Įkraunama...
Įkraunama...

Miego sutrikimai (nemiga)

Pamirsau paminet, kad magnio 500 mg grieztai be B grupes vit. gerti, net tuomet B perdozuosit. T.y. gerti magnesium + B5 galima, bet tik 300 mg, kitus 200 mg pripliusuokit kokiu magnesium diasporal.
Atsakyti
Vietoje to, kad bandot visus farmacijos rinkoje esancius vaistus ir bandote ''apgauti'' savo organizma, ileisdami svetimas medziagas, geriau priverskit savo organizmus pacius dirbti. Pradekit nuo saves pazinimo, surasti nemigos istakas ir naturalius sprendimo budus.

Visu pirma, nemiga - psichologine problema. Pagrindinis dalykas, sakyciau, reiketu buti maziau atsakingiems ir ne tokiems saziningiems darbuotojams ir pasakyti sau 'eikit jus visi svilpt, man reikia miegot' biggrin.gif ir is tiesu taip nusiteikti. Nakti pribudus nepulti ziureti kelinta valanda, kiek as cia dabar ismiegojau ir kiek dar liko pamiegoti doh.gif (taktine klaida), nesiblaskyti, o palaukti 40 min, kol ateis kitas miego traukinys ir jam pasiruost. Gulet ir niekur nevaikscioti, o geriau padaryti koki viena jogos pratima ar du, ir pamedituot (tik ne trukdancia uzmigti tema, savaime suprantama) smile.gif

Ir uzsirasyt i masazus, pagal organizmo poreikius - kam reikia relaksacinio, kam gydomojo, vakarais pageidautina, po darbu, o po to jau nebeissibudint. Padetu ir akupuntura, basienas, pirtis, galu gale homeopatija, nors ja nelabai tikiu. O jei masazu neleidzia galimybes ar finansai, vakare po vonios (geriau nei dusas siuo atveju, pageidautina aromaterapine, su druska, atpalaiduojanti - jau minejau galimus derinius ar pavienius EA) paciam pasimasazuot (ar partnerio paprasyt), dar dregna kuna issitrint aliejumi ir iskart i lova wub.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovido: 15 sausio 2013 - 10:39
QUOTE(dovido @ 2013 01 15, 11:38)
Vietoje to, kad bandot visus farmacijos rinkoje esancius vaistus ir bandote ''apgauti'' savo organizma, ileisdami svetimas medziagas, geriau priverskit savo organizmus pacius dirbti. Pradekit nuo saves pazinimo, surasti nemigos istakas ir naturalius sprendimo budus.


pritariu drinks_cheers.gif na, o jei visai prastai, tai gal galima melatonino prieš miegą išgerti, va, daug gero apie jį rašo:
http://sveikas.info/tag/melatoninas
http://www.homosanit...ija/melatoninas
http://www.coral-clu...r.php?vaiid=127

buvau kažkada atsisiuntusi iš čia:
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Melatonin-5-mg-120-Tablets/1310
http://www.iherb.com...40-Tablets/4299


