Papildyta:
bandau kelti..valio ,berods, pavyko tai va, stai mano baisiukas, bet as juo labai dziaugiuosi neliko per 48 valandas
Labas rytas!
Kepiau Salduka, ir visai nesupratau kodel man susigumuliavo kremss ipylus kavos, atsiskyre skystis nuo kremo... Kadangi neturejau daugiau rududu, tad sian darysiu is naujo.. Bet gal patarsite, kur klaida,kad vel nepasikartotu? Kava piliau gerai atvesusia...
Ta grudu krema pakaitinau, tikejausi gal sustings bet skystokas vistiek nes gaila man lauk pilti... Gal pavirti ilgiau? Ar i pyraga koki ir orkaite?
Kepiau Salduka, ir visai nesupratau kodel man susigumuliavo kremss ipylus kavos, atsiskyre skystis nuo kremo... Kadangi neturejau daugiau rududu, tad sian darysiu is naujo.. Bet gal patarsite, kur klaida,kad vel nepasikartotu? Kava piliau gerai atvesusia...
Ta grudu krema pakaitinau, tikejausi gal sustings bet skystokas vistiek nes gaila man lauk pilti... Gal pavirti ilgiau? Ar i pyraga koki ir orkaite?
QUOTE(citrinutė @ 2013 02 28, 23:09)
Papildyta:
bandau kelti..valio ,berods, pavyko tai va, stai mano baisiukas, bet as juo labai dziaugiuosi neliko per 48 valandas
bandau kelti..valio ,berods, pavyko tai va, stai mano baisiukas, bet as juo labai dziaugiuosi neliko per 48 valandas
dar kad kiekviena tokius baisuiiukus moketu padaryti tai butu labai gerai, o siaip labai grazus tortukas, saunuole
Papildyta:
QUOTE(Palmadi @ 2013 03 01, 08:45)
Labas rytas!
Kepiau Salduka, ir visai nesupratau kodel man susigumuliavo kremss ipylus kavos, atsiskyre skystis nuo kremo... Kadangi neturejau daugiau rududu, tad sian darysiu is naujo.. Bet gal patarsite, kur klaida,kad vel nepasikartotu? Kava piliau gerai atvesusia...
Ta grudu krema pakaitinau, tikejausi gal sustings bet skystokas vistiek nes gaila man lauk pilti... Gal pavirti ilgiau? Ar i pyraga koki ir orkaite?
Kepiau Salduka, ir visai nesupratau kodel man susigumuliavo kremss ipylus kavos, atsiskyre skystis nuo kremo... Kadangi neturejau daugiau rududu, tad sian darysiu is naujo.. Bet gal patarsite, kur klaida,kad vel nepasikartotu? Kava piliau gerai atvesusia...
Ta grudu krema pakaitinau, tikejausi gal sustings bet skystokas vistiek nes gaila man lauk pilti... Gal pavirti ilgiau? Ar i pyraga koki ir orkaite?
o as jus produktai buvo kambario temperaturos? as pati uzvakar toki krema dariau, visi produktai buvo ilgiau nei para kambario temperaturos, paskui pastaciau pusdieni ant radiatoriaus, tai man zinokite viskas labai gerai gavosi, o kava pyliau per kelis kartus po truputeli
Pasakykit ir man ką ne taip padariau: pirmą kart gyvenime bandžiau kept biskvitą (rafaelo receptas) supyliau visą į formą, kol kepė gražiai parudavo ir iškilo, bet tik išėmiau iš orkaitės iškart siubliuško ir dabar viduryje duobė. Gal nereikėjo iškart visos normos kept, o per kelis kartus? O gal reikėjo palikt orkaitėje atvėsti?
ir dar prie to pačio: biskvitus orkaitėje kepate įjungę apačią ir viršų ar tik apačią?
Sveikos, reikia pagalbos
Niekur nerandu "Karamelinio aksomo" recepto gal kuri žinot?
Niekur nerandu "Karamelinio aksomo" recepto gal kuri žinot?
QUOTE(punkis @ 2013 03 01, 13:28)
Pasakykit ir man ką ne taip padariau: pirmą kart gyvenime bandžiau kept biskvitą (rafaelo receptas) supyliau visą į formą, kol kepė gražiai parudavo ir iškilo, bet tik išėmiau iš orkaitės iškart siubliuško ir dabar viduryje duobė. Gal nereikėjo iškart visos normos kept, o per kelis kartus? O gal reikėjo palikt orkaitėje atvėsti?
kažin kokie miltai buvo??? ir kokio skersmens skarda...turi iškepti lygiai ir idealiai...pas mane elektrinė orkaitė, tai kepa viršus ir apačia kartu antrame lygyje...
