Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 4 tema

QUOTE(Hmmm... @ 2007 07 09, 14:09)
Tai aš gi suprantu, kad manęs nekaltina, bet tiesiog beprasmiška diskutuoti apie tai, ko pakeisti neina smile.gif Dėl gydytojos pažymos tai aš sutikčiau, kad sloguojantys ir t.t. vaikai ją atsineštų, bet ar tai pakeistų ką?... Nu būčiau aš tą pažymą atnešusi, bet ar tai pakeistų faktą, kad mano vaikas sloguoja? g.gif

Fakto - kad vaikas sloguoja - nepakeistų, bet žinojimas, kad ta sloga neužkrečiama ir jūs nebesate viruso nešiotojas - daugelį tėvelių nuramintų ir nekeltų nepasitenkinimo. bigsmile.gif

Pvz., mano dukra į darželį visą pavasarį ėjo su bėgančia nosim, bet mes turėjom pažymą iš alergologo, kad tai alerginė sloga nuo žiedadulkių, ji visai neužkrečiama. schmoll.gif Tai ir tėveliai nežiūrėjo šnairuodami, kad sergantį vaiką vedu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2007 07 06, 09:01)
Šita jūsų diskusija neturi jokios prasmės ........... visada grupėje yra ir bus nors vienas kosintis ar sloguojantis vaikas .......... kova su vėjo malūnais  smile.gif

Tiksliai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte12000 @ 2007 07 11, 09:07)
Fakto - kad vaikas sloguoja - nepakeistų, bet žinojimas, kad ta sloga neužkrečiama ir jūs nebesate viruso nešiotojas - daugelį tėvelių nuramintų ir nekeltų nepasitenkinimo. bigsmile.gif

Pvz., mano dukra į darželį visą pavasarį ėjo su bėgančia nosim, bet mes turėjom pažymą iš alergologo, kad tai alerginė sloga nuo žiedadulkių, ji visai neužkrečiama.  schmoll.gif Tai ir tėveliai nežiūrėjo šnairuodami, kad sergantį vaiką vedu  mirksiukas.gif

o kodel manai, kad tokia sloga neuzkreciama?
Maniskei irgi yra alergine sloga. Is pradziu bega vandelis, bet veliau vis tik pakliuna infekcija ( gleivine tokiu atveju yra susilpnejusi, plonesne ir lengviau pazeidziama), tada buna kelios dienos uzsikimsusi nosis, tada kokia savaite pulinga sloga ( tokia gera) ir vel vandenelis. O pulinga sloga - uzkreciama.
Ir toksai uzburtas ratas buvo du metus - ziema, vasara, geru oru ir blogu. Alerginiai geriami vaistai negalbejo, purskiami yra nereakomenduojami minimum iki triju metu ( o geriau ir ilgiau, nes jie silpnina gleivine ypac vartojami ilgesni laika).
Dabar neplina menesi naudojame Nasonex, tai slogos nera, bet nosies gleivine visa perdziuvusi.

Ir pazyma, kad mano vaikas sveikas man butu visai paprasta gauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 11 liepos 2007 - 20:27
QUOTE(Silvute @ 2007 07 11, 21:25)
o kodel manai, kad tokia sloga neuzkreciama?
Maniskei irgi yra alergine sloga. Is pradziu bega vandelis, bet veliau vis tik pakliuna infekcija ( gleivine tokiu atveju yra susilpnejusi, plonesne ir lengviau pazeidziama), tada buna kelios dienos uzsikimsusi nosis, tada kokia savaite pulinga sloga ( tokia gera) ir vel vandenelis. O pulinga sloga - uzkreciama.
Ir toksai uzburtas ratas buvo du metus - ziema, vasara, geru oru ir blogu. Alerginiai geriami vaistai negalbejo, purskiami yra nereakomenduojami minimum iki triju metu ( o geriau ir ilgiau, nes jie silpnina gleivine ypac vartojami ilgesni laika).
Dabar neplina menesi naudojame Nasonex, tai slogos nera, bet nosies gleivine visa perdziuvusi.

Ir pazyma, kad mano vaikas sveikas man butu visai paprasta gauti.