nors ir Lietuvoje yra jo pirkti, siunčiausi, nes norėjau būti tikra dėl sudėties natūralumo, tikrai padeda thumbup.gif
saldžių sapnų visiems smile.gif
ai, pamiršau pasakyti, kad jo nerekomenduoja gerti sergantiems autoimuninėmis ligomis nes jis veikia imunitetą, ta prasme stiprina, bet nerekomenduoja todėl, kad dar nėra prieita vieningos nuomonės kaip (domėjausi, nes pati sergu autoimunine liga, tai tik keletą kartų gėriau jo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angle: 01 vasario 2013 - 22:48
O gal turit patarimų apie ką galvoti, kad greičiau užmigti? Na, iš serijos avių skaičiavimas. Aš dar be avių bandau kažkokį didelį skaičių padalinti iš kito didelio skaičiaus, bet kartais taip susidomiu, ar teisingai paskaičiavau, kad išsitraukiu skaičiuotuvą ir patikrinu biggrin.gif Dar kartais sugalvoju kokį tašką kitam miesto gale ir įsivaizduoju, kaip aš iki jo važiuoju, galvoju apie kiekvieną gatvę, posūkį, šviesoforą, kaip tik dabar pagalvojau, kad reiks įsivaizduoti save ne automobiliu, o lova važiuojančia. Apie ką jūs galvojat?
Atsakyti
Aš vis dar kovoju su nemiga. Paskutinį kartą, kai buvau pas gydytoją dėl savo lėtinės ligos, pasiūlė kreiptis į miego sutrikimų centrą, tai pradėjau rimtai mąstyt... gal tikrai kreiptis...Prastai miegu keletą metų jau, visai blogai- nuo 2012 rudens, su trumpais pagerėjimais. Mano problema dažniausiai būna atsibudinėjimas kas 20-50min. ir bloga kokybė miego. Su užmigimu taip pat problemos, bet nepastovios. Iš tų maždaug 15mėn. visai prasto miego, apie 10mėn. geriu stilnox. unsure.gif Nes turiu ir mokytis ir darbas (prieš darbą turiu išsimiegoti, nes dirbu parom, o darbe iš streso visai neužmiegu, o stilnox negaliu gerti, nes miegui galiu skirti kelias val. per naktį ir tai ne visad, plius tenka staiga keltis ir stresines situacijas patirti,o po stilnoxo koncentracija mažėja, o to sau leist negaliu). Manau, kad mano nemigą išprovokuoja vidinė įtampa, bet keisčiausia, kad ji nenuslūgdavo net tada, kai rodos išoriškai to streso negaudavau (praktikos malonios laikotarpis moksluose, atostogos vasaros) unsure.gif Nežinau tiesiog, esu gilių apmąstymų laikotarpyje...
Atsakyti
Pervargimas ir nerimas ir mastymas apie neisprestus reikalus ar problemas vakare, paskui isiderina miego ritmas, tuo labiau jei nera depresijos.
Vaistai nepades, jie tik padarys pavirustiniska miega ir rizika priprasti prie ju.
Atsakyti
miegas - labai subtilus dalykas. prieš pradedant gydytis vaistais išbandykit visus kitus variantus. nes vaistai - dirbtinas sprendimas. jie kaip narkozė - "nuima" simptomus, bet nepašalina priežasties. Daugumoj atvejų nemiga - psichologinės įtampos ir netinkamo gyvenimo būdo pasekmė.
ir dar: alkoholio vartojimas pats savaime gali sukelti nemigą (ypač nesaikingas). Tas gali pasireikšti net po kelių savaičių. (Apie "žolę" net nepasakosiu... išvis siaubas, kaip smegenis iš rikiuotės išveda).
Dar nemigos priežastimi gali būti ir besaikis sėdėjimas prie kompo ar tv (o ko norėt - sėdi žmogeliukas valandų valandas sustingęs, be judesio, be gryno oro... motulė gamta nebuvo mums tokiu atvejų numačiusi... aišku po to kažkas turi "sustreikuot")
na, o baisiausias miego priešas - įkyrios mintys... su jomis kovot sudėtingiausia būna.. smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi nemiegantys smile.gif, iš savo patirties žinau, kad jei yra problemų gyvenime ir jauti stresą, tai ir tas miegas bus prastas "budėjimo režime" arba išvis neis užmigti. Reikia aiškintis psichologines priežastis bei nuraminti savo vidinę būseną. Beje man pačiai padeda visiškai natūralus vitaminų bei žolelių ištraukų kompleksas. Nors didelių problemų dėl miego niekada neturėjau, bet panaktinėti ne savo noru tenka. Bet dabar tfu tfu tfu pageriu Kyani firmos 3 produktų kompleksą ir miegu kaip kūdikis, atsikeliu prieš šešias, žvali ir pailsėjusi, o nuo to labai priklauso mano psichologinė būsena. Jei kam įdomu - rašykite, papasakosiu plačiau.
Atsakyti
Nemiga man - visiskai iprastas reikalas nuo ankstyvos jaunystes, "laiminga vaikyste" vadinasi. Bet per tiek daug metu kazkiek susitvarkiau psichologiskai, bandau "nebeimti i galva" jokiu problemu ar bedu, kai atsigulu miegoti ir labai svarbu nueiti laiku i lova, bent jau man, butinai iki vidurnakcio. Nors Lexotanilio visada turiu prie lovos, stengiuosi isgerti jau visai kritiniu atveju, dazniausiai prabudus nakti, nes neuzmiegu po 3-4val ir tai tik ketvirtadali tabletes. Ir noriu duoti dar viena patarima, nes perskaiciau visa tema ir niekas apie tai neminejo. Ausu kamstukai! As megeja pabusti nuo menkiausio krebztelejimo, tai kai pradejau juos naudoti, nieko nebegirdziu ir niekas anksti ryte manes nebeprizadina. Ir taip gailiuosi, kad anksciau ju neatradau! doh.gif Tiek problemu issprende, viska girdedavau, viska! Kaip budinti signalizacija, net to ko nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Aš jau nuo pavasario esu užraukus Stilnox'ą. Dažniausiai miegu neblogai, kas antrą pilnatį maždaug būna juodai nemiegės naktys, užmiegu 5-6val. Prieš mokslus, rugsėjį nusipirksiu vėl Stilnox dėžutę, kad turėt atsargoj, dabar nepirkau, kad nebūtų pagundos gert, ypač , kai po nutraukimo užmigt tikrai sunku būdavo... Pagerėjo šiek tiek miegas, kai nėjau į darbą, tad galų gale iš darbo išvis išėjau, kad būtų įmanoma gyventi, užteks mokslų kol kas. smile.gif
Atsakyti
labas rytas ... vėl eilinė naktis buvo . dabar 6:00 val. jau nuo vasaros vidurio nniekaip negaliu užmigti.. kartais būną kad užmiegu naktį. pora savaičiu miego tarkim normaliai užmiegu 1-2 val. o toliau vėl iki 4-5-6 neužmiegu.. o atsikeliu 12 val dienos. dieną būnų žvali.. bet yra sunkiausia kai į mokyklą reikia eiti.. man 15 metų . mielos moterys . prašau pagelbėkit . ar gali būti depresija ar dar kas nors?
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 08 15, 22:17)
Aš jau nuo pavasario esu užraukus Stilnox'ą. Dažniausiai miegu neblogai, kas antrą pilnatį maždaug būna juodai nemiegės naktys, užmiegu 5-6val. Prieš mokslus, rugsėjį nusipirksiu vėl Stilnox dėžutę, kad turėt atsargoj, dabar nepirkau, kad nebūtų pagundos gert, ypač , kai po nutraukimo užmigt tikrai sunku būdavo... Pagerėjo šiek tiek miegas, kai nėjau į darbą, tad galų gale iš darbo išvis išėjau, kad būtų įmanoma gyventi, užteks mokslų kol kas. smile.gif

Sveiki, o tą Stilnox gal galima be recepto įsigyti... Vyras dirba naktim, bet ne kiekvieną, tai tragedija...kai reik užmigt. Dežuruoja naktim, ryte lūžta ir tt. Visi mes ant išprotėjimo ribos.
Vaistinėj apart Valeriadix ar kokio Persen - be šansų gaut.
Kª patartumėt? Ačiū.
Atsakyti