Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(Rasma @ 2013 01 04, 14:30)
Bliamba bliamba...buvau paėmusi, bet vakar nunešiau į biblioteką net neperskaičiusi...kažkaip gulėjo gulėjo ir neprisiruošiau pradėt ax.gif Dabar gi gaila pasidarė cool.gif

ten visokei prisiminimai iš smetoniško Kauno. o gatvės tos pačios kaip ir mano vaikščiotos, iš viso miela malonu buvo skaityti wub.gif
Atsakyti
perskaičiau V. Hislop Gija, paskutiniai puslapiai ir ašarą išspaudė wub.gif turėtų patikti toms, kurioms patiko Ka[pitono Korelio mandolina, tik apimtis bent dvigubai mažesnė.
Atsakyti
QUOTE(winona @ 2013 01 04, 12:53)
Tik mano galvoje įsigalėjęs toks stereotipas, kad lietuvių autoriai rašo neįdomiai ir nuobodžiai...reik išrauti tai. g.gif

Tikrai labai klaidingas stereotipas. smile.gif Labai nemažai yra lietuvių autorių ir jų kūrinių, kurie niekuo nenusileidžia užsienio rašytojams.

QUOTE(muminukas @ 2013 01 04, 14:30)
aš vis pagalvoju kada nors RAudonmedžio rojų perskaityti.

Man "Raudonmedžio rojus" labai patiko. Jo "Kanarėlės" irgi, tik šiek tiek mažiau.

Mano pirma skaitoma šiais metais irgi neplanuotai išėjo lietuvio knyga- Kondroto "Žalčio žvilgsnis". Jau senokai gulėjo lentynoj, bet tik prieš porą dienų bežiūrinėjant užkliuvo už jos žvilgsnis ir supratau, kad jau atėjo jai metas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 01 04, 20:00)
Tikrai labai klaidingas stereotipas.  smile.gif Labai nemažai yra lietuvių autorių ir jų kūrinių, kurie niekuo nenusileidžia užsienio rašytojams.

visai įdomu būtų paskaityti Donaldo Kajoko naują knygą, kažkaip Apie ežerą ir kitus asmenis ar pan. vadinasi, metų knygos rinkimuose dalyvauja.
Atsakyti
O, apie lietuvių autorius pradėjot kalbėti. 4u.gif Aš šiandien kaip tik dvi naujas knygas iš bibliotekos parsinešiau: Gintaro Grajausko "Istorijos apie narsųjį riterį Tenksalotą ir drakoną misterį Kaindlį" bei Ginos Viliūnės "Karūna be karaliaus". Bus įdomu iš šitos srities kažką paskaityti. bigsmile.gif
Beje, o kokia knyga apie smetoniškus laikus labiausiai įstrigo?

Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 01 04, 20:04)
visai įdomu būtų paskaityti Donaldo Kajoko naują knygą, kažkaip Apie ežerą ir kitus asmenis ar pan. vadinasi, metų knygos rinkimuose dalyvauja.

Skaičiau šitą, visai patiko. Kažkas joje yra. Na realybė persipinusi su mistikomis. Ne taip sklandžiai, kaip Murakami knygose, bet mielai, nes savas kraštas smile.gif
Atsakyti
Su Naujais Metais!
Tema atgimė!
Kaip smagu, vėl ją atsidarius, rasti neperskaitytus 10 puslapių! smile.gif

QUOTE(winona @ 2013 01 04, 11:53)
Aš anksčiau į lietuvių autorius visai nekreipiau dėmesio nei bibliotekoje nei knygyne doh.gif

4u.gif O be reikalo.
Anščiau aš irgi taip maniau, galvojau, kad čia nieko gero, kad įdomios tik užsieninės knygos. Skaitau visokias knygas ir dabar, bet vieną kartą netikėtai užsinorėjau labai paskaityti Černiauskaitės Benedikto slenkščiai, patiko... Po Černiauskaitės perskaičiau Zurbos - Krisius irgi patiko ir prasidėjo...
sabaliauskaitės, kondrotai, lazdynų pelėdos, žemaitės, stankevičiai, papieviai....

Nebegaliu sustoti.
Bibliotekoje patikrinu, kas naujo iš lietuvių autorių knygų, jei nieko - žiūriu, kas naujo iš užsienio...

Dar labai patiko Vilimaitė ir Urnevičiūtė. Kurklietytė - Šešėlių verpėja. Radzevičiūtė - Baden badeno nebus, Zurbos trilogija „Savūnė“...
Atskira tema apie Granauską ir jo dvi naujas knygas - Trys vienatvės ir Mano draugo gyvenimas ir mirtis - visom rekomenduoju.
Labai patiko Justino Marcinkevičiaus Dienoraščiai ir datos, Marcelijaus Marcinaičio Mes gyvenome.
Šlepiko - Mano vardas Marytė - iš viso labai sužavėjo, kiek gali sužavėti karo siaubas.

Dabar naujas mano atradimas Šaltenis. Rašo tai jis tikrai ne blogiau už Markesą... Fantaziją pas jį nepakartojamą o ir mistinio realizmo per akis. Jau ir anščiau skaičiau jo apsakymų, o dabar skaitau jo rinktinę „Kalės vaikai“ - puikumėlis.

Aišku, kiekvienas susiranda savo knygą, kaip čia jau buvo rašyta, bet tikrai negalvokit, kad nėra įdomių lietuviškų knygų, kaip kad aš naiviai galvojau prieš keletą metų.... Tik nemokėjau tų įdomių knygų susirasti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 04 sausio 2013 - 20:44
QUOTE(Skaitanti @ 2013 01 04, 21:42)

Tema atgimė!
Kaip smagu, vėl ją atsidarius, rasti neperskaitytus 10 puslapių! smile.gif

Visi grįžta nuodėmingi - knygas skaitę, bet apie jas nerašę. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2013 01 04, 20:42)
Šlepiko - Mano vardas Marytė - iš viso labai sužavėjo, kiek gali sužavėti karo siaubas.
Man jis labai patiko,kai kažkokiam filme išgirdau kalbant.Anksčiau buvo tik pavardė wub.gif Keista,kai kažkokiuose serijoluose aptinki asmenybių .
buvau Vagoj,pirkau dukrai pratybas.Tai tiek knygų išglosčiau ... ax.gif Mano dabar skaitoma "Prancūziška siuita " tik 9.99
Atsakyti

dėl Gijos dar per naktį pagalvojau - iš tiesų, nors ir įdomi istorija, romanas nėra tobulas. neišbaigta motinos ir sesers linija, kaimyno Elijo - palikta tokių klaustukų. bent dėl motinos norėjosi daugiau aiškumo.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 01 04, 15:07)
o kodėl Jums iššūkis svarbesnis nei noras perskaityti ne iššūkio knygas? Ar turite kam nors atsiskaityti?

Ne manęs klausė, ir knygų iššūkio neturiu, bet noriu pasisakyt. Čia dažnai kyla diskusijos ar verta kankintis, skaityt tai kas neteikia malonumo, gal net vargina.

Man skaitymas yra ne tik malonumas, o ir išsilavinimas, spragų kamšymas, noras suprasti kitus žmones, kitus skonius, literatūros vertinimo kriterijus ir pan.. Todėl dažnai skaitau knygas kurių negalėčiau pavadinti mylimiausiom, bet man įdomu ir svarbu sužinoti ką kiti jose rado.
Manau kad mano knygų vertinimas ir nuomonė apie jas nėra kažkoks absoliutas, skaitydama daug dalykų pražiūriu, dalis teksto prabėga nesuprastas, todėl net ir perskaičius knygą kuri nepatiko, negalvoju kad veltui gaišau prie jos laiką.

QUOTE(Skaitanti @ 2013 01 04, 21:42)
Tema atgimė!

Aha, bet dar trūksta daug paklydėlių. Vessta, Fati, Ingėnai, pajauta, Creed, masako ir kitos senbuvės kurių nepaminėjau - kurgi jūs su savo ataskaitom ar bent kokia "aš čia, gyva" žinute biggrin.gif
Atsakyti
Kalbat apie lietuvių literatūrą. O skaitėt naują Viliūnės knygą "Karūna be karaliaus"? Trumpas mano atsiliepimas čia. Kas man patiko labiausiai, kad lietuviai tai tokia teigiama knyga dan browniškas trileriukas. Neišbaigta, dar reikia pasistengti, labai jau greitai viskas įvyksta nespėji net intrigos pajusti. Bet vistiek gera. Nes man net ir geros lietuviškos knygos asocijuojasi su kažkokiu liūdesiu, sunkiu gyvenimu, vargu ar vidiniais blaškymaisi, o lengvų bet neblogų knygų vis trūksta.
Atsakyti