Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 4 tema

QUOTE(zhemuoge @ 2007 10 24, 18:38)
Norėjau paprašyt baigti asmeniškumus, nes nė vienam savo poste asmeniškai nieko neįžeidinėjau. Vaiko izoliuoti nenoriu, o noriu, kad jis žaistų su SVEIKAIS vaikais. Ir kažkaip keista matyti tiek bepuolančių ir beginančių teisę leisti sloguojančius vaikus į vaikų UGDYMO įstaigas. Ką padarysi. Ateis laikas, gal turėsim darželius, kur sloguojantys nebus priimami  4u.gif Gal daugės tokių grupių, kurios susitars, kad taip būtų. O kuo daugiau diskutuosim tokiais klausimais, gal daugiau bendraminčių surasim ir galėsim kažką pakeisti į gerą pusę...

Beje, 'ačiū' už pamokymus stiprinti vaiko imunitetą. Tai žemė apvali, ar keturkampa būtų, kaip jums atrodo  g.gif . Ar aš turiu vaiko imunitetą stiprint, kad jis neužsikrėstų nuo snargliuojančių darže, ar darže snargliuojančių neturėtų būti???  doh.gif Mano nuo kitų užsikrečiantis vaikas jūsiškiams gyvent netrukdo. O jūsų snargliuojantys maniškiui trukdo. Ir kitoms mamoms, kurios nori, kad jų mažyliai ligų neparsineštų, taip pat trukdo.

Tai nejau vaikas tik darželyje užsikrėsti gali??Nagi nejuokinkite.Juk sakote imunologijos mokinotės kažkiek, tai turėtumėte puikiai suprasti, kad ir pati galite atnešti virusų ir kokio nori bieso į namus, vat ir grūdinkite vaiką, kad jis mažiau sirgtų.Nebūčiau tokia kategoriška, jei ir jūs tokia nebūtumėte, tiesiog atrodo, kad tik jūs gera motina, o visos kitos blogos, o jau tie jų snargliuoti vaikai, tai iš vis žodžių trūksta!O vat jei nesibarant, tai dabar vaikai labai neatsparūs ligoms tapo, todėl, man atrodo nerealu tokie darželio vaikų skirstymai į snargliuotus ir nesnargliuotus.O jei vaiką nuvedei į darželį sveiką, o jam ten po pabuvimo lauke nosytė varvėti pradėjo?Kaip elgtis?Šiaip, tai nugirdau, kad yra ir Kaune privačių darželių, tai bandykite į juos leisti.Kaina berods 1500 lt per mėnesį.Tai jums manau būtų idealiausias variantas.
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2007 10 24, 17:38)
Mano nuo kitų užsikrečiantis vaikas jūsiškiams gyvent netrukdo. O jūsų snargliuojantys maniškiui trukdo.

