Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

Apklausa: Kokiom aplinkybėm darytumėt abortą? (730 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Aš balsavau už pirmą, nors norėčiau pridėti ir paskutinį (nors po išprievartavimo manau, kad iškart keliaučiau pas ginekologą ir ekstine kontracepcija pasikliaučiau ax.gif
Beje, dėl apsigimimo.... Nekalbu apie lenkgvus apsigimimus, kuriuos galima pagydyti. Čia aš daugiau apie tikrai žiaurius apsigimimus, kurie nepasiduoda jokiam gydymui.
Atsakyti
QUOTE(gelala @ 2006 05 16, 09:29)
o financine padetis gutis su vyru i lovyte netrukdo? lotuliukas.gif

Nu cia tai is viso kvailas klausimelis bigsmile.gif Tu pati is to juokiesi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2006 05 16, 19:27)
kaip tu imi ir atskiri,kad čia ne velnias,o Dievas.Kažkada kunigo Vasiliausko klausiau,jei Dievas yra visagalis,kodėl yra velnias,ir gavau labai gerą atsakymą,todėl kad žmonės taip sugalvojo patys,ir aš juo tikiu,lygiai taip pat tikiu,kad daug savo klaidų žmonės nori vadinti ar vadina Dievo valia,ir aš irgi tais jo žodžiais tikiu,lygiai kaip tikiu kada jis aiškino sakydamas,kad Dievas mus renkasi įrojų ne už tai kaip sąžiningai mes vykdėme joo valią,okaip sąžiningai gyvenome vykdydami sau skirtą gyvenimą,priiminėjom savo sprendimus klydo,griuvom ir kėlėmės.

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Dievas ,tai musu paciu pasamone.....Kas nemoka savo pasamone tiketi ,pasirenka Dieva,nes taip lengviau tiketi thumbup.gif Tikejimas ir daro visus stebuklus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(oziaragis @ 2006 05 17, 01:06)
Nu cia tai is viso kvailas klausimelis  bigsmile.gif Tu pati is to juokiesi  biggrin.gif
Papildyta:

thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Dievas ,tai musu paciu pasamone.....Kas nemoka savo pasamone tiketi ,pasirenka Dieva,nes taip lengviau tiketi  thumbup.gif Tikejimas ir daro visus stebuklus  mirksiukas.gif

aisku kad kvailas,opakvailiot irgi visai smagu kartais bigsmile.gif uzjauciu tuos kas neturi jumoro jausmo 4u.gif kas liecia pamastymus apie dieva tai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gelala @ 2006 05 17, 07:25)
aisku kad kvailas,opakvailiot irgi visai smagu kartais bigsmile.gif uzjauciu tuos kas neturi jumoro jausmo 4u.gif kas liecia pamastymus apie dieva tai drinks_cheers.gif

Man jumoras patinka,bet geras mirksiukas.gif As irgi uzjauciu tuos,kas jo neturi 4u.gif
Papildyta:
As aisku balsavau uz antra klausima,nes tai patyriau,o uz kitus negaleciau balsuoti,nes nezinau kaip pasielgciau jeigu.......
Atsakyti
niekaip negaliu nuspręsti, kaip čia balsuoti.
1. niekada nesakyk niekada (liaudies išminits)
2. taip, daryčiau
3. ne, nedaryčiau
4. ne, nedaryčiau
5. taip, daryčiau
6. tas "jei reikėtų" labai iškreipia šią apklausą. skirtingiems žmonėms jis reiškia skirtingus dalykus. kažkas pasisakė, kad neplanuotą nėštumą nutrauktų, o man tai nebūtų pakankama preižastis. aš daryčiaus abortą, jei neturėčiau iš ko vaikutį išlaikyti, kitoms gi ir pašalpų užtenka. manau, šitas punktas nieko neparodo, išskyrus tai, kad moterims patinka būti savarankiškoms ir kažką spręsti pačioms mirksiukas.gif
7. taip, daryčiau
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2006 05 16, 21:05)
bet velnias irgi yra Dievo kūrinys.O apie tikėjimą ir darbus,jei suprasti paraidžiui,tai tada galima sakyti kad už tikėjimą tau vertėtų labai pasigilinti ar pasiklausti,kas gi tuo buvo pasakyta.Getter,reikia skaityti ne tik Testamentus ar Bibliją,reikia dar labai daug paskaityti su protingais žmonėm pakalbėti,paprašyti paaiškinti ir kaip tai aiškina pašauktieji,reikia pirmiausia giliai suprasti kuom tiki ,o tada sakyti tikiu .arba netikiu aukštesnėm jėgom.

