Klausimelis: kaip manot, ar imanoma uzsaldyti maskarpone? turiu dideli indeli, bet man tiek nereikia, puse nuimciau,o likusia puse uzsaldyciau, kazin nepakenks jai
Sveikos,
Klausimelis: kaip manot, ar imanoma uzsaldyti maskarpone? turiu dideli indeli, bet man tiek nereikia, puse nuimciau,o likusia puse uzsaldyciau, kazin nepakenks jai
Klausimelis: kaip manot, ar imanoma uzsaldyti maskarpone? turiu dideli indeli, bet man tiek nereikia, puse nuimciau,o likusia puse uzsaldyciau, kazin nepakenks jai
Del mascarpones kazkur esu skaiciusi, kad uzsaldzius ir atsildzius ji palieka kaip varske
as cia gal nei tema su ta maskarpone manau bus ne kas, nors man pvz grudeva varske uzsaldzius kai atsilo tai slyksti mase gavosi ir jokios varskes skonio.....
QUOTE(deizzy @ 2013 02 20, 15:12)
labas mergaites,bukit geros patarkite...is ko darosi pynimas aplink torta na tokia krepselio imitacija? turiu antgaliuka noriu padaryti bet neisivaizduou kas per mase?
ir kaip jis darosi
kad tas pynimo vaizdas gaunasi?is anksto labai aciu jei kas nepasivargins atsakyti 
galima su beze,su plakta grietinele,su ganasu....pasizvalgykite cia,gal bus aiskiau
http://zoebakes.com/...sket-weave-101/
http://www.youtube.c...h?v=RE4hBly_F7w
QUOTE(Spurgita @ 2013 02 20, 09:41)
Labas rytas, iškilo ir man klausimėlis. Kaip jūs ruošiat griliažą? Bandžiau savaitgalį kepti griliažinį tortą, tad teko pavargti, kol griliažą pasidariau. Ar į keptuvę pilat vandens, kai kepinat cukrų? Ir ar karštoj keptuvėj kepinat cukrų? Man cukrus sušoko į tokius kietus gabaliukus, nors paskui, sudėjus riešutus, jie kaip ir dingo. O gal taip ir turi būti? Ir maždaug kiek laiko kepinat cukrų? Kai pirmą kartą dariau, tai ilgokai reikėjo pažaist, bet gal taip ir turi būti? Na va pirmas bandymas, o klausimų jau daugybė
Ačiū atsakiusioms.
As darau pagal si:
350 g. cukraus
0,5 a. š. sodos
250 g. kepintų, smulkintų riešutų (žemės be luobelės)
Išlydyti cukraus, kai pradeda ruduoti sudėti sodą, kai suputoja, sudėti kepintus, smulkintus riešutus, permaišyti viską, išpilti ant kepimo popieriaus, plonai paskleisti ir palikti per naktį, kitą dieną sudaužyti mėsos plaktuku.
keptuveje cukraus nemaisyti nes susoks, aplips ir bus...
Papildyta:
QUOTE(Ulitka @ 2013 02 20, 14:26)
mergaites i kaip toki jogurtini torta paslepti po mase??
Reikia visa labai- labai gerai aptepti sviestiniu kremu ir turetu but gerai???
Reikia visa labai- labai gerai aptepti sviestiniu kremu ir turetu but gerai???
1. taip, geraip aptepti
2. galima sutepinejant nedatepti iki pat krasciuko kremo ir tada paprasciau bus uzlyginti sviestiniu
3. galima nedatepus kremo iki pat krasciuko "kamsyti" (is krasto) juostute biskvito (na i tarpus kur kremas), tada lengvai tepsit sviestiniu, o ir tortas bus tvirtas.