Maniškei sloga kitokia - vieną dieną bėga nosis, o paskui visą savaitę - ne schmoll.gif Mes irgi nasonex naudojam, tik mums jo prireikia kokiai vienai dienai blush2.gif
O dėl pažymos "susiveikimo" čia tik nuo tėvų sveiko proto ir supratingumo priklauso.
Jei tėvų požiūris toks, kad "man dzin, kad sergantį vaiką vedu, svarbu priima", tai apie ką čia daugiau diskutuot... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2007 07 06, 11:01)
Šita jūsų diskusija neturi jokios prasmės ........... visada grupėje yra ir bus nors vienas kosintis ar sloguojantis vaikas .......... kova su vėjo malūnais  smile.gif

drinks_cheers.gif tikra tiesa
Atsakyti
QUOTE(kristiandra @ 2007 07 15, 17:21)
drinks_cheers.gif tikra tiesa

lengviausia pasakyti sutinku - be jokių argumentų blink.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, simtu procentu ir as uz tai , kad snargliuojanciu vaiku nevestu, mes grupeje, net bandeme susirinkima daryti , ir pati musu superine aukletoja uz tai kad snargliukus ir kosuliukus reikia laikyti namuose, gaila kai tavo sveikas vaikas eina i lopsi ir dziaugiasi draugais, bet del ju kaltes jis suserga taip pat. O kas baisiausia , kad aukletojos nespedamos valyti jiems nosyciu vaiksto zaliom panosem, vaizdas ne koks, tai mes nors budami sveiki neidavome i draza , kai aplink snargliuojasi. Ar sunku palaikyti vaika pora dienu ir ji pagydyti, g.gif g.gif o del biliuteniu, tai nzn , nemanau kad juos sunku gauti, jei vaikas sloguoja net, juk nuo slogos jei ja negydai prasideda ir rimtesnes ligos. Manau cia yra kai kuriu mamu apsileidimas, ir gal net tingejimas pasedet su vaiku namie. kodel mes sveiki vaikuciasi turim uzsikresti nuo kitu, kuriu mamos nepriziuri.
Atsakyti
QUOTE(lole @ 2007 08 17, 14:38)
Sveikos mamos, simtu procentu ir as uz tai , kad snargliuojanciu vaiku nevestu, mes grupeje, net bandeme susirinkima daryti , ir pati musu superine aukletoja uz tai kad snargliukus ir kosuliukus reikia laikyti namuose, gaila kai tavo sveikas vaikas eina i lopsi ir dziaugiasi draugais, bet del ju kaltes jis suserga taip pat. O kas baisiausia , kad aukletojos nespedamos valyti jiems nosyciu vaiksto zaliom panosem, vaizdas ne koks, tai mes nors budami sveiki neidavome i draza , kai aplink snargliuojasi. Ar sunku palaikyti vaika pora dienu ir ji pagydyti, g.gif  g.gif  o del biliuteniu, tai nzn , nemanau kad juos sunku gauti, jei vaikas sloguoja net, juk nuo slogos jei ja negydai prasideda ir rimtesnes ligos. Manau cia yra kai kuriu mamu apsileidimas, ir gal net tingejimas pasedet su vaiku namie. kodel mes sveiki vaikuciasi turim uzsikresti nuo kitu, kuriu mamos nepriziuri.