tai ir daryk viska, kad netrukdytu.
Visa gyvenima jo burbule neauginsi - su "serganciais" gali susidurti bet kur ir bet kada. Taigi tau paciai ir tavo vaikui tik lengviau ir geriau bus, jeigu jisai neuzsikres.
Idomu kas blogiau, ar kai vaikas susiduria su sloguojanciu ( pagal kai kuriuos is cia taip serganciu, kad turi buti izoliuotas) ir tai yra matoma. Ar kai vaikas susiduria su atrodanciu sveikai vaiku ( na kol trunka inkubacinis laikotarpis ar letine liga serganciu).
Atsakyti
Kazkokia idomi tema?Diskusija del vaiku slogos darzelyje.As tai noriu paklausti mamyciu,ar joms kas nors duoda nedarbinguma del vaiko slogos?O ka daryti jei ta slogyte tesiasi ilgai? Uzsikresti ligomis galima visur....Turbut per daug viska sureiksminate,jei manote,kad vaiku su sloga negali buti darzelyje,as taip manau,kad jei su slogytemis vaikuciai nebutu priimami i darzeli,tai grupeje butu 2 ar 3 vaikai.Manau,kad visu pirma,mes mamytes pirmiausia problemu ieskotume savyje,o ne kituose,tai butu daug geriau. smile.gif
Atsakyti
Bijai vilko, neik į mišką mirksiukas.gif . Sėdėkit namie, neikit į parduotuvę, į vaikų gimtadienius, dar labai pavojinga vaikų žaidimo kambariuose ir gatvėse. Beje, poliklinika ir ligoninės yra grynas virusų lizdas, taigi ir ten niekada nesilankykite.
Biuletenio dėl slogos niekas niekam neduos, nes ir pati turbūt iki darbo neateičiau niekada, nes turiu tokią bėdą kaip chroniška sloga. Taigi ir man su savo vaiku matytios negalima.
Atsakyti
Na tarkime mamytės, kurios nori, kad vaikai su sloga būtų nepriimami į darželį, yra teisios.Ir kaip jos įsivaizduoja visą tą nepriėmimo procesą?Pirmiausiai turėtų manau būti gydytojas, kuris visą rytą bėgiotų po grupes ir tikrintų, kuriuos vaikus galima tą dieną priimti, o kuriuos ne.Žiemą, kai šalta, atvedi vaiką į darželį o jis šnirpčioja, bet jokios slogos jam nėra, o tik truputį apšyla ir tvarka.Vadinasi visus įtartinus vaikučius turėtų atrūšiuoti ir palauti pusvalanduką, kad įsitikintų, ar jam tikrai ne liga.Mamytės, tuo metu su vaikučiais, kažkur specialiame laikinąjame izoliatoriuje laukia, nes jei vis tik tas vaikas sergantis, tai juk nelauksi grupės rūbinėje, nes gali apsikrėsti sveikieji.O jei neapsižiūrėjo ir vis tik įleido į grupę tokį vaiką?kas tada atsakys?Tėvai, auklėtojos, gydytoja?Žodžiu absurdas kažkoks.Kaip siūlote savo idėją įgyvendinti?Vat tas man ir įdomiausia smile.gif Tada gal eikime dar toliau, neleiskime į darželį tų vaikų, kurie tarkim serga ir į gydytoją kreipiasi dažniau, nei pvz. 10 kartų į metus.Ta prasme, imkim jautį už ragų ir problemą spręskime dar anksčiau, negu ji patenka į darželį.Kodėl gi ne?Užtenka vadinti kažką snargliais, siūlykime realius dalyjkus, o ne plepėkime tuščiai.
Atsakyti
Galiu pasidžiaugti tuo kad kuo didesni vaikai darželyje tuo mažiau serga, bent jau mūsų grupėje sloguojančių beveik nėra, gali būti kad jau vaikučiai visi atsparesni, nes per metus ar du lankant darželį sustiprėjo imunitetas mirksiukas.gif O dėl imuniteto stiprinimo, tai aišku reikia stengtis stiprinti imunitetą, galima duoti ir kokių nors geriamų "vakcinų", tokių kaip ribomunilis ar broncho-munilis, mums patarė sanatorijoje ir išgėrus visą kursą tikrai kažkaip ligos aprimo g.gif Gal ir pasiteisina sunku pasakyti. Bent jau LOR gydytoja sakė kad šios vakcinos padeda įgauti vaikučiams imunitetą prieš bakterijas, bet nuo infekcinių susirgimų nepadeda. Bet bakterijos sukelia rimtesnias ligas, tai gal ir verta duoti juos.
Na labai linkiu visoms mamytėms, kad tik jų vaikučiai nesirgtų, nesloguotų, tada nebus jokių pykčių wub.gif
Atsakyti
Kai paskaiciau ka cia mamytes raso,tai padariau isvada kad mano sunus turejo visai neiti i darzeli,nes kai rugseji pirma kart pradejo lankyti darzeli susirgo ir prasidejo chroniska sloga kuri tesiasi iki dabar,gydem ja kaip galejom po menesi namie prasededavom ( esu studente todel galiu sau leisti toki malonuma) Kaip LOR sake kol neissioperuosit adenoidu sloga niekurr nedinks,o operacijai 3m reikia
sulaukti.Tai ka man tokioj situacijoj sakykit daryt,sedet namie ir nesimokyti.Beto abejoju ar jis savo chroniska liga ka uzkrete nes nei jaunesnis jo pusbrolis nei mes jo tevai nuo jo neuzsikretem.Beja visi pirmus metus darzelinukai serga,kol igija imuniteta,sunenas pirmus metus darziuki dar daugiau nei maniskis sirgo, o jau seis metais tik pora kart rimciau prasirgo,tai manau vaiaks ankasciau ar veliau turi prasirgti kad igytu imuniteta,jei darzelio nelanke tai mokykloi sirgs,nes ten virusu dar daugiau,nenori sirgti neik i darzeli,kitos iseities nera!!!!