Papildyta:
QUOTE(deizzy @ 2013 02 20, 14:12)
labas mergaites,bukit geros patarkite...is ko darosi pynimas aplink torta na tokia krepselio imitacija? turiu antgaliuka noriu padaryti bet neisivaizduou kas per mase?
ir kaip jis darosi
kad tas pynimo vaizdas gaunasi?is anksto labai aciu jei kas nepasivargins atsakyti 
galit daryti is ivairiu kremu: sviestinio (tarkim su rududu), beze, grietineles ir t.t.
kaip daryti pvz. cia: http://www.youtube.c...h?v=iNMihnPsmsQ
sveikos, dukros gimtadienis, sugalvojau toki receptuka
iskepsiu labai sokoladini keksa, perpjausiu i 3 dalis, pertepsiu grietinele su vysniom ir kompoto, puosiu rududu. viskas kaip ir liux. ale ka imt rududu
pamenu kazkada dariau, tai buvo rududu, sviestas ir dar kazkas?
pasildziau (gal) koks ten papuosimas ar pertepimas toks buvo?
iskepsiu labai sokoladini keksa, perpjausiu i 3 dalis, pertepsiu grietinele su vysniom ir kompoto, puosiu rududu. viskas kaip ir liux. ale ka imt rududu
QUOTE(Gegas @ 2013 02 21, 01:44)
sveikos, dukros gimtadienis, sugalvojau toki receptuka
iskepsiu labai sokoladini keksa, perpjausiu i 3 dalis, pertepsiu grietinele su vysniom ir kompoto, puosiu rududu. viskas kaip ir liux. ale ka imt rududu
pamenu kazkada dariau, tai buvo rududu, sviestas ir dar kazkas?
pasildziau (gal) koks ten papuosimas ar pertepimas toks buvo?
iskepsiu labai sokoladini keksa, perpjausiu i 3 dalis, pertepsiu grietinele su vysniom ir kompoto, puosiu rududu. viskas kaip ir liux. ale ka imt rududu
gali buti karamelinis ganasas-grietinele+rududu
gali buti karamelinis sviestinis - sviestas+rududu
ramune.v
sirdingai aciu uz demesi ir atsakymus.
QUOTE(ramune.v @ 2013 02 20, 22:40)
As darau pagal si:
350 g. cukraus
0,5 a. š. sodos
250 g. kepintų, smulkintų riešutų (žemės be luobelės)
Išlydyti cukraus, kai pradeda ruduoti sudėti sodą, kai suputoja, sudėti kepintus, smulkintus riešutus, permaišyti viską, išpilti ant kepimo popieriaus, plonai paskleisti ir palikti per naktį, kitą dieną sudaužyti mėsos plaktuku.
keptuveje cukraus nemaisyti nes susoks, aplips ir bus...
aisku galima ir ta dar isgelbeti bet geriau neprisidaryt bereikalingo vargo.
350 g. cukraus
0,5 a. š. sodos
250 g. kepintų, smulkintų riešutų (žemės be luobelės)
Išlydyti cukraus, kai pradeda ruduoti sudėti sodą, kai suputoja, sudėti kepintus, smulkintus riešutus, permaišyti viską, išpilti ant kepimo popieriaus, plonai paskleisti ir palikti per naktį, kitą dieną sudaužyti mėsos plaktuku.
keptuveje cukraus nemaisyti nes susoks, aplips ir bus...
Ačiū
sVEIKOS,
DEKUI UZ PAMASTYMUS DEL MASCARPONES
REISKIAS REIKES kazkur kitur sunaudot
Sorry uz didziasias
O kazin atidarius kiek galima butu ja laikyti?
DEKUI UZ PAMASTYMUS DEL MASCARPONES
REISKIAS REIKES kazkur kitur sunaudot
Sorry uz didziasias
O kazin atidarius kiek galima butu ja laikyti?
QUOTE(ramune.v @ 2013 02 21, 08:00)
gali buti karamelinis ganasas-grietinele+rududu
gali buti karamelinis sviestinis - sviestas+rududu
gali buti karamelinis sviestinis - sviestas+rududu
aciu
matyt byvo karamelinis sviestinis. o iseis su juo sudzibuoti? nes tada dar mase dengiau, bet si karta tingiu tiek terliotis
ar dzibai graziau su grietinele?
kreipiuosi patarimo. noriu padengti pirktini torta cukraus mase. Mase pasigaminau, tortas bus be jokio dekoro . ar ji reikia dar pries padengiant mase kazkuo aptepti, glajum ar dar kuo nors? ar laikysis man mase?







