Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Ota Pavel "Puikiųjų stirninų mirtis. Kaip aš sutikau žuvis"

user posted image

"Žmogus mato dangų, jis gali užklysti pasižvalgyti po mišką, bet tikros upės jis niekada nepermatys kiaurai. Į tikrą upę įmanoma pažvelgti tik meškere"

Būna tokių naujų knygų, kurias prieš imant skaityti, turi bent nuojautą, apie ką ji bus. Žinai, ko maždaug tikėtis iš detektyvo, ko iš meilės romano. Bet būna tokių knygų, apie kurias nieko nenutuoki. Tokia man buvo ši, O. Pavel, knyga. Kai pagalvodavau apie ją, savo vaizduotėje matydavau tik baltą tuščią lapą. Ir pavadinimas keistas, nieko daug neatskleidžiantis, ir rašytojas nelabai žinomas (man). Tas paslaptingumas ir traukė, kuo greičiau perskaityti knygą.
Ypač kai perskaitai faktus ant knygos nugarėlės: "per Insbruko olimpines žaidynes jis susirgo ūmia maniakine depresija, todėl jam teko nutraukti žurnalisto karjerą". Pripažinkime,menininkams dažnai segamos etiketės pamišėlis, nesuprastas, kvaištelėjęs ir pan. Ir paskui dar piktžodžiaujam, kad jiems taip ir reikia, niekas talento dykai nedalija.
Knyga autobiografinė, autorius pasakoja apie savo vaikystę, paauglystę, maišytos, žydo ir krikščionės, šeimos gyvenimą ir aistringiausią pomėgį - žvejybą! Apie tėvą - prekiautoją dulkių siurbliais, kuris sugeba juos parduoti net tiems, kurie neturi elektros. Aš net nustebau sužinojusi, jog ir tais laikais jau buvo tų įkyrių prekeivių, kurie tik ir nori prakišti savo geriausias, stebuklingiausias ir visokias kitokias - iausias prekes. Ir net googlinau, kelintais metais buvo išrasti dulkių siurbliai.
Tie, kurie mėgsta tokio pobūdžio, stiliaus, žanro knygas, ši bus tikras desertas. Šmaikštus, sąmojingas stilius susipinantis su tragizmo bei liūdesio gaida. Netrūksta nei komiškų personažų, nei optimizmo, nei situacijų, priverčiančių nusišypsoti. Ir užslėpto humoro rašant apie koncentracijos stovyklas, karo nuojautas. Bet....
Britai turi tokį gerą posakį "it's not my cup of tea", ir jeigu knygoholikė Rima Čekų rašytojus įvardija kaip mėgstamiausius, tai aš galiu pasakyti, kad jie ne mano arbatos puodeliai. Ši knyga lyginama su J. Hašeko, D. Charms kūryba. Kiti knygą pavadino ir "Šveikas 2". O Šveikas mane tiesiog erzino, taip, kad iki šiol nesugebu perskaityti likusių keliasdešimt puslapių. Net pasitelkiant visą valią. Nors D. Charms "Nutikimai" paliko gerą įspūdį.
Ir tas čekų rašytojams būdingas bruožas, stilius, humoras knygose man yra kiek svetimas. Neprisijaukinu aš jo ir viskas. Todėl ir šią knyga kartais būdavo nuobodu skaityti. Net norėjosi greičiau užbaigti. Bet kaip ir minėjau, tie, kurie mėgsta tokį stilių - knygą skaityti tikrai verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 11 gruodžio 2012 - 19:20
Aš esu iš tų, kurios greitai perskaitau knygas tik tas, kurias paimu iš bibliotekos blush2.gif Tai nutariau sudalyvauti 2013 m. knygų iššūkyje. Gal jis padės pagaliau perskaityti kai kurias užsigulėjusias mano lentynoje knygas. smile.gif

1. Andrea Schacht - Dievų gėrimas
2. Akselis Miuntė - Knyga apie San Mikelę
3. Jay Conrad Levinson - Partizaninis marketingas
4. Dieter Breuers - Velnio vardu: šiek tiek kitokia raganų ir jų persekiojimo istorija
5. Tillar J. Mazzeo - CHANEL No5 paslaptis: Išsami garsiausių pasaulio kvepalų istorija
6. Jodi Picoult - Kita širdis
7. Levas Tolstojus - Ana Karenina
8. Donna Tartt - Slapta istorija
9. William P. Young - Trobelė
10. Teodoras Dreizeris - Dženė Gerhart
11. Herbjorg Wassmo - Stiklinė pieno
12. Tess Gerritsen - The Apprentice

2 alternatyvios:

1. William Styron - Sofi pasirinkimas
2. Karin Fossum - Neatsigręžk

Būčiau ir daugiau įtraukusi, bet tikriausiai užteks ir šių biggrin.gif
Atsakyti
Stephen King "Kerė"