Atsakyti
Pritariu Cobrai, kad nera ko gincytis del snargliu ir snargliuotesniu, pagalvokit apie iseiti is situacijos. Yra alternatyva jos siulomam variantui "tik sveiku vaiku darzelis", o gi padaryti "tik nesveiku vaiku darzeli" biggrin.gif Jau prisirasant i darzeli isdestyti darzelio taisykles pvz kad i darzeli nepriimami tik vemiantys, viduriuojantys ir karsciuojantys [ir tik tuo atveju jei del to blogai jauciasi, nes tai kiekvienam vaikui individualu], o visi kiti - jei tik tevai nenesa i grupes vaistu ir nedaro apribojimu del vaiko ejimo i lauka etc - yra laukiami ir kvieciami. Ir visi patenkinti ane? Butent tokios salygos yra uzsienyje,ir visi kiek zinau labai patenkinti.Tiesa, kai darzelyje vienas vaikas susirgo skarlatina ir jis lyg niekur nieko lankesi toliau, grupese jokiu paekitimu nebuvo [neskaitant mazuko pranesimo ant duru], buvo gana baisu. Bet be jo dar uzsikrete tik 2 vaikai is jo grupes [lopselinukai] ir vienas is vyresniu. Tad gal vistik yra didele tiesa tose teorijose apie imunitetus?
Atsakyti
Sveikos mamytės, aš manau, kad labai sloguojančio vaiko nevertėtų vesti i darželį, kad neapkrėstų kitų vaikučių, kurių imunitetai nėra labai stiprūs. O be to, kaip kažkuri mama minėjo, kad ir gatvėje galiam užsikrėsti. Žinoma, kad taip, bet galima ir išvengti, o tuo tarpu sėdint vienoje patalpoje su sergančiu vaiku, tai tikimybė užsikrėsti tikrai labai didelė. Gal ateis ir pas mus laikai, kai grupėse bus tik po kelsi mažiuksu kaip užsienyje. Tada ir sirgs vaikučiai mažiau, nes auklėtojos greičiau aprengs juos ir nereikės vaikučiams kaisti ir laukti, kol parengs likusius.
Atsakyti
Mes dar nelankom ir eisim tik ši rugsėji ir aišku aš tik galiu isivaizduoti situacija, bet galiu pasakyti kai buvau darželi su vaiku užsirašit tai apsižvalgiau ir lausiu aukletojos ar labai serga vaikai? na jinai tik nusijuoke. Aišku serga. Grupei kur mes lankisim sake daug vaikučiu bet lanko pastoviai tik 8, visi vaikučiai iš skirtingu šeimu, ir kai susitinka ir sueina tiek vaikučiu na naturalu kad bus tos lygos ir vaikučiai sirgs, bet man nepatinka toks nusutoviejimas kaip pvz ir mano anyta, "oj neleis vaika i darželi jis sirgs" sakau na kodėl jus taip iškart sakot, kad sirgs o gal jis bus iš tu 8 kuris nesirgs, na ir manau nuo mūsų priklauso kaip jau minejo aišku mes turim stiprint vaiko imuniteta. Visko būna, ir kaip mes nenorim be lygu viskas irgi neišeina.
Atsakyti
QUOTE(karibiete @ 2008 07 19, 23:51)
Sveikos mamytės, aš manau, kad labai sloguojančio vaiko nevertėtų vesti i darželį, kad neapkrėstų kitų vaikučių, kurių imunitetai nėra labai stiprūs. O be to, kaip kažkuri mama minėjo, kad ir gatvėje galiam užsikrėsti. Žinoma, kad taip, bet galima ir išvengti, o tuo tarpu sėdint vienoje patalpoje su sergančiu vaiku, tai tikimybė užsikrėsti tikrai labai didelė. Gal ateis ir pas mus laikai, kai grupėse bus tik po kelsi mažiuksu kaip užsienyje. Tada ir sirgs vaikučiai mažiau, nes auklėtojos greičiau aprengs juos ir nereikės vaikučiams kaisti ir laukti, kol parengs likusius.

ir pas mus darzelyje su sloga vaikucio nepriema schmoll.gif nes tie kurie mazuciukai labai vienas per kita uzsikrecia ir suserga ,atsimenu mano drauge nuvede dukryte i darzeli ir pas ja buvo sloga tai aukletoja liepe eiti namo ir isigydyti tada tik ateiti,aisku jin nuejo i darba ir pasieme bileteni.O neprieme kadangi sake tevai visiskai nekreipia demesio i tokius sergancius ir veda o tai GRIEZTAI uzdrausta (bent jau tam darzeli),o uzdraude patys vaikuciu tevai pasipiktine ,nes atveda viena o uzsikrecia visi kiti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristalinee: 21 liepos 2008 - 13:40
Na va palankem darzeli savaite ir vel ziauri sloga prikibo verysad.gif iskart pas daktarus ir nustate kad alergine sloga,nors maniskis nuo gimimo niekam nealergiskas,jau daugiau kaip dvi savaites namie gydomes ir pfiu pfiu pfiu jau nesloguoja,bet kas bus kai vel i darza grysim,tai va darzelyje ne tik virusu bet ir alergine sloga galima pasigauti g.gif
Atsakyti