Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Irmulia,
o kur torto recepta ras? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2012 12 17, 18:12)
Irmulia,
o kur torto recepta ras? unsure.gif


turėčiau per šiandien/rytojų surašyti ir blog'e, ir čia SM įkelsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Man pats paciausias pyragas kuruo recepta gavau is Izraelio:) graikisku riesutu ir klevu sirupo pyragas 4u.gif
1 1/3 stiklines miltu
1 1/3 stiklines cukraus
1/2 stiklines saulegrazu aliejaus
truputis vanilinio cukraus
3 kiausiniai
indelis naturalaus jogurto
1/2 stiklines graikiniu riesutu
cinamonas
rudas cukrus
klevu sirupo

viska ismaisom, isskyrus riesutus. riesutai sukapojami ir ismaisomi su trupcio cinamono ir kupinu saukstu ruduoju cukrumi. uzberami ant pyrago ir kepama 45 min 180 laipsniu temperaturoje. iskepus aplieti klevu sirupu ir leisti atvesti. pasaka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 17, 17:58)
Kažkaip bijau, kad kaip kažkuri mamytė kažkada yra rašiusi, nesubliukštų man biskvitas. O be to, cipciuko galima būtų lakštus išsikepti iš anksto, pvz kad ir ryt pradėti, o reikia sekmadieniui pačio torto? O juos reikia net ne formoj kepti - nesupratau šitos vietos. Ir kur paskui juos laikyti iki sutepimo? Ačiū jeigu kas atsakys.


Na as tikrai ne profe ax.gif bet galiu parasyt del cipciuko medaus torto, prisiskaiciau n temu apie ji. Lakstus tikrai galima iskepti anksciau. Pvz. as jau pries savaite iskepiau o tepsiu kadedom. Laikau ant saldytuvo, ant padeklo is virsaus uzdengus kepimo popierium ( kad nedulketu biggrin.gif) Taip rase forume.... kol kas nieko jiems neatsitiko
Kibres medutis irgi viliojo, bet pabijojau kad mano orkaiteje jis gali neiskepti t.y vidus bus zalias.


Beja JUODAS MISKAS gavosi lAaaabai skanus (kazkaip as cia nekukliai blush2.gif ) tik nespejau papuost graziai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ti_Na: 17 gruodžio 2012 - 23:28
QUOTE(Ti_Na @ 2012 12 18, 00:24)
Na as tikrai ne profe  ax.gif  bet galiu parasyt del cipciuko medaus torto, prisiskaiciau n temu apie ji. Lakstus tikrai galima iskepti anksciau. Pvz. as jau pries savaite iskepiau o tepsiu kadedom. Laikau ant saldytuvo, ant padeklo is virsaus uzdengus kepimo popierium ( kad nedulketu biggrin.gif) Taip rase forume.... kol kas nieko jiems neatsitiko
Kibres medutis irgi viliojo, bet pabijojau kad mano orkaiteje jis gali neiskepti t.y vidus bus zalias.
Beja JUODAS MISKAS gavosi lAaaabai skanus (kazkaip as cia nekukliai blush2.gif ) tik nespejau papuost graziai.

Ačiū 4u.gif aš irgi gundausi jį kepti. O daug lakštų išėjo? tai taip ir nesupratau (gal kvailai nuskambes) - Formoj kepti, ar ant groteliu kokiu - o tik forma išpjauti? ar jie nekieti? Ten rašo, kad daug išeina iš normos, vienam dideliam tortui, arba dviem mažesniems, tai sakau gal du zuikius nušaučiau biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveiki. Susigundžiau Kalėdoms išbandyti morkų ir žemės riešutų tortą iš Beatos kepinių knygos.
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?

Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų

Dėkoju jeigu kas nors atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melynas dangus @ 2012 12 18, 13:58)
Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?

Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų

Dėkoju jeigu kas nors atsakys 4u.gif

Aš tai imčiau produktų tiek,kiek nurodyta ir dar pusę tiek:
5 kiaušiniai
375g cukraus
225 aliejaus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(melynas dangus @ 2012 12 18, 14:58)
Sveiki. Susigundžiau Kalėdoms išbandyti morkų ir žemės riešutų tortą iš Beatos kepinių knygos.
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?

na tai kiekviena produkta dalinti is 2 ir padauginti is 3
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 12 18, 14:41)
na tai kiekviena produkta dalinti is 2 ir padauginti is 3

drinks_cheers.gif Tas,pat rezultatas tik dar lengviau suskaičiuojamas tongue.gif
Atsakyti
Dėkoju atsakiusioms. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 18, 07:36)
Ačiū  4u.gif  aš irgi gundausi jį kepti. O daug lakštų išėjo? tai taip ir nesupratau (gal kvailai nuskambes) - Formoj kepti, ar ant groteliu kokiu - o tik forma išpjauti? ar jie nekieti? Ten rašo, kad daug išeina iš normos, vienam dideliam tortui, arba dviem mažesniems, tai sakau gal du zuikius nušaučiau  biggrin.gif  blush2.gif

Medaus torto tešla yra kočiojama. Iškočioji lakštus (aš tai darau tiesiai ant sviestinio popieriaus) tada dedi ant kepimo "blėkos" kiši į orkaitę ir iškepusi lakštą iškarto (vėstant jis stingsta todėl neišeis gražiai apipjauti) apipjauni apie lėkštę ar kitą kokia norima forma. Aš kepu ne Cipciuko, bet spėju tai taikoma daugeliui Medaus tortų.
p.s.: yra speciali tema šiam tortui- paskaitinėk pasidarys dar aiškiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
turiu receptą pyragui ir jo pertepimui, kuris yra gaminamas kaitinant iki sutirštėjimo kiaušinių trynius, cukrų, citrinos sultis, žievelę ir sviestą. Atvėsus masei reikia įpilti neplaktą grietinėlę. O ar galima vietoj grietinėlės naudoti grietinę? unsure.gif
Atsakyti