Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

vakar MB grizes is tolimos keliones stebejosi, kad moterys labai greitai vaziuoja. Sake greitkeliu, autostrada vaziavo, slidu labai, vyrai vaziuoja leciau zymiai sako, matyt supranta, kad gali blogai baigtis. O moterys sake varo ant kokiu 90 minimum, sako matosi visa masina meto i salis, nestabili ant kelio o tos sau varo toliau unsure.gif o kelias buvo sake prisnigtas, provezos pravazinetos, nu karoce labai slidu sake buvo...
sakau jam gal skubejo kur, sako: ,,nebent i kapines su tokiu skubejimu tokiu keliu". unsure.gif
As tai dar tokiais keliais neturejau malonumo pavazineti, ir kai paklausau kaip MB pasakoja tai visai ir nenoriu, kazkaip baisu pasidaro... unsure.gif

Beja sake tuo paciu keliu vaziuojant, su kazkokiu malaletka kely susitiko, tas is priespriesos issoko staigiai norejo fura aplenkti, o MB kaip tik priesinga juosta sau ramiai vaziavo, tas pamates MB atgal soko, ta sumete vos avarija sake didele neivyko. Na jo, kur dar fura dominuoja ir greitis, tai.... doh.gif
***** man pikta, pats vaziuoji atsargiai, ivertindamas situacija, atsiranda tokiu ,,protinguoliu'' kuriu deka gali dideles bedos susilaukti. kai papaskojo, tai net nupurte...
Atsakyti
Na štai, ir aš jau paženklinta žiemos. unsure.gif Posūkyje pradėjo galinius ratus į šoną nešt, vos užpakalis griovy neatsidūrė (veiksmas kaimo keliuke). Paskersavau, bet greit išsitiesinau per daug vairo nemakaluodama. Paskui net sustojau oro įkvėpti, spalvą atgauti. biggrin.gif karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(milė. @ 2012 12 08, 17:43)
Na štai, ir aš jau paženklinta žiemos.  unsure.gif  Posūkyje pradėjo galinius ratus į šoną nešt, vos užpakalis griovy neatsidūrė (veiksmas kaimo keliuke). Paskersavau, bet greit išsitiesinau per daug vairo nemakaluodama. Paskui net sustojau oro įkvėpti, spalvą atgauti.  biggrin.gif  karsta.gif

Per greit i posuki atejai? biggrin.gif Sveikinu "pasisventinus" neskausmingai 4u.gif
Atsakyti
[QUOTE][quote=*Dark Elf*,2012 12 06, 02:11]
Mokyklos gal ir vos laikosi.. uztat mokyklu instruktoriai manau daug neparodo.. mokinius ema papildomom pamokom.. bet pinigus sau paema.. ax.gif kuo blogai.. per diena galima pasidaryt (savaitgali) 300-400lt laisvai. kai emi papildomai.
[/quote]

100 proc sutinku. vazinedama su instruktorium net nesupratau,kaip jis dirba. mane formina legaliai,nes man tik vairavimu reikejo. bet is mano isvazinetu pamoku gal reliai tik kokios penkios buvo is penkiolikos smile.gif zinau,nes reikejo pasirasineti ant lapo smile.gif o as speju ne viena tokia smile.gif nors kaip instruktorium,tikrai nesiskundziau.
Atsakyti
Laba, 4u.gif tai ką, žiema? traukiam šluotas ir senas banko korteles. biggrin.gif Man jau ramiau, apmoviau savo renuškai naujus batus, bent žinau, kad jau ne medinėm padangom važinėju. biggrin.gif Teko truputį gazuoti ant vietos, kai dar įprotis važinėti kaip vasarą - gerai pagazuoti kad neužgestum. Ir aikštelės, keliukai tarp namų dbr vienas ledas tai reikia atsargiai išsisukinėt tarp mašinų.
Kuro sąnauos ir man padidėjo, bet tai normalu. Beje, per 'ne vienas kelyje' sakė, kad neapsimoka daugiau kaip puse minutės šildyt variklį, sakė nieko tas nekeičia. O mažom apsukom nelabai galiu važiuot, nes tik išvažiuoju į pagrindinį kelią ir iškart ilgas platus kelias kur visi bent 60-70 važiuoja, nors leistinas 50. Nebent 5 pavara jungt, bet kol variklis šaltas geriau žemesne pavara važiuot. Aj visai greitai man jis įšyla.

