QUOTE(zhemuoge @ 2007 10 22, 13:37)
Taip, perauga - tuos kartus kai užsikrečia virusais. Tik taip būna retai - nes laikau vaiką atokiau nuo sergančių. Pusantrų metų išvis niekuo nebuvo sirgęs. O 'slogos' tik šiaip sau nebūna. Nemažai laiko praleidau studijuodama imunologiją, taip kad galiu į tai žiūrėti ir profesionaliau, ir atsakingiau. Beje, imuniteto formavimuisi svarbu kuo vėliau susidurti su ligom, kai organizmas yra atsparesnis - palygink dešimtmečio ir dvimetinuko ištvermingumą. O 10 mėnesių vaiko atidavimas į lopšelį dar kartą įrodo kai kurių mamų požiūrį į rūpinimąsi savo vaikais.
Norint viską galima suderinti, ir rasti, kas vaiką pasaugos, ar darbą pasikeisti į tokį, kurį galima namie dirbti būtų. Galimybių yra sočiai, tik trūksta geranoriškumo ir pagalvojimo - o jei aš išleidau sloguojantį vaiką į darželį, kiek dabar vaikučių susirgs, ir kiek mamyčių turės rūpesčių darbe dėl biuletenių - vien dėl mano noro nueiti į darbą. Gal nustokim būti tokiomis savanaudėmis
Nesamonė, tai izoliuok vaiką visiškai, tada tikrai niekuo nesirgs.Mergaitę išleidau į darželį, kai buvo beveik trejų, niekada nesistengiau jos laikyti "atokiau nuo sergančių", jei žinodavau, kad kas iš pažįstamų rimtai apsirgo, tai žinoma neeidavau, bet į truputį sloguojančius dėmesio nekreipdavau.Pradėjo eiti į darželį, sirgo stipriai, praėjus metams matyt įgavo imunitetą ir viskas susitvarkė, karts nuo karto susirgdavo, bet tikrai neimdavau aiškintis nuo kurio snargliuoto špoko užsikrėtėm.O vat vaikino savo tai išvis nelepinam, užsigrūdinęs jis

Kuo mažiau saugau, tuo jis mažiau serga, keista, bet taip yra.Kai mergaitė augo, tai vis stebėdavausi, kad draugų vaikai pusplikiai, palyginus su mano laksto, ir niekuo neserga, tai jau kai mažiuką pasigimdžiau, tai nuo pat pradžių nesistengiau šilnaminio daryti, ir dabar labai tuo džiaugiuosi, vaikis labai atsparus ligoms.O ką tamsta darysi, kai tavo vienas vaikas nuo antro užsikrės?Sergantįjį izoliuosi?Tai gal tu ne visai teisingai vaiką augini, jei jis nuo kiekvieno sloguojančio apsikrečia?Gal daugiau grūdinti mažių reiktų?