QUOTE(Spurgita @ 2013 02 20, 09:41)
Labas rytas, iškilo ir man klausimėlis. Kaip jūs ruošiat griliažą? Bandžiau savaitgalį kepti griliažinį tortą, tad teko pavargti, kol griliažą pasidariau. Ar į keptuvę pilat vandens, kai kepinat cukrų? Ir ar karštoj keptuvėj kepinat cukrų? Man cukrus sušoko į tokius kietus gabaliukus, nors paskui, sudėjus riešutus, jie kaip ir dingo. O gal taip ir turi būti? Ir maždaug kiek laiko kepinat cukrų? Kai pirmą kartą dariau, tai ilgokai reikėjo pažaist, bet gal taip ir turi būti? Na va pirmas bandymas, o klausimų jau daugybė

Ačiū atsakiusioms.
As darau pagal si:
350 g. cukraus
0,5 a. š. sodos
250 g. kepintų, smulkintų riešutų (žemės be luobelės)
Išlydyti cukraus, kai pradeda ruduoti sudėti sodą, kai suputoja, sudėti kepintus, smulkintus riešutus, permaišyti viską, išpilti ant kepimo popieriaus, plonai paskleisti ir palikti per naktį, kitą dieną sudaužyti mėsos plaktuku.
keptuveje cukraus nemaisyti nes susoks, aplips ir bus...

aisku galima ir ta dar isgelbeti bet geriau neprisidaryt bereikalingo vargo.
Papildyta:
QUOTE(Ulitka @ 2013 02 20, 14:26)
mergaites i kaip toki jogurtini torta paslepti po mase??
Reikia visa labai- labai gerai aptepti sviestiniu kremu ir turetu but gerai???
1. taip, geraip aptepti
2. galima sutepinejant nedatepti iki pat krasciuko kremo ir tada paprasciau bus uzlyginti sviestiniu
3. galima nedatepus kremo iki pat krasciuko "kamsyti" (is krasto) juostute biskvito (na i tarpus kur kremas), tada lengvai tepsit sviestiniu, o ir tortas bus tvirtas.
Papildyta:
QUOTE(deizzy @ 2013 02 20, 14:12)
labas mergaites,bukit geros patarkite...is ko darosi pynimas aplink torta na tokia krepselio imitacija? turiu antgaliuka noriu padaryti bet neisivaizduou kas per mase?

ir kaip jis darosi

kad tas pynimo vaizdas gaunasi?is anksto labai aciu jei kas nepasivargins atsakyti
galit daryti is ivairiu kremu: sviestinio (tarkim su rududu), beze, grietineles ir t.t.
kaip daryti pvz. cia:
http://www.youtube.c...h?v=iNMihnPsmsQ