Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir tvarka namuose

Mano naujas tvarkymosi atradimas - indus suplaunu naktį, grindis išsisiurbiu ir išsiplaunu ryte atsikėlus, kol vaikas pavalgęs dar nulūžta valandžiukei. Dulkes ir kt. valausi jau probėgom, kai turiu laiko.

Bet juokas juokais, kai neturiu indaplovės, o pavalgius iškart susiplaut visus indus nėra tokio įpročio, tai man nerealus atradimas susiplauti indus prieš einant į lovą. Ryte atsikėlus rodosi, jog liko tik smulkmenėlės iki idealių namų thumbup.gif

Beje, vonią kasryt susitvarkau, kai nusiprausiu. Tiesiog sudedu viską į vietą, jei reik rankšluostuku perbraukiu, kad dulkių nebūtų.

Nesusitvarkau tik su rūbais. Vyras visad juos krauna ant kedės ir tie drabužiai niekaip nepasiekia jo spintos. Šito niekaip neperauklėju. Tad ir kaupias ta krūva, kol balso nepakeliu ir jis nesusitvarko jos (aišku, viską dažniausiai sumeta skalbti) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na kadangi sunus labai rankinukas arba turi mane matyti tai sunkiai ka diena pasidarau laukiu kol vyras grizta tada kazka pasidaru ir beto labai jau tingisi blush2.gif
Atsakyti
Auginu du vaikus ir beveik aštuonių mėnesių kūdikį. Esu dirbanti mama, šiuo momentu - atostogauju, taigi, kartais laiko turiu daugiau, kartais - mažiau. Mažajam pradėjus aktyviai domėtis aplinka, ropoti, stotis ir kt., ėmiau nieko nebespėti. Elementarių dalykų - t.y., palaikyti name tvarką, švarą, ir t.t. Mažiukas labai judrus, aktyvus, todėl dėmesio reikalauja šimtaprocentinio - nepasodinsi ir nepaliksi, jis eina, visur lenda, krenta, viską ima į burną, jei uždarai ilgiau į maniežą - rėkia, žodžiu, priežiūra būtina nuolatinė. Vaikas tikrai didelis ir sunkus, todėl nešynė - nebe išeitis. Miega dienomis trumpai, jeigu valandą neprabudęs išmiega - tai jau labai gerai. Vyras ne visada gali padėti, nes turi savo "vyriškų" darbų, kuriuos irgi reikia kažkam nudirbti.
Klausimas toks - gal turite minčių, idėjų, patarimų, kaip suktis? Gal turite "atkalusios" savo sistemą, kada kas daroma, kaip operatyviai išnaudoti laiką ir t.t.
Beje, domintų mintys mamų, kurios nesamdo namų tvarkytojų ir auklių, jei tik tokių yra ax.gif
Atsakyti
Mano nepamainomas padėjėjas greitam tvarkos palaikymui buvo siurblys. Būtent tuo metu, kad vaikščiot dar pats nemoka, o jau stojasi, lipa, ropoja ir kai reikia nuolatinės priežiūros, kad neužsigautų siurbimo metui naudojau vaikštynę - įmetu ir paleidžiu. Visko būdavo, kartais nenorėdavo ir pradėdavo rėkt, kartais po kojom maišydavosi, tačiau po keletos "ignorų" suprato, kad kitaip nebus ir užsiimdavo tas keliolika minučių pats su savim arba pazirzdavo ir tiek. Plovimus grindų, jei būtina, greitai atlikdavau ta pačia tvarka, tačiau kažkokius gilesnius tvarkymosi darbus nukeldavau savaitgaliams ar tam laikui, kai vyras galėdavo su juo min pusvalandį užsiimt. Šiaip tai vyresnėlis per tą laiką išmoko savo kambarį susitvarkyt biggrin.gif Man tik išsiurbt, išvalyt likdavo. Tai vat taip ir sukomės smile.gif
Atsakyti
Mano pirmasis toks aktyvistas buvo, pupai beveik aštuoni mėnesiai, jau gaudom ir ją.
Tai ką, visi stalčiai būdavo užklijuoti, ima į burną-tegu ima jei tik ne smulkus daiktas, stojasi,va čia sunkiau, reik būt šalia. O šaip puodai su šaukštais padėdavo, vis kažkas naujo. taip ir stumdavom dienas biggrin.gif a, maitinimo kėdutėj pasodnu jei reikia, rėkia tai rėkia, o ką darysi.
Atsakyti
Maniskei dabar 8,5 men. prasideda pats linksmumas lotuliukas.gif Jei reikia kazka pasitvarkyti ar issilyginti sodinu i maitinimo kedute ir vezuosi su savim kur reikia, is pradziu duodu saukstus, zaislus, kai jau viskas atsibosta, tada kukuruzo lazdele blush2.gif Elementariai namu ruosai taip laiko beveik pakanka, va kam nelieka laiko, tai maisto gaminimui blush2.gif
Atsakyti
Su vienu vaiku, nors mano pirmagimis buvo nerealiai neramus - dar buvo visai nieko. Su dviem - irgi viskas normoje. Bet su trim - nebespėju, totaliai sad.gif doh.gif Sau laiko nebėra apskirtai. Na, leidžiu sau kartais prisėst prie laptopo su kavos puodeliu, vis atokvėpis smile.gif Bet tai dar būtų nieko - blogiau, kad nebespėju apsiruošti, apsitvarkyti, kaip pvz., išrūšiuoti visos šeimos skalbinius (kurių tikrai gan daug) jau darosi misija neįmanoma - išdžiūvusius metu į krūvą ant grindų, ir ten jie guli..Paskui iš tos krūvos parankioju, kuo apsirengti vaikams, kuo - mažiuką, kuo - save biggrin.gif Rūbų nelyginu. Grindis išplauti gvenant name - irgi iššūkis. Kol vienur spėji išplauti, kitur jau - dulkės ir voratinkliai.