Prieš pora dienų vėlai vakare važiavau mieste tai pe savanorių pr. kiaurai visą pervažiavau, be sustojimo ir pavaros keitimo. thumbup.gif
O prieš kelias savaites naktį mane iš ligoninės vežė tai policija stabdė. Kai aš už vairo nu niekad nestabdo, tik pravažiuoju, o kai kitas jau jungia švyturėlius ir žiūri net galvas užlenkę. Nesiskundžiu, tik keista, kad taip ilgai nešventina. Tėtis sako, kad nekeliu įtarimo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2012 12 08, 23:40)
Laba, 4u.gif  tai ką, žiema? traukiam šluotas ir senas banko korteles. biggrin.gif Man jau ramiau, apmoviau savo renuškai naujus batus, bent žinau, kad jau ne medinėm padangom važinėju. biggrin.gif Teko truputį gazuoti ant vietos, kai dar įprotis važinėti kaip vasarą - gerai pagazuoti kad neužgestum. Ir aikštelės, keliukai tarp namų dbr vienas ledas tai reikia atsargiai išsisukinėt tarp mašinų.
Kuro sąnauos ir man padidėjo, bet tai normalu. Beje, per 'ne vienas kelyje' sakė, kad neapsimoka daugiau kaip puse minutės šildyt variklį, sakė nieko tas nekeičia. O mažom apsukom nelabai galiu važiuot, nes tik išvažiuoju į pagrindinį kelią ir iškart ilgas platus kelias kur visi bent 60-70 važiuoja, nors leistinas 50. Nebent 5 pavara jungt, bet kol variklis šaltas geriau žemesne pavara važiuot. Aj visai greitai man jis įšyla.

Prieš pora dienų vėlai vakare važiavau mieste tai pe savanorių pr. kiaurai visą pervažiavau, be sustojimo ir pavaros keitimo. thumbup.gif
O prieš kelias savaites naktį mane iš ligoninės vežė tai policija stabdė. Kai aš už vairo nu niekad nestabdo, tik pravažiuoju, o kai kitas jau jungia švyturėlius ir žiūri net galvas užlenkę. Nesiskundžiu, tik keista, kad taip ilgai nešventina. Tėtis sako, kad nekeliu įtarimo. biggrin.gif

Biski ne taip-kol variklis saltas,geriau vaziuoti mazesnem apsukom ax.gif -reiskia,vaziuoji tokia pavara,kad apsukos butu mazos,reiskia-5-a ax.gif O kai greitis 60-70 penkta siaip ir reiketu vaziuoti ax.gif Isivaizduok-tepalai tirsti,sustinge,varikliui tikrai sunku prasisukti,tam jam reikia gerokai didesnio kuro kiekio,nes jam sunku,o ji dar verti apsuku paduoti...vargsas variklis... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
aš šianakt sapnavau Taurę. lotuliukas.gif Siaubas, reiškias prie kompo per daug sėdžiu..
Sapnuoju, kad šnekamės, pas mane kaime... sakau man BMW nelabai patinka apskritai, kaip markė. Ji man sako, o tu imk pabandyk pavairuot, aš aišku neatsisakau, ir taip patiko, taip lengvai vairas sukosi lotuliukas.gif
Čia turbūt į pasąmonę įstrigo tas komentaras, kad vairas sukasi vos pagalvojus, kad reikia sukt. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 12 08, 18:59)
Per greit i posuki atejai? biggrin.gif  Sveikinu "pasisventinus" neskausmingai 4u.gif

Na lyg ir nebuvo to greičio, bet matyt užteko. Ačiū... turbūt biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 12 09, 00:09)
Biski ne taip-kol variklis saltas,geriau vaziuoti mazesnem apsukom ax.gif -reiskia,vaziuoji tokia pavara,kad apsukos butu mazos,reiskia-5-a ax.gif  O kai greitis 60-70 penkta siaip ir reiketu vaziuoti ax.gif  Isivaizduok-tepalai tirsti,sustinge,varikliui tikrai sunku prasisukti,tam jam reikia gerokai didesnio kuro kiekio,nes jam sunku,o ji dar verti apsuku paduoti...vargsas variklis... doh.gif  biggrin.gif

