Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 4 tema

QUOTE(letuciukas @ 2013 04 18, 01:27)
nezinau kaip kovoti su tokiais tevais, kurie taip apleidzia vaikus ir veda su snargliais ar kosuliais, tai kaip reikia nekesti ir nemylet vaiko ir uzkretineti kitus, baisus tevu apsileidimas,cia aukletojos neprie ko, jos juk ne daktares, tad reikia tevus bausti, nesuprantu kam jie gimdo, jei nemoka rupintis vaiku ir dar sirgdina, cia juk vaiko kankinimas, jam juk  reikia ramybes jei serga, o darzelyje stresas, reikia imtis kazkokiu priemoniu pries tokius apsileidusius tevus. buna tokiu, kurie net nedirba, bet veda vaikus sergancius doh.gif

Matot vaikas vaikui nelygu, gal vienam reikia ramybės, tuo tarpu kitas pats priėjęs moka nosį išsišnypšt ir gali dūkt toliau... tie kurie veda vaikus sergančius nors pvz namuose augina antrą ir išties turi puikias sąlygas slaugyt namie, išties daug tokių pastebėjau doh.gif bet vėlgi, gal jis be temperatūros , nosis neužsikemša miegant, namie zyzia daug tai mam ir išleidžia, o kas jai darbo kitų vaikai... aš aišku to visiškai nepateisinu, bet pastebėjau visi vadovaujasi požiūriu "Jei vaikas serga- apsikrėtė daržely nuo kitų, vadinasi ir aš galiu leist sergantį nes ir kiti taip daro"
Manau dauguma rašot kurios leidžiat vaikutį pirmus metus, taip tuomet ir be sergančiųjų aplink vaikiukai negaluoja, dėl adaptacijos streso, pakentėkit metelius, ligos tikrai sumažės, apsipras vaikai ir tikrai sirgs mažiau
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2013 04 18, 00:27)
nezinau kaip kovoti su tokiais tevais, kurie taip apleidzia vaikus ir veda su snargliais ar kosuliais, tai kaip reikia nekesti ir nemylet vaiko ir uzkretineti kitus, baisus tevu apsileidimas,cia aukletojos neprie ko, jos juk ne daktares, tad reikia tevus bausti, nesuprantu kam jie gimdo, jei nemoka rupintis vaiku ir dar sirgdina, cia juk vaiko kankinimas, jam juk  reikia ramybes jei serga, o darzelyje stresas, reikia imtis kazkokiu priemoniu pries tokius apsileidusius tevus. buna tokiu, kurie net nedirba, bet veda vaikus sergancius doh.gif

teisingai buvo pamineta kad vaikas vaikui nelygus.o gal kitiems alergine sloga ir ka tada daryt?o kuriam cia mieste darzelyje tie kosintys vaikai vedami?pas mus darzelyje nematyt tokiu.kad su baisiniais liuliais vestu.
jei buna pakosinciu aukletoja pasako pastebekit vaikauti.
Atsakyti
Deja, sveiki vaikai darželyje "misija neįmanoma". Ir pikta baisiausiai, ir turi suprasti, kad ne visi turi kur palikti sirguliuojantį vaiką. Juokingiausia buvo, kai aš vaiką atvedžiau po ligos, tai lyg priekaištą gavau, kad vaiko nevedu į daržą dėl smulkmenų: slogos, kosėjimo ar pan doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2013 08 31, 23:27)
Deja, sveiki vaikai darželyje "misija neįmanoma". Ir pikta baisiausiai, ir turi suprasti, kad ne visi turi kur palikti sirguliuojantį vaiką. Juokingiausia buvo, kai aš vaiką atvedžiau po ligos, tai lyg priekaištą gavau, kad vaiko nevedu į daržą dėl smulkmenų: slogos, kosėjimo ar pan  doh.gif

tai jau tikrai neįmanoma:) bent jau pirmus pusę metųsmile.gif paskui gal jau sirgs mažiau:) manau bergždžias čia reikalas draskytis dėl to tiek tėveliams, tiek auklėtojoms. Nes jei norės tėvai vesti, tai gaus ir pažymą iš gydytojo, kad vaikas lankyti gali
Atsakyti
Mano vaikas į darželį eina jau treti metai. Bet ligos iš mūsų padangės nesitraukia. 2 metus vos susirgusį palikdavau namie su aukle, išgydydavau ir vėl sveiką išleisdavau į darželį. Po 3-jų dienų ir vėl sirgdavo, nes grupėje nuolat yra sloguojančių ir kosinčių. Praeitais metais pašalinom vaikui adenoidus, paskiepijos PREVENAR, bet po vasaros ir vėl sergam. Tik dabar jau žiūriu, kaip jaučiasi MANO vaikas - jei žvalus, žaidžia, gerai valgo ir miega, net ir pakosinti ir su sloga vedu į darželį. Nes pavargau mokėti auklei pusę savo algos ir dirbti dėl auklės. Kai tuo tarpu kiti tėveliai nesuka sau galvos ir leidžia į darželį kur kas labiau sergančius savo vaikus. Jeigu net pasitaikė, kad atvedė mergaitę su temperatūra - numušė ryte ir pirmyn, vaikeli. Kai auklėtoja paskambino, iškart atbėgo MOČIUTĖ pasiimti. Tai kodėl negalėjo močiutei vaiką palikti sergantį iš karto? Visiems yra "dzin", kiekvienas žiūri tik savų reikalų, o jei būsi geras, galvosi ir apie kitus vaikučius, tik liksi durniaus vietoje...
Atsakyti
QUOTE(ksiusha84 @ 2013 09 11, 08:28)
Jeigu net pasitaikė, kad atvedė mergaitę su temperatūra - numušė ryte ir pirmyn, vaikeli. Kai auklėtoja paskambino, iškart atbėgo MOČIUTĖ pasiimti.