Manau kad mamos netingi bet tiesiog negali buti su vaiku namie jei siam tik slogyte. Zinai, as pati sedejau su vaiku 2 savaites, beje sirgo jis labai rimtai, kad net pabijojau auklei palikt. Zinai koks kilo triuksmas darbe ax.gif Net nesvarbu del kokios priezasties nedirbau, visi sauke kad nenori daryt svetimu darbu ir pan. O kas butu jei tektu imti nedarbinguma tarkim i menesi po kelis kartus ir namie sedet tarkim kad ir 4-5dienas? Ismestu mane is to darbo, na neismestu ax.gif paaiskintu kad man paciai labiau apsimoka is jo iseit biggrin.gif Vat ir visa politika, gerai jei dirbi savo malonumui, tada ir ta darba nebaisu prarast, o jei tam, kad galetum pavalgyt ir vaikui dar padoresni ruba nupirkt, va tada baisiau...
As uz kad serganciu vaiku nevestu i darzeli, tik gal tada reiktu apibrezti savokas sergantis ir sveikas vaikas. Sloga, kaip aiskina dauguma gydytoju nera liga, su ja ir i lauka leidzia ir kaip tik rekomenduoja eiti i lauka. Va gerkle, jau rimciau. O kad nuo slogos prasideda visos ligos, tai ne visada schmoll.gif Juk buna, kad jau virusas tupi pas vaika, tik pirma sloga islenda o tik uz dienos ir kosulys ar dar koks negerumas. O buna tik viena sloga, kuri praeina be jokiu didesniu negalvmu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 29 rugpjūčio 2007 - 09:25
Mes taip darzelio ir negalejom lankyti. Nesirgom visai, isejom i darzeli tai po 2 men kelios dienos einam i darzeli ir 2 savaites sergam, nusprendem nutraukti vaiku sveikatos gadinima. Nebeeinant i darzeli vel viskas atsistojo i savo vietas, nei karto nesam po darzelio lankymo nutraukimo sirge. Tikriausiai imunine sistema silpna, o sirgdavom mes sunkiai, daktare labai ziurejo snairuojanciai. Uzsikretus net sloga labai stipriai isisirgdavome ir tikrai nei vienas kartas lengvai nepraejo, o reaguodavom i pasisnargliavima labai greitai. Taikrai nesilankydavom darzely apsisnargliave.
O grupeje ziemos sezonu atsimenu is 17 vaiku budavo 12 ir is ju 8 sergantys atvesti. Sakydavo, kad atveda net vaikiukus su 39 ir aukstesne temperatura. Na aisku tai nekasdienybe... Ne mano reikalas aisku, bet kaip gali but negaila savo vaiku.
Atsakyti
Nesuprantu vieno dalyko - kalba apie slogytes, nekaltus vandenėlius iš nosies. Bet juk tai jau rezultatas, vaiko NEpriežiūros rezultatas. Kai mano vaikai sloguoja, aš žinau minutę ir vietą, kada ir kur juos perpūst galėjo. Ir kaltinu tik save, kad laiku neužrišau, neužsegiau, neaprengiau... Nei vienas nelanko darželio. Tačiau tikrai nevesčiau į darželį sergančio. Ir iš kitų reikalaučiau to nedaryti.

kad vėjaraupiais vaikas tiesiog privalo persirgti, aš tą suprantu. Nes tai liga, kuri vėlesniam amžiuje gali pavojingai komplikuotis. Dar keletas "vaikiškų" ligų yra... Tačiau jomis persirgau - ir viskas. Gyvenime jos nesikartos. Tai čia suprantu imunitetą.