Mane mokykloj mokė, kad žiemą, kol variklis neįšilęs, geriau kažkokį atstumą pavažiuoti žemesne pavara. O kai 60+ važiuoju tai be kalbu 5 jungiu, nes jau būna apsukų virš 2, bet aš stengiuos neviršyti greičio ir 4 pavara važiuot apie 50 km/h. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2012 12 09, 00:36)
Mane mokykloj mokė, kad žiemą, kol variklis neįšilęs, geriau kažkokį atstumą pavažiuoti žemesne pavara. O kai 60+ važiuoju tai be kalbu 5 jungiu, nes jau būna apsukų virš 2, bet aš stengiuos neviršyti greičio ir 4 pavara važiuot apie 50 km/h. ax.gif

Nee...kazka gal ne taip supratai...gal taip sake kad del saugumo vaziuotumet leciau ax.gif kai variklis saltas-jokiu budu negalima jo grezti su apsukom virs 2...aisku,kai slidu-geriau vaziuoti zemesne pavara,bet automatiskai-leciau.Salta varikli verciant dirbti aukstesnem apsukom galima ji sugadinti,taip kad bent jau kokias 10 min.(jei pries vaziuojant nesildai) reiketu vaziuoti ramiau. As nesildau,tai isvaziavus kuri laika vos ne laisvom vaziuoju kol variklis prasisuka,kai jau jam palengveja-daugiau duodu,kuro sanaudos beveik nepadideja tada... ax.gif letai nevaziuoju,bet uztat-5 pavara smile.gif .Mums kursuose per mechanikos paskaitas mirtinai ikale i galvas,kad gazas saltam varikliui-mirtis,jokiu budu negalima kelti apsuku kol nepasyla... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Balalaika. @ 2012 12 09, 00:15)
aš šianakt sapnavau Taurę.  lotuliukas.gif 

nežinau ką čia kalbėjot, bet sapnelis geras lotuliukas.gif
Papildyta:
Denaxa, tai manau buvo turėta galvoje, kad ir lėtai važiuoti, tiesiog "pramankštinti" po truputį variklį, o ne staigiai susimest visas pavaras ir lėkt. Aš suprantu ką nori pasakyt ir sutinku, manau šiuo atveju tiek pavaros, tiek apsukos yra teisios, nes esmė yra neapkraut variklio. Mums per kursus duodavo tokias papildomas knygutes paskaityt, ten visokių pričiundasų būdavo prirašyta, tarkim apie aušinimo sistemą, apie variklį, kaip pastebėt vaikus gatvėj, kaip važiuot per lietų, kada koks sukibimas su kelio danga ir pan. Ir buvo tas sakinys apie žiemą ir pavaras. Kas mokėsi "zebre", žinotų apie ką aš kalbu. smile.gif Kadangi tokių kaip tikrų paskaitų nelabai turėjau tai viską buvau perskaičius skersai išilgai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ne, nu čia tai gražiausia, susinervinau jau mad.gif Dėl šito "Bet svarbiausia pataisos punktas buvo galimybė papildomus vairavimo mokymus leisti atlikti Darbo rinkos mokymo centrams ir vairavimo mokykloms. Tokie kursai būtų kainavę apie 150 Lt. Tai – gerokai mažiau, nei manyta pilnų vairavimo tobulinimo kursų kaina – 1000 Lt" Tai jopš***** kas čia per chujnia? Iš kur jie tokias kosmines sumas traukia doh.gif Paprašys sumokėt 1000lt už nieką, tikrai pasakysiu **** off, VP galiojimą galiu ir ranka užsirašyt, mano vairavimas nuo to nesikeičia. Buvo kalbėta apie valandą praktinio pasivažinėjimo, tai kad ir su limuzinu važiuok, nu vistiek tokia suma neišeina. Stebuklų šalis, ne kitaip. cool.gif
Tikiuosi atšauks (tiksliau taip ir nepatvirtins) šitą nesąmonę. Lyg neturėtų darbo tie ministrai tai dar papildomų problemų susigalvoja.
Atsakyti