QUOTE(Audinga 123 @ 2014 03 18, 00:37)
Noriu ir aš paklaust labiau patyrusių (mes tik nuo praeito spalio pradžios auginam maždaug 1,5m. amžiaus padovanotą degutį): mes savo mažių išmokėm "čiulbėti", t.y. cypauti-čirkšti kaip kokį paukščiuką

Tiesiog kalbinom visaip, ne tik glostėm, kasėm žandukus ir pan. Taip jis jau porą savaičių mums čiulba, nors žinoma, ne kaskart priėjus prie narvelio pakomunikuoti, bet tikrai kasdien, kai būna nusiteikęs bendrauti. Kartais net nusisukęs tupi narvelyje, į mus nė nežiūri, bet vis tiek čirkšdamas- cypaudamas atsako į pakalbinimus. Įdomu, ar jūsiškiai suaugę degučiai irgi kažką panašaus "kalba", t.y. leidžia į mažo pauščiuko čiulbesį panašius garsus, ar tik mūsiškis Čikis

toks "muzikalus"?
Aha, maniškis irgi čiulba. Kaip kanarėlė beveik

Seniau, kai jaunesnis buvo, tai tik cypsėdavo-pypsėdavo kai kalbindavom. Tokiais trumpučiais garsais. O dabar, kai tik išgirsta mano arba vyro balsą, pradeda čiulbėti- varo treles po keletą minučių

Bet įdomu, kad čiulbesius visada pirmas pradeda- tarsi mus kalbintų. O jei aš pirmoji prieinu prie narvo ir pakalbinu, tai tuo trumpuoju paprastuoju cypsėjimu "bendrauja"