Įkraunama...
Įkraunama...

Degu, mažųjų voveriukų mylėtojų namučiai

Noriu ir aš paklaust labiau patyrusių (mes tik nuo praeito spalio pradžios auginam maždaug 1,5m. amžiaus padovanotą degutį): mes savo mažių išmokėm "čiulbėti", t.y. cypauti-čirkšti kaip kokį paukščiuką biggrin.gif Tiesiog kalbinom visaip, ne tik glostėm, kasėm žandukus ir pan. Taip jis jau porą savaičių mums čiulba, nors žinoma, ne kaskart priėjus prie narvelio pakomunikuoti, bet tikrai kasdien, kai būna nusiteikęs bendrauti. Kartais net nusisukęs tupi narvelyje, į mus nė nežiūri, bet vis tiek čirkšdamas- cypaudamas atsako į pakalbinimus. Įdomu, ar jūsiškiai suaugę degučiai irgi kažką panašaus "kalba", t.y. leidžia į mažo pauščiuko čiulbesį panašius garsus, ar tik mūsiškis Čikis wub.gif toks "muzikalus"?
Atsakyti
QUOTE("Ramune" @ 2014 03 14, 16:08)
O mes saviskei pagaliau suradom drauge. Bet man atrodo, kad ji jai ne drauge o leliukas  biggrin.gif Pasoigauna pasikisa po savim ir miega  smile.gif Musiskei jau kokie puse metuo, naujoji dar kokiu 1.5 men.
Kas liecia maista, tai tuo rupimasi vaikas, Bet as kai parnesu maistelio skirto deguciams , tai vaikas ji dar perrenka, nes sako ne viskas ten timnka deguciui. O as ka as zinau. Nu pasitikiu. Nes pries parnesant pirmas degutes namo, vaikui liepiau viska isstudijuoti internete kas ka raso .

Ir blogai. Aš kai Kika pasitikėjau, tai praradau savo degutį
Atsakyti
Mano degučiai čiulba, kai kailiuką vienas kitam kutinėja. Su manim taip nebendrauja smile.gif
QUOTE(Audinga 123 @ 2014 03 18, 00:37)
Įdomu, ar jūsiškiai suaugę degučiai irgi kažką panašaus "kalba", t.y. leidžia į mažo pauščiuko čiulbesį panašius garsus, ar tik mūsiškis Čikis  wub.gif  toks "muzikalus"?

Gerai, kad vaikas perrenka, bet sužinoti apie maistą nėra sunku - daug lengviau nei gydyti susargdintą žvėrelį. Šioje temoje daug apie tai parašyta. Svarbiausia taisyklė - jokio cukraus. Net ir vaisių pavidalu. Ir visada turi būti šieno. Beje, jei maistą reikia perrinkti, tai jis nėra geros kokybės... Gaila, kad pet24 nebeturi gero degu maisto, šįkart užsisakiau Versele Laga Chinchila complete, pagal sudėtį turėtų tikti.
QUOTE(Ramune @ 2014 03 14, 16:08)
Kas liecia maista, tai tuo rupimasi vaikas, Bet as kai parnesu maistelio skirto deguciams , tai vaikas ji dar perrenka, nes sako ne viskas ten timnka deguciui. O as ka as zinau. Nu pasitikiu. Nes pries parnesant pirmas degutes namo, vaikui liepiau viska isstudijuoti internete kas ka raso .

Atsakyti
QUOTE(Audinga 123 @ 2014 03 18, 00:37)
Noriu ir aš paklaust labiau patyrusių (mes tik nuo praeito spalio pradžios auginam maždaug 1,5m. amžiaus padovanotą degutį): mes savo mažių išmokėm "čiulbėti", t.y.  cypauti-čirkšti kaip kokį paukščiuką  biggrin.gif Tiesiog kalbinom visaip, ne tik glostėm, kasėm žandukus ir pan. Taip jis jau porą savaičių mums čiulba,  nors žinoma, ne kaskart priėjus prie narvelio pakomunikuoti, bet tikrai kasdien, kai būna nusiteikęs bendrauti. Kartais net nusisukęs tupi narvelyje, į mus nė nežiūri, bet vis tiek čirkšdamas- cypaudamas atsako į pakalbinimus. Įdomu, ar jūsiškiai suaugę degučiai irgi kažką panašaus "kalba", t.y. leidžia į mažo pauščiuko čiulbesį panašius garsus, ar tik mūsiškis Čikis  wub.gif  toks "muzikalus"?

