Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(ader @ 2013 02 21, 15:55)
kreipiuosi patarimo. noriu padengti pirktini torta cukraus mase. Mase pasigaminau, tortas bus be jokio dekoro . ar ji reikia dar pries padengiant mase kazkuo aptepti, glajum ar dar kuo nors? ar laikysis man mase?

nugramdyciau sonus ir virsu(bus kazkuo aptepta ,manau),ir aptepciau sviestiniu kremu.tik tada mase dengciau
Atsakyti
as planuoju pirkti surio torta be jokiu papuosimu, tarp dvieju biskvitu bus surio mase, dazniausiai buna tik cukraus pudra pabarstyta.
gal parasytumet to sviestinio kremo recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2013 02 21, 15:00)
as planuoju pirkti surio torta be jokiu papuosimu, tarp dvieju biskvitu bus surio mase, dazniausiai buna tik cukraus pudra pabarstyta.
gal parasytumet to sviestinio kremo recepta  4u.gif


o koks tas antras biskvitas bus?
nes šiaip sūriniai su vienu tik būna g.gif
Atsakyti
na yra is virsaus dar vienas biskvito sluoksniukas, cia ne maskarpones tortas kur braskes ant virsaus, o paprastas surio tortas.
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2013 02 21, 15:43)
aciu  4u.gif
matyt byvo karamelinis sviestinis. o iseis su juo sudzibuoti? nes tada dar mase dengiau, bet si karta tingiu tiek terliotis
ar dzibai graziau su grietinele?

jau turbut per velu, bet man graziausiai ziurisi dzibukai su sviestiniu tik kad jis ne visiems patinka, nes riebus smile.gif
QUOTE(ader @ 2013 02 22, 11:51)
na yra is virsaus dar vienas biskvito sluoksniukas, cia ne maskarpones tortas kur braskes ant virsaus, o paprastas surio tortas.

pasidarykit kad ir paprasta sviestini: sviestas+cukraus pudra pagal skoni. (isplakat sviesta kambario temperaturos, tada dedat cukr.pudra), aptepat soniukus ir virsu. Jei prastai tepsis kremuka vos vos pasildykit, bet kad neissilydytu.
Atsakyti
dar ne per velu biggrin.gif
sutepiau sokoladini biskvita su grietine ir vysniomis

ir radau ta pertepima, kur man labiausiai patiko. cia pas Sonatina.

Karamelinis kavos kremas
400 g sviesto
2 skardinės (po 397 g) Rududu
200 ml stiprios kavos

jau austa kava bigsmile.gif bandysiu veliau ax.gif
Atsakyti
Nežinau ar čia mano pasisakymas į temą,bet vos nežliumbiu iš pykčio(pati ant savęs pykstu).Neesu didelė kepėja,bet sausainius,pyragus tai labai dažnai kepu,na retkarčiais ir tortą iškepu.Kartais skaniau pavyksta,kartais praščiau,bet visada valgoma būna.Nusipirkau knygą"Kepimo džiaugsmai.Lengvas būdas išmokti kepimo gudrybių" ,išsirinkau" Tortas su sviestiniu kremu",na maniau tikrai pavyks,nes nieko sudėtingo receprūroje nėra.Biskvitas nė trupučio neiškilo(niekada taip nėra buvę).Na galvoju nepasiduosiu-kepsiu "Šokoladinis tortas su grietinėle".Dabar biskvitas jau truputį pakilo,na sugebėjau perpjauti pusiau,bet pagal pirmojo torto kremo receptą tai nieko neišėjo su pertepimu.Nesustingo sviestinis kremas ir viskas.Rezultatas-krūva veltui išmestų produktų(pinigų).Dabar kepa mielinės bandelės su cinamonu-senas geras receptukas.Maniau,kad jau visai praradau kepimo įgūdžius,bet matau,kad bandelės bus kaip visada puikios.Merginos,gal kuri bandėt ką nors kepti iš šios knygos?
Atsakyti
QUOTE(barboryte1971 @ 2013 02 23, 20:35)
Nežinau ar čia mano pasisakymas į temą,bet vos nežliumbiu iš pykčio(pati ant savęs pykstu).Neesu didelė kepėja,bet sausainius,pyragus tai labai dažnai kepu,na retkarčiais ir tortą iškepu.Kartais skaniau pavyksta,kartais praščiau,bet visada valgoma būna.Nusipirkau knygą"Kepimo džiaugsmai.Lengvas būdas išmokti kepimo gudrybių" ,išsirinkau" Tortas su sviestiniu kremu",na maniau tikrai pavyks,nes nieko sudėtingo receprūroje nėra.Biskvitas nė trupučio neiškilo(niekada taip nėra buvę).Na  galvoju nepasiduosiu-kepsiu "Šokoladinis tortas su grietinėle".Dabar biskvitas jau truputį pakilo,na sugebėjau perpjauti pusiau,bet pagal pirmojo torto kremo receptą tai nieko neišėjo su pertepimu.Nesustingo sviestinis kremas ir viskas.Rezultatas-krūva veltui išmestų produktų(pinigų).Dabar kepa mielinės bandelės su cinamonu-senas geras receptukas.Maniau,kad jau visai praradau kepimo įgūdžius,bet matau,kad bandelės bus kaip visada puikios.Merginos,gal kuri bandėt ką nors kepti iš šios knygos?


