Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Sveikos,
Klausimelis: kaip manot, ar imanoma uzsaldyti maskarpone? turiu dideli indeli, bet man tiek nereikia, puse nuimciau,o likusia puse uzsaldyciau, kazin nepakenks jai g.gif
Atsakyti
Del mascarpones kazkur esu skaiciusi, kad uzsaldzius ir atsildzius ji palieka kaip varske
Atsakyti
as cia gal nei tema su ta maskarpone manau bus ne kas, nors man pvz grudeva varske uzsaldzius kai atsilo tai slyksti mase gavosi ir jokios varskes skonio..... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deizzy @ 2013 02 20, 15:12)
labas mergaites,bukit geros patarkite...is ko darosi pynimas aplink torta na tokia krepselio imitacija? turiu antgaliuka noriu padaryti bet neisivaizduou kas per mase? 4u.gif  ir kaip jis darosi biggrin.gif kad tas pynimo vaizdas gaunasi?is anksto labai aciu jei kas nepasivargins atsakyti smile.gif



galima su beze,su plakta grietinele,su ganasu....pasizvalgykite cia,gal bus aiskiau smile.gif

http://zoebakes.com/...sket-weave-101/
http://www.youtube.c...h?v=RE4hBly_F7w
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2013 02 20, 09:41)
Labas rytas, iškilo ir man klausimėlis. Kaip jūs ruošiat griliažą? Bandžiau savaitgalį kepti griliažinį tortą, tad teko pavargti, kol griliažą pasidariau. Ar į keptuvę pilat vandens, kai kepinat cukrų? Ir ar karštoj keptuvėj kepinat cukrų? Man cukrus sušoko į tokius kietus gabaliukus, nors paskui, sudėjus riešutus, jie kaip ir dingo. O gal taip ir turi būti? Ir maždaug kiek laiko kepinat cukrų? Kai pirmą kartą dariau, tai ilgokai reikėjo pažaist, bet gal taip ir turi būti? Na va pirmas bandymas, o klausimų jau daugybė smile.gif Ačiū atsakiusioms.

As darau pagal si:
350 g. cukraus
0,5 a. š. sodos
250 g. kepintų, smulkintų riešutų (žemės be luobelės)

Išlydyti cukraus, kai pradeda ruduoti sudėti sodą, kai suputoja, sudėti kepintus, smulkintus riešutus, permaišyti viską, išpilti ant kepimo popieriaus, plonai paskleisti ir palikti per naktį, kitą dieną sudaužyti mėsos plaktuku.

keptuveje cukraus nemaisyti nes susoks, aplips ir bus... smile.gif aisku galima ir ta dar isgelbeti bet geriau neprisidaryt bereikalingo vargo.
Papildyta:
QUOTE(Ulitka @ 2013 02 20, 14:26)
mergaites i kaip toki jogurtini torta paslepti po mase??
Reikia visa labai- labai gerai aptepti sviestiniu  kremu ir turetu but gerai???

1. taip, geraip aptepti
2. galima sutepinejant nedatepti iki pat krasciuko kremo ir tada paprasciau bus uzlyginti sviestiniu
3. galima nedatepus kremo iki pat krasciuko "kamsyti" (is krasto) juostute biskvito (na i tarpus kur kremas), tada lengvai tepsit sviestiniu, o ir tortas bus tvirtas.
Papildyta:
QUOTE(deizzy @ 2013 02 20, 14:12)
labas mergaites,bukit geros patarkite...is ko darosi pynimas aplink torta na tokia krepselio imitacija? turiu antgaliuka noriu padaryti bet neisivaizduou kas per mase? 4u.gif  ir kaip jis darosi biggrin.gif kad tas pynimo vaizdas gaunasi?is anksto labai aciu jei kas nepasivargins atsakyti smile.gif

galit daryti is ivairiu kremu: sviestinio (tarkim su rududu), beze, grietineles ir t.t.
kaip daryti pvz. cia: http://www.youtube.c...h?v=iNMihnPsmsQ
Atsakyti
sveikos, dukros gimtadienis, sugalvojau toki receptuka

iskepsiu labai sokoladini keksa, perpjausiu i 3 dalis, pertepsiu grietinele su vysniom ir kompoto, puosiu rududu. viskas kaip ir liux. ale ka imt rududu g.gif pamenu kazkada dariau, tai buvo rududu, sviestas ir dar kazkas? g.gif pasildziau (gal) koks ten papuosimas ar pertepimas toks buvo?
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2013 02 21, 01:44)
sveikos, dukros gimtadienis, sugalvojau toki receptuka

iskepsiu labai sokoladini keksa, perpjausiu i 3 dalis, pertepsiu grietinele su vysniom ir kompoto, puosiu rududu. viskas kaip ir liux. ale ka imt rududu  g.gif pamenu kazkada dariau, tai buvo rududu, sviestas ir dar kazkas?  g.gif pasildziau (gal) koks ten papuosimas ar pertepimas toks buvo?

gali buti karamelinis ganasas-grietinele+rududu
gali buti karamelinis sviestinis - sviestas+rududu

Atsakyti
ramune.v wub.gif sirdingai aciu uz demesi ir atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2013 02 20, 22:40)
As darau pagal si:
350 g. cukraus
0,5 a. š. sodos
250 g. kepintų, smulkintų riešutų (žemės be luobelės)

Išlydyti cukraus, kai pradeda ruduoti sudėti sodą, kai suputoja, sudėti kepintus, smulkintus riešutus, permaišyti viską, išpilti ant kepimo popieriaus, plonai paskleisti ir palikti per naktį, kitą dieną sudaužyti mėsos plaktuku.

keptuveje cukraus nemaisyti nes susoks, aplips ir bus... smile.gif aisku galima ir ta dar isgelbeti bet geriau neprisidaryt bereikalingo vargo.


Ačiū 4u.gif už patarimą ir supratau, kur klaidą padariau, maišiau cukrų kepindama. Kitą kartą taip nebedarysiu. smile.gif
Atsakyti
sVEIKOS,
DEKUI UZ PAMASTYMUS DEL MASCARPONES 4u.gif
REISKIAS REIKES kazkur kitur sunaudot smile.gif

Sorry uz didziasias 4u.gif

O kazin atidarius kiek galima butu ja laikyti? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ing.: 21 vasario 2013 - 10:16
QUOTE(ramune.v @ 2013 02 21, 08:00)
gali buti karamelinis ganasas-grietinele+rududu
gali buti karamelinis sviestinis - sviestas+rududu

aciu 4u.gif
matyt byvo karamelinis sviestinis. o iseis su juo sudzibuoti? nes tada dar mase dengiau, bet si karta tingiu tiek terliotis
ar dzibai graziau su grietinele?
Atsakyti
kreipiuosi patarimo. noriu padengti pirktini torta cukraus mase. Mase pasigaminau, tortas bus be jokio dekoro . ar ji reikia dar pries padengiant mase kazkuo aptepti, glajum ar dar kuo nors? ar laikysis man mase?
Atsakyti