Imunitetu vadinti "slogytę"? Nesąmonė. Vadinčiau tai tėvų mentaliteto imunitetu, imunitetu atsakomybei už kitus vaikus, už kitų tėčių ir mamų laiką ir finansus, vaikų ligų komplikacijas.
Atsakyti
Nelaikau slogos liga jei nera dar ir kosulio ar temperaturos. Visiska nesamone vaika truputi sloguojanti palikti namie, tai reikstu kad paprasciausiai reiktu pamirsti apie darba, nes visa ziema uztikrintai diena is dienos vaikas sirgs ir sedesi su juo namuose, nes arba uzsikres nuo kitu arba pats susirgs. Musu lopselyje-darzelyje aukletoju yra pasakyta. jei tik sloga - prasom veskit. Tik jokiais budais nevesti su temperatura( net jei ir maza) ar kostincius. Ir as su tuo sutinku, kaip beje ir kitos mamos. Praeita savaite manoji suslogavo silpnai, bet drysau ta diena vesti i darzeli, nors perspejau aukletoja , jei kas skambinkite pasiimsiu. Ta savaite nedirbau.Man aukletoja paskambino po pietu miegelio ir pranese kad mano mergyte itartina, jei galite pasiimkite. ( Paaiskinu, mes dar tik pradejome prie darzelio pratintis, pirmieji musu metukai). Pasiemiau, dar pasake kad koseja sausai. Gerai. Parsiveziau namo, simtomai dingo, vaikas linksmas viskas jai gerai, bet del viso pikto pasisikambinau gydytojai kad ryt atvaziuosime apziurai. Ta nakti dukryte baisiai prakosejo visa nakti sausu kosuliu. GAlvoju vsio, gerkle ar plauciai kazkas negerai. Ryte nuvaziavome pas gydytoja ir ka......GERKLE GRAZI, PLAUCIAI SVARUS, VAIKAS SVEIKAS. Koseja nuo slogytes, o daugiau neturi prie ko prisikabinti. Norit veskit i darzeli- ji neserga tik sloguoja, jei turit galimybes lai pasedi sia savaite namie..tik del to , kad jei ateis labiau sergantis vaikas i grupe.. ji lengvai gali rimtai apsirgti. Aisku as ja pasilikau visa savaite namie, dabar vel einam i lopseli. Tik ka daryt, jei musu atveju, sloga visada eina kartu su kosuliuku, kuris dazniausiai ( 8/10 atveju) yra tik nuo slogos ir daugiau nuo nieko. sergantis vaikas man mazu maziausiai igyja sergancio statusa kai yra temperatura + kosulys, ir aisku visi kiti rimti dalykai. O sloga g.gif Tikrai nelaikau to liga. Vaikai turi prasirgti, o tie kurie tik pasveiksta ir vel suserga - dazniausiai turi problemeliu su adenoidais ( gerkle, sloga ir tt.) ir cia tikrai jau ne kitu tevu kalte kad jie atveda vaika i darzeli su sloga, nes tai paprasciausiai yra polinkis i sias ligeles. O jeigu norite ir bijote kad vaikas neuzsikrestu sloga ar kitokiais velniais yra paprastas dalykas- sedekite namie ir dziaukites su vaikuciais, ir jiems gerai ir jums -stai sveikas vaikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2007 09 27, 22:32)
Nelaikau slogos liga jei nera dar ir kosulio ar temperaturos. Visiska nesamone vaika truputi sloguojanti palikti namie, tai reikstu kad  paprasciausiai reiktu pamirsti apie darba, nes visa ziema uztikrintai diena is dienos vaikas sirgs ir sedesi su juo namuose, nes arba uzsikres nuo kitu arba pats susirgs. Musu lopselyje-darzelyje aukletoju yra pasakyta. jei tik sloga - prasom veskit. Tik jokiais budais nevesti su temperatura( net jei ir maza) ar kostincius. Ir as su tuo sutinku, kaip beje ir kitos mamos. Praeita savaite manoji suslogavo silpnai, bet drysau ta diena  vesti i darzeli, nors perspejau aukletoja , jei kas skambinkite pasiimsiu. Ta savaite nedirbau.Man aukletoja paskambino po pietu miegelio ir pranese kad mano mergyte itartina, jei galite pasiimkite. ( Paaiskinu, mes dar tik pradejome prie darzelio pratintis, pirmieji musu metukai). Pasiemiau, dar pasake kad koseja sausai. Gerai. Parsiveziau namo, simtomai dingo, vaikas linksmas viskas jai gerai, bet del viso pikto pasisikambinau gydytojai kad ryt atvaziuosime apziurai. Ta nakti dukryte baisiai prakosejo visa nakti sausu kosuliu. GAlvoju vsio, gerkle ar plauciai kazkas negerai. Ryte nuvaziavome pas gydytoja ir ka......GERKLE GRAZI, PLAUCIAI SVARUS, VAIKAS SVEIKAS. Koseja nuo slogytes, o daugiau neturi prie ko prisikabinti. Norit veskit i darzeli- ji neserga tik sloguoja, jei turit galimybes lai pasedi sia savaite namie..tik del to , kad jei ateis labiau sergantis vaikas i grupe.. ji lengvai gali rimtai apsirgti. Aisku as ja pasilikau visa savaite namie, dabar vel einam i lopseli. Tik ka daryt, jei musu atveju, sloga visada eina kartu su kosuliuku, kuris dazniausiai ( 8/10 atveju) yra tik nuo slogos ir daugiau nuo nieko. sergantis vaikas man mazu maziausiai igyja sergancio statusa kai yra temperatura + kosulys, ir aisku visi kiti rimti dalykai. O sloga  g.gif  Tikrai nelaikau to liga. Vaikai turi prasirgti, o tie kurie tik pasveiksta ir vel suserga - dazniausiai turi problemeliu su adenoidais ( gerkle, sloga ir tt.) ir cia tikrai jau ne kitu tevu kalte kad jie atveda vaika i darzeli su sloga, nes tai paprasciausiai yra polinkis i sias ligeles. O jeigu norite ir bijote kad vaikas neuzsikrestu sloga ar kitokiais velniais yra paprastas dalykas- sedekite namie ir dziaukites su vaikuciais, ir jiems gerai ir jums -stai sveikas vaikas  mirksiukas.gif

ech, kad visos mamos taip mastytu ir darytu kaip jus g.gif bet palaukit - jusu vaikiukas dar tik pradejo lankyti darzeli, o va kai po pusmecio pamatysit grupej vaikiuka, kuriam is nosytes bega zali ir geltoni maumai, o to vaikucio mamyte sakys - tai tik sloga, paziuresim ar busite tokia tolerantiska sloguojantiems vaikam s darzelyje mirksiukas.gif
Atsakyti