Konkrečiai iš šios knygos nieko nekepiau, tačiau kai man neiškilo daug kartų gamintas keksas, atsekiau, kad tai nulėmė miltų rūšis. Grįžus prie anksčiau naudotų vėl viskas juo gražiausiai kilo. Gal ir jums kažkas tokio koją pakišo?
Atsakyti
visada viską kepu iš Malsenos 550 D .Seniau viskas būdavo gerai.O gal iš tikrųjų čia ir buvo klaida ,nes recepte parašyta 405.Na rašau ir vėl pati savim suabejojau:biskvitas paprastas-3 kiaušiniai,90g cukraus,1pak.vanilinio cukraus,žiupsnelis druskos,90g miltų.
Atsakyti
QUOTE(barboryte1971 @ 2013 02 24, 10:11)
visada viską kepu iš Malsenos 550 D .Seniau viskas būdavo gerai.O gal iš tikrųjų čia ir buvo klaida ,nes recepte parašyta 405.Na rašau ir vėl pati savim suabejojau:biskvitas paprastas-3 kiaušiniai,90g cukraus,1pak.vanilinio cukraus,žiupsnelis druskos,90g miltų.

man kazkaip miltu mazokai atrodo g.gif

o kepimo milteliu nereik? ar atskriai baltymus nuo tryniu isplakti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 24 vasario 2013 - 10:17
Kepimo miltelių recepte nebuvo.Baltymus plakiau iki standžių putų atskirai ,o trynius su cukrumi karšto vandens dubenyje.Viską dariau kaip parašyta.Na dar toje knygoje manau netikslumų yra,pvz.parašyta-1šaukštas miltų,kepimo miltelių,krakmolo 10g;1šaukštas cukraus 15g;1šaukštas kakavos miltelių 5g ir t.t. Bandžiau skaičiuot,bet man nesigauna nei valgomas šaukštas nei arbatinis šaukštelis.
Atsakyti
QUOTE(barboryte1971 @ 2013 02 24, 11:39)
Kepimo miltelių recepte nebuvo.Baltymus plakiau iki standžių putų atskirai ,o trynius su cukrumi karšto vandens  dubenyje.Viską dariau kaip parašyta.Na dar toje knygoje manau netikslumų yra,pvz.parašyta-1šaukštas miltų,kepimo miltelių,krakmolo 10g;1šaukštas cukraus 15g;1šaukštas kakavos miltelių 5g ir t.t. Bandžiau skaičiuot,bet man nesigauna nei valgomas šaukštas nei arbatinis šaukštelis.

ai, tada milteliu nereikejo, nes baltymai plakami 4u.gif
o del knygu... cia tik mano asmenine nuomone, turiu geru is uk parveztu, bandziau kepti pagal ju duotas proprcijas, nu nzn, nesigauna kaip turi buti, tai vis tiek uzsispyrusi esu, per kuri laika pati atsitaikiau proporcijas



jus geriau is sm issirinkit koki torto recepta, cia viskas patikrinta ir lepsusu nebus mirksiukas.gif
Atsakyti