Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 4 tema

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 10 26, 00:10)
Na isimciu as tikrai neturiu. Ir jeigu tikrai vaikai nebutu vedami su slogom, tai nevesciau ir as, nors mums jos ir nebaisios. Per susirinkima aukletojos abejose grupese prase nevesti vaiku kosinciu ir su slogom. O ka teveliai? Kiekvienoj grupeje buvo po 1-2 tevelius kurie tam pritare. Visi kiti pradejo destyti savo tiesas, kad sloga ne liga, kad biuleteniu neduoda, kad i darba eiti reikia ir t.t. ir pan. Tai leiskite paklausti, kokiu tikslu tureciau savo vaikus laikyti namie, kai zinau kad visii kiti ves sergancius? As savo vaiku nevesiu tik tuo atveju jei jiems patiems bus blogai, jeigu sirgs. Ir nematau prasmes sitoj situacijoj, rupintis del kitu vaiku. Kai patys tevai aiskiai pasake kad vede ir ves.

Tai gal vertetu nuo saves pradeti,rupintis SAVO VAIKO SVEIKATA,nes is jusu postu to nesimato.
O bandos jausenai paklusti,tai kaip matau jums priimtiniau,nei bandyti kazka keisti. Vargseliai vaikai augdami kaip zoles...slogos praeis savaime,na jei komplikacijos pereinancios i ausis,na nieko tokio,juk svarbiau savo poreikiai,darbas wink.gif
Atsakyti
As savo vaiku sveikata ir rupinuosi. Gal labiau deretu pasirupinti toms, kuriu vaikai istisai serga, istisai ant antibiotiku sedi? Mano vaikai antibiotiku nemate jau seniausiai. Serga minimaliai. Tai rupintis as jais pasirupinau, pasistengdama kad turetu gera imuniteta. Todel ne man pasakokite apie vaiku sveikatos reikalus. O toms kurios atejusios dejuoja.
Ir ka as tureciau keisti anot jusu? Ne man cia kazkas negerai, o jums. Tai jus ir keiskite. Kai man bus kas nors blogai, as imsiuos veiksmu, nepergyvenkite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 25 spalio 2013 - 23:24
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 10 26, 00:17)
Ne bandos instinktas, o tokia deja pas mus realybe. Ir tikriausiai daugumoje darzeliu Lietuvoje (ir ne tik). Anglijoje kiek zinau temperatura iki 38 dar ne liga. Ten ir antibiotikus leidzia atsinesti vaikams sugirdyti jei gyd israso. Tai dar reikia dziaugtis musu sistema  biggrin.gif

Puikiai zinau kas yra sloga vadoveliniame variante. Tik i ausis, t.y. kad niekur kitur, ne i bronchus, ne i plaucius ir t.t.. Ir teisinti as neteisinu, o nuvedu pas gydytoja. O gydytojas skiria gydyma, o po jo visada yra tikrinama klausa aparato pagalba. Taigi, mano vaikai girdi kuo puikiausiai  mirksiukas.gif

Na tikejausi,kad kazkas prades apie kitas salis bla bla bla,bet... nejau tik blogus pvz. reikia imti,kodel savo pasiteisinimus bandote primesti per kitu saliu istatymus,prioritetus ir pagaliau kultura. Na jo,kai pazistama pasiveze vaika seseriu metu su pampiu,tai buvome visi pakraupe,bet juk svarbiau yra,kad vaikas jau skaito biggrin.gif O kad nemoka naudotis tualetu,tai jai norma blink.gif

Na kaip suprantu jusu prioritetai kitokie del sveikatos. wink.gif O manote,kad yra labai didelis skirtumas i koki organa komplikacijos nueina g.gif blink.gif Na jo,svarbu juk ne i plaucius biggrin.gif
Kaip matau tai nelabai DAR suvokiate kokios gali buti pasekmes,bet...kaip sakoma,protingi mokosi is kitu klaidu,o va kvailiai is savo...nors nelinkiu,bet wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Neta& @ 2013 10 26, 00:29)
Na kaip suprantu jusu prioritetai kitokie del sveikatos. wink.gif  O manote,kad yra labai didelis skirtumas i koki organa komplikacijos nueina g.gif  blink.gif  Na jo,svarbu juk ne i plaucius biggrin.gif 
Kaip matau tai nelabai DAR suvokiate kokios gali buti pasekmes,bet...kaip sakoma,protingi mokosi is kitu klaidu,o va kvailiai is savo...nors nelinkiu,bet wink.gif

Na poziuris i sveikata musu matyt tikrai skiriasi mirksiukas.gif Parasete taip, lygtai as dziaugciausi kad yra mums komplikavesi i ausis bigsmile.gif anaiptol, kadangi tai man didziausia problema buna, kadangi i ausis ilisti negaliu biggrin.gif gydytojais siuo atveju tenka aklai pasitiketi, t.y. visada israsomi antibiotikai, daznai ir be reikalo. Kuriu duoti as noro visiskai neturiu, bet tokiu atveju tenka. Su bronchais daug paprasciau butu, patikekit.
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 10 26, 00:17)
Ne bandos instinktas, o tokia deja pas mus realybe. Ir tikriausiai daugumoje darzeliu Lietuvoje (ir ne tik). Anglijoje kiek zinau temperatura iki 38 dar ne liga. Ten ir antibiotikus leidzia atsinesti vaikams sugirdyti jei gyd israso. Tai dar reikia dziaugtis musu sistema  biggrin.gif
Papildyta:

Puikiai zinau kas yra sloga vadoveliniame variante. Tik i ausis, t.y. kad niekur kitur, ne i bronchus, ne i plaucius ir t.t.. Ir teisinti as neteisinu, o nuvedu pas gydytoja. O gydytojas skiria gydyma, o po jo visada yra tikrinama klausa aparato pagalba. Taigi, mano vaikai girdi kuo puikiausiai  mirksiukas.gif

Mes ne Anglijoj gyvenam, kaip ten kas nesigilinu, gilinuos tik į tai kas man aktualu smile.gif

Mes 2 metus be kosulių gyvenom, visur lankėmės, ir nesirgom, kol vėl nepabandėm ateiti į darželį...
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2013 10 26, 00:36)
Mes 2 metus be kosulių gyvenom, visur lankėmės, ir nesirgom, kol vėl nepabandėm ateiti į darželį...

Dabar taip pagalvojau.. jauciu mano vaikai abu daugiau sirgo iki darzelio, nei pradeje ji lankyti bigsmile.gif Na sunui aisku bacilu dukra parnesdavo is darzelio, t.y. slogas, dar kiti niuansai... O su dukra jau kita istorija, bet tema ne apie tai, tai nesiplesiu. Nes diskusija nesibaigs iki ryto biggrin.gif

Naira, siaip idomu, kuom vaikai suserga pradeje eiti i darzeli? Kosuliu? Kokia diagnoze buna, kad skiriami antibiotikai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 25 spalio 2013 - 23:42
QUOTE(Naira @ 2013 10 25, 22:53)
Vaikai jį įgyja tik  nuo 7 metų

Nu sorry, bet... doh.gif

QUOTE(Naira @ 2013 10 25, 23:35)
O ir nejaugi nesijaučia skirtumo, kaip greit gali susirgti maži vaikai , ir pvz suaugęs? Nuo 3 metų jau būna šioks toks imunitetas, bet nuo 7 m jau  formuojasi....

Aš asmeniškai pastaruosius 5 metus sirgau turbūt daugiau nei mano 8-metis, kuris ir darželį pilnu tempu lankė, ir mokyklą vėliau. Tarp sloguojančių ir kostinčių. Man rodos, kad daugumos imunitetas susiformuoja tik nuo 7 metų, nes tik tada mamos savo perdėtą globą atpalaiduoja ir nustoja panikuot dėl kiekvieno snarglio ar kutulot tuos vaikus, kol sunku paeit jiems.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 26, 12:43)
Nu sorry, bet... doh.gif
Aš asmeniškai pastaruosius 5 metus sirgau turbūt daugiau nei mano 8-metis, kuris ir darželį pilnu tempu lankė, ir mokyklą vėliau. Tarp sloguojančių ir kostinčių. Man rodos, kad daugumos imunitetas susiformuoja tik nuo 7 metų, nes tik tada mamos savo perdėtą globą atpalaiduoja ir nustoja panikuot dėl kiekvieno snarglio ar kutulot tuos vaikus, kol sunku paeit jiems.

Labai geras jusu postas. Yra tokiu kur vaika saliku tiek apvynioja, kad vos akutes islenda ir dar poto nori, kad nesusirgtu, proto reik tureti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūros žvaigždė*: 26 spalio 2013 - 12:03
QUOTE(*Jūros žvaigždė* @ 2013 10 26, 12:58)
Labai geras jusu postas. Yra tokiu kur vaika saliku tiek apvinioja, kad vos akutes islenda ir dar poto nori, kad nesusirgtu, proto reik tureti  lotuliukas.gif

Vava ir as tookiu variantu esu prisiziurejus kad baisu pagalvot koks tas vaikas slapias po visais apmuturiavimais. Apie pajudejima lauke jau nekalbu biggrin.gif nors tokie primuturiuoti vaikai tikriausiai ir i lauka nevedami pazaisti ziema, nes gi susals ir susirgs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 10 26, 13:01)
Vava ir as tookiu variantu esu prisiziurejus kad baisu pagalvot koks tas vaikas slapias po visais apmuturiavimais. Apie pajudejima lauke jau nekalbu biggrin.gif nors tokie primuturiuoti vaikai tikriausiai ir i lauka nevedami pazaisti ziema, nes gi susals ir susirgs  doh.gif

Greiciausiai, kad ju net neveda i lauka padukti su sniegu, juk ten visi aplinkui su tekanciu snargliu ir kosuliu.
Atsakyti
išsikraipiusi ir beprasmiška diskusija...
kokius vedė vaikus tokius ir ves. vieni panikuoja, kaltina visus aplinkui, o nežinia ar ne patys kalti... kiti ramiai lanko, stengiasi prižiūrėti nuo ligų kai reikia nepuldami į kraštutinumus.
o įstatymai lietuvoje niekada tinkamai neveikė ir manau ilgai dar neveiks, taip kad nėra ko jais akis badyti
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2013 10 26, 19:59)
išsikraipiusi ir beprasmiška diskusija...
kokius vedė vaikus tokius ir ves. vieni panikuoja, kaltina visus aplinkui, o nežinia ar ne patys kalti... kiti ramiai lanko, stengiasi prižiūrėti nuo ligų kai reikia nepuldami į kraštutinumus.
o įstatymai lietuvoje niekada tinkamai neveikė ir manau ilgai dar neveiks, taip kad nėra ko jais akis badyti

Labai taikliai pasakyta drinks_cheers.gif
Atsakyti