man įdomu - iš kur jūs žinote, kad ryte numušė temeperatūrą ir va tokį segantį vaiką atvedė? patys tėvai prisipažino jog ryte davė vaistų nuo temperatūros?
juk pilnai įmanomas variantas, kad ryte tos temp nebuvo ir ji užkilo tik perpiet.
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2013 09 11, 08:44)
man įdomu - iš kur jūs žinote, kad ryte numušė temeperatūrą ir va tokį segantį vaiką atvedė? patys tėvai prisipažino jog ryte davė vaistų nuo temperatūros?
juk pilnai įmanomas variantas, kad ryte tos temp nebuvo ir ji užkilo tik perpiet.

Vaikai jau gerai kalbantys, ir mergaite pasisake aukletojai, kai ta pradejo aiskintis kas vaikui yra. Ir uzkilo temperatura ne per piet, o per pusrycius. Vaikas neprasnekantis, uzkimes, raudonas prie pusryciu stalo sedi - tai per pora valandu nuo atsikelimo jis taip susirgti negalejo.
Atsakyti
as taip pat noreciau pasidalinti savo patirtimi smile.gif

atejom pirma dien i darzeli, visi vaikai 6 sloguoja, viena mergyte gulinejo ant foteliuku, kadangi pratinomes, tai as buvau kartu puse dienos, vakare man iskilo herpis (vienas vaikas irgi buvo su tokiu ant lupos biggrin.gif ) po 2 dienu lankymo musu vaikas su tempa, snarglys, toliau nei matai, guli visa diena, nesikelia is lovos. O mes privatu darzeli pradejom lankyti jeigu ka biggrin.gif nu kosmaras doh.gif
Atsakyti
VIsada buvo ir bus tu serganciu vaiku grupese smile.gif O dabar kai ruduo ir orai tokie nenuspejami, ryte salta, diena po trumpom jau laksto vaikai, tai ir susirgti vieni juokai. Ne tik darzelis gali buti kaltas tokiu oru smile.gif

Kazkaip kai maniskiai apserga man visada pirma mintis buna, kur galejom perkaisti ar persalti, o tik po to apie darzeli pagalvoju, kad gal uzsikrete.. smile.gif Kazkaip kai retai tesergam, nors abu i darzeli nuo 2 metu keliauja, tai ir ne visada kaltinu darzeli. Nors serganciu ten tikrai visada buna. Bet per epidemijas visokias ar karantinus darzelyje, maniskiai neuzsikrecia, nei gripo, nei rotais nei vemimais ar dar kokios ten buna.. Uztai kazkaip ir nepuolu kaltinti darzelio. Visada pirma galvoju kad kur perkaito ar netinkamai aprengiau. Ir kad reikia imuniteta stiprinti vaiko.

Siemet dar maniske pradejo tenisa lankyti, tai man jau galvos skausmas, kaip bus po kiekvienos treniruotes. Nes po ju ji buna visiskai slapia tiesioginia ta zodzio prasme. Tikrai nesulauksim kol pvz plaukai isdzius..
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 09 15, 20:04)
Siemet dar maniske pradejo tenisa lankyti, tai man jau galvos skausmas, kaip bus po kiekvienos treniruotes. Nes po ju ji buna visiskai slapia tiesioginia ta zodzio prasme. Tikrai nesulauksim kol pvz plaukai isdzius..

Tai galima tokią spec. juostą dėti ant galvos, kad sugertų prakaitą - būna sportinėse prekėse, tik nežinau ar vaikams būna... Nebent pasiaurinti pačiai.

Na ir rūbelius būtinai natūralaus pluošto, ne sintetinius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 15 rugsėjo 2013 - 21:09
QUOTE(*Liepa18* @ 2013 09 15, 22:08)
Tai galima tokią spec. juostą dėti ant galvos, kad sugertų prakaitą - būna sportinėse prekėse, tik nežinau ar vaikams būna... Nebent pasiaurinti pačiai.

Na ir rūbelius būtinai natūralaus pluošto, ne sintetinius...

Na sintetiniu rubu apskritai mes nenesiojam. O ta juosta nelabai ka sugers, plaukai vistiek slapi bus. Drabuziai taip pat slapi buna, tai reikes persirengt iki pat apatiniu viska smile.gif Na bet ziuresim, gal viskas gerai bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 16 rugsėjo 2013 - 07:03
Man kažkaip taip ir lieka mistika kas turi lankyti darželį-sveiki ar sergantys vaikai g.gif Niekada nepateisinau ir nepateisinsiu tėvų, kurie, maždaug" neturiu kur palikt", veda sergančius į darželį. Gerbiamieji, anksčiau reikėjo apie tai galvot biggrin.gif Negaliu žiūrėti į tuos vargšiukus grupėj, kur snarglys iki žemės doh.gif O tėveliai galvoja, kad sloga tai neliga-liga ir dar kokia, kuris kažin norėtų vaikščiot nenuvalyta nosim pats?
Paprasčiausiai, jie negalvoja nei apie savo vaikus, nei juo labiau apie kitus-tik apie save-kaip čia MAN geriau...štai ir viskas
Atsakyti