Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 4 tema

Pas mus dar graziau. Aukletoja serganti, sloguojanti, kosinti, ir dar tuo besigirianti tevams, dirba sau ir vargo nemato.. Tai ko noret kad vaikus vestu sveikus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 27 vasario 2013 - 22:51
Perskaiciau tik paskutines kelias zinutes. Zinot, be aukletoju yra dar ir direktores, kuriu valia vykdo aukletojos. Ir neretai direktorei sloga ir kosulys atrodo ne liga, kol nepakyla temperatura. Jos tiesiog pasako, kad vaiko su sloga nepriimti negali. O aukletoja ir toliau priimineja vaikucius. Si problema is tikruju yra jautri, taciau yra labai daug niuansu, deja. Kalbu is savo patirties. Nemanau, kad pati aukletoja nekreipia demesio i sloguojancius ir jai nerupi sveikuju vaiku gerove, taipogi nemanau, kad ji neinformuoja apie serganciuosius direktores. Del serganciu paciu aukletoju - tai zinoma, kad netoleruotina ir reikia tuoj pat aiskintis su valdzia. Nors ir sioje vietoje - neretai pacios aukletojos pasigauna koki virusiuka nuo serganciuju vaiku grupeje [cia turiu omenyje - sloguojantys vaikai, kosejantys, viduriuojantis ir tt]. O siaip, apibendrinus, zinoma gaila vaikuciu, kurie uzsikrecia vieni nuo kitu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirele: 01 kovo 2013 - 00:57
nuvedu šiandien vaiką į darželį po 2,5mėn pertraukos,užeinu kartu į grupę nes nepaleidžia,ir ką gi,vienas vaikas sausai sunkiai koso,kitas su sloga,klausiu ar čia skaitosi sveiki vaikai kad lanko darželį,tai atsakymas " jei tėvam jie atrodo sveiki tai ką aš galiu padaryti" doh.gif nu tiesiog trūksta žodžių,palikau vaiką ir tuoj eisiu pasiimti,negaliu palikt ramiai visai dienai,galvoju išvis mesti darželį iki rudens,pavedžiosiu iki pirmo sirgimo ir eina jie velniop...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 12 13, 08:20)
Med punkto pas mus nera. Seseles tuo labiau. Manau, kad vaistu dezute galetu buti kur nors darzelio patalpose, kad ir pas vedeja kokia. Vietos neuzima, vaikai ten nenueina.
O kodel? g.gif Kodel vairuotojai mokami suteikti pirma pagalba, o darzelio aukletojai ne? Ir ne tik nemokami, bet net tam neturi priemoniu? Kad ir tokio binto ar pleistro.

nėra jokios ale slaugytojos? nes būtent jos ir yra atsakingos už žaisdų valymus ir pan. aklėtojos tikrai neturi teisės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(stebukliukas13 @ 2012 12 09, 18:08)
Ankstesnė tema
Papildyta:
paprastam darželyje negalima jokių vaistų,jei duoda vaistus vadinasi vaikas serga,o jei serga tai jam ne vieta darželyje  schmoll.gif suprantu spec darželiai kuriuose suduoda antialerginius ar kitus vaistus kurie reikalingi kasdien ir tuo laikotarpiu kai vaikas darželyje, bet nenorėčiau savo darželyje pamatyti kad auklytės vaikui kokius sirupus girdo  schmoll.gif

o ka darytumet jeigu ir pamatytumet g.gif mirksiukas.gif
maciau savo akim, pasiime is grupes vaika sudave vaistu (slogos ir kosulio) ir nuveze i mokyklele, kita ryt tas pats vaikas ir vel grupej, aisku vaistu neisekojau bet aiskiai matyt kad sergantis, akys blizga, ciaudo kosi, nieko nesakau, jeigu vaikas alergiskas, turi BA ar siaip alergija, yra toks grupej, bet aukletojos ir zino, tevai manau taip pat bet cia jau kita kalba, o ne toks ale gripinis vos cool.gif

Atsakyti
QUOTE(stebukliukas13 @ 2013 03 18, 10:41)
nuvedu šiandien vaiką į darželį po 2,5mėn pertraukos,užeinu kartu į grupę nes nepaleidžia,ir ką gi,vienas vaikas sausai sunkiai koso,kitas su sloga,klausiu ar čia skaitosi sveiki vaikai kad lanko darželį,tai atsakymas " jei tėvam jie atrodo sveiki tai ką aš galiu padaryti"  doh.gif  nu tiesiog trūksta žodžių,palikau vaiką ir tuoj eisiu pasiimti,negaliu palikt ramiai visai dienai,galvoju išvis mesti darželį iki rudens,pavedžiosiu iki pirmo sirgimo ir eina jie velniop...

