Įkraunama...
Įkraunama...

Degu, mažųjų voveriukų mylėtojų namučiai

Labai ačiū už išsamius atsakymus smile.gif iškilo dar keli klausimukai. Geriau pirkti gyvūnėlį iš parduotuvės ar žmonių? Ir dar mačiau, kad ne viena forumietė degučiams leidžia vaikščioti laisvai po namus, tai ar labai daug "reikaliukų" jie pridaro? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Syra @ 2013 10 25, 14:20)
Labai ačiū už išsamius atsakymus smile.gif iškilo dar keli klausimukai. Geriau pirkti gyvūnėlį iš parduotuvės ar žmonių? Ir dar mačiau, kad ne viena forumietė degučiams leidžia vaikščioti laisvai po namus, tai ar labai daug "reikaliukų" jie pridaro? smile.gif

"Reikaliukai" dažniausiai (arba visada) - nukapoti visi pasiekiami laidai, ant palangių nuvalgytos gėlės, apgraužti atsilupę tapetai ir sienų briaunos.
Atsakyti
Turėjau omenyje, gamtinius reikaliuku biggrin.gif
Atsakyti
o ir gamtiniai reikaliukas bus ismetyti visur kur eis biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas dovanoja maza deguti Kaune?mielai paimtumem....
Atsakyti
Mire viena is musu deguciu. Ir mirusi atrodo taip ziauriai, kad nesuprasi - lyg ja kas papjoves butu. Ne taip, kaip vaikysteje mano ziurkenai mirdavo naturalia mirtimi... Tai vat ir galvoju - gal toji kita degu galejo ji sitaip...? Nesuvokiu, kas nutiko. Nebuvom vakar namie, grizau tik vakare ir va verysad.gif
Antroji degu kol kas guvi, judri, bet jeigu jie po viena sunkiai isgyvena, tai reikia tiketis, kad ir su ja teks greitai atsisveikinti?.. unsure.gif
Atsakyti
Nebėra mano Mikutės, radau negyvą grįžusi iš darbo . Tiesa, papjautą blink.gif . Taip ir nesupratau kas ir kaip. 6 metu buvo, mastau, gal draugė suprato, kad ji paseno, greit numirs ir ją papjovė doh.gif
Atsakyti
Nu va, ir pas mus tas pats nutiko. Teks kazkaip priprasti prie to, kad turime nebe 2, o viena.
Atsakyti
Tai kad liūdi viena, bent jau pas mane tai tikrai . Kažkokia netokia unsure.gif
Atsakyti
Užjaučiu dėl degučių...
Labdaringų žudymų pas gyvūnus nebūna, gal koks hormonų svyravimas sutapo, susiėdė, susipjovė ir va... 6 metai degutei čia tas pats kaip moteriai ~35, tikrai ne senatvė (degu laisvėje gyvena iki ~13m).
Po vieną jiems liūdniau gyventi, bet tai nereiškia, kad ji va ims numirs nuo vienatvės. Jei jau draugę nugalabijo, gal geriau vienai būti... kita vertus, jei nematėte, kas nutiko, gali būti ir kitų versijų.... Peštynių atveju kita degutė irgi būtų sužeista, ar atidžiai apžiūrėjote?

Syra, reikaliukų jie pridaro, bet teisingai parinkus maistą (regis, JR farm su jukos ekstaktu) bent nesmirda. Šiaip degučiai nevaleikos, kaži ar kuris į kampą daro, maniškiai visus pasibarsto. Bet spiriukus lengva surinkti. Laidus reikia suslėpti (aš paprasčiausiai pusmetrio aukštyje pritvirtinau), ant palangės neleisti, kad neiškristų/negraužtų augalų. O tapetai tai taip... visus brokus suranda smile.gif

P.S. Supratau, kad mano degiai ir toliau gyvens atskirai...
Atsakyti
Kitas degutis sveikas . Labdaringų nėra, bet silpnesnį papjauti tikrai gali
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 10 27, 14:46)
Nebėra mano Mikutės, radau negyvą grįžusi iš darbo . Tiesa, papjautą  blink.gif . Taip ir nesupratau kas ir kaip. 6 metu buvo, mastau, gal draugė suprato, kad ji paseno,  greit numirs ir ją papjovė doh.gif

O siaube verysad.gif . Kaip gaila.....
Mes va dvi isigijoje. Vienai atsitiko nelaime , liko vienA. tai dabar mastau ar ieskot jai drauges. Jai apie 2 men. O gal geriau leisti atsivesti vaikuciu ir is ju pasilikti patele g.gif
Atsakyti