėlius 20min. palaikykite šaldikly tada mažiaiu varvės.
Atsakyti
Gougères au jambon - sūrio pyragėliai su kumpiu (receptas su eigos foto)

user posted image

user posted image

user posted image


12-ai didelių gougères:

* 125 g miltų
* 100 g sviesto
* 115 g vandens
* 4 kiaušiniai
* 120 g trakuoto sūrio pasirinktinai
* 150 g virto kumpio
* druskos, maltų pipirų
* malto muskato riešuto

Paruošti plikytą tešlą :

puode užvirti pasūdytą vandenį su sviestu, kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.

Kai vanduo pilnai užverda, vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.

Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį.

Pastaba: kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.


Pagardinti maltais pipIrais bei maltu muskato riešutu.

Sutarkuoti fermentinį sūrį (arba kitą , kurį pasirenkate pagal save) , suberti į tešlą, gerai išmaišyti.

Virto kumpio griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ir, sudėjus į tešlą, gerai išmaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 180°C

Į keksiukų kepimo formas sudėti tešlos ( pakabinti po gerą valg. š. ) ir pastatyti kepti 20-25 minutėms.

Gougères'ų paviršius turi būti dailiai apskrudęs. Iškepusius pyragėlius patiekti iš karto arba atvėsinti ir juos valgyti aperityvui.

Skanūs tiek karšti, tiek šilti, ar pilnai atvėsę. Žalios, šviežios salotos prie jų labai gerai essen.gif

Geriausio skonio būna tą pačią dieną.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Blynelių užkandėlė su ikrais

user posted image


Reikės:

Aksominių blynelių

http://skanusgyvenim...-blyneliai.html

lydyto sūrelio
ikrų
baziliko lapeliu papuošimui

Blynelį ištepti lydytu sūreliu, susukti, ištepti sekantį blynelį ir apsukti pirmąjį. Susukti į foliją ir dėti valandėlei pailsėt į šaldytuvą. Gautus roletus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, sustatyti statmenai ir uždėti po šaukštelį ikrų. Papuošti baziliko lapeliu.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 04 11, 08:58)

...
Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2011 04 13, 10:58)
Blynelių užkandėlė su ikrais
Aksominių blynelių


Nuuuuuuuu Niaaaaaaaagaliu, koooookios foto
Nors imk ir laižyk monitoriaus ekraną doh.gif
O receptus iš vis pavojinga skaityt - noris tuoj bėgt virtuvėn doh.gif
Atsakyti