Iškur gavai tokią informaciją kad velnias Dievo kurinys?????
Nesupratau ką norėjai pasakyti apie tikėjimą ir barbus???
Cituoju :
Jok 2,14 " Kas iš to, mano broliai, jei kas sakosi turįs tikėjimą, bet neturi tikėjimo darbų?! Ar gali jį išgelbėti tikėjimas?"
Jok 2,17 "Taip pat ir tikėjimas: jei neturi darbų, jis savyje miręs."
Jok 2,18 "Priešingai, kitas pasakys: „Tu turi tikėjimą, o aš turiu darbus. Parodyk man be darbų savo tikėjimą, o aš tau darbais parodysiu savo tikėjimą."

Vat tas tuom ir buvo pasakyta...
Negi tu esi tokia naivi kad galvotum, kad aš pati viena (visada) interpretuoju Bibliją??? Negi tau nedaeina, kad esu išklausius daugybę pamokslų, bendravus su daug tikinčiujų ir diskutavus įvairais tikėjimo ( ne tik Biblijos) klausimais???
Aš suprantu kuom ir kodėl tikiu...ir dėl to sakau TIKIU cool.gif
Papildyta:
QUOTE(oziaragis @ 2006 05 16, 23:06)
Dievas ,tai musu paciu pasamone.....Kas nemoka savo pasamone tiketi ,pasirenka Dieva,nes taip lengviau tiketi  thumbup.gif Tikejimas ir daro visus stebuklus  mirksiukas.gif

Pasamonę mes turim nuo gimimo, o Dievu pradedama tikėti tai suvokdami samoningai
Vat ir skirtumas....
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 05 17, 21:36)
Iškur gavai tokią informaciją kad velnias Dievo kurinys?????
Nesupratau ką norėjai pasakyti apie tikėjimą ir barbus???
Cituoju : 
Jok 2,14 " Kas iš to, mano broliai, jei kas sakosi turįs tikėjimą, bet neturi tikėjimo darbų?! Ar gali jį išgelbėti tikėjimas?"
Jok 2,17  "Taip pat ir tikėjimas: jei neturi darbų, jis savyje miręs."
Jok 2,18  "Priešingai, kitas pasakys: „Tu turi tikėjimą, o aš turiu darbus. Parodyk man be darbų savo tikėjimą, o aš tau darbais parodysiu savo tikėjimą."

Vat tas tuom ir buvo pasakyta...
Negi tu esi tokia naivi kad galvotum, kad aš pati viena (visada) interpretuoju Bibliją??? Negi tau nedaeina, kad esu išklausius daugybę pamokslų, bendravus su daug tikinčiujų ir diskutavus įvairais tikėjimo ( ne tik Biblijos) klausimais???
Aš suprantu kuom ir kodėl tikiu...ir dėl to sakau TIKIU  cool.gif
Papildyta:

Pasamonę mes turim nuo gimimo, o Dievu pradedama tikėti tai suvokdami samoningai
Vat ir skirtumas....
o as maniau,kad dievo suvokimas ateina ne per prota,o per sirdi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gelala @ 2006 05 17, 19:46)
o as maniau,kad dievo suvokimas ateina ne per prota,o per sirdi unsure.gif

Per širdį, manyčiau ateina meilė Dievui...o protu suvoki kad Juom tiki, pasitiki ir svarbiausia suvoki KODĖL....
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 05 17, 21:50)
Per širdį, manyčiau ateina meilė Dievui...o protu suvoki kad Juom tiki, pasitiki ir svarbiausia suvoki KODĖL....

jauciu reik keltis i"religija ir ezoterika" mirksiukas.gif ,oman dievas tokia GALYBE protu nesuvokiama
Atsakyti