o iš kur jūs žinote, kad tas kosulys ar sloga užkrečiama?
tarkime mano vaikui nesenai nustatė alergiją dulkių erkėms. Dabar man tapo aišku iš kur pas jį tos nesibaigiančios vandeningos slogos. Plius ir kosulį kartais tai sukelia. Jau ne kartą buvo, kad ateinu mažojo pasiimti, auklėtoja guodžiasi, kad vaikas per pietų miegą kosėjo baisingai. Parvedu neramia širdim namo, manydama kad eilinį kartą apsirgo. O namuose nei kosėja, temperatūra normali, slogos nėra. Ir suprask kad nori iš kur tas kosulys buvo atsiradęs.
Tiesa, tai nereiškia, kad nesiaiškinu tokių vienkartinių kosulių priežasčių. Daromės dabar ir tyrimus, ieškom tinkamiausio alergijos simptomų lengvinimo variantų. Bet tai neužkrečiama ir mano vaikas vien dėl paūmėjusios alergijos nėra pavojingas kitiems.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2013 03 19, 12:57)
o iš kur jūs žinote, kad tas kosulys ar sloga užkrečiama?
tarkime mano vaikui nesenai nustatė alergiją dulkių erkėms. Dabar man tapo aišku iš kur pas jį tos nesibaigiančios vandeningos slogos. Plius ir kosulį kartais tai sukelia. Jau ne kartą buvo, kad ateinu mažojo pasiimti, auklėtoja guodžiasi, kad vaikas per pietų miegą kosėjo baisingai. Parvedu neramia širdim namo, manydama kad eilinį kartą apsirgo. O namuose nei kosėja, temperatūra normali, slogos nėra. Ir suprask kad nori iš kur tas kosulys buvo atsiradęs.
Tiesa, tai nereiškia, kad nesiaiškinu tokių vienkartinių kosulių priežasčių. Daromės dabar ir tyrimus, ieškom tinkamiausio alergijos simptomų lengvinimo variantų. Bet tai neužkrečiama ir mano vaikas vien dėl paūmėjusios alergijos nėra pavojingas kitiems.

maniškiui ba,alergijos ir t.t.,pati visą gyvenimą esu labai alergiška,patikėkit dauguma mamų kurios su tuo yra labai susidūrusios ir turi daug patirties atpažysta alerginį kosulį nuo sirgimo smile.gif aš juk neliepiau nepriimti to vaiko,tiesiog įdomu buvo auklėtojos nuomonė,ji pati pritarė kad jis nėra sveikas,o kai nuėjau pasiimti vaiko prieš pietų miegą tai net negaliu papasakoti kas dėjosi,rezultate į darželį nebeinam,perkėliau vaiką į kitą darželį vien tik todėl kad jau 4 kartas kai auklėtoja pati savo žodžius paneigia ir pareiškia kad man vaidenasi,girdisi ir t.t. tai va mamytės,jei jum atrodo kad grupėje yra sirguliuojančių vaikų,jums vadeinasi yra paranoja,įsikalbėjimas ir jūs neturite teisės pasiimti savo vaiko anksčiau laiko,bent mum pirmadienį taip atsitiko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2013 03 19, 10:15)
o ka darytumet jeigu ir pamatytumet  g.gif  mirksiukas.gif
maciau savo akim, pasiime is grupes vaika sudave vaistu (slogos ir kosulio) ir nuveze i mokyklele, kita ryt tas pats vaikas ir vel grupej, aisku vaistu neisekojau bet aiskiai matyt kad sergantis, akys blizga, ciaudo kosi, nieko nesakau, jeigu vaikas alergiskas, turi BA ar siaip alergija, yra toks grupej, bet aukletojos ir zino, tevai manau taip pat bet cia jau kita kalba, o ne toks ale gripinis vos  cool.gif