QUOTE(punkis @ 2013 03 01, 13:28)
Pasakykit ir man ką ne taip padariau: pirmą kart gyvenime bandžiau kept biskvitą (rafaelo receptas) supyliau visą į formą, kol kepė gražiai parudavo ir iškilo, bet tik išėmiau iš orkaitės iškart siubliuško ir dabar viduryje duobė. Gal nereikėjo iškart visos normos kept, o per kelis kartus? O gal reikėjo palikt orkaitėje atvėsti?
zinokite ir man tas pats jau kelis kartus nutiko, nesuprantu kodel taip , isimu patikrinti su mediniu pagaliuku smeigiu ir susmenga vidurys kuris nebuna dar iskepes, net neisivaizduoju kodel, nors visus kepinius kepu karsto oro srautu ir viskas puikiai iskyla o va tas biskvitas blogai man kyla, susmenga vidurys
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 01, 18:15)
isimu patikrinti su mediniu pagaliuku smeigiu ir susmenga vidurys kuris nebuna dar iskepes, net neisivaizduoju kodel
Biskvitas yra toks kepinys, kuris "bijo" net Jūsų kvėpavimo Negalima atidarinėti orkaitės durelių, stuktekėti smarkiau, ar išiminėti kepinio iš orkaitės vidury kepimo. Puikiai matosi ir per stiklą. Kai jau matome, kad atrodo bus iškepęs, atsargiai atidarom, neišimdami biskvito patikrinam lengvai spustelėdami pirštų pagalvėlėm. Jaučiasi, kada iškepęs, toks tamprus, tvirtas. Medinis pagaliukas per didelis stresas biskvitui.
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 01, 10:55)
dar kad kiekviena tokius baisuiiukus moketu padaryti tai butu labai gerai, o siaip labai grazus tortukas, saunuole
Papildyta:
o as jus produktai buvo kambario temperaturos? as pati uzvakar toki krema dariau, visi produktai buvo ilgiau nei para kambario temperaturos, paskui pastaciau pusdieni ant radiatoriaus, tai man zinokite viskas labai gerai gavosi, o kava pyliau per kelis kartus po truputeli
Papildyta:
o as jus produktai buvo kambario temperaturos? as pati uzvakar toki krema dariau, visi produktai buvo ilgiau nei para kambario temperaturos, paskui pastaciau pusdieni ant radiatoriaus, tai man zinokite viskas labai gerai gavosi, o kava pyliau per kelis kartus po truputeli
Kad jo, visi produktai buvo kambario temperaturos, l. Minksti ir kava pyliau srovele... Na bet antra gavosi viskas.. Gal kaltas karamelizuotas pienas, nebeksperentuosiu su neaiskiais lenku produktais daugiau
QUOTE(sivita @ 2013 03 01, 20:46)
Biskvitas yra toks kepinys, kuris "bijo" net Jūsų kvėpavimo Negalima atidarinėti orkaitės durelių, stuktekėti smarkiau, ar išiminėti kepinio iš orkaitės vidury kepimo. Puikiai matosi ir per stiklą. Kai jau matome, kad atrodo bus iškepęs, atsargiai atidarom, neišimdami biskvito patikrinam lengvai spustelėdami pirštų pagalvėlėm. Jaučiasi, kada iškepęs, toks tamprus, tvirtas. Medinis pagaliukas per didelis stresas biskvitui.
bandyciau nesutikti
ne visi biskvitai bijo visu siu dalyku o kiek esu visokiu kepusi ir po tiek kartu, bet rafaelo man vis isliko mistika )) O va per stikla man su juo ir nei velnio nesimato jei ziuri matai lyguti rusva biskvita su kietesniu virsumi o tik paziuri gilyn-ten duobe ))
jei kepu is puses normos viskas liuks ir nebijo jis nei trankymu nei badymu ir t.t. o jei tik is pilnos normos per karta-sakes ir temperat. bandziau ivairiai ir miltu kieki ir n kartu-man iseitis kepti atskirais arba bent per pus. O si biskvita labai myliu