O kas pagal tave sukūrė velnią?Kas be visagalio kūrėjo galėjo tai padaryti,kaip manai?Velniai yra Dievui neįtikę angelai ir išsiūsti į pragarą.Ir pragarą ir rojų ir skaistyklą jis susikūrė pats,ir angelus kuriuos ten išgrūdo irgi pats susikūrė,susirinko tuos angelus irgi pats.Tai kieno jie yra kūriniai? O grįžtant prie abortų ir Dievo.Tai kaip tau paskyt,Viešpaties keliai nežinomi ir ar ne jo ranka nukreipia tinkama linkme,ar ne tokiu būdu žmones dar labiau apsaugo nuo didesnių nelaimių,kaip tu gali atsakyti.Čia daug kas kalbėjo ,kad tu kalbi kaip fanatikė,o aš sakyčiau greičiau kaip sektantė,nes tik sektos reikalauja iš žmogaus atsisakyti savojo aš,ir tik jie pasakoja kaip jie išsaugoja sielą nuo srutų irt.t.o visi kiti ir Airijoj populiarūs ir oranžistai,ir reformatai ir kalvinistai ir Romos bažnyčia,visi teigia kad žmogus savo gyvenimą tiesiog privalo gyventi pats,nes Dievo keliai nežinomi,o apie valtį tau kažkas jau rašė pavyzdį.Nesusipainiok tame tikėjime.Va čia Rasma palaikė tavo pasirinkimą,bet man viskas aišku kaip dieną,moteris ir jos vyras tariasi ir aptaria tokius dalykus .To ji nedarys nes JIE taip nusprendė,ir niekam savo sprendimo neperkėlė jie sprendžia patys,o ne apie tai kalba ,kad taip ar kitaip sako Dievas.
Atsakyti
Negaliu grieztai sakyti, kad tais ar kitais atvejais nepadaryciau taip ar kitaip, bet siandien teoriskai aborta turbut daryciau tik jei mano gyvybei grestu pavojus. Juk esu reikalinga gyva savo vaikuciams.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 05 15, 10:54)
Liga po mazu traukiasi, ir galbut, dar keli metai, ir pasveiks visai.. Bet net bijau pagalvoti, kas, jei ji nebegales tureti vaiku.. Peilis tiesiai i sirdi.. Bet nieko nepadarysi. Toks jau gyvenimas.

Tikejimas, kad po normalaus (atlikto mediku ir praejusio be komplikaciju) aborto moteris lieka nevaisinga yra klaidingas ir labai kenksmingas. Manau, atsirades "virtuviniu" abortu laikais, kai moteris paprasciausiai ismesinedavo.
Kad tai netiesa, irodo statistika. Uztenka palyginti skaicius, kiek moteru yra nors karta dariusios aborta ir kiek yra nevaisingu (daug maziau). Jau nekalbant apie tai, kad reikia atsizvelgti ir i tai, kiek vaisingumo problemu turinciu moteru yra dariusios aborta....
Teko karta matyti laida apie abortus. Kalbejo juos daranti gydytoja. Sako, ateina paaugles verkdamos: nescios, vienisos, be jokiu pajamu nei salygu vaikui auginti. Padaromas joms abortas. Atskaitoma paskaita apie kontracepcija, duodama KT, pakvieciama ateiti kitu, duotasias pabaigus.
Sugrizta paneles vidutiniskai po puses metu....darytis antro aborto. Gydytojai paklausus, kaip gi taip??? Kodel net po tokios ziaurios pamokos jos nesusimaste ir nesisaugojo? Juk zinojo kaip ir turejo kuo??? Jos atsako: "Po aborto taip bijojau, kad likau nevaisinga, kad norejau pasitikrinti...".
Ne visos, zinoma, taip elgiasi, bet procentas pakankamai didelis, kad butu vertas demesio.

QUOTE(Getter @ 2006 05 15, 20:35)
Jau minėjau, kad ir konstitucijoj parašyta, kad žmogus turi teisę į GYVYBĘ... 

Getter, norejau tave pataisyti.
Teisiskai salies istatymai negali priestarauti salies konstitucijai.
Tai reiskia, kad istatymas del abortu nepriestarauja konstitucijai, kurioje parasyta, kad zmogus turi teise i gyvybe, kitaip turetu buti atsauktas arba reiketu taisyti konstitucija.
Manau, is to galima daryti isvada, kad konstituciniu poziuriu, embrionas dar nera zmogus. Juo tampa tik gimes. Gimes kudikis turi teise i gyvybe, dar negimes - ne.
Taip kad tavo konstitucijos citata yra visai ne vietoje.

Na o del viso kito, merginos issake daug labai protingu minciu, nebera ka pridurti.
Atsakyti