Aha, maniškis irgi čiulba. Kaip kanarėlė beveik wub.gif Seniau, kai jaunesnis buvo, tai tik cypsėdavo-pypsėdavo kai kalbindavom. Tokiais trumpučiais garsais. O dabar, kai tik išgirsta mano arba vyro balsą, pradeda čiulbėti- varo treles po keletą minučių bigsmile.gif Bet įdomu, kad čiulbesius visada pirmas pradeda- tarsi mus kalbintų. O jei aš pirmoji prieinu prie narvo ir pakalbinu, tai tuo trumpuoju paprastuoju cypsėjimu "bendrauja" lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba vakara deguciu augintojos smile.gif
Ieskom ir mes degucio, todel jei jusu augintiniai susilauke atzalu, ir ieskot jiem namuciu, mielai priglausim.
Geriausiai butu Kaune ar aplink ji.
Atsakyti
Laba.noreciau paklausti...nuporkau vyrui deguti parduotuveje pries 3 savaites.patele.sianakt isgirdau cypima.nesupratau kas vyksta.isijungiau sviesa ziuriu kad ji paslepus kazka ir ten tas kazkas cypia...vaikuciai...o varge.sokas man vidury nakties...o vyras komandiruotej.negalejau miegoti...ryte aisku smalsumas savo dare ziurinejau kas ten vyksta bet nagu nekisau.maciau kad vienas jau negyvas.kitas gyvas bet vienos puses kojos nukramtytos visiskai.o trecias buvo sveikas.ji laike jaunikli po savim.paskui lyg ir kramtyt ji pradejo.nesupratau kas vyksta.isejau.gryzus po darbo maciau tik viena kuneli kiti paslepti.jokio garso...galvoju viskas...na ir atidariau vartelius isviliojau ja pasivaikscioti nusinesiau narva sutvarkyti viska ir pazet ar yra gyvu bet deja radau 4 lavoniukus.nukramtytom kojom ir snukuciais apgrauztais.man ydomu kodel taip ivyko.mes visiskai nesenei pradejome auginti si nuostabu gyvuneli...bet mane labai paveike tai kas nutiko sad.gif
Atsakyti
dew, labai užjačiu... tiksliai jums niekas nepasakyks, kodėl tai nutiko - greičiausiai patelė buvo per jauna, gal nesuprato, kas jai nutiko, ar jautėsi nesaugi ir todėl susidorojo su mažiukais. Gamtoje degiai gyvena bendruomenėmis, nuo mažens mato gyvenimo ciklą, o auginami parduotuvėje žvėreliai dažnai net jauniklių ar gimdymo nebūna matę. Ech, ilgai reiktų rašyti. Duokit jai dabar ramybę, pakankamai maisto, ir auginkite vieną.
Atsakyti
Na nenoreciau kad ji kada vel turetu vaikuciui.i draugija reiks pirkti patele kai isigysime pakankamai erdvu narveli...
Atsakyti
Sveiki. Kas auginat po 2 degu norėjau paklaust, ar dažnai susimuša ? Maniškiai susimuša karts nuo karto, dėl ratelio, (užsimano suktis po viena ir neprileidžia kito), nors turi 2 ratelius bet va reikia butent to biggrin.gif ar šiaip dėl nieku susipeša. Bet greit susitaiko.
Ir prieš porą dienų, ryte išgirdau vėl susimušė ir vienam pažeidė akyte, akį dabar yra primerkes, žandas sutinęs, ne į visa maistą įkanda, valau su vatele pamirkiusi i kokias žoleles atrodo lyg ir geriau. Bet keista dėl ko tiek muštis, susimuša po pusvalandžio žiūriu jau miega apsikabinę laimingi smile.gif keistuoliai jie biggrin.gif
Atsakyti
Aš dėl pešimosi laikau atskiruose narvuose, pabendrauti gauna man ant rankų. Nes keliskart rimtai susikandžiojo, vienam buvo akis sužeista. Veterinaras patarė lašint oculoheel. Bet pas jus irgi ne juokai, jei net kąst negali, akis sutinusi - neketinat parodyt gydytojui?
O šiaip gal narvo didesnio reikia, kad nekovotų, atskirų guoliukų, veiklos daugiau.
Atsakyti
Mūsų narvas - aukštis 77 cm., plotis 70cm. 4 aukštus padarėm (hamakas, 2 rateliai, medinis namas, nežinau kokios jiems dar pramogos patiktų) turbūt po namus palakstyt ir apgraužt baldus doh.gif po tų rimtų muštynių ir skaudžių pasekmių jau dvi dienos taika ir broliška meilė vyrauja, gal raminsis g.gif
Patines žandukas atrodo, kad gan greitai taisosi, jeigu matysiu kad bus blogiau lėksim pas veterinara unsure.gif
Atsakyti
Na, labai tikiuosi, kad viskas bus gerai...
Dar duokite obels ar lazdyno šakelių, kad būtų į ką dantis dilinti. O paleist po kambarį pabėgioti gal ir nebloga mintis, jei tik yra sąlygos. Iš bėdos galima rutulyje leisti pabėgioti po kambario, tik gali tekt spiriukus rinkt.
ai, ir dar būtų gera mintis į atskirus bliūdelius maistą berti, atskiruose narvo kampuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vespa: 09 balandžio 2014 - 21:41