Maisto gaminimas - irgi užduotėlė, nes sūnus valgo viena, dukra - kita, mažiukas - dar kita. Į trasą eina picos, pusfabrikačiai ir parduotuvinės tyrelės kūdikiams, ypač, kai dirbu.
Matyt, reikia visą vasarą prakeliauti - bent namų tvarkymas atpuola biggrin.gif Nuo rudens ieškau epizodinės valandinės auklės, gal kažkiek lengviau bus.
Atsakyti
O vyresnėliai kokio amžiaus?

Mūsų situacija kiek geresnė - maniškis dar kol kas tik sėdi, neropoja, nesistoja biggrin.gif
Namų ruošos dienotvarkė būtų tokia:
1) mažius ryte miega iki 9-10 val., aš keliuosi apie 6-7 (aišku, jei labai tingiu, nesikeliu biggrin.gif ), taigi turiu porą valandų ar daugiau, per kurias nemažai nuveikti galima netriukšmingų darbų ax.gif
2) Ryte pavalgęs mažylis dažniausiai būna geros nuotaikos, o mano vyresnėlė mėgsta su juo užsiiminėti, tai arba žaidžia abu namie, arba kieme batute sėdi (kaip maniežas vakui kieme gaunasi), tada galima patriukšmauti, pvz., siurbti rolleyes.gif
3) Tada dar turime porą pietų miegelių (aišku kartais tik po pusvalandį), bet vis minutė sau ar kitiems vaikams ax.gif

Atsakyti
Mano sūneliui 9mėn., gyvenam nedideliame bute, tai susitvarkyti dažniausiai suspėju kol jis žaidžia. Siurblys - geras jo draugas, todėl siurbiam kambarius kartu, o grindis plaunu kai miega, nes kitaip išmozos smile.gif su valgio ruoša šiek tiek sunkiau, nes jis visad domisi ką aš ten darau taip aukštai ir nori kad paimčiau ant rankų ir parodyčiau, todėl aš virtuvėje turiu pasidariusi vieną spintelę, kurioje laikau visokius mažyliui nepavojingus indus ir įrankius.Kai matau, kad jam jau viskas nusibodo, "netyčia" atidarau tą spintelę, jis iškart puola jos kraustyti, tada turiu kokį 15-20min užbaigti maisto gaminimą, nes kai jam nusibosta spintelė tai be manęs jau nebežaidžia smile.gif Kai buvo mažesnis, mėgdavo sėdėti maitinimo kėdutėje ir mane stebėti, tačiau dabar jau joje ilgai nebeišsėdi.
Rūbus lyginam kartu - jis lovytėje, aš šalia pasistačiusi lyginimo lentą. Labai mėgsta stebėti kai lyginu su garais. Aš jam duodu pažaisti su rūbais tuo metu, kuriuos paskui išlyginu.
Vonią valau vakare, kai vyras namie, nes mažylio į vonią neleidžiam, o vienas jis niekur nebūna smile.gif
Dulkes valau kada papuola, baldų nedaug tai ir dulkių valymo nėra daug.

Beje, maisto ruošai didelis palengvinimas yra išankstinis suplanavimas kurią dieną kas bus gaminama. Ankščiau pati žiūrėjau į tai gan skeptiškai, bet dabar jau pradedu tuo labai džiaugtis, nes taip sutaupoma daug brangaus laiko.
Indus visad plaunu kol gaminu ir kai pavalgom. Jeigu indai užsibūna iki vėlaus vakaro, tai vyras išplauna prieš eidama miegoti arba papusryčiavęs ryte.
Atsakyti
Vaikas vienas, beveik 11 mėn. Butas mažas, 2 kamb. Su tvarkymusi jokių problemų. Išsisiurbiu, kai aplink duodas, labai siurblys patinka, ropoja iš paskos, seka, kur važiuoja. Būna siurbiuos, kai miega, vieną kambarį, atsikelia kitą išsiurbiu. Plaunu tik kai miega, nenoriu, kad ant šlapių grindų ropotų.
Vonios kambarį kaip papuola, kartais, kai miega, kartais abu sukamės, jis buteliukus mėto, aš valausi.
Baldų nuo kurių dulkes valyt labai mažai, todėl nusivalau greit net kai nemiega. Valau dažnai. Palanges kasdien.
Gamint nemėgstu, bet jei tenka, vaikas žaidžia kambarį, aš gaminu (sujungta virtuvė su kambariu).
Nesilyginu, net lygintuvo neturiu cool.gif
Patinka tvarka, švara, todėl galiu ir kelis kartus į dieną siurbtis tongue.gif
Atsakyti
Mes turim sese, kuri su broliu daug uzsiima, tai as turiu pakankamai laiko ir namus susitvarkyt, ir pietus pasigamint bigsmile.gif
Atsakyti
Su viena mergaite kol kudikis buvo tai nebuvo jokiu bedu, susitvarkai ir niekas nevercia tu namu, ko kudikis. O dabar kai dicke,o antroji kudikis,tai kazkoks kosmaras- rubu kalnas,vietos mazai, siurbt du kart per diena,o laiko nera, apie dulkes nebesneku.zaislu visuose kampuose,tik spek ziuret kad maze ko neprarytu. Man atrode su pirmaja buvo sunku,bet buvo gelytes palyginus. O gelbeja tai gultukai, maitinimo kedute virtuvej, nesiokle jei labai zyzia.
Atsakyti