QUOTE(mairux @ 2013 01 24, 13:39)
Gal būtų galima receptuką dieninio kremo? Aš vis pasidarau kremus su 30 proc. aliejų, nu man lyg per riebu. Gal dieniniuose kremuose reikėtų mažiau aliejaus dėti arba aliejų nepataikau?
O aš aplamai nelabai kam giriuosi, kad kremus darau. Man atrodo, kad ypatingai kosmetologės į tokius dalykus skeptiškai žiūri. Šiaip draugės žino, bet tik vienai kremų esu darius. Už dyką nelabai galiu gaminti, o pinigų nedrįsčiau imti.
Neturiu tikslaus recepto, po truputį keičiu sudėtis, vis dar bandau(jau kelinti metai

) manau, kad tiks parašyti "kontūrai":
žiemą į dieninį - drėkinantį aliejų dedu 15-20%; su juo pasitepus į lauką kai minusinė temp. netinka eiti bent porą val. kai einu - tepuosi ant viršaus išsuktu sviestų- aliejų mišiniu ( be vandeninės dalies ) su filtrais arba biria pudra
Šito aliejai buvo tokie(procentai):
Inka-inči; pistacijų - po 5, greifrutų ir makadamijų (užpilta žalia arbata ) - po 2;
Emulsiklis - prolipid-141 ( labai patiko lengviems kremams) - 5;
Hidrolatas - rugiagėlių( namų gamybos) ir truputis frankinčenso - 65;
Aktyvai - hialiurono r., drėk. kompleksas ( AZ), relax-rides ( AZ), kofeinas(AZ), D-pantenolis, vit. E, ceramidai, kofermentas Q10 (AZ); konservantas ( lašinau Cosquard iš AZ);
eteriniai - citr. mirta, rožmedis, burboninė pelargonija, pačiuliai ( labai nedaug, gal po 1-2 lašiukus), mimozos absoliutas ( kartais lašinu jazmino absoliutą). Ir šiaip - kvapai - pagal poveikį odai ir nuotaiką
Dar įmaišau karamelės miltelių (spalvai) ir silicos, barom glow ar perlų miltelių truputį ( matiškumui)
Visiškai paprastas, aktyvus dedu savo nuožiūra, tik laikausi rekomenduojamų normų
Reikia bandyti bazę susimaišyti ir įterpti aktyvų skirtingus kiekius (daryti po kelis ml) ir žiūrėti, kaip geriau tinka
Papildyta:
QUOTE(CrazyGirlfriend @ 2013 01 24, 14:27)
eisiu ryt ir naiviai tikėsiuosi, kad mūsų eko parduotuvytėje tuščių buteliukų turi, persipilsiu

čia, kad kitos nedarytų tokių klaidų
Pabandyk buteliukus nuplauti iš išorės muilu ar indų plovikliu, dar tinka su kokia rūgštele - citrinos ar acto , labai gerai kvapus "nuima" . Jie juk sandarūs, į vidų nepribėgs, o perpilant - didelį nuostoliai išeina