nežinau kaip būtų jei būtų,bet manau kad pasakyčiau auklėtojai pastabą,jei reiktų ir patiems tėvams,nesu konfliktiškas žmogus,bet ir tylėti nemėgstu smile.gif jei man kas pasako pastabą ar kritiką nepuolu žmonių,tai visad to paties tikiuosi ir iš kitų smile.gif tokiu atveju nepalikčiau savo vaiko darželyje,beje jau rašiau kad panašiai ir buvo,po pastabos auklėtojai kad nenoriu palikti pietų miegui kol grupėj yra sirguliuojančių pakeitėm darželį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stebukliukas13: 20 kovo 2013 - 12:23
Aš jaučiuos kaipp frusty.gif Nesu konfliktiška, bet kai eilinį sykį pamačiau tą patį vaiką su sloga iki keliu, kelias dienas iš eilės, susipravojau su mama. O man buvo atrėžta, kad jei tik sveiki vaikai į darželį eitų, tai eitų tik maniškė (nes aš vos suslogavusią namie palieku ir po išgijimo dar mažiausiai savaitę neleidžiu).Auklėtojos stengiasi būti visiems geros, sergančių tėvams užsimena, kad gal čia biški serga, bet nieko tokio, o man skundžiasi, kad nespėja slogos valyti.Po konflikto viskas buvo kiek susitvarkę, o dabar vėl tas pats.Vaikai susirenka,atveda kelis sloguojančius ir kriokiančius ir vėl grupėj 3-4.Auklėtojom gerai, o kitiems tėvams tai kažkodėl nerūpi.Atvedu sveiką vaiką, po 3 dienų- serga doh.gif .Jau nežinau ką daryt, ar dar su auklėtojom mėgint šnekėt, ar pas vedėją eit, ar tiesiai į Visuomenės sveikatos centrą?
Aš taip nemėgstu tų konflikų, poto taip blogai jaučiuos. Bet toks įspūdis susidaro, kad tie, kurie su "neužkėčiamais" sinusitais ir "lengvu" kosuliu į darželį vaikus tempia, tai normalūs, o aš kvailė noriu, kad grupėj tik sveiki vaikai būtų g.gif
O pas jus darželiuose yra izoliatoriai susirgusiems vaikams, kur jie susirgę turi būti laikomi, kol atvažiuos tėvai pasiimt? ( juk pagal higienos normas prieklauso)
Atsakyti
Ner jokiu izoliatoriu biggrin.gif
Gal pirma eikit pas direktore, nes dazniausiai aukletojos elgiasi taip, kaip liepia direktore. O direktorei gal palankiau kad eitu ir sergantys, bet kad tik daugiau gruopej vaiku butu..?
O pas mus veda ne tik vaikus sergancius, kaip ir visur, bet dar ir aukletojos sergancios eina bigsmile.gif ir direktore zino.. o kadangi sirgo nemazai aukletoju, ner kam pavaduot gal, o gal siaip neapsimoka biuletenio imt ir t.t.. ir net neslepia to aukletojos bigsmile.gif Na bet maniskiai kai neserga ne vienas (minimaliai), tai labai nestresuoju smile.gif
Atsakyti
Darželiuose užburtas ratas. Direktorės teigia kad auklėtojos negali priimti sergančio vaiko į grupę, bet tada nueina nepriimtų vaikų tėvai pas direktorę draskydami akis, kad jų vaikas neserga, o kad jam čia alergija, arba kad auklėtojom vaidenasi, ir tada direktorė atsigriebia ant auklėtojų, kad va būkit lanksčios. O kaip būti lanksčiai ir ką tas lankstumas reiškia, neaišku. Taip yra beveik visuose darželiuose deja. Kitas reikalas dažnai tokie sergantys vaikai yra pačių darželio darbuotojų vaikai. Taip kad skųskis nesiskundus, auklėtojos gaus pylos ir nuo tėvų ir nuo direktorės kuri deja lieps priimti tuos sergančius vaikus į grupę. Bėda. Telieka mamoms grūdinti savo vaikučius, kad ne taip greit užsikrėstų, kito kelio deja nėra. Kol bus abejingų tėvų, tol kentės ir sveiki vaikai ir auklėtojos iš vienos pusės apšaukiamos kad priima sergančius, iš kitos pusės kad nepriima.
Atsakyti
Šiandien mėginom viską spręst taikiai.Pasirodo dar keli vaikai sunegalavo eilinį sykį ir neatlaikė jau ne mano vienos nervai.Pirmiausia snekėjom su auklėtoja (kviena atskirai), po to sužinojusios iš auklėtojos viena apie kitą susiskambinom, nuėjom pas direktorę.(tiesa, aš prieš tai pasiskambinau į visuomenės sveikatos centrą, ten man paaiškino, kad izoliatoriaus, kaip atskiros patalpos, būti neprivalo, tačiau auklėtoja neturi teisės priimti sloguojančių, kosinčių ar kitaip sergančių vaikų, net jei yra pažyma iš daktaro,kad jis sveikas) Direktorė priemė maloniai, iš pražių mėgino aiškint, kad jei yra pažyma, tai negali nepriimt į darželį ir norėdamos išspęst šitą bėdą, turim pačios kalbėt su tėvais, kurie veda tokius vaikus.Bet kai aš pasakiau, kad skambinau į visuomenės sveikatos centrą ir ką man pasakė, kalba pasikeitė.Žadėjo tuos tėvus, kurie eilinę dieną atveda segantį vaiką, pati kviestis į darželį ir jei jie nereaguos, braukti vaikus iš sąrašų. Na, kad brauks, tai nelabai tikiu, bet kad pasikalbės tai labai tikiuosi. Pasirodo jau ne mes vienos į ją kreipiamės, jau ir kitų grupių tėvai šaršalą kelt pradėjo.
Na, jei negelbės, pasinaudosiu Pandos1 patarimu- ačiū už až 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rririle: 21 kovo 2013 - 19:42
nezinau kaip kovoti su tokiais tevais, kurie taip apleidzia vaikus ir veda su snargliais ar kosuliais, tai kaip reikia nekesti ir nemylet vaiko ir uzkretineti kitus, baisus tevu apsileidimas,cia aukletojos neprie ko, jos juk ne daktares, tad reikia tevus bausti, nesuprantu kam jie gimdo, jei nemoka rupintis vaiku ir dar sirgdina, cia juk vaiko kankinimas, jam juk reikia ramybes jei serga, o darzelyje stresas, reikia imtis kazkokiu priemoniu pries tokius apsileidusius tevus. buna tokiu, kurie net nedirba, bet veda vaikus sergancius doh.gif
Atsakyti