Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Aglėja @ 2013 02 07, 17:51)
Na,kremo jei lieka,ne problema sunaikint jį hihihi.gif
O kremo užtenka iš vienos normos?Mano irgi 24 cm,galvoju gal kremo daugiau daryt  g.gif

Tikrai užtenka iš vienos nomos
Atsakyti
QUOTE(Julsita @ 2013 02 07, 11:40)
Plikytos tešlos braškinis tortas  http://www.supermama...;#entry27828887  Bandytas ne kartą,jau po dviejų valandų viskas kuo puikiausiai sumirkę.Aš kiek darius,dėjus trintas uogas ir ne vien braškes,o ir su avietėm labai skanu,ir  uogų mišinio,ir vyšnių  mirksiukas.gif

O jeigu turiu trintų šaldytų braškių, tiktų juk irgi? Tik kokį kiekį jų imti ir greičiausiai į kremą tada reiktų dėti želatinos, nes skystas kremas išeis?
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2013 02 07, 23:17)
O jeigu turiu trintų šaldytų braškių, tiktų juk irgi? Tik kokį kiekį jų imti ir greičiausiai į kremą tada reiktų dėti želatinos, nes skystas kremas išeis?

Taip tiktų,aš tokias ir dedu.Jokio želatino nededu.Kai ant lakšto užtepu kremą,ant viršaus su šaukštuku tai vienoj,tai kitoj vietoj uždedu uogų.Niekas neskysta .O kiek sunaudoju,tai taip tiksliai ir nepasakysiu g.gif Atsitirpinu berods puslitrinį indelį,kas atlieka-vaikai suvanoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 02 05, 11:39)
Biskvitas

user posted image

Stiklinė 250 ml.

6 kiaušiniai
stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
370 ml. miltų

Išplakti standžiai baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po kiekvieno vis paplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
Orkaitę įkaitinti 180 C.
Į 26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą.
Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti. Iškepusį biskvitą palikti kelias min. išjungtoj orkaitėj.

Skanaus!!

Kepiau šį biskvitą, norėjau pnaudoti griliažiniam tortui. Tačiau jau pilant į kepimo formą pasirodė, kad masę per tiršta. Arba reikia mažiu miltų arba daugiau vandens. Iškepus likau visai nusivylusi, gavosi kaip duonos gabalas. verysad.gif Parašykite kaip turi būti iš tikrųjų. Dariau tiksliai pagal nurodytas proporcijas.
Atsakyti
Vakar jį kepiau, likau juo sužavėta ir net nukrypau, nes dėjau kakavos, tai keičiau dalį miltų ir pyliau kavos o ne vandenį.... Bet tas nieko nekeitė.. Jis gavosi be galo pūrus... Gerai sudrėko, tik reikėjo truouti ilgiau kepti man.. Sakyčiau ei nesigavo, gali būt baltymai netinkamai išplakti... Nežinau.. Kepiau pirmą kart ir jis man pavyko puikiai ir tikrai dar jį kepsiu, nes produktų jam visad rasiu namie biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit prasau, ar meduciui lakstus jei iskepsiu pries 3 savaites, nieko, viskas jam gerai bus? biggrin.gif Ir skaniausias i 3ia para taip?
Ka dar galima i pertepima ideti, zeles gabaliuku? ar jau klystu?
O kai pprocesas viso to vyktu? zele uzbarstau supjaustyta gabaliukais ant laksto ir uzpilu grietine?
Ir tiesa, ar skanesnis is grietines ar grietineles?
Darius syki esu, is grietines, skonis geras buvo, o kaip su grietinele?

Ir priminkit, lakstai gavosi ne visai lygus, na su puslem kai kur, ar juos kepant badot sakute, ar iskepta reikia paslegt kol atves kokia medine lentute? gerai pamenu ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2013 02 08, 12:46)
Vakar jį kepiau, likau juo sužavėta ir net nukrypau, nes dėjau kakavos, tai keičiau dalį miltų ir pyliau kavos o ne vandenį.... Bet tas nieko nekeitė.. Jis gavosi be galo pūrus... Gerai sudrėko, tik reikėjo truouti ilgiau kepti man.. Sakyčiau ei nesigavo, gali būt baltymai netinkamai išplakti... Nežinau.. Kepiau pirmą kart ir jis man pavyko puikiai ir tikrai dar jį kepsiu, nes produktų jam visad rasiu namie biggrin.gif

Man gavosi tokia tiršta masė, kad dedant nuo šaukšto nebėgo, o reikėjo nukrapštyti. Manau miltų per daug. Kaip kitaip tuos baltymus išplakt, plakiau su el. blenderiu? g.gif Nesu naujokė, esu kepusi ne kartą, tik kitokius biskvitus. smile.gif
Atsakyti
baltymus siaip visada mikseriu plaku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 02 08, 15:13)
baltymus siaip visada mikseriu plaku 4u.gif

Sorry, plakiau ne blenderiu, o mikseriu. 4u.gif Nesuprantu kas čia ne taip. g.gif Gaila tiek kiaušinių sunaudojau. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2013 02 08, 10:17)
Kepiau šį biskvitą, norėjau pnaudoti griliažiniam tortui. Tačiau jau pilant į kepimo formą pasirodė, kad masę per tiršta. Arba reikia mažiu miltų arba daugiau vandens. Iškepus likau visai nusivylusi, gavosi kaip duonos gabalas. verysad.gif Parašykite kaip turi būti iš tikrųjų. Dariau tiksliai pagal nurodytas proporcijas.


Gal miltu dejot ne ml o gramais?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 02 08, 15:47)
Gal miltu dejot ne ml o gramais?

Ot konditerė doh.gif Tikrai dėjau ne ml, o gramais. Gramais reikėjo pamažint... Na va, bus dirbt naktimis. lotuliukas.gif
Atsakyti
As vakar taipat kepiau ta biskvita,kelesi tikrai super,tik toks dregnokas gavosi,dar nepjausciau tikiuosi viskas bus ok.
Atsakyti