user posted image

Kuomet skaitydavau kitų atsiliepimus apie šią knygą, beveik visi prasidėdavo sakiniu: jau seniai norėjau perskaityti kokią nors S. King knygą. Lygiai taip pat galėčiau pradėti ir aš. Pagaliau sulaužiau savo kvailą nusistatymą, kad jo knygos man nepatiks ir pagaliau prisiruošiau perskaityti (tiksliau perklausyti) vieną populiariausių S. King knygų, skirtą jo žmonai Tabitai.
Istorija, nepaliekanti abejingų, paliečianti skaudžias, patyčių, įžeidinėjimų mokykloje, socialinio atstūmimo, problemas. Ir prie viso to, lyg dar būtų negana, prisideda ir fanatiškas mamos religingumas. Labiausiai prisidėjęs prie destrukcinio Kerė, kaip asmenybės, formavimosi.
Man patiko autoriaus sukurti tikroviški, įtaigūs veikėjai, jų charakteriai, iki smulkmeniškumo apgalvotos detalės. Net pati nejunti, kaip įsitrauki į šią istoriją ir lauki, kas bus toliau. Ir nors siužetas gana nuspėjamas, bet lauki tų psichologinių momentų, emocijų, išgyvenimų. Va toks, psichologinis siaubas, man labai patinka.
Visiškai netrukdė į istoriją įpintos ištraukos iš kitų leidinių, parašytų po Kerės poelgių. Priešingai, man pasirodė, jog keli šaltiniai tiesiog papildė vienas kitą.
Gaila, kad šios knygos aš neperskaičiau paauglystėje. Manau, kad tuo metu ji būtų man dar labiau patikusi ir kėlusi dar didesnį siaubą. Bet svarbiausia, kad neatbaidė skaityti ir kitų autoriaus knygų. O jų mano lentynoje jau ne viena.
Perklausiusi knygą, iš karto pažiūrėjau ir filmą. Seną, 1976m., kuris man pasirodė ne prastesnis nei knyga. Tikrai rekomenduoju pažiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 12 11, 23:16)
1. Andrea Schacht - Dievų gėrimas
2. Akselis Miuntė - Knyga apie San Mikelę

Man šitos patiko, 1- lengva ir "skani", 2- visaip kaip puiki, 8- viena iš mano mylimiausių. "Dženę Gerhart" irgi skaičiau, bet visiškai nieko neprisimenu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 12 11, 22:16)
11. Herbjorg Wassmo - Stiklinė pieno
2. Karin Fossum - Neatsigręžk

Aš skaičiau šitas. Nuostabi knyga "Slapta istorija", bus tarp mano šiemet geriausių. 'Stiklinė pieno" tokia pusėtina, bet visai nieko. "Neatsigręžk" irgi nebloga, bet ne geriausia.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 12 11, 22:55)
Aš skaičiau šitas. Nuostabi knyga "Slapta istorija", bus tarp mano šiemet geriausių. 'Stiklinė pieno" tokia pusėtina, bet visai nieko. "Neatsigręžk" irgi nebloga, bet ne geriausia.

Galima sakyti, kad šiuo metu skaitau vien detektyvus, tai labai norėjosi perskaityti ir kitą Karin Fossum knygą. Nors "Bijantis vilko" manęs nesužavėjo. Taip knyga kitoniška, bet man kažko pritrūko. Gal kraujo biggrin.gif Nes ją skaičiau po Karin Slaughter - Aklumas, kuri man patiko. Vis dvejojau, ar rinktis Karin Fossum, o gal Širdies randai, t.y. Karin Slaughter g.gif Labai jau man sudėtinga išsirinkti tik 12 knygų + 2 biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2012 12 11, 22:37)
Man šitos patiko, 1- lengva ir "skani", 2- visaip kaip puiki, 8- viena iš mano mylimiausių.  "Dženę Gerhart" irgi skaičiau, bet visiškai nieko neprisimenu.  g.gif

Kadangi dar oficialiai neįrašiau šių knygų į svetainę "100knygu.lt", tai vakar dar perėjusi per lentyną iškapsčiau kitą knygą, kuri labiau prašosi mano dėmesio. Anglų k. vis neprisiverčiu perskaityti. Tai vietoj "Stiklinė pieno" pasirinkau kitą knygą.
11. Chandler Burr - The Emperor of Scent: A Story of Perfume, Obsession and the Last Mystery of the Senses
Gal pagaliau perskaitysiu blush-anim-cl.gif Toks sąrašas man bus tikras iššūkis thumbup.gif
Apie Teodorą Dreizerį girdėjau neblogų atsiliepimų, todėl įtraukiau visai aklai. Ilgai ši knyga stovi mano suknyga.lt skyriuje "norėčiau perskaityti". Gal jau atėjo laikas ir jai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 12 gruodžio 2012 - 07:14
O, as Dreizerio nemazai skaiciusi:
Teodoras Dreizeris / Dženė Gerhart
Teodoras Dreizeris / Finansininkas
Teodoras Dreizeris / Stoikas
Teodoras Dreizeris / Titanas
Teodoras Dreizeris / Genijus
Teodoras Dreizeris / Amerikoniškoji tragedija
O del "Sesuo Kere" nesu tikra, niekur nerandu anotacijos, kad isitikinti, skaicius ja ar ne.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif Naktinį cirką laimėjau FB cool.gif bigsmile.gif Ar skaitėt jau kuri?
Atsakyti
Merginos, gal turit kokių komentarų mano 12-tukui? Įdomi jūsų nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Twiggy @ 2012 12 10, 11:59)
1.Jane Austin - Puikybė ir prietarai
2.Algimantas Čekuolis - 6 progos numirti
3.Margareth Mitchell - Vėjo nublokšti I
4.Margareth Mitchell - Vėjo nublokšti II
5.Vincas Mykolaitis Putinas - Altorių šešėlyje
11.Stephen King - Švytėjimas
Puikus pasirinkimas
2.Torey L. Hayden - Mergaitė
Sitai linkiu isokti i desimtuka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 12 gruodžio 2012 - 13:02
2.Algimantas Čekuolis - 6 progos numirti
6.Souad - Sudeginta gyva

Skaičiau šitas. Visos tikrai geros knygos. Turėsi malonaus laiko su knyga 4u.gif
Atsakyti

6.Souad - Sudeginta gyva

Šias skaičiau, Austin nepatiko, kitos įstrigo ilgam. mirksiukas.